Şimdi 21 yaşındasın. Eşinin kaç yaş büyük olduğuna dair de fikrim yok. Ortada şu durum var ki, kesinlikle beddua etmeye hakkın yok. Belki de hamilelik hormonlarının etkisindesin. Ama mantıklı düşünmeye artık başlaman gerekiyor. İlk olarak eşin ve sen kendi evlerinizden çıktıysanız, evlendiyseniz, ailelerimize kendimizi geçindirecek kadar büyüdük ve durumumuz var bu yüzden evleniyoruz diyorsunuz. Görümcelerin evliyse eşlerinin parasıyla değilse anne babalarının parasıyla geziyorlar. Ben sanmıyorum ki eşin evlenmeden evvel anne baba evinde gördüğünden geri kalıyordu, demek ki kayınvaliden ve pederin düşünüyor ki "Çocuklarımız bizim himayemizde bizim evimizde kaldığı müddetçe kol kanat gereriz, gördüğünden geri bırakmayız." Bu durumda, evlenecek kadar büyüdüyseniz kendinizi geçindirmeyi öğrenmeniz gerekiyordu. Çünkü anne babaların size yardım etmek gibi bir görevi yok, tamamen kişiye kalmış bir şey. Ha edip etmemek vicdan ya da kafa yapısı meselesi. Ben elimde fazla varsa ederdim ama etmeyeni ayıplayamazsın da, onların parası, artık eşinle siz bir ailesiniz, bunları düşünmeniz gerekiyor.
Diğer yandan, bu durumun üstüne çocuk sahibi olmak -bilinçli şekilde olduğunu tahmin ediyorum çünkü yorumların o yönde- üstüne biz ne yapacağız deme hakkına da sahip değilsiniz eşinle. Çünkü yetişkin insanlar düşünür, biz bu çocuğa bakabilir miyiz der ve öyle çocuk sahibi olur. Tabii korunup da yine de hamile kalanları tenzih ediyorum bence o direkt kaderdir ama kendi isteğiyle çocuk sahibi olup da ne yapacağız şimdi demenin anlamı yok, onu hamile kalmadan evvel düşünüp gerekirse 3 sene ertelemek gerekir. Tüp bebek senaryosu 30 yaş üstünde geçerli oluyor genelde, 24 yaş en doğurgan yaşıdır bir kadının, yani 21inde olabiliyorsa 24ünde de olur.
Yaş itibariyle git gelli düşüncelere sahipsin, keşke eğitimine devam edip- 21 ve yaklaşık bir yıllık evli olduğunu düşününce okumadığına kanaat getiriyorum- evliliği en azından ayaklarınız üstünde durabilecek duruma gelinceye dek erteleseydiniz ya da bebek işini. Ha bunlar için artık çok geç, yapılacak ne var dersen, evden çalışmayı deneyebilirsin, nikah şekeri hazırlama vesaire gibi şeyler var. Evden yapılabilecek, maddi anlamda da sizi biraz rahatlatacak...