Doldum taştım

Öyle ise durum farklı canım söz vermişlerse eğer. Şu sıkıntılı durumda sözlerini yerine getiremeyeceklerse sizde bundan böyle onlara ona göre davranırsınız. Hayır sizi düşünmüyorlar torunlarınıda mı düşğnmüyor bu insanlar
Lafa gelince cocugumda cocugum diolar.hatta kv bikeresinde " ismini ben katcam kimse boyle bi terbiyesizlik yapamaz " demisti.ama onun disinda maddi yi gectim manevi olarak bile yanimizdaa olmadilar

İnşallah ama gebelikte bu haftalar önemli bebeğin ciğerleri gelişim aşamasında stres yapmayın ben stresten kaynaklı 36.5 haftalıkken doğum yaptım ve 2 hafta küvözde tedavi gördü bebeğim şuan hareketleride çok agresif sizden ricam herşeyi bir kenara bırakın kendinize bir kupa açık limonlu çay koyun balkona çıkıp gökyüzüne baka baka için çok iyi gelecektir :)
O degilde bi kahve yapsam daha iyi hissetcem kendimi :) bnde kendime cok kiziyorum bebisimi strese katiym die ama bazen ofkeme yenik dusuyorum

Lafa gelince cocugumda cocugum diolar.hatta kv bikeresinde " ismini ben katcam kimse boyle bi terbiyesizlik yapamaz " demisti.ama onun disinda maddi yi gectim manevi olarak bile yanimizdaa olmadilar
Bıktık şu kv lerden zatenn Faydaları olmadığı gibi zararları da olmasa keşke. Sizin yerinizde olsam eşim sorun etmiyorsa hiç sallamam o kadını bundan sonra

Kv kp gorumceler ALLAH hepsinin belasini versin hepsinden nefret ediyorum.bugun buyuk gorumceyi aradim albumu naptiniz en son basiliyo demistiniz dedim "bilmiyorim karpuz en kucuk gorumce 7en son bakmisti ona sor " dedi resmen beni basindan saldi.albumde buarada benim gelinlik giydigim fotolarim oluyor fotocu onlarin evinin onunde.zaten dugunum kinam olmadi formalite icabi gelinlik giymistim bi fotografim vardi onu bile cikartmiyolar evleneli bi yil olcak neredeyse :'( cocugu dogurmak uzereyim benim bi fotom bile yok.ev tasidik paramiz yoktu yillik 3500 ev buldum saolsun annem 1000 verdi bende bebegime kumbara yapmistim icinden 500 cikti esimde maasini aldi bi 500 de ustune ekledik etti 2000.kalan para 1500 kv kp istedik vermediler.altinim desen borcumuz dediler ne yaptilar nede bigun olsun konusunu aciyolar :'( ev sahibiyle konustuk 2 ay bizi idare edin 750. 1 ay diger ayda bi 750 veririz biter kalan borcumuz dedik Allah razi olsun kabul ettiler.evde desen bi b.k hemen hemen kalmadi erzak v.s cooookkk sıkıstik. 29 gun sonra dogum yapcam elde avucta para yok. Bu kira falan bizi maffetti anlicaniz esim zaten asgari ucrete calisiyor. Buarada kv kp lokantalari ve kahvehaneleri var.esim distan gorunuste sanki zengin bi ailenin oglu gibi gozukuyo ama Allah sahit en ufak faydalari dokunmuyo esime.esim bide evin tek oglu 4 kizkardesi var.o 4 kiz kardes whatsaap vs fotolarini goruyom keyiflerine diycek yok tatillerinden kafelrinden barlarindan eksik kalmazlar ama gel gorki bize gelince koca bi " yoooooookkkkk"ve kp 280 bine kredi cekip oturdugu evi alicaklar kendilerine.benim altin borc dediler vermiyolar zaten Allah'indan bulsun hepsi ya yine beni triplere soktular

Oncelikle cocuk yapmasaydin bilmem ne diyenlerin lafina aldirma canım. Sonucta hepimizin dunyaya ne zaman gelecegi hangi anne babaya sahip olacagimiz ne zaman öleceğimiz kaderimizde degismeyen durumlar. Bende evliligimin 1. ayinda hamile kaldım. Tabi şükür fazla düğün borcumuz yoktu. Zaman zaman sıkıstigimiz durumlar oldu. Halada arada oluyor. Bunlar hayatın icinde olan seyler. Allah rızkını veriyor korkma. Sen sadece yavrunu kucagina alacagin gune odaklan. Sen ve bebegin kendini hazir hissedince annene birakir işe girersin. Nacizane tavsiyem en az 6. ayina kadar bebeginin yaninda ol. Hemen işe girersende dünyanın sonu degil bebeğine karsi vijdan azabi duyma. Ust kattaki komsumuz bebegi 35 gunluken ise başlamıştı kvsi bakiyo bebege.

