• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doldum taştım

dur bakalım bebek kısmetıyle gelir derler hadi inşaallah.. ama biraz yardım etseydiler iyiydi yardımlaşmak sevaptır ya insan oğluna yardım etmez mi hamile bayan var ortada yemek ister beslenmek ister. eşin gelince otur ağla. bi akşam bak ben hamileyim doğum olacak evde bişey yok elde avuçta bişey yok. zoruma gidiyor de. en azından altınlarımızın bir kaçını versinlerde geçimimize bakalım de

Konusucak zaten o istesi o soylesin cunku cok doluyum ben konusursam kotu seyler olur.Allah razi olsun hepsinden yorumlari icin ama bunca hatayi ortbas edip cocugu nie yaptin die israr etmeleri beni kizdiriyor ben bebegimi gormeden koklamadan aramda bi bag olustu onu cok seviyorum konusuyorum bi hareket ederken bile butun dunya benim oluyo cok mutlu oluyorum.beni tek mutlu eden seyi hata ettin die suclamalari beni kizdiriyor
Böyle hissettiğinizi bizde biliyoruz ama ileride o çocuk bi' arkadaşından gördüğünü istediğinde hani onu da geçin iş bulacağınız bile garanti değil, bu kadar borçtayken aç kaldığında o mutluluğunuz vicdan azabına dönmez umarım.

Siz eşinize değil eşinizin ailesine güvenerek evlenmişsiniz O yüzden bunlar size mustehak Daha kira denklestirecek Paranız bile yok niye evlendiniz Ben kız olmama rağmen iki sene çalışıp para biriktirip öyle evlendim Ayrıca gorumcelerinizin hayat standartlarını Kıskanmak da bi işinize yaramaz

Iste bnde hemen hemen buna benzer durum yasiyom janek azcik bana da uzulsen nolur:KK6:
Size de yazdım yardım etseler iyi olur diye. Ama onların vicdanlarıyla alakalı dedim. Bir insan yapmıyorsa ne yapabiliriz? Size de üzüldüm, hamilesiniz iyi beslenmeniz lazım ne diyeyim Allah yardımcınız olsun. Siz de belediyeden yardım falan alın.

el koymuşlar borcumuz var geri ödeyecez deyip söz vermişler
hoş klasik erkek tarafı yalanı bu düğünden sonra yapılan konu sahibi nasıl vermiş hayret
Düğünde takılan altın kızındır. Ben olsam dava ederim. Sanki araları çok iyiymiş gibi çekinmeye gerek yok diye düşünüyorum.

Benim anlamadığım şey 3 yıl nişanlı kaldıysanız neden birikim yapıp kendi düğününüzü kendiniz yapmadınız ?

Ayrıca bebeğin boyutları küçük diye masrafları da az sanıyorsunuz galiba. Küçücük bebeğe bakamayacak değiliz diyorsun ama bunun doğumu var giyeceği var belki maması var bezi var. Sen evde yalnızken bir şey yakmadan da oturursun ama bebek olunca mecbur yakacaksınız. Ekstradan bir de yakıt masrafınız çıkacak. Bebeğimi aç bırakmam diyorsun ama bir taraftan da erzak azaldı diyorsun.

Cahillik yapıp birikim yapmadan evlenip bir de bu sefaletimizi bebeğimiz de çeksin diye bebek yapmışsınız. Hem de karanbole belki bereketiyle gelir diyorsunuz. Artık yapabileceğiniz tek şey altınlarınız almak. Size kimse yardım etmez. Çocuk yapacak kadar aklınız varsa para biriktirmeyi de bilecektiniz. İnsanlar birbirlerini sevdikleri halde neden bekliyor evlenmek için hiç düşündünüz mü ? Yattığı yerden kimseye para gelmiyor. Herkes kendini düşünmek zorunda.

Şimdi burdan bir kelimeyi cımbızla çekip, bize yardım etmiyolar, 1500 lirayı vermiyolar, bebeği onlar istedi vs yazacaksın ama olsun ben yinede yorumumu yapayım.

Ceyizimi yapiyodum ozman gerisini ailemin durumu kotu oldugu icin onlara veriyodum
Ya ben abim evlendi 10 bin taksitini odedim bigun yengemle dertlestik bu kadin cok fena cektiriyo dedim bana dediki ozman isi birak bende ona dedim nasil birakayim taksiti var onu oduyom yenge dedim.kalkti abime beni sikayet etti karpuz minnet ediyo die :) bizde gorumce olduk annemde kv babamda kp annem oyle bi insanki evini gelinine birakti kiraya cikti :) neden ailem bukadar iyiyken kv kp gorumcelrim bukadar kotu bnde bunu anlamiyorum bi foto nekadar olabilirki 1 yilim doluyo ortada album yok demekki benim bi album.kadar degerim yokmus gozlerinde.cocugu gelincede dogumdan 6 ay sora calismayi dusunuyorum cocuguma bakarim kendime o konuda guveniyorim

