- 27 Ocak 2016
- 35
- 27
- 38
- Konu Sahibi su-perisi-
-
kızlar benim gibi döllenme sorunu ve yumurta şekil bozukluğu yaşayanlar gelin paylaşalım yaşadıklarımızı.
bende aynı sorunu yaşıyordum peki döllenme yöntemi olarak hangi yöntem kullanılıyordu sizde bir probleminiz neydi ? bende solgar Q enzim kullanıyorum c vitamini e vitamini birde asist şurup verdi bunun yanında folik asit alıyorum aradaCanım benim hep 15 yumurtadan 5 dölleniyordu ve embriyolarım kalitesiz oluyordu 3.güne 3 tane zor geliyordu 3. denemeden önce arısütü Koenzym Q10 benexol elevit omega 3 d vitamini içtim ve 10 yumurta döllendi 6 yumurta 5. güne 1. kalite olarak gitti bence denemelisin çünkü benim yumurtalarda granül varmış çok ondan döllenme sorunu yaşıyormuşum
labaratuvar çok önemli dölleme yöntemi önemli dr ne bir danış derim takviye gıdaları benimde 12 toplandı 3 döllendi kalite de düşükBilmiyorum canım inanki cok zor. Artık bişeyler içmekten gına geldi. Benim yumurtaları aldıkları anda fark ediyorlar yani sonuncusu öyle oldu. İlk tedavide Bi tane vardı oda ertesi güne anca dayandı. Şimdi ki doktorda laborutuar kaynaklı olabilir diyor. Hepsi de mi öyle çıkar falan Dedi. Biraz moral oldu ama gene de cok zor durumdayım. Arı sütü bal polen bende başlamak istiyorum. Koenzym duydum ama hiç fikrim yok. Biestron başladım şu ara. Bakalım nasip inan yorucu. Senin tedavi ne aşamada
valla yöntemini bilmiyorum canım ama eşimin spermleri ameliyatla alındı mikroenjeksiyonla döllemişlerdir muhtemelenbende aynı sorunu yaşıyordum peki döllenme yöntemi olarak hangi yöntem kullanılıyordu sizde bir probleminiz neydi ? bende solgar Q enzim kullanıyorum c vitamini e vitamini birde asist şurup verdi bunun yanında folik asit alıyorum arada
sprem sorunlarında evet mikro enjeksiyon kullanılıyor ... transfer yapıldı mı peki ?valla yöntemini bilmiyorum canım ama eşimin spermleri ameliyatla alındı mikroenjeksiyonla döllemişlerdir muhtemelen
Rabbim ol derse olacak inş. Buda bizim imtihanımız bende 2 kere denedim hiç embriyo bile oluşmadı. Tabi ikisi de aynı merkezde. Bi daha denemeye cok korkuyorum. Sen nerede denemiştin canımCanım benim sorunum kimsede yoktur heralde. 3 tüp bebek yaptırdım. Yumurtalarımın dış çepherleri yok. Sperm verince darmadaginik oluyorlar. Rabbim isterse olur. Son denememde 3. Sınıf 1 embriyo oluştu sadece. Ya nasip.
Hiç bişey çıkmıyor tahlillerde falan da işte Rabbim ol diyecek olsun. Yumurtada şekil bozuk diyorlar. Tabi görünürde cok güzel ta ki yumurta alınana kadar. İlk tedavide Bikaç tane var dediler o da ertesi güne anca dayandı. Kalitesiz falan söylendi. Bilmiyorum şaştım yani. Rabbim verecek tüm tedavi görenlere sabır ve şifa versin zor bir süreçSenin sorunun için ne diyorlar canım. Embriyologla konuştun mu
Canim dün negatif olduğunu öğrendim. Hayirlisi olsun.Ay canım cok sevindim gerçekten transfer aşamasına gelmek bile cok güzel bişey. Demek ki oluyormuş Rabbim verecek hayırlısıyla. Benimde 2 tedavim öyle geçti ordan gelen telefonla insan yıkılıyor resmen. Bide öyle ümitsiz konuştular ki bana.Gene denesek böyle olur falan filan. Kaç ay bende kendime gelemedim. Sonra düşündüm Rabbim onca yumurta vermiş bizim vücudumuza inş Bi tane de sağlam sağlıklı çıkar doktor ne bilecek hepsini dedim toparlanmaya çalıştım. Bende bu ay deneyeceğim nasip ederse Rabbim.
