• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doldum taştım

Yazdıklarından anladığım yaşın küçük. Ana buradaki insanlar sana muhalefet oldun diye değil, kendileri bişey yaşamadılar diye değil, kendi kayınvalide, görümce, kayınpederleriyle çok iyi oldukları için değil düşünce yapında bi terslik olduğu için öyle yorum yapıyorlar. Zaten senin için bişey yapacak olan insan " hiç bişey yapamadım en azından altınlarını veriyim" der. Ama demiyorlar çünkü verici yardımsever insanlar değiller.
Bak düğünüm olduğunda benimde takımı aldılar. Yaşım küçük olduğu için, toy olduğum için, belkide utandım isteyemedim. Üstelik baya çoktu takım. Şimdi şimdi düşünüyorumda istese eşim alabilirdi. Bi kere verin demesi yeterliydi. Ama istemedi. Çünkü kendi ailesiydi. Aynı şeyi senin ailen olsa ortalığı ayağa kaldırır belkide. Bizde ilk aylar kirayı bile zor verdik. Ama eşim ek iş yaptı ben çalıştım. Derken durumları düzelttik ama demedik biz zordayız onlar yardım etsin. Benim eşim evlatsa görümcede evlat demedik.
Artık eşinin yolu evi ayrı kendi ailesiyle. Hamile halinle takma onları artık. Eskidenmiş geniş büyük aileler. Kimin derdi olsa birleşen insanlar. Artık herkes kendi bacağından asılıyor.

bu nasıl bir hikayedir anlamadım açıkçası.
kayınpederin kahveleri lokantaları var ama düğün yapılmamış, düğün olmadan altınlar nereden geldi?
hadi bir sekilde geldi neden kocanın ailesine veriyorsun?onların borcunun senın altınlarınla ne alakası var.
hadi herseyi geçtim bu kadar sıkıntılı bir ortamda çocuk yapmak ne ara aklınıza geldi?
ve en önemlisi bu olumsuzluklara baskıya ve umursamazlığa kocan ne tepki veriyor?

Canım benim kayinalidemin erdekte yazlığı var bende erdegin zeytinini çok severim sana yemin ederim yalvardım resmen yalvardım anne kurban olayım bir kase ver bana çok canım çekti geceleyin yatamıyorum dedim parasını vereyim dedim ama nasıl yalvarıyorum görmen lazım ameliyata giricem anne diyorum girip çıkmamak var nolur bir tabak ver bana bak bir sürü getirmissin inan olsun gözümün önünde çıkarttı şişeleri bir kaç tane bile yedirtmedi Allah'ından bulsun diyorum başkada birşey demiyorum
Iste bak canikim vicdansizlik cimrilik boyle bisi oteki duntada tas yicekler tas

bu nasıl bir hikayedir anlamadım açıkçası.
kayınpederin kahveleri lokantaları var ama düğün yapılmamış, düğün olmadan altınlar nereden geldi?
hadi bir sekilde geldi neden kocanın ailesine veriyorsun?onların borcunun senın altınlarınla ne alakası var.
hadi herseyi geçtim bu kadar sıkıntılı bir ortamda çocuk yapmak ne ara aklınıza geldi?
ve en önemlisi bu olumsuzluklara baskıya ve umursamazlığa kocan ne tepki veriyor?
Nikah altinin ustune kiyilir bnimde altin 200 gram ustune kiyildi.bunlar aileme yalvardi iflas ettik gelini verin borcumuz borc soz vercez onlara yapcaz deddiler.durumlari duzeldi kira icin para yoktu 3500 ev buldm 2000 odedik 1500 kaldi 2 ay vercez die bizi kandirdilar vermediler altinin a sini bile agizlarina almiyolar bize gelince para yok ama onlara var. 1 yilim.dolacak fotocu onlarin evinin onunde gidipte fotoyu almiyolar bizim tarafta damat tarafi cikarir bunlari.bizdr yengemizin fotosunu cikartik ama onlar cikartmiyor zaten dugunum.olmadi formalite icabi gelinlik giydim bi fotom var onu bile cikarmamalari zoruma gidiyo durumlari bukadar iyiyken

Yazdıklarından anladığım yaşın küçük. Ana buradaki insanlar sana muhalefet oldun diye değil, kendileri bişey yaşamadılar diye değil, kendi kayınvalide, görümce, kayınpederleriyle çok iyi oldukları için değil düşünce yapında bi terslik olduğu için öyle yorum yapıyorlar. Zaten senin için bişey yapacak olan insan " hiç bişey yapamadım en azından altınlarını veriyim" der. Ama demiyorlar çünkü verici yardımsever insanlar değiller.
Bak düğünüm olduğunda benimde takımı aldılar. Yaşım küçük olduğu için, toy olduğum için, belkide utandım isteyemedim. Üstelik baya çoktu takım. Şimdi şimdi düşünüyorumda istese eşim alabilirdi. Bi kere verin demesi yeterliydi. Ama istemedi. Çünkü kendi ailesiydi. Aynı şeyi senin ailen olsa ortalığı ayağa kaldırır belkide. Bizde ilk aylar kirayı bile zor verdik. Ama eşim ek iş yaptı ben çalıştım. Derken durumları düzelttik ama demedik biz zordayız onlar yardım etsin. Benim eşim evlatsa görümcede evlat demedik.
Artık eşinin yolu evi ayrı kendi ailesiyle. Hamile halinle takma onları artık. Eskidenmiş geniş büyük aileler. Kimin derdi olsa birleşen insanlar. Artık herkes kendi bacağından asılıyor.
esimde cok sitem etti ama rahat insanlar bi kulaktan girip diyerinden cikiyo kar etmiyor

Yani demem o ki boşver öyle zenginler ki aklin hayali durur o derece ama ben gelinleri olarak belediyeden kömür alıyorum gıda kartı alıyorum Allah bilsin
Çok üzüldüm ya bu nasıl bir vicdansızlık, Allah bildiği gibi yapsın. Bir tane bile zeytin vermemek de nedir pes!