Size de yazdım yardım etseler iyi olur diye. Ama onların vicdanlarıyla alakalı dedim. Bir insan yapmıyorsa ne yapabiliriz? Size de üzüldüm, hamilesiniz iyi beslenmeniz lazım ne diyeyim Allah yardımcınız olsun. Siz de belediyeden yardım falan alın.
Ya yanlis anlamayin erzak hemen hemen yok dedim.tamamen yok demedim :) cok sukur karnimizi doyuruyoruz.amin

Ceyizimi yapiyodum ozman gerisini ailemin durumu kotu oldugu icin onlara veriyodum
Ya ben abim evlendi 10 bin taksitini odedim bigun yengemle dertlestik bu kadin cok fena cektiriyo dedim bana dediki ozman isi birak bende ona dedim nasil birakayim taksiti var onu oduyom yenge dedim.kalkti abime beni sikayet etti karpuz minnet ediyo die :) bizde gorumce olduk annemde kv babamda kp annem oyle bi insanki evini gelinine birakti kiraya cikti :) neden ailem bukadar iyiyken kv kp gorumcelrim bukadar kotu bnde bunu anlamiyorum bi foto nekadar olabilirki 1 yilim doluyo ortada album yok demekki benim bi album.kadar degerim yokmus gozlerinde.cocugu gelincede dogumdan 6 ay sora calismayi dusunuyorum cocuguma bakarim kendime o konuda guveniyorim
Çocuk doğunca 6 aylık masraflarını karşılayacak kadar elinizde var o zaman. Sen bir şeyler yapmışsın da eşin naptı peki ? Insan bari 1 senelik evini tutar evlenmeden önce. Bence sen eşini çok sevdiğin için farkında değilsin ama burda sorun eşinde. Evlenmeden önce belli bir birikimle gelmesi gerekirdi.

Insanlar buraya yardim icin fikir almak icin konu aciyorlar pisman ediyorlar....kiz eşimi seviyorum diyo...bende olsaydim birini sevseydim cüzdanina bakmaz bende evlenirdim sevdigimle...bebek konusundada olan olmuş artik belkide bu evli cifte mutluluk ayri bir hava katacak bereket getirecek...Allah sabredenlerin yanindadir...karpuz...sende takma altina bence..benimde altinlarim olmadi..görüntü amacli takildi geri alindi...dügüne gelince hic olmasaydi daha iyiydi tam bir rezalet ben hayatimda öyle berbat basit bir dügün görmemiştim gelinlik desem yine berbat..hrşeyin basitine ucuzuna kactilar...
zaten severek evlenmedim ailem olacaklar sebep olmustu o evlilige 17 yasinda...su an baska biriylle evligim..şu anki eşimin ailesi yine berbat...yine birsey görmedim...ha..kimseye ihtiyacim yok..kimseden yardimda beklemiyorum..ama bizim kültür örf ve adetlerimizde bazi geleneklrr var aile dayanişmasi var.. bende konu sahibi gibi hic birini görmedim..okadar zor günler yasadimki Alah bilir...ama diyorumya Allah sabredenlerle beraber su an herseyimiz var maddi durumumuz cok iyi...herşeyide kendi gücümüzle yaptik...ben konu sahibini anliyorum...o yardim dilenmiyo...ister istemez gelin olarak insanin zoruna gidiyor adam yerine konulmamak...saygi sevgi görememek..hice sayilmak...

Böyle hissettiğinizi bizde biliyoruz ama ileride o çocuk bi' arkadaşından gördüğünü istediğinde hani onu da geçin iş bulacağınız bile garanti değil, bu kadar borçtayken aç kaldığında o mutluluğunuz vicdan azabına dönmez umarım.
Yanlis anlasildi bizim borcumuz yok kv kp bize borcu var.is konusundada kendime guveniyorum bulurum o konuda sansliyim cok sukur 1 gun icinde is bulan biriyim

Altınları nerde taktılar peki ?
Takmadilar nisanliyken dugune bi iki hafta var hemen hemn kayinbabam geldi anneme yalvardi gelinimizi verin iflas ettik sozumuz soz altinlari yapip vericez dediler kizi bana veriyosunuz bana guvenin dediler ailemde insanlik etti verdi .sonrada sıkıstik 1500 istedik onu bile vermediler anlicaniz kandirildik

Takmadilar nisanliyken dugune bi iki hafta var hemen hemn kayinbabam geldi anneme yalvardi gelinimizi verin iflas ettik sozumuz soz altinlari yapip vericez dediler kizi bana veriyosunuz bana guvenin dediler ailemde insanlik etti verdi .sonrada sıkıstik 1500 istedik onu bile vermediler anlicaniz kandirildik

Kız ben şimdi anladım.Ortada altın yokmuş ki.Söz ile altın mı olur.Söz uçar gider.Ben de sandım ki milletin taktıklarını filan aldılar.Senin hiçbir şeyin yokmuş ki.

Back
X