doktorunuz sezeryandanmı yana normal doğumdanmı???

ikizlerinAnnesi

Daima Şükür !!!
Kayıtlı Üye
1 Mart 2008
444
0
96
İstanbul
arkadaşlar malum çoğul gebeliklerde en çok sezeryan kullanılıyor risk taşımaması açısından ama normal yapan ve tavsiye eden birçok kişide var gerçi ikizler için geçerli bu söylediklerim üçüzler ve üstü çoğullarda kesinlikle sezeryan oluyor ama yinede doktorlarınızın ve sizin fikirlerinizi merak ettim siz normalden yanamısınız sezeryandanmı???

canım benim 3çüz olduğu için sezeryan olacak mecburen ama inan ben normal doğum yapıbilcek olsaydım kesinlikle normal doğum derdim :))

canım tabiki hepimiz normal dogum isteriz ama malum bizim bebekler kıymetli bebişler onun için ben sezeryan düsünüyorm tek gebelik olsaydı kesinlikle normal olurdum

evet üçüzlerde sezeryan kaçınılmaz ama benim merak ettiğim ikizlerde normal yapanlarda oluyor çok az ama oluyor benşahsen normal istiyorum ama doktorum ikizlerde o riski göze almıyoruz diyor ilk bebekte sorun çıkmasada ikinci bebekte muhakkak bi komplikasyon çıkıyor dedi onu araştırıyorm şimdi acaba sizlerdede doktorlarınız aynı fikirdemi diye

Evet canım.Bebekerimiz tedaviyle oldukları için kıymetli bebekler olarak adlandırılıyor ve bizim doktorumuz da bu işe kesin sezaryen gözüyle bakıyor..

Tabi doktorlarımız sezaryenden yana olunca bizim neyden yana olduğumuz çok önemli olmuyor.Şimdi tek bebeklerde bile hamileler her şey yolunda giderken son anda aman şu risk aman bu risk derken apar topar sezaryene alınıyor ve bu şekilde doğuruyorlar.Tabi bu şekilde doğum yapanlar da doktor son anda öyle bir şey söyledik ki yeter ki çocuğumuz sağlıklı olsun diye kabul ettik diyorlar.Bu yüzden baştan bazı şeyleri konuşmak öbür türlü son anda dönmekten iyidir bence..

bende normal doğum isterdim ama plasenta previayım ben.. yani ikizlerden birinin plasentası_eşi_ rahim ağzında mecburi sezeryan olacağım... Allah sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah..

turser merhaba cnm.miniklerim büyümüşte anneleri doğumlarını düşünüyor.ne zamandır görüşemedik.umarım herşey yolundadır.cinsiyetlerini öğrendinmi.nasılsın bahset kendinden bana merak ediyorum seni.ben iyiyim hatta biz iyiyiz üçüz benimkilerde.sürekli yatıyorum.düşük riskimizçok yüksek sürekli kanamam oluyor.rabbimden hayırlısı.öptüm seni minklerimide

canım benim değerin çok yüksekti ben sana kesin ikiz hatta üçüz bile olabilir demiştim hatırlarsan Rabbim sana bağışlasın hayırlısıyla kucaklarımıza almak nasip etsin biliyorsun benim kanamamda vardı eşi rahme yakın olduğu için ama hamdolsun 1 ay sonrasında kesildi haftaya 5 ayımız bitecek 6 dan gün alacağız cinsiyetleri 1 kız 1 erkek doğum konusuna gelince benim doktorum ikizlerde normal yaptırarak riske etmiş oluyoruz diyor halbuki şuan için bir sorun yok bende normal istiyorum acaba burdaki arkadaşlarında doktorları aynı fikirdemi diye fikir edinmek istedim ve çoğunluğuda gerçekten sezeryan hele seninki kaçınılmaz sezeryan :))) ikizlerde normali azda olsa duydum ama üçüzde hiç duymadım

ne yapalım Rabbim sağsalim kucaklarımıza almak nasip etsinde varsın bıçak yiyelim Rabbim yardımcımız olsun eskisi gibi sık giremiyorum bu günlerdede yaz temizliğine kalkıştım bebişler gelmeden çok sıcaklarad bastırmadan karnımda burnuma gelmeden yavaş yavaş yapayım aradan çıksın dedim sende kanamayı merak etme ama çalışmayı falan bırak artık derim düşük tehlikesinde çalışman tehlikeyi dahada artırır kendine iyi bak canım öpüyorum

kızlar benim dr umda sezeryan diyo,,bebişlerim için en sağlıklısı buymuş,,benim zaten tek de olsa ben asla normal doğum yapamazdımm aslaaaaaa ( hernekedar onun daha sağlıklı olduğunu bilsem bile )

valla bende şiddetle normal istiyorum :))) ama öncedende belirttiğim gibi ikizlerde çok nadir doktor normal doğumu göze alabiliyor Rabbim hepimiz için hangi doğum hayırlıysa onu nasip etsin bekleyip görmekten başka en azından şimdilik yok zaten herşey en son muayenede belli oluyor önceden normal veya sezeryan denmesi pekte önemli değil son anda neler oılacağını doktorlarda kestiremiyor

benımde dr um normalde sezaryene karsı olmasına ragmen
tereddutsuz sezaryen olacak dedı.
ikiz gebelıklerde 3 hafta erken bebekler alınır ve sezaryen yapacagım dedı.