Gerçekten d vitamini etkilimi.bizdede sebepsiz infertilite 2 senedir hiç bi sorun yok tüp bebek denememiz oldu. 6 yumurta toplandı 2si döllendi ama 3. güne geldi ve kalitesiz dendi.şimdi vitamin testleri yapıldı d vitaminim 8 çıktı b12 de düşük şimdi vitamin kullanmaya başladım.sizce yumurta kalitesine etki edermi birde 2 . denemeyi ne kadar süre sonra yapmalıyım vitaminler açısından.konuyu görünce yazmak istedim.
ben pkoluyum.uzun süren tedavi süreçleri yaşadım.dış gebelikle 2014sonunda tek tüpümü kaybettim.o kadar ağır travma yaşadımki sonunda tüp bebeğe karar verdim.samsunda oturduğum için burada denemek istedim.pkolu olarak yumurta sayım fazla çıkar diye düşünürken sadece 1 yumurtam büyüdü ve toplandı.ertesi gün aradıklarında döllenme olmadığını yumurtanın çok kalitesiz olduğunu söylediler.büyük bir hayal kırıklığı oldu.görüşmeye gittiğimde yumurtamın resmini gösterdiler sağlıklı başka bir yumurta resmiyle karşılaştırdılar falan filan.sonra eski doktoruma geri dönüp 2.tedavimi ankarada yaptırmaya karar verdim.tabi tedavi öncesi tüm tahlillerim yapıldı.D vitamini eksikliği çıktı.D vitamini yumurta kalitesini belirleyen etmenlerdenmiş.tedaviyiyle aynı sürede d vitamini ilacı da kullandım.buradaki doktorum sürekli ankara ile irtibat halinde takiplerimi yaptı ve merkeze yumurta toplama için gittik.tam 26 yumurtam toplandı.21 tanesi işleme alındı.ancak OHSS riskine karşı doktor dondurulmuş transferini önerdi.bende kabul ettim tabi.bu yumurtaların 10 tanesi istenilen kalitede gelişimlerini tamamladı ve donduruldu.kasım ayında transfer için gittim ve 1.kalite tek transferle hamile kaldım.iki transfer olsun diye çok ısrarcı olmuştum ama doktor kaliteli embriyo bu 2 tane koyup hamileliğini riske atmak istemem dedi.yani ikiz gebeliği istemedi tutarsa.
demem o ki merkez ve doktor çok çok önemli.ikisi de tüp bebek merkezi hasta aynı ama sonuç böyle oldu.pkolu bir hastadan tek yumurta çıkması tüpün tutmasından daha büyük başarı oldu yani:):)çünkü benim normal tedavi süreçlerimde en az 3 yumurtam oluyordu
Canın merhaba benimde aynı sorunlarım var hangi doktora hangi merkeze gittin yardımcı olabilir misin şimdiden tsk ederimkonuyu görünce yazmak istedim.
ben pkoluyum.uzun süren tedavi süreçleri yaşadım.dış gebelikle 2014sonunda tek tüpümü kaybettim.o kadar ağır travma yaşadımki sonunda tüp bebeğe karar verdim.samsunda oturduğum için burada denemek istedim.pkolu olarak yumurta sayım fazla çıkar diye düşünürken sadece 1 yumurtam büyüdü ve toplandı.ertesi gün aradıklarında döllenme olmadığını yumurtanın çok kalitesiz olduğunu söylediler.büyük bir hayal kırıklığı oldu.görüşmeye gittiğimde yumurtamın resmini gösterdiler sağlıklı başka bir yumurta resmiyle karşılaştırdılar falan filan.sonra eski doktoruma geri dönüp 2.tedavimi ankarada yaptırmaya karar verdim.tabi tedavi öncesi tüm tahlillerim yapıldı.D vitamini eksikliği çıktı.D vitamini yumurta kalitesini belirleyen etmenlerdenmiş.tedaviyiyle aynı sürede d vitamini ilacı da kullandım.buradaki doktorum sürekli ankara ile irtibat halinde takiplerimi yaptı ve merkeze yumurta toplama için gittik.tam 26 yumurtam toplandı.21 tanesi işleme alındı.ancak OHSS riskine karşı doktor dondurulmuş transferini önerdi.bende kabul ettim tabi.bu yumurtaların 10 tanesi istenilen kalitede gelişimlerini tamamladı ve donduruldu.kasım ayında transfer için gittim ve 1.kalite tek transferle hamile kaldım.iki transfer olsun diye çok ısrarcı olmuştum ama doktor kaliteli embriyo bu 2 tane koyup hamileliğini riske atmak istemem dedi.yani ikiz gebeliği istemedi tutarsa.
demem o ki merkez ve doktor çok çok önemli.ikisi de tüp bebek merkezi hasta aynı ama sonuç böyle oldu.pkolu bir hastadan tek yumurta çıkması tüpün tutmasından daha büyük başarı oldu yani:):)çünkü benim normal tedavi süreçlerimde en az 3 yumurtam oluyordu
Canim boyle bi sorunun oldugunu nasil ogrendin yani trstlemi yoksa tup bebek asamasinda miCanım benim hep 15 yumurtadan 5 dölleniyordu ve embriyolarım kalitesiz oluyordu 3.güne 3 tane zor geliyordu 3. denemeden önce arısütü Koenzym Q10 benexol elevit omega 3 d vitamini içtim ve 10 yumurta döllendi 6 yumurta 5. güne 1. kalite olarak gitti bence denemelisin çünkü benim yumurtalarda granül varmış çok ondan döllenme sorunu yaşıyormuşum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?