Doldum taştım

Çok severim kayınvalidemi, görümcemi.. Bir laflarını duymadım, bir şeylerini görmedim. Ama durumları anca kendilerine yetecek kadar. 2 bilezik taktılar hepsi o. Başka da bir katkıları olmadı. Her şeyi biz yaptık. Düğünü, evi döşemeyi. Hala da uğraşıyoruz. Eksik gedik yapıyoruz işte. Bir şey beklenmemeli onlardan. İnsan en çok kendine güvenecek. Oturup hesap edecektin baştan. Eşim ne maaş alıyor? Biz bu parayla ne yapabiliriz? Büyüklerden yardım gelirse ne ala.. Keşke bana da gelseydi o yardımlar. Evliliğin başında hesaplanır ona göre yola çıkılır.
Çocuk rızkıyla gelir olayına inanmıyorum. Doğarsa elbet aç kalacak değil, bebekken sorun yok ama büyüdükçe masrafları artacak. Hatta onu geç, doğumu doktorları bile masraf. Sırf o yüzden korunuyoruz ve ufak bir kaçamak olunca da ertesi gün hapı kullandım bir sefer. Çünkü onun geleceğini düşünmek zorundayım.
Sizinse bundan sonra yapacağınız onların eline bakmayıp kendi düzeninizi kurmaya çalışmak. Durumları ıyıyse ve vermiyorlarsa bu onların ayıbı. Zorla alamazsınız ya, düşünüp düşünüp üzülmek te sadece sizi üzüntüye sokar. Başka da işe yaramaz.

Ben onlardan sadaka degil hakkimi istiyorum ve durumlari olmasina ragmen yapmiyolarsa insan degiller zaten 1500 tl para cok bi para degil onlarin kahve ceraz parasi.bende gozu yukseklerde insan degilim oyle olsa yillik 3500 ev tutmazdim dusun artik ayda 300.tl ye bile denk gelmiyor biz sefalet icinde yasarken onlarin bi yabanciymidiz gibi lukus hayat yasamalari nekadar dogru.enazindan borclari versinler bi isyeri kuralim kendimize ama oda yok

Ama şu an ihtiyacınız var tatlım.Doğum sezeryan olacak.Masrafın olacak.Belki ilk birkaç gün sütün gelemiycek mama lazım olacak.Herşeyi düşünmek lazım.Eşin en azından bir kısmını alsın.Böyle çok zorlanırsınız.İnan daha çok üzülürsün.Bir de lohusa halinle.Hayırlısı inşallah.
Ben bebegime kumbara yapmistim onlar yuzunden oda gitti :( kv kp dioki dogumda seni bize goturcez bende gitmek istemiyorum yaptiklarii sey aklima geldikce oyuzden kafam cok karisik

Ben onlar ya da sizin için değil çocuk için üzüldüm. Bende çok yokluk içinde büyümüş bir çocuğum. Rızk ile gelir anne sütü için denmiştir bana göre. Umarım ileride o çocuk bu yokluğun zorluğunu çekmez.
Mantıklı... Eskiden evde doğum yapılıyordu tabi. Doktor kontrolü desen o da pek yoktu. Durumu iyi olan arada gidiyordu. Doğum masrafı mı vardı.. Şimdi bakıyorum da iyi bir hastanede doğum yapmak Allah'ım nasıl paralar onlar :KK64: Devlet hastaneleri de Allah'a emanet

Hamileyken de çalışabilirdiniz herkes 9 aylık olana kadar çaloşıyor. Eşinizin ailesi bencilse de sizin bu durumunuzun sebepleri o değil para yokken evlenmişsiniz hemen de çocuk yapmışsınız, pişman da değilmişsiniz hayırlı olsun tabi ama maddi durumlar bu şekilde iken kimseyi suçlamayın vermek zorunda değiller bir şey. Sadece düğün takıları konusunda haklısınız onu vermeliydiler. düğün bile yapmamışlar bundan sonra da bir şey beklemek anlamsız, belki onların da kendi içinde sebepleri vardır sizi sevmiyorlardır vs.

