- Konu Sahibi Lonely single girl
-
Giderdim , çocuğunuzu özlemek mi onu daha iyi şartlarda yetiştirmek mi diye düşününSelam kızlar
Eski eşimle 3 sene önce kadar boşandık
Aslında 5_6 sene fiilen boş yaşıyorduk ama neyse
Ailemin yanındayım
Şu an 1.sinifa giden 6.5 yaşında oğlum var
Ben çalışıyorum aldığım maaştan geriye kalan hiçbir şey almazsam 4 bin küsür tl aylık
Hem de kira vermiyorum, yeme içmeye de yardımcı oluyor ailem düşünün bir de onlar olsa ne olacak
.
.her neyse
Çok iyi derecede yabancı dilim var ve beni arkadaşlar Cruise gemisine çağırıyorlar
Aylık maaş asagi yukari 50.000 tl bahşiş haric
.
Hesapladım burada 25 ayda kazandığımı orada 2 ayda kazanıyorum
.
Amaaa 6 ay çocuğumdan uzak kalmam lazım
Tamam gözüm arkada kalmaz anneannesi dedesi gayet iyi bakıyorlar ama
Hem özlerim hem babası yok zaten boyu posu devrilesice kac kez dedim gel diye gelmiyor
Daha birkaç gün önce mesaj attım bak nisanda ara tatilde gel özledi cocuk diye
Gelmiyor yapacak bir şey yok neyse ramazan günü bir şey demeyeyim
.
Bir de annesinden uzak kalsın istemiyorum ama bir yandan da neredeyse 3 buçuk senede kazanacağım parayı 6 ayda kazanıyorum
Çok arada kaldım
Siz olsaydınız ne yapardınız?
Evet hep bu degil mıdır zaten senin için saçımı süpürge ettimOturun bir dünya haritası açın önüne. Bak işim gereği gemide buralarda çalışacağım, limanlara yanaşınca ilk iş seni arayacağım, sana devamlı fotoğraf video göndereceğim deyin ve yapın bunları. O haritayı da odasına asın. Sen biraz daha büyüdüğünde buraları beraber gezeceğiz deyin. Çocuğunuzda ilgi heyecan olur biraz, annem çok değişik yerlere gidiyor acaba şimdi nerede diye merak eder hep.
Yalnız asla ve asla yapmamanız gereken şey "senin geleceğin için yapmak gitmek çalışmak zorundayım" demek olur. Çocuk, annem benim yüzümden gidiyor diye kendini suçlayabilir.
Devamlı olmuyor zaten, atıyorum 3 ay gemi bu rotada gidecek, sonra başka gemide başka rotada iş olacak, sözleşme yenilenecek gibi. Genelde ortalama 6 ay vs oluyor bu sözleşme.
O konuyu bilemiyorum ama buluruz bir iş diye düşünüyorumGitmeniz durumunda dönüşte işinize geri dönebilecekmisiniz? Malum hazıra dağ dayanmıyoröyle bir şansınız varsa ben gitmenizi tavsiye ederim kenara koyabileceğiniz bir garanti parası olması açısından
KesinlikleBenim çocuğumda 6,5 yaşında. Herşeyi bilen yaşta. Bence kesinlikle konuyu çocugunuzla konuşun. Onu ikna edin. Güzel güzel anlatın. Ama bunu senin için yapıyorum demeyin bence. Bunu bizim için yapmak istiyorum falan deyin. Gidiyorum demeyin. Senin fikrini almak istedim, senible karar vermek istiyorum deyin. Cümleleri ona odaklarsanız sonra sizi özlediği zamanlarda kendini suçlayabilir.
Para malesef yadsınamaz bir gerçek. Asla istemez kimse yavurusundan o kadar uzak kalsın ama ele geçen fırsat varsa da bi değerlendrmek lazım.
Tabiki de onun geleceğiGiderdim , çocuğunuzu özlemek mi onu daha iyi şartlarda yetiştirmek mi diye düşünün
Aman yokhediyeler alırsınız, döndüğünüzde tatile gidersiniz başbaşa.
bence anlar ve düşündüğünüz kadar zor geçmez.
bu süreçte babası ilgilense iyiymiş ama neyse...
peki çocuğu bıraktı gitti vs diye velayetle ilgili size zarar vermez değil mi?
Dünyaları verseler de gitmem. Sormanız hataSelam kızlar
Ailemin yanındayım
Ben çalışıyorum aldığım maaştan geriye kalan hiçbir şey almazsam 4 bin küsür tl aylık
Hem de kira vermiyorum, yeme içmeye de yardımcı oluyor ailem düşünün bir de onlar olsa ne olacak
.
.her neyse
Çok iyi derecede yabancı dilim var ve beni arkadaşlar Cruise gemisine çağırıyorlar
.
.
Hem özlerim hem babası yok zaten boyu posu devrilesice kac kez dedim gel diye gelmiyor
.
Bir de annesinden uzak kalsın istemiyorum ama bir yandan da neredeyse 3 buçuk senede kazanacağım parayı 6 ayda kazanıyorum
Çok arada kaldım
Ne güzel bir babanız varmış bakın ne güzel hatırlıyorsunuz , oğlunuz küçük belki üzülecek özleyecek ama büyüdüğü zaman onun için yaptığınız fedakarlığın farkında olacak ayrıca yaşıtları arasında prestijli bir mesleğiniz olacak gururla söyleyebileceği benceTabiki de onun geleceği
Mesela bilgisayar ilk çıktığında hani şu kasalı olan masaüstü
Babam bize almıştı bilgisayar öğrensinler diye
Maddi durumumuz çok iyi değildi ama bir şekilde kendisinden kısıp almıştı çocuklarım öğrensin vs diye
Hatta ailesinden karşı cikanlar da olmuştu çok net hatırlıyorum
Ev yaptiricaz parayı bize verseydin ya ne bilgisayarı dediklerinde , sizin eviniz mi önemli çocukların geleceği mi demişti
Neredeyse 25 sene geçti hala kulaklarımda o söz
Yabanci dilin varsa evde oturdugun yerde de 30-40.000 tl kazanirsin. Kafa calisiyorsa tabi. Ben 60.000tl kazaniyorum, tabiki Benim cabamla. Ama Bilmiyorum, var Öyle cocuklari birakip giden anneler, ama Ben asla yapmazdim. Dünyanin parasi Icin de degil. Büyük bir Bosluk yaratirsinSelam kızlar
Ailemin yanındayım
.
.her neyse
.
.
.
Çok arada kaldım
Yabanci dilin varsa evde oturdugun yerde de 30-40.000 tl kazanirsin. Kafa calisiyorsa tabi. Ben 60.000tl kazaniyorum, tabiki Benim cabamla. Ama Bilmiyorum, var Öyle cocuklari birakip giden anneler, ama Ben asla yapmazdim. Dünyanin parasi Icin de degil. Büyük bir Bosluk yaratirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?