Bıktık şu kv lerden zatenn Faydaları olmadığı gibi zararları da olmasa keşke. Sizin yerinizde olsam eşim sorun etmiyorsa hiç sallamam o kadını bundan sonra

Ben oraya gitmek istemiyorum mesela canikim esim bisure bu konulad yuzunden ailesiyle gorusmeyi kesti ben vicdan yaptim kalktim adami zorla arattirdim.yoksa esim sorun etmiyo

Oncelikle cocuk yapmasaydin bilmem ne diyenlerin lafina aldirma canım. Sonucta hepimizin dunyaya ne zaman gelecegi hangi anne babaya sahip olacagimiz ne zaman öleceğimiz kaderimizde degismeyen durumlar. Bende evliligimin 1. ayinda hamile kaldım. Tabi şükür fazla düğün borcumuz yoktu. Zaman zaman sıkıstigimiz durumlar oldu. Halada arada oluyor. Bunlar hayatın icinde olan seyler. Allah rızkını veriyor korkma. Sen sadece yavrunu kucagina alacagin gune odaklan. Sen ve bebegin kendini hazir hissedince annene birakir işe girersin. Nacizane tavsiyem en az 6. ayina kadar bebeginin yaninda ol. Hemen işe girersende dünyanın sonu degil bebeğine karsi vijdan azabi duyma. Ust kattaki komsumuz bebegi 35 gunluken ise başlamıştı kvsi bakiyo bebege.
Boyle yorumlar beni cok rahatlatiyor minnacik bebegi sanki cok agir yukmus gibi konusulunca insanin biran gozu korkuyo ama bende cocuk rizkiyla gelir die inananlardanim dedigin gibi olmadi 6 ay sonra calisir bakariz yavrumuza nolmus sanki kucucuk bebegede bakamiyosak ölelim biz

Ben sizi anladım konu sahibi ne demek istediğinizi de. Bi yönden haklısınız, gerçekten haklısınız.
Ama hayat böyle, insanlar acımasız. Eşinizin annesi babası bile olsa bir kuruş beklemeyin, sıfır beklenti sonsuz mutluluk.. Kendiniz tırnaklarınızla kazıyacaksınız, kimseye minnet etmeden evladınız için. Bebek biraz büyüyünce de işe girersiniz. İnsanlar böyle şaşırmayın, yapacak bir şey yok.
Bebeğinizin geleceği için sizin kesinlikle çalışmanız gerekiyor. Rızkı veren Allah, dua edin..

Ben sizi anladım konu sahibi ne demek istediğinizi de. Bi yönden haklısınız, gerçekten haklısınız.
Ama hayat böyle, insanlar acımasız. Eşinizin annesi babası bile olsa bir kuruş beklemeyin, sıfır beklenti sonsuz mutluluk.. Kendiniz tırnaklarınızla kazıyacaksınız, kimseye minnet etmeden evladınız için. Bebek biraz büyüyünce de işe girersiniz. İnsanlar böyle şaşırmayın, yapacak bir şey yok.
Bebeğinizin geleceği için sizin kesinlikle çalışmanız gerekiyor. Rızkı veren Allah, dua edin..
Aynen canim yapcak bisi yok.yavrum icin hersey yaparim.esimle calisir cocugumuza bakariz Allah'in izniyle

Aynen canim yapcak bisi yok.yavrum icin hersey yaparim.esimle calisir cocugumuza bakariz Allah'in izniyle
Aynen öyle, bol bol dua edin. Boş verin lokantaymış, geziyorlarmış. Evdeki huzur, zenginlik budur. Bunu bilir bunu söylerim. Kapayın kapınızı, bebeğinizi büyütün sonra işe girer birikim de yaparsınız oh mis. Boş verin şu insanları ne halleri varsa görsünler Allah'a havale edin