Ben evlendigimde daha 1 iki haftalik gelindim isten cikmistim hepsi ustume yuklendiler nie isten ciktin die.ve gecenlerde gorumcem bana dediki "ben okudum ama hayatta calismam zengi koca bulcam o bana baksin" dedi .ozman neden okuyosun dedim.guldu "arkadaslarimda ayni seyi bana soyluyolar kendimi garantiye aliyorum koca varken ben nie calisiyim.dedi ki bunlar ben daha yeni gelinken bana calisma konusunda baski yapmislardi simdide boyle diolar.hala.bunlara ragmen onlar hakli diosaniz pes size diycek lafim yok

Hamileyken de çalışabilirdiniz herkes 9 aylık olana kadar çaloşıyor. Eşinizin ailesi bencilse de sizin bu durumunuzun sebepleri o değil para yokken evlenmişsiniz hemen de çocuk yapmışsınız, pişman da değilmişsiniz hayırlı olsun tabi ama maddi durumlar bu şekilde iken kimseyi suçlamayın vermek zorunda değiller bir şey. Sadece düğün takıları konusunda haklısınız onu vermeliydiler. düğün bile yapmamışlar bundan sonra da bir şey beklemek anlamsız, belki onların da kendi içinde sebepleri vardır sizi sevmiyorlardır vs.
Evet bni sevmiyolar bende oyle dusunuyorum cokta fifi zaten onlarin sevgisine muhtac degilim sukurler olsun ailem esim beni seviyo obana yeter.hamileyken esim benim disarda calismama izin vermedi bnde ailesinin yaninda calisiyim dedim kp karni burnunda nasil calissin dedi bukadarda dusunceli insanlar goruyonmu hem borclarini vermiyolar hemde bni dusunup hamile calisamaz diolar

Ne demek yakasina yapismak bu zaten yapilmasi gereken seydi soz verdiler sozu de durmadilar.aile koti gunde yaninda olmuyosa hic bizaman yanimizda olmasinlad ozaman.ha yarin bigun elden ayak tan dustulermi ozman da bi gelinimiz bize bakar demesinler bugun bna yarin onaydi
Ben zten farkindysaniz yaptıkları doğru demiyorum. Yapmak içlerinden gelmiyorsa TABIRI CAIZSE yakasinami yapışacaksın diyorun. Kendi ayıpları . Yardim etniyorlsr, altınını yapmıyorlar. Zorla mi yani ? Bunu diyorum.

Ben zten farkindysaniz yaptıkları doğru demiyorum. Yapmak içlerinden gelmiyorsa TABIRI CAIZSE yakasinami yapışacaksın diyorun. Kendi ayıpları . Yardim etniyorlsr, altınını yapmıyorlar. Zorla mi yani ? Bunu diyorum.
Yok zaten bende umudumu kaybetmeye basladim canim 1500 hesabini yapan altinimi vercek.en iyisi onlarla muhattabi kesmek ne ben sinir olurum ne onlar bana haksizlik yapabilir

Evet bni sevmiyolar bende oyle dusunuyorum cokta fifi zaten onlarin sevgisine muhtac degilim sukurler olsun ailem esim beni seviyo obana yeter.hamileyken esim benim disarda calismama izin vermedi bnde ailesinin yaninda calisiyim dedim kp karni burnunda nasil calissin dedi bukadarda dusunceli insanlar goruyonmu hem borclarini vermiyolar hemde bni dusunup hamile calisamaz diolar
o zaman eşine kız çalışmana izin vermemş yokluk içinde bebek bekliyorsunuz. herkes çalışıyor hamileyken hamilelik hastalık değil ben 37. haftamda doğum iznine ayrıldım sabah 7 akşam 8 çalışıyordum valla kendi yağınızda kavrulmayı öğrenin. sevmemeleri çok da fifi ise para beklemeyin o zaman