Canım benim kayinalidemin erdekte yazlığı var bende erdegin zeytinini çok severim sana yemin ederim yalvardım resmen yalvardım anne kurban olayım bir kase ver bana çok canım çekti geceleyin yatamıyorum dedim parasını vereyim dedim ama nasıl yalvarıyorum görmen lazım ameliyata giricem anne diyorum girip çıkmamak var nolur bir tabak ver bana bak bir sürü getirmissin inan olsun gözümün önünde çıkarttı şişeleri bir kaç tane bile yedirtmedi Allah'ından bulsun diyorum başkada birşey demiyorum
yuhhh canım ya
vicdanı ruhu ölmüş senin kayınvalidenin
br su vereni bulunmaz bunun yaşlanınca

İnsan bu hayatta önce kendisine guvenmeli.
Eşime veya ailesine güvenip evlenmek, çocuk yapmak ve sonrasinda bu sekilde magdur olmak tamamen benim hatam olur.
Bu kdar muhtaç olacağına önce çalışıp düzen kurup sonra bebek yapardınız.
İnsanlara cemkirmenize gerek yok.
Bende 33 haftalik hamileyim ve çalışıyorum. Kimse bana bakmak veya kaprisimi çekmek zorunda değil.
KV KP gorumcelere bela okumak senin sorununa çözüm değil. İyi düşün iyi olsun

yuhhh canım ya
vicdanı ruhu ölmüş senin kayınvalidenin
br su vereni bulunmaz bunun yaşlanınca
Bela okumak istemiyorum ama Allah içimden geçeni biliyor kaç şişe getirmiş resmen dilenci gibi yalvardım parasıyla ver dedim yine vermedi tesadüfen alt komşum erdekte zeytin getirmiş Allah'ın işi işte banada verdi bir kase öyle rahatladım

karpuz boşu boşuna kendini yıpratıp üzme
değil sana yardım etmek hazır hakkın olan paranın üstüne yatacak bir ailenin içine düşmüşsün
az biraz vicdanları olsa yardım etmelerini geçtim şu kızın altınlarının bir kısmını verelim derler bu kadar zordayken
Allah büyük daha kızları bekarmış ettiklerini bulurlar belki

onları boş verip günü kurtarmaya çalışın eşin iş değişikliği yapsın daha yüksek maaşlı bir iş bulursa
bu zaman da kimse asgari ücretle kira da evde geçinemiyor
bir arkadaşın dediği gibi sen evden bir şeyler yapıp satmaya çalış avon oriflame falan ne bulursan yada bebek yelekleri ör hem kendi çocuğun için hem başkasına instagramdan sayfa açıp yaptıklarını sat
rızık bolluğu için dualar var onları oku evin içinde

Bela okumak istemiyorum ama Allah içimden geçeni biliyor kaç şişe getirmiş resmen dilenci gibi yalvardım parasıyla ver dedim yine vermedi tesadüfen alt komşum erdekte zeytin getirmiş Allah'ın işi işte banada verdi bir kase öyle rahatladım
yok bela okumuyorum tanımadığım kadına ama bu böyle herkes ektiğini biçer

Benim anlamadığım şey 3 yıl nişanlı kaldıysanız neden birikim yapıp kendi düğününüzü kendiniz yapmadınız ?

Ayrıca bebeğin boyutları küçük diye masrafları da az sanıyorsunuz galiba. Küçücük bebeğe bakamayacak değiliz diyorsun ama bunun doğumu var giyeceği var belki maması var bezi var. Sen evde yalnızken bir şey yakmadan da oturursun ama bebek olunca mecbur yakacaksınız. Ekstradan bir de yakıt masrafınız çıkacak. Bebeğimi aç bırakmam diyorsun ama bir taraftan da erzak azaldı diyorsun.

Cahillik yapıp birikim yapmadan evlenip bir de bu sefaletimizi bebeğimiz de çeksin diye bebek yapmışsınız. Hem de karanbole belki bereketiyle gelir diyorsunuz. Artık yapabileceğiniz tek şey altınlarınız almak. Size kimse yardım etmez. Çocuk yapacak kadar aklınız varsa para biriktirmeyi de bilecektiniz. İnsanlar birbirlerini sevdikleri halde neden bekliyor evlenmek için hiç düşündünüz mü ? Yattığı yerden kimseye para gelmiyor. Herkes kendini düşünmek zorunda.

Şimdi burdan bir kelimeyi cımbızla çekip, bize yardım etmiyolar, 1500 lirayı vermiyolar, bebeği onlar istedi vs yazacaksın ama olsun ben yinede yorumumu yapayım.

İnsan bu hayatta önce kendisine guvenmeli.
Eşime veya ailesine güvenip evlenmek, çocuk yapmak ve sonrasinda bu sekilde magdur olmak tamamen benim hatam olur.
Bu kdar muhtaç olacağına önce çalışıp düzen kurup sonra bebek yapardınız.
İnsanlara cemkirmenize gerek yok.
Bende 33 haftalik hamileyim ve çalışıyorum. Kimse bana bakmak veya kaprisimi çekmek zorunda değil.
KV KP gorumcelere bela okumak senin sorununa çözüm değil. İyi düşün iyi olsun
Once su konusmana dikkat et sen bana cemkiriyon diyemen

Back
X