Aynen öyle, bol bol dua edin. Boş verin lokantaymış, geziyorlarmış. Evdeki huzur, zenginlik budur. Bunu bilir bunu söylerim. Kapayın kapınızı, bebeğinizi büyütün sonra işe girer birikim de yaparsınız oh mis. Boş verin şu insanları ne halleri varsa görsünler
Oyle haklisin vala.iliskimi tamamen kescem esimin ailesinden artik ne onlar beni tanisin ne ben onlari taniyim enazindan yokturlar derim kafam rahat eder

Boyle yorumlar beni cok rahatlatiyor minnacik bebegi sanki cok agir yukmus gibi konusulunca insanin biran gozu korkuyo ama bende cocuk rizkiyla gelir die inananlardanim dedigin gibi olmadi 6 ay sonra calisir bakariz yavrumuza nolmus sanki kucucuk bebegede bakamiyosak ölelim biz

Benim oglum şuan 6 aylık :) zaman nasil gecti anlamadim. Neler hissettigini neler düşündüğünü anlayabiliyorum yeni gectim ben o yollardan. Deneyimlerim henüz tazeler. Kp ve kv ve gorumce kisilerinide takma. Sonucta insan kendini darda hissedince maddi/manevi yakınlarından destek beklentisine giriyor. Ama emin ol kendi yağında kavruldugunda başın daha az ağrıyor.

Benim oglum şuan 6 aylık :) zaman nasil gecti anlamadim. Neler hissettigini neler düşündüğünü anlayabiliyorum yeni gectim ben o yollardan. Deneyimlerim henüz tazeler. Kp ve kv ve gorumce kisilerinide takma. Sonucta insan kendini darda hissedince maddi/manevi yakınlarından destek beklentisine giriyor. Ama emin ol kendi yağında kavruldugunda başın daha az ağrıyor.
Kiz onlar benden uzak dursunlae bense onlardan uzak durayim hersey hal olacak ama biliyom uzak durmucaklar bebikimi cok seviyolar gibi gozukuyo hep cocumda cocugum yok bize gotuecez seni dogumda vs die konusuyolar.anlamadigim nokta kendi ogullarina faydalri yokken nasil boyle torun askiyla kavruluyolar kafam com karisiyor

Bedduaya sormuslar nereye gidiyorsun diye. Geldigim yere demis. Cok severim bu sozu. Sizde dikkate alin.

Onun disinda evlenirken iyi gunde, kotu gunde lafi kisilerin aileleri katilarak soylenmiyor. Erken evlilik , erken hamilelik zor gelmis olabilir ama onlardan destek beklememek yarariniza olur.

Bedduaya sormuslar nereye gidiyorsun diye. Geldigim yere demis. Cok severim bu sozu. Sizde dikkate alin.

Onun disinda evlenirken iyi gunde, kotu gunde lafi kisilerin aileleri katilarak soylenmiyor. Erken evlilik , erken hamilelik zor gelmis olabilir ama onlardan destek beklememek yarariniza olur.
Enazindn verdikleri sozu tutsunlar bna olan borclarini odesnler

Kiz onlar benden uzak dursunlae bense onlardan uzak durayim hersey hal olacak ama biliyom uzak durmucaklar bebikimi cok seviyolar gibi gozukuyo hep cocumda cocugum yok bize gotuecez seni dogumda vs die konusuyolar.anlamadigim nokta kendi ogullarina faydalri yokken nasil boyle torun askiyla kavruluyolar kafam com karisiyor

Laf olsun torba dolsun. Bnm kv'de utanmadan bu borcun icinde nasıl hamile kalinir dedi bana sanki sokaktaki kedilerden kazanmisim ben cocugumu. Milletin kvsi bizim gelin neden hamile kalmiyor diye dert yanar benim ki hamile kaldim diye. Oyle ciddi odenmeyecek bir borçta yok. Az bi esya borcumuz kalmisti o kadar. Bogazimiza kadar borc batagindaymisiz gibi muamele gordum. Tabi ne oldu. Davranislariyla kendinden soguttu. Oglumada rahmetli kp'nin ismini verince daha bi kiymetli oldu ama yuzu yok beni aramaya. Bende cok gerekmedikce aramam kendisini. Tabi ogluyla olan iliskisine kesinlikle karismiyorum. Ana-ogul sonucta onlar.