Bikere su hesap sorar gibi 12345 konusmayalim karsinizda cocuk yok sayilari ogretiyosunuz yada hesao soruyosunuz seni eski konundan bilirim esine yanlis teshis konusulmustu kanser die nasil yikilmistin degilmi cunku seviyosun sevdigin adam.bende esimi cok seviyorum evlendim onunla basta ailem vermiyo beni 2 yil boyunca vermediler "aileme o olmazsa olmaz " dedim sonunda pes ettilr verdiler niemi vermiyolardi ailenin nasil insan olduklarini biliyodu.biz insanlik yaptik 3.yilda nisanli kaldim kp yalvar yakar anneme biz iflas ettik gelinimizi verin borcumuz borc yapcaz bana guvenin dedi annem tamam dedi boynumda bi kolye bile yoktu sadece uc tane yuzugum vardi gorumcem o yuzugudr ondan almicakmisiniz die sitem etti.hamile kaldim diyer gorumce cocugun ismini ne katmaya dusunuyonus dedi (mirac) dedim ama kesib degil annemde emir istiyor iki isim olsa olmazmi dedi olur dedim nie olmasin (emir mirac ) olsun dedim.en kucuk benle yasit olan gorumcem geldi aa mirac guzel degil hem annem katcak ismini bak seni anneme soylerim dedi .soyle dedim .gorumce annesini aradi baktim gulmeye basladi.noldu nie guldun dedim annem dediki ( cocugun ismini ben katcam kimse boyle bi terbiyesizlik yapamaz )dedi. Onlarin cocugumun ismini bile katmaya hakki varken benim bana olan borclarini istemeye hakkim yokmi.sen birinden borc aldiginda vermiyomusun.senin evladin zor durumda olsa basini rahatca yastiga koyabilirmisin eger bunlari yaparim diosan ilerdr olacak gelinine Allah'tan sabir diliyorim

ya sen yapılan yorumlara içerliyorsunda, yani düşünce yapısında bi gariplik var, yani biz insanlık yaptık 3 yıl nişanlı kaldım bekledim diyorsun, aslında bu biz insanlık yaptıkla alakalı değil, ben ve ailem lütfettik bekledik gibi konuşmuşsun ama bu sadece nişanlının parasının olmamasıyla alakalı bi durum, aslında ikinizin arasındaki bişey
tamam kayın ailen çok iyi niyetli görünmüyor ama zaten baştan olacaklar belliymiş, belki aşkın gözü kördür derler ya göremedin, o an gelinine bişey yapmayan borcum olsun diyen sonra asla yapmaz
albüm konusunda bile görümcelerini sorumlu tutuyorsun, tamam belki kötü insanlar belki art niyetliler ama kendi albümünde görümceden sorulmaz ki canım
kayınpederinin madem o kadar iş yeri var, oğluna destek olabilir bi kafe açması için falan, ama bunlar senin kayın ailene esip gürlemenle olcak şeyler değil, eşinin bunu orgnize etmesi babasını ikna etmesi vs gerek
bence ailede herkesin düşünce yapısında sorunlar var gibi
yani amacım seni kırmak değil kusura bakma burda kimse kimseyi tanımıyor, objektif bakıldığında durum böyle görünüyor

Yok zaten bende umudumu kaybetmeye basladim canim 1500 hesabini yapan altinimi vercek.en iyisi onlarla muhattabi kesmek ne ben sinir olurum ne onlar bana haksizlik yapabilir
Esin sıkıntı yapmiyorsa görüşme diyecegim ama,Seni şuan anlayan eşin, umarim yarin öbür gün ailesi yaninda kiymete binmez. Genelde böyle oluyor çünkü..

o zaman eşine kız çalışmana izin vermemş yokluk içinde bebek bekliyorsunuz. herkes çalışıyor hamileyken hamilelik hastalık değil ben 37. haftamda doğum iznine ayrıldım sabah 7 akşam 8 çalışıyordum valla kendi yağınızda kavrulmayı öğrenin. sevmemeleri çok da fifi ise para beklemeyin o zaman

Ne dmek beklemeyin siz birine borc verdiginizde almiyomusunuz birak allahini seversen ya

