Dolandırıldım.Avukat arkadaşlar bakabilir mi?

Etegiminpilesi

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Mart 2020
1.664
4.948
83
Merhabalar
Faizsiz birikim sistemlerinden B... ile başlayan firmada birikim planına dahil olduk.
Ödeme günü geldiğinde ödeme yapamayız istersiniz 3 ay ertelemeyi kabul edin istemezseniz paranızı ne zaman alacağınız belli olmaz şeklinde bir teklif(bence dayatma) sunuldu.
Teklifte kabul etmeme hakkı vardır ancak kabul etmeme hakkımız kesinlikle yok şeklinde konuşuldu.Yapacak hiçbir şey olmadığını belirttiler.
25-30 Haziran arası teslimatımız olması gerekiyordu.
Sözleşmede mücbir sebepler olması halinde ödeme ertelenebilir maddesi yazıyor.
Pandemiyi mücbir sebep olarak gösterebilirler mi?
Bizim sözleşmeyi imzaladığımız tarih pandemi dönemi içerisindeydi.(9 ay önce imzaladık)
Bu durumda nasıl bir yol izleyebiliriz.
Fikirlerinizi paylaşmanızı rica ederim.

Anlayamadım parayı vermiyorlar mı?.
Sebep nedir?

Biz kabul etmiyoruz parayı verin diye bastırcaksınız. Olmazsa avukata vericez diceksiniz. Ayrıca sosyal medyada paylaşıp rezil edin.
Sebep olarak pandemi ve BDDK surecini gösteriyorlar.
30 Haziran da noterden ihtarname göndereceğimi ve gecikme için maddi manevi tazminat davası açacağımı da belirttim.Farklı fikirler de almak istedim.
Başka neler yapabilirim

Bu kamu spotunu 100.kez yazıyorum. Rica ediyorum banka olmayan yerlerden uzak durun yoksa türlü türlü saçmalık yaşarsınız. Kimse kimseye bedava para vermiyor, faiz yok diyen yerler de aidat alıyor, işletme parası alıyor bir şekilde para gene ödüyorsunuz hiçbir fark yok. Bu tür işletmelerin derdi din, faiz falan değil asla dertleri dinin adını kullanıp para toplamak inançlı insanları kandırıyorlar işte. Tekrar yazıyorum bankadan şaşmayın.

Son düzenleme:

Sosyal medyada ifşa edin+ şikayet vara yazın. Böyle şey mi olur parayı versinler

Yapmış olduğunuz sözleşmeyi alıp bir avukattan danışma hizmeti alın. En sağlıklı bilgiyi bu şekilde alırsınız.
Avukatım ama sözleşme madde ve şartlarını incelemeden şunu yapın demek olmaz. Danışma hizmeti esnasında nasıl bir süreç izleyebilirsiniz uzun uzadıya konuşursunuz zaten.

Faiz yerine organizasyon ücreti ödedik.
Acı bir tecrübe ile bu kanıya vardım sonunda katılıyorum kesinlikle
Resmen ben yandım eller yanmasın modundayım

Faiz yerine organizasyon ücreti ödedik.
Acı bir tecrübe ile bu kanıya vardım sonunda katılıyorum kesinlikle
Resmen ben yandım eller yanmasın modundayım

Biraz diş gösterin noterden ihtarname çekince popoları tutuşunca öderler bence. Biraz uğraşırsınız ama alırsınız bence

Noterden ihtarname göndermenin bir tesiri olur mu yoksa direk avukata vekalet verip dava açma yoluna mi gitmeliyim?
Dava süreci beni korkutuyor açıkçası adli tatil dava süreci o bu derken adamlar paraları alıp kaçadabilir

Kaçacaklarsa zaten paranızı hiç vermeyeceklerdir
Yasal olarak haklarınızı arayın bence de
Dava gerekiyorsa dava aracılığıyla

Biraz diş gösterin noterden ihtarname çekince popoları tutuşunca öderler bence. Biraz uğraşırsınız ama alırsınız bence
Umarım Cherry
Yok yere can sıkıntısı.
Kesinlikle önermiyorum.Halime bakıp ders alsın diğer üyelerde.

Kaçacaklarsa zaten paranızı hiç vermeyeceklerdir
Yasal olarak haklarınızı arayın bence de
Dava gerekiyorsa dava aracılığıyla
İnternete o firmayı yazıp baktığımda ne gazete haberleri ne dava süreçleri gördüm.Yorumlarda tek tek okudum.Son iki ayda sistem patlamış durumda ne olur ne biter bilemiyorum.
Birazda paniklemis durumdayım tabi

Bu tarz yerlerden paranızı geri almak çok zordur. Yazdığınız firmayı ilk defa duydum ki bu tarz firmaların en bilinenleri bile böyle şeyler yapıyor. Sikayetvar’a yazınca bazı firmalar geri dönüş yapıyor onu bir deneyin. Onun dışında dava açıp kazansanız bile paranızı zor tahsil edersiniz ne yazık ki. Dava kazanılınca insanlar direkt parasını alır sanıyor ama adam vermezse ve hesapları boşsa yine alamazsın

Evet yaa ,sonuna kadar katiliyorum size Nasil emanet edebiliyorlar böyle bilinmedik yerlere paralarini insanlar gercekten inanamiyorum.Kuyumcunun eline bile verenler varmis altinlarini ,yok yillardir oglum gibi biliyorum vs sonunda kacti kuyumcular müge anli da islendi gecen kış.Ben 20 lirami bile samimi söylüyorum böyle yerlere denemek icin bile vermem.Faiz yok diyorlar ,inancli insanlari etkileyip ortadan yok oluyorlar.Konu sahibi mutlaka bu yeri her yerde duyurmali,baska insanlarin cani yanmasin.Kendisi de avukatla görüsüp kesinlikle sikayetci olmali.

Ben hukuki işlemleri tarafların kendisinin yapması görüşünde değilim. Eğitiminiz bu yönde değilse atlayacağınız bir detay dava sürecinizi olumsuz etkileyebilir.

O sebeple şahsi fikrim, avukatla anlaşıp onun önerdiği süreçte ilerlemek en sağlıklı olanı.
Dosya durumunuza göre, dava sürecinden önce ihtarname çekilmesi gerekiyorsa, avukatınız noter kanalıyla işlemi gerçekleştirir.

İhtarname yoluna gidilmeyecek bir dosyanız varsa, direkt dava sürecine girmeniz gerekiyorsa bu süreçte kaçma ihtimaline bianen hakkınızı korumak adına yine gereken hukuki işlemleri yapacaktır. Ama meblağ yüksek anladığım kadarıyla. Riske atmaya gerek yok, zaman kaybetmeden avukatla sürecinizi yönetmeniz bence en doğrusu.. Karar sizin tabi ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…