Ayrıca kendi evinde daha rahat edersin emin ol. Dönüşümlü siz gelin de. Anen gelirsr daha rahat olursun. Elinden geldigince motive olup hemen toparlanmaya çalış.

inançlı bir insan olmadığım halde böyle dolu dolu bela okunması ürkütür beni hep,
ne yaptı bu insanlar, adam mı öldürdü, birine tecavüz mü etti, hırsızlık mı yaptı,
sadece evlenme çağına gelip kendine bir yuva kurmuş, bile isteye bir de çocuk sorumluluğu almış, koskoca yetişkin iki insana yardımcı olmadılar diye bu bedduları haketmiyorlardır değil mi?
siz sormadan söyleyeyim evet evliyim, ailelerimizden tek kuruş maddı yardım görmedim, ama zaten çocuk değilim ki bana harçlık versinler, teklif etseler utanırım...
+1000

Oo o zaman bende ortaligi darmaduman etmem lazimdii. 4 sene evvell.... salonda takilan bütün altinlari aldilar. Millete taktiklari göstermelik altinlarimida eve gelince aldilar. Bilezikleri yani. Geri yapacaklarina dair de söz verdiler. Düğünümüzde bir masraf yapmadilar. Maddi manevi. Misafir gibiydiler.. evladim oldu gene ayni. Bir paçavra almadilar torunlarına. Veya bir para vermedilsr. Birk altin takmayı... bütün bu durumları cook kafama taktim mi taktim. Onlara karsi hicbir sey demedim. Saygisizlik asla etmedim
Ama herkesin haddini bildirdim. Nasil ? Onlara ksrsi olan davranislarimla tavirlarimla. Kimseye hicbir seyimi karistirtmadm. Ne esim ne kendim ne evladimla ilgili ne kendi ailemle ilgili yorum yapmalarina izin verdim. Oldukça mesafeli davrandim. Yakın olmadmm. Samimi olmadm. Gittim misafir gibi döndüm evime geri. Bu sekilde kalben buğzettim onlara. Insan olan anlar. Ki eminim onlara karsi olanbu 360 derece dönüşümden anliyorlrdir.

Oo o zaman bende ortaligi darmaduman etmem lazimdii. 4 sene evvell.... salonda takilan bütün altinlari aldilar. Millete taktiklari göstermelik altinlarimida eve gelince aldilar. Bilezikleri yani. Geri yapacaklarina dair de söz verdiler. Düğünümüzde bir masraf yapmadilar. Maddi manevi. Misafir gibiydiler.. evladim oldu gene ayni. Bir paçavra almadilar torunlarına. Veya bir para vermedilsr. Birk altin takmayı... bütün bu durumları cook kafama taktim mi taktim. Onlara karsi hicbir sey demedim. Saygisizlik asla etmedim
Ama herkesin haddini bildirdim. Nasil ? Onlara ksrsi olan davranislarimla tavirlarimla. Kimseye hicbir seyimi karistirtmadm. Ne esim ne kendim ne evladimla ilgili ne kendi ailemle ilgili yorum yapmalarina izin verdim. Oldukça mesafeli davrandim. Yakın olmadmm. Samimi olmadm. Gittim misafir gibi döndüm evime geri. Bu sekilde kalben buğzettim onlara. Insan olan anlar. Ki eminim onlara karsi olanbu 360 derece dönüşümden anliyorlrdir.

Yalnız o 360 değil 180 :) 360 olunca tam tur oluyor bulundugun konuma geri dönüyorsun :)

Evet şartları zorlayarak evlenmissin canm.evet bu şartlarda bebek zor.ama ben seni haklı buldum.yillik 3500 TL lik ev bulmuşsun.altinlarina el konulmuş.kiradan 1500 açığın var.ve verilmiyor dogru mu anladim.?herşey bi kenara aile olmak böyle zamanlarda belli olur.ki sen sadaka değil,hakkın olanı istiyorsun.ustelik doguma 1 ay var.hastane masrafı,bebeğin masrafı olacak.esin sanki pasif kalmış gitsin kendi konuşsun ailesiyle adam akıllı.boyle bir zamanda aile olamayacaklarsa,birdaha hiç olmasinlar.

Back
X