kızlar bnm doktorum da sezeryan istedi ve sezeryanla doğurdum ama bnce şansınızı zorlayın iyice bi konuşun doktorlarla çünkü bnm 2 gün önce geldi bebişlerim sancıyla.doktorun verdiği güne yetişemedim.ve doğuma girdiğimde yani sezeryan ameliyatına suyum filan gelmişti.yola girmişlerdi büsbütün.hemde tek yumurta ikizleri.çift yumurtalarda izin veriliyo diye biliyorum.bnm doktorum tek yumurta olduğu için birbirlerine takılabilirler yola girince demişti.çene veya kolları.yani sakat kalabilirler diye.hatta çift olsaydı normal olurdu demişti.bnde çok istemiştim normal olsun ama kısmet son anda hem sancıyı çektim hem sezeryana girdim.neyseki unuttum artık o günleri.4 yaşındalar artık:))

bu topıkte bu soru aslında gereksız canım cunkum ıkız üçüz mutlaka sezeryan dıyolar..........helekı tedavıyle olunca tek bıle sezeryan oluyo .....................saglıkla gelsınler ınş...........ben sadece epıdral mı genel mı olsun dıye sormak ıstıyorum....................ben genel ıstemıyrum sankı bu kez sız nasıl yapcanız......................duymak ayık olmak guzel bence ayılması cok sıkıntı...................ne bılım kararsızım......rabbım kolaylık versın hepımıze.......

turser senın ıkız mı masallah canım ama normalı cıkar aklından .................zor yanı .....bellı olmuyo kı ne zaman geleceklerı ve dokt bunu goze almaz......................saglıkla gelsınler ınş

el muallim arkadaşım evet çoğu doktor bunu göze almıyor olabilir ama inan bana alan doktorlarda var ve nitekim tedaviyle bile olsa normal yapan arkadaşlara çok rastladım işte bende tam bu noktada sizlerin doktorlarının fikirlerini öğrenmek amacıyla topiği açtım hiçte yersiz olduğunu düşünmüyorum

benim doktorum bende şeker ve kolestaz çıkana kadar normali deneyeceğimizi söyledi fakat sonrasında durum böyleyken riske atamam ikizken dedi mesela ki nette birçok doktorun sitesine bakarsan birçok ünlü doktor bile son muayenede şartlar uygunsa çatı duruş v.s normal neden olmasın diyorlar

yani tabiiki herhangi bir risk söz konusuysa kimsenin yavrularını riske atacağını sanmıyorum ama herşey yolundaysada neden normal olmasınki en azından neden denenmesinki ???

işte bende bu konuda sizin doktorlarınızın fikirlerini almak istedim

sonuç olarak banada sezeryan yolu görünüyor ama son ana kadarda Rabbimden hangisi hakkıma hayırlısı ise onu yürekten isteyeceğim taktir Allahın ama illa tedaviyle yada ikiz diye sezeryan şart olayına katılmadığımı bilmeni isterim evet çoğu sezeryan oluyor ama normalide yapan olduğunu unutmamalı tabii herhangi bir risk yok ise

canım o anlamda demedım zaten az da olsa normal yapabn tabıkı var ama genel baktığımızda burdakıler zaten tek degıl ıkız veya coğul kımse normal yapamıcak zaten ama ınşş gonul ıstemez mı........ıyı bak kendıne .................

amınnnnnnnnnnnn ınşşşşşşşşşşşş saglıkla gelsınlerde onemlı degıl ınşşşşşşşşşş canım ..............koklayalım sevelım ınş......................ama ben epudral ısterım bayılmadan onları gormek guzel olur aslında kısmet ınş o zamana erelım hayırlısıyla ........................

ya evet el_muallime katılıyorum.sağlıkla gelsinler de hiç önemli değil.ama ikiz gebelikte,hele de bizler gibi kıymetli gebeliklerde tabii ki normal doğum ile riske atmaya gerek olmadığını düşünüyorum.valla ben o kadar cesur değilim herhalde.epiduralden korkuyorum.en güzeli bayılmak gibi geliyor bana ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…