• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doldum taştım

Facebookta bir sayfa var ev hanımları yapıp satıyor diye oralarda bir şeyler satabilirsin. Bazı kadınlar günleri için poğaça, börek, sarma vs yaptırıyor.
 
Anamm kız bütün görümcelere neden beddua ettin bende bir görümceyim o_O
Hem beddua etme canım gelir seni bulur sen genede sakin ol, allah yardımcınız olsun inş bu zor zamanları atlatıp ilerde güler geçersiniz. Bebek rızkıyla gelir derler bebeginizde size bolluk bereket getirir canım Allah rızkınızı kat kat verir sen için ferah tut
 
Anamm kız bütün görümcelere neden beddua ettin bende bir görümceyim o_O
Hem beddua etme canım gelir seni bulur sen genede sakin ol, allah yardımcınız olsun inş bu zor zamanları atlatıp ilerde güler geçersiniz. Bebek rızkıyla gelir derler bebeginizde size bolluk bereket getirir canım Allah rızkınızı kat kat verir sen için ferah tut
Yok kiz ben butun gorumcelere beddua etmedim bende gorumceyim .kendi gorumcemlere kizdim onlar ettm :) tobe tobe insallah kabul olmaz
 
Niye eşinizin ailesinden beklenti içindesiniz? Siz eşinizle evlendiniz ailesiyle değil. Kayınpederiniz görümcelerini istediği gibi yaşatabilir bu onların iç ilişkileri eşiniz de siz de artık o evden çıktınız size yardım etmek zorunda değiller. Bu kadar maddi sıkıntı içerisinde keşke bebek içi acele etmeseydiniz
 
Once su konusmana dikkat et sen bana cemkiriyon diyemen
Benim derdim tartışmak değil. Kendi ayakların üzerinde durmani çok isterdim. Hamile oldugum icin sana yapılan şeyleri kendime yapılmış ta ezik kalmisim gibi algiladigim için sana kızıyorum.
Bunları niye kabul ettin diye üzülüyorum.
Yoksa banane ne halin varsa gör.
 
Tamam iste takilarimz onuda vermiyolar ben anlatamiyorim sanirim. Fotograf albumi diyip geciyonuzda ben nelerdeb vazgectim insanlik yaptim hanginiz bu devirde boynunda bi kolye bile olmadan gelin gidersiniz durust olun bumuydi benim iyiligim karsiligi kv insanlrin icinde elime ceyrek katti sonra tekrar geri aldi.benim agrima gidiyo arkadasim demekki benim bi ceyrek degerim yokmus.bende donlarina kadar zamaninda isteseydim kiymeytli olurdim eminim.ama istemedigim icin kiymetsz oldim

Konunu talebin üzerine kapadım ve maalesef banlısın ama şu yazına yorum yapıp çıkıyorum hemen.

Ben üstünde günlük kıyafetle evlenmiş bir kadınım, ne gelinlik ne altın, ne albüm, ne nikah şekeri ve davetiyesi, bir nikah memuru, 2 şahit, eşim ve ben, kınam da olmadı onu da belirteyim.
Bunu ailesine iyilik olsun sonradan önlerine koyayım, lafını edeyim diye yapmadım, benim için birşeylerden vazgeçmekte değildi fedakarlıkta değildi, bir adamı çok sevdim ve kendi istediğimiz gibi evlendik, her ikimizin ailesinin de durumları gayet iyiydi ama biz bu yolu seçtik çünkü madem aşıktık, madem daha fazla beklemek istemiyorduk evlilik sorumluluğunu üstlenmeliydik.

Evlendim kimseden tek kuruş istemedim, eşime de istetmedim, 2 ay sonra hamileydim, evim kira, eşyalarım bir divan üstüne pamuk yatak ve sandık çeyizinden ibaretti, eşim yeri geldi mesailere kaldı, evden ek iş yaptı tüm eşyalarımızı aldı, bebek için kumbara yaptık her ay arttırdığımız paraları o kumbaraya koyduk, hamileyim diye eşim buzdolabını doldurmak için bebeği sağlıklı beslensin diye var gücüyle çalıştı, o arada artık evliyim baba oluyorum eşim bebeğim daha iyi imkanlara sahip olmalı deyip riske girdi kendi işyerini açtı, doğuma gittiğim gün evim dört dörtlük eşyalarla tıka basa dolmuş, bebeğimin beşiğinden kıyafetlerine herşeyi yapılmıştı, öyle güzel şartlarda doğum yaptım ki eşim hastane de özel odama, bebekle ilgilenmek zorunda olduğu anlarda yanımda refakat edecek kişiye kadar ayarlamış, hastane mutfağında kendi elleriyle lohusa şerbeti kaynatıp tüm annelere dağıtacak kadar organizasyonunu yapmıştı ki eşim geçmişi şöyle bir düşününce daha çocuktu, 23 yaşında evlenip 24'ünde kucağında bebeği olan bir babaydı ama hiç şikayet etmedi çünkü aşıktı, çünkü evlenmemizi istiyordu ve sorumluluklarının bilincinde olacak kadar olgundu.

Anne babalar evlenince de bize yardım etmeli deniyor, hayır anne babalar evlenen evlatlarının manen yanında olabilirler, maddi imkanları evlenen çiftler kendileri sağlamalı, beklentiler her daim mutsuz eder, bizler fedakarlıkları aileler için yapmıyoruz, yapmamalıyız, bunu aileye iyilik olarak görürsek duyduğumuz aşkın kıymeti kalmıyor çünkü.
 
Back
X