Ben onlardan sadaka degil hakkimi istiyorum ve durumlari olmasina ragmen yapmiyolarsa insan degiller zaten 1500 tl para cok bi para degil onlarin kahve ceraz parasi.bende gozu yukseklerde insan degilim oyle olsa yillik 3500 ev tutmazdim dusun artik ayda 300.tl ye bile denk gelmiyor biz sefalet icinde yasarken onlarin bi yabanciymidiz gibi lukus hayat yasamalari nekadar dogru.enazindan borclari versinler bi isyeri kuralim kendimize ama oda yok
o olayı tam anlamadım. altınlarınızı mı almışlar vermemişler galiba, yorumlardan öyle bişey anladım. Eğer öyle bir durum varsa eşini fitfitle, o gitsin hakkınızı alsın. Siz karışmayın sonuçta onun ailesi. O muhattap olsun. Kötü bir tabir ama gerekirse eşini dolduruşa getir sal üstlerine:KK62:

Bikere su hesap sorar gibi 12345 konusmayalim karsinizda cocuk yok sayilari ogretiyosunuz yada hesao soruyosunuz seni eski konundan bilirim esine yanlis teshis konusulmustu kanser die nasil yikilmistin degilmi cunku seviyosun sevdigin adam.bende esimi cok seviyorum evlendim onunla basta ailem vermiyo beni 2 yil boyunca vermediler "aileme o olmazsa olmaz " dedim sonunda pes ettilr verdiler niemi vermiyolardi ailenin nasil insan olduklarini biliyodu.biz insanlik yaptik 3.yilda nisanli kaldim kp yalvar yakar anneme biz iflas ettik gelinimizi verin borcumuz borc yapcaz bana guvenin dedi annem tamam dedi boynumda bi kolye bile yoktu sadece uc tane yuzugum vardi gorumcem o yuzugudr ondan almicakmisiniz die sitem etti.hamile kaldim diyer gorumce cocugun ismini ne katmaya dusunuyonus dedi (mirac) dedim ama kesib degil annemde emir istiyor iki isim olsa olmazmi dedi olur dedim nie olmasin (emir mirac ) olsun dedim.en kucuk benle yasit olan gorumcem geldi aa mirac guzel degil hem annem katcak ismini bak seni anneme soylerim dedi .soyle dedim .gorumce annesini aradi baktim gulmeye basladi.noldu nie guldun dedim annem dediki ( cocugun ismini ben katcam kimse boyle bi terbiyesizlik yapamaz )dedi. Onlarin cocugumun ismini bile katmaya hakki varken benim bana olan borclarini istemeye hakkim yokmi.sen birinden borc aldiginda vermiyomusun.senin evladin zor durumda olsa basini rahatca yastiga koyabilirmisin eger bunlari yaparim diosan ilerdr olacak gelinine Allah'tan sabir diliyorim

Bir defa hesap sormuyorum.
İkincisi 5 senelik evliliğimde bir gün ne kayınvalidemden ne de kayınpederimden "bana onu yapmadılar" diye hayıflanmadım.
Nişanlandım ailemi bile zor duruma sokmadım, kendi nişanımı kendim yaptım.
Evlendim, düğünümde eşime damatlığını bile kendim aldım.
Şimdi kalkıpta benim eşim ile aramdaki sevgi bağını dillendirmek sana düşmedi.

16 yaşımdan beri çalışıyorum, 36 yaşındayım.
2 çocuk annesiyim, hamd olsun rabbim sağlık sıhhat veriyor da çalışıyorum.
Ne eşim ne de ben, ne kendi aileme ne de eşimin ailesine maddi anlamda külfet olmadık.

Ha yapmadılar mı? Allah bin kere razı olsun yaptılar.
Ben ne mobilyalarımı eşimin ailesine aldırmak istedim, ne de düğünümü onlara yaptırmak.
Hep eşime "biz yapalım borcumuzu öderiz ikimizde çalışıyoruz" dedim.
Maddi zorluklar da yaşadık eşim ile, sağlıksal problemlerde, ama bir kere de kayınvalide veya kayınpederden "aman yetişin" demedik. Kendi içimizde çözdük problemlerimizi.
Kol kırılır yen içinde kalır hesabı...

Sorunlar problemler yaşamadık mı? Hem de çok yaşadık...
Ama sular o köprünün altından aktı gitti, karşılıklı cahilliklerimizin üstesinden geldik.
Fakat beddua ile, ahlar vahlar ile, onu yaptı bunu yapmadılar ile değil...
Karşılıklı anlayış göstermekle.
Etrafımda bu anlayışı göstermeyen diğer kişiler ile (kaynım, eltim, eşimin kuzenleri vs) mesafe koydum arama.
Kulaklarımı tıkadım, mesafemi korudum, kimsenin etlisi sütlüsü beni ilgilendirmedi.

