- 20 Şubat 2016
- 4.650
- 18.638
- 208
- Konu Sahibi Lonely single girl
-
Satmak istemeyi bırakın daha bizimkiler sağlıklarında ,Ailenizin maddi durumu nasıl? Yarın öbür gün vefat etseler oturduğunuz evi kardeşler satmak ister mi? Arabanız var mı? Çok ihtiyaçsa giderdim ama aileme sırtımı dayayabileceksem gitmezdim.
Çok güzel bir düşünceBen 10 yıllık maaşımı 6 ayda kazanacak olsam da çocuklarımı 6 ay bırakıp gidemem.
Çocuğun aklı iyice eksene kadar anne yanında olmalı.
Kesinlikle zaten 6 aydan sonra tekrar gemiye gitmeye gerek kalmıyor çünkü bir miktar kenarda para olursa bir şekilde az kazanıp yine geçinilir ama o garanti meselesi işte olay kıyıda bir miktarının olmasiZaten gemiye cikmanin amacinin birkac ayinizi harcayip sonrasinda uzun sure rahat edip, tekrar gemiye cikmaniz gibi bir dongunun olmasi.
Flexible bir kontrat yapma sansiniz var mi? 3 ay gemide kalirsiniz, gelir 6 ay karada kalirsiniz sonra tekrar 3 ay cikarsiniz gibi...
Kesinlikle zaten 6 aydan sonra tekrar gemiye gitmeye gerek kalmıyor çünkü bir miktar kenarda para olursa bir şekilde az kazanıp yine geçinilir ama o garanti meselesi işte olay kıyıda bir miktarının olmasi
.
Bilmiyorum ki zannetmiyorum öyle bir kontrat yapılacağını keşke olsa
Tesekkurler bilgi icinÇok var ailesi çocuğu olup da cruise gemilerde çalışanlar. Hepsinin söylediği ortak cümle, çocuğumdan uzağım ama onun geleceği için buradayım, bu iş sayesinde iyi eğitim alıyo ve ileride kendini kurtaracak.
Sözleşme bitiminde yenileme öncesi eve dönebiliyorsunuz. Evet bizim şartlara göre iyi kazanılıyor. Ayrıca açık denizde internet imkanı olmadığı halde personele uydu aracılığıyla internet veriyorlar. Çoluğu çocuğuyla ailesiyle konuşsun morali iyi olsun diyorlar. Gemi personellerinin çektikleri videolar var internette bakın izleyin.
Bahşiş dediğiniz genelde direk size verilmez. Her gün müşteri başı bir ücret yazılır kabin hesabına. Oradan maaş ödemelere eklerler.
Yani 60 yaşındalar ama sağlıklılar çok şükürEger aileniz genc ve saglikliysa, torun bakabilecek durumdaysa sizin durumunuzda gitmeniz en iyisi bence. Cunku sanirim babadan da garantisi yok, 2-3 kontrat gitseniz cocugunuza biraz yatirim yapmanizi saglar
Satmak istemeyi bırakın daha bizimkiler sağlıklarında ,
kardesimjn evlendiği kız 2 senelik gelin yani o zamanlar yaşı 26 falan,
(Ben başka şehirde oturuyordum yaz tatiline gelmiştim 15_20 günlüğüne,)
Bir sekilde cıngar çıkarıp ,bu ev benim defol git kendi kocanın memleketine diyen biri .
Anneme annesinden 4 fındık ağaçlık yer kalmıştı orası için ilk günden buraya güzel ev dikilir şuraya da garaj yaparız diyen birileri
.
Yani bir garantimiz yok
Tamam şu an onlara güveniyorum ama hiçbir birikimim yok
Rabbım başımızdan eksik etmesin onlari
İşte o zaman yanarım
Güveniyorum evladımı teslim ediyorum
Yalnız başımayım yani normalde onlar olmasa
Evet kesinlikleEvet çok zor ama ben bu durumda giderdim sanırım.
Şu an çocuğunu bırakma diyen çok olacaktır. Lakin hayat şartları da malum.
Oturun bir dünya haritası açın önüne. Bak işim gereği gemide buralarda çalışacağım, limanlara yanaşınca ilk iş seni arayacağım, sana devamlı fotoğraf video göndereceğim deyin ve yapın bunları. O haritayı da odasına asın. Sen biraz daha büyüdüğünde buraları beraber gezeceğiz deyin. Çocuğunuzda ilgi heyecan olur biraz, annem çok değişik yerlere gidiyor acaba şimdi nerede diye merak eder hep.Tesekkurler bilgi icin
Tabiki de her şey onlar için rahat yasayabilmeleri için
Yoksa asgari ücretle zaten yol parası 2000 tl ekmek olmuş 10 tl
Ne bileyim 6 ay uzun süre gibi gözüküyor ancak diğer açıdan da maddi rahatlık da önemli cocuk yetiştirme açısından ki zaten yalnız bir anne olarak insan en iyisini yapmak istiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?