Dokunmanın Mucizesi

talin

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2007
4.250
27
358
46

kızlar işte sevginin,dokunmanın gücü:1hug:
lütfen sevdiklerinize her zaman sarılmayı ihmal etmeyin
dokunmak mucizeler yaratıyor
işte kanıtı.........................

Doktorların ölür dediği 24 aylık bebek annesinin göğsünde yaşama döndü.
İngiltere'nin West Lothian bölgesinde yaşayan Carolyn Isbister (36), 4 ay önce rahminde bir sorun olduğu için, bebeği 24 haftalıkken doğum yapmak zorunda kaldı.

Sadece 566 gram doğan Rachael"ın nefes almadığını ve kalbinin de 10 saniyede bir attığını söyleyen doktorlar, ümit olmadığını söyledi. Annesi de "Bari göğsümde ölsün" diyerek bebeğin kucağına verilmesini istedi.

Ancak bir mucize oldu ve bebeğin kalp atışları düzeldi. Isbister, 5 hafta sonra bebeğini emzirmeye bile başladı. Geçen hafta 3.5 kiloya ulaşan Rachael'in doktorları ise, "Bu bir mucize. Şimdi hiçbir sorunu yok" dedi.

evet canım ben seneler önce ,ismini şu an hatırlamıyorum,okuduğum bir kitapda birbirinize dokunun,sevginizi ve sevildiğinizi daha kolay anlarsınız,iletişimin en kolay yolu budur diyordu.şimdi bu yazıda hatırladım.
ama bebek bunu bilmiyor.demekki gercek birşey.sevgiyi hissetmek için dokunmanın büyüklüğünü anlamamız yeterli.
yeni yeni hatırlıyorum sarılma olduğu zaman pozitif enerji yayılıyor diyordu.buda insanları,olumlu etkiliyormuş.bebekte olduğu gibi.
teşekkürler talincim bana yeniden bu bilgiyi hatırlattığın için.a.s.

Bende cocuk gelişimciyim,bize de derste cocuklara cok sık dokunmamızı,aglayan cocugu sustururken de kucagımıza alıp,kalbimize yakın bi şekilde tutmamız söylenirdi....çünkü bi insanın kendini en güvende hissettigi yer anne karnıymış,9 ay boyunca da annesinin kalp sesini duyarmış...Aglarken de kalp sesiyle sakinleşirmiş...

ben teşekkür ederim canım benim..güzel yorumların için teşekkür ediyorum
sevgilera.s.

Ah canım benim kıyamam..:çok üzgünüm:

Bebekler bayılır zaten anne koynunda uyumayaa.s

Dokunmanın gücü işteşutarafagitti

Teşekkürler Talin..a.s.

ben bi dokunsalım...
etrafımdaki herşeye dokunurum.sadece insana değil evimin duvarlarına bile.ancak dokunarak hissederim.
atlar bile sevgisizlikten dokunulmamaktan ölüyor.insanoğlu küçücük canıyla nasıl dayansın

gerçekten çok hoşş
dokunamnın hissettirmenin mucizesi
teşekkürler talin hatırlattığınız için....

Ah canım benim kıyamam..:çok üzgünüm:

Bebekler bayılır zaten anne koynunda uyumayaa.s

Dokunmanın gücü işteşutarafagitti

Teşekkürler Talin..a.s.

dokunmak kadar güzel bir duygu var mı??hangimiz sevmeyiz ki dokunmayı...sevginin gerçekten ifade edilebıleceği en güzel yok
teşekkürler canım
sevgilera.s.

evet öyle haklısın kia.s
bir köpeğim var ve o bile dokunulmaktan öyle büyük bir haz alıyor ki
dilerim dokunuşlardaki o samimiyeti ,o sıcaklığı hepimiz her zaman yaşarıza.s.

çok güzel bir olay anlatmışsın ben bunu hiç duymamıştım.. bende çok yeni hamileyim ama inan o annenin kucağına verilmesini istemiş yaa çok duygulandım ağlattın beni gece gece.. ağzına sağlık canım benim sağol

cok guzel bir ornek canim sagolasin paylasimin icin;
bende cok dokunsal bir insanim
sevdigim insanlara dokunmak onlara sarilmak ve onlardan o sicakligi hissedebilmek benim icinde cok onemlidir
gosterilmeyen sevgi sevgi degildir diye dusunuyorum
bol sevgi dolu gunler diliyorum herkese

bu kitabi biliyorum ve yazilanlara tepkisiz kalamayacagim. "bebeginizi her agladiginda kucaginiza alin" gibi kimsenin karsi cikmadigi normal seyler soylerken ayni zamanda, "sunnet cocuklarda travmaya sebep olan gereksiz birsey" "bebeginizle herseyi yapin(hatta buyuk tuvaletinizi yaparken sizi izlemesine izin verin) ki hayati ogrensin" "ergenlige gelene kadar coluk cocuk ana baba ayni yatakta uyuyun" deyip herseyi evrim teorisine dayandiriyor, yani biz insanlar evrile evrile bu hale gelmisiz ama birkac bin yil once dinlerin ve uygarligin ortaya cikmasiyla hersey bozulmus.
benim bacizane tavsiyem ve temennim cocuklarinizi turk orf adetlerine gore yetistirmeniz ve deli sacmalarina kulak asmamanizdir.

Dokunmanın sıcaklığını biliyorum ama bu etkisini bilmiyordum. Çok güzel bir paylaşım. Teşekkürler. :81::81::81:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…