Benim kayınvalidem de ilk oğlumun adını duymadan önce "duymak istemiyorum kimbilir ne koydunuz" dedi.
Eşim koydu ilk oğlumun adını, ben öyle istemiştim zaten, ilk erkek evladı o bu zevki tatsın istedim.
Hiç oralı olmadım, hiç bozuntuya vermedim, çünkü eşim benim yanımda sağlam durduğu için kayınvalide-kayınpederin ne dediğinin bir önemi yoktu, biz kendi kararlarımızı alabilen bir aileyiz... Onun anne babasının ve benim anne babamın bizim ailemizde söz hakkı yok... Bunu hiç bir zaman onlara vermedik.
İkinci çocuğumun adını ben koydum, eşim istedi, ilkini ben koydum ikincinin ismini de sen koy dedi.
Ben de ismini rüyamda gördüm, Rabbim güzel bir isim koymayı nasib etti.

Yani diyeceğim o ki, yaşanmışlıklardır insanı tecrübe sahibi yapan.
Burada kimse sana düşman değil, derdini paylaştın herkes sana kendi fikrini söylüyor.
Bunları duymak istemiyorsan konu açmayacaksın, bu kadar basit.

Bu kadar haksizliga ragmen boyle yorum yapanlar gelecegin kotu kv adaylarilar simdiden renkleriniz belli ediyosunuz

kendi evinizi idare edecek durumda değilsiniz başkalarından yardım istiyorsunuz yardım etmeyince onları suçluyorsunuz o nedenle kötü yorum yapılıyor. benim kayınvalidemin de 1 gram faydası olmadı maddi olarak, beklemedim de üstüne de bizi kıskandı aldıklarıma karıştı.
burda sorun eşin. senin altınlarını almana izin vermiş. hemen çocuk yapmışsınız çalışmana izin vermemiş. 300 tl lik evde oturuyorsunuz bebeğini büyüteceğin ortama bak. bunlara üzülmüyorsun sorumluluk almıyorsun da neden para vermediler diye onlara kızıyorsun.

o olayı tam anlamadım. altınlarınızı mı almışlar vermemişler galiba, yorumlardan öyle bişey anladım. Eğer öyle bir durum varsa eşini fitfitle, o gitsin hakkınızı alsın. Siz karışmayın sonuçta onun ailesi. O muhattap olsun. Kötü bir tabir ama gerekirse eşini dolduruşa getir sal üstlerine:KK62:

Yok ben zaten utanirim altinlarimi verin demeye :) esim soylucek ben soylemem.ha bakarsam diretiyolar bende artik soylerim boyle olmaz

kendi evinizi idare edecek durumda değilsiniz başkalarından yardım istiyorsunuz yardım etmeyince onları suçluyorsunuz o nedenle kötü yorum yapılıyor. benim kayınvalidemin de 1 gram faydası olmadı maddi olarak, beklemedim de üstüne de bizi kıskandı aldıklarıma karıştı.
burda sorun eşin. senin altınlarını almana izin vermiş. hemen çocuk yapmışsınız çalışmana izin vermemiş. 300 tl lik evde oturuyorsunuz bebeğini büyüteceğin ortama bak. bunlara üzülmüyorsun sorumluluk almıyorsun da neden para vermediler diye onlara kızıyorsun.
Altini ciziyorum bana olan borclari var vermek zorundalar.ben onunlar isyeri acmayi dusunuyorum altinimi kendime takil sıp sıp sallanarak ortalikta dolasmaj icin istemiyorum.sonra onlar yolunda ben yolumda

Altınlarınızı vermemeleri dışında kötü bişey görmedim
görümcelerin durumu iyiyse gezecek eğlenecek tabi sizi ilgilendirmez ki
geçinemiyorsanız keşke bebeği erteleseydiniz.
kimse size yardım etmek zorunda değil.
birilerine güvenerek evlenmeyin zaten bu yaşa getiriyorlar sizleri birde evlendikten sonra borçlarınızı mı çeksinler

Back
X