• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Döllenme olmamasi

Tuna umut

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2022
532
826
53
36
Arkadaşlar 2 sefer üst üste olan tedavinin her birinde 1 er yumurta toplandı ve döllenme gerçekleşmedi . Amh düşük sebebi nedir. Havuz uygulanıyor 2 tane 3. Gün embriyom var beklemede ama bu son 2 tedavide döllenme olmadı neden acaba çok üzüldüm

Yumurtalar yeterince büyümemiş mi oluyor acaba? Amh yumurta rezerviyle ilgili. Değer düşükse sayı da düşük oluyor.

Ya yumurta ya sperm kalitesiz diyedir. Ekstra vitaminler kullanıyor musunuz?

Yumurta kalitesi için saizen gibi igneler var mesela?

Her türlü takviye kullanıyorum . Bundan öncekilerde de aynı tedavi uygulandı onlardan 2 tane yumurtam var 3. Gün ya olmazsa bundan sonra çok korkuyorum

Döllenme sıkıntısı tek başına yumurta ile ilgili değil, sperm kaynaklı da olabiliyor. standart ivf’e alternatif olarak picsi yaptırabilirsiniz sperm seçtirerek. Gene döllenme öncesinde piezo ya da kimyasal uyarma da yapılıyor. Doktorunuzla ve embriyologla bu durumları da görüşün bir fikir verirler, inşallah faydalı olur.

Her türlü takviye kullanıyorum . Bundan öncekilerde de aynı tedavi uygulandı onlardan 2 tane yumurtam var 3. Gün ya olmazsa bundan sonra çok korkuyorum
Bana doktorum yumurta yeterli büyükte olmayınca döllenme olmuyormuş bazen tabi kesin değil ama şöyle düşünün önceki tedaviniz olumlu ve 3. Gün embriyonuz var halihazırda. Moralinizi bozmayın ve psikolojinin maddiyatınjz elverdiği sürece devam edin tedaviye

Yine devam edeceğim çünkü tutunma gerçekleşmezse yedekte bir yumurta olmazsa sanırım panik yapacağım ve aynı enerji ile devam edemeyeceğim gibime geliyor .umarım hayırlı haberler veririm ve alırım sizlerden de 🥰

Back
X