Dolandırıcı Tacizi

Çok sinir bozucu
 
Numaraları engelledim
Yeni bir Numara
Beni tehdit ediyor. Ceza vereceklermiş.
İsmim Ceyda falan diyor.
Kargo vermedim siparişim gelse diyorum. Alacaksınız diyor almama hakkım yasal varsa da dedim.
Firma adınız ne dedim yokmuş firma adı. Davamı e-devletten görecekmişim. Bişey almadım ki....
 
Verilerimiz herkese satılıyor bana da üstüme kayıtlı aracım olmadığı halde hgs borcunuz var diye mesaj geliyor üstüne üstlük bir avukatın ismini de kullanıyorlar. Engellesen nereye kadar bu sefer başka bir numara ve e posta ile rahatsız ediyorlar insanı. Şikayetvar sitesine yazın bence PTT ismini de verin yaptıkları suç değil herhalde hiçbir önlem yok.
 
Muhatap almayın, konuşmayın telefonu da açmayın.

Bir Gul Bir Gonca ’nın başına gelen eşimin de başına geldi, 1 hafta önce whatsapptan bir kadın avukatın da ismi kullanılarak direk eşimin adı soyadıyla hitap edilen hgs borcu olduğu ödememesi halinde olacaklar vs yazılı bir mesaj geldi, biz arabayı satalı 5 yıl oluyor satar satmaz eşim hgsyi de iptal etti, dolandırıcı oldukları belli.
Eşim ne dikkate aldı ne aradı ne cevap yazdı ama kim bilir daha kaç kişiye bu metodu kullanıp para koparmaya çalışıyorlar, kendi adlarına gelen mesajı ciddiye alan da olmuştur illa ki.

Bir Gul Bir Gonca ‘nın da dediği gibi verilerimiz satılıyor, zaten hepimizin verisi çalındı da.

İsim soyadlarımızdan telefon numaralarımıza her bilgimiz alemin dolandırıcılarının elinde, hepsi şansını deniyor kimden ne koparırılarsa.
 
Size de geçmiş olsun. Ay abla bir de azarlıyor görsen,icraya veririz ödersiniz falan diye. Nasıl sinirlendi şikayet falan edicem dedim. İsmim de Ceyda diyor. Delirmelik tam.
Hem suçlu hem güçlüler bir de. Firma adını da vermiyor. İnternetten ürün almışım da,neresi diyorum ürün diyor.
 
Nerelere yazdım bişey çıkmadı ya
 
Teşekkür ederim bunları muhatap almamak en iyisi çünkü üzgünüm ama maalesef doğru düzgün yaptırımı da yok, yetkililer sadece bir sms atıp dolandırıcılara inanmayın diyor, iyi de biz inanmadık muhatap da almadık ama direkt isim soyadınıza geliyor mesaj, buna inanıp irtibata geçecek çok insan var, eşim şikayet etti diyelim ortada gerçekleştirilmiş bir dolandırıcılık olmadığından suç yok ceza yok, hayır bir de şikayet ediyorsun o numarayı iptal edip başka numarayla devam ediyor.
Hadi sizi ve bizi arayan numaralar kişisel numaradır biri 50 tane hat alır onlarla dolandırıcılık yapar da 0850’li numaraların da dolandırıcılığa karıştığı bakanlık tarafından bilinmesine rağmen bu tip kurumsalmış gibi numaralar niye elini sallayan herkese verilir?

Tamam her şeye yetişemeyebilirler lakin ama bir önlem de alınması lazım, her gün ama her gün milyonlarca insan çeşitli numaralardan aranıyor, ben tanımadığım numaraları açmayarak, bilmediğim numaralardan gelen mesajları dikkate almayarak önlem alıyorum, telefonumun spam numara özelliğini de aktif ettim rahatım lakin gelen mesajları veya aramaları dikkate alan insanlar ne olacak? Yazık günah insanların paraları gidiyor.
 
Nerelere yazdım bişey çıkmadı ya
Call blacklist diye bir uygulama var aramaları sadece rehberinize açabiliyorsunuz dışarıdan telefon almanız şart değilse kullanmanızı öneririm. Boşluktan yararlanıp insanları rahatsız edip duruyorlar hadi biz neyse de buna inanacak yaşlılar çok fazla.
 
Ben dün gittim ptt şubesine. Kargoyu bulamadılar. Bugün de gideyim öyleyse. Kaçta gideyim? Ne diyeyim? Kim aradı beni diyeyim? Bana numaranı ver, orda bulamazlarsa seni arayım senle konuşturayım. Olur mu? Diye biraz kafa ütüleyin. Akşam da mesaj atın. Kargoyu bulamıyorlar kardeş bir ara da memur hanımla konuş diye.
 

Neden hala telefonlarini acip, diyalog kurup ustelemelerini sagliyorsunuz ki? Acmayin hicbir numarayi. Illa rahat hissetmeyip acarsaniz da aaa yanimda esim/kardesim/annem/babam birinden birini secin var, emniyet amiri kendisi isterseniz onunla konusun deyin, kufredip kapatirlar.
 
Telefonumda şüpheli diye yazmıyor ki çalınca. Birçok sosyal yardım ve dernek grubundayım. Danışmak için arayan çok oluyor o yüzden kestiremiyorum.
 
Telefonumda şüpheli diye yazmıyor ki çalınca. Birçok sosyal yardım ve dernek grubundayım. Danışmak için arayan çok oluyor o yüzden kestiremiyorum.
 
Beğendim bunu
 
Maalesef bazen kullanmak durumundayım.... evet yaşlılar daha kötü tehdit ediyorlar polis savcı diyince para çekip veriyorlar artık ar damarları çatlamış afedersiniz.
Bir şey komiğime gitti.... nerden almışım hangi firma diyor. Ürün internetten alınmış diyor.
 
Caydırıcı ceza olmadıktan sonra çok devam ederler maalesef bunlar yüzünden tanımadığım numaraları açmak istemiyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…