Dolmalarin dibine tutmamasi icin ne yapiyorsunuz?

Kısık ateşte pişince üstüne tabak koymaya gerek kalmıyor. Hafif hafif kaynadığı için sarmalar hareket etmiyor ve de açılmıyor dolayısıyla. Tabi sarmaları tencereye yerleştirirken arada boşluk bırakmamak lazım.

zaten yaprakları devamlı kısık ateşte pişiriyorum,malesef sade tabakla pişiremiyorum,yaprakların içi sanki su doldurulmuş gibi,sıkı da diziyorum tencereye,ama bir türlü pişirmesinde başarılı olamıyorum...

bende dolmaları tencereye dik vaziyette yani yatay değildie uzunlamasına sıkı bi şekilde dolduruyorum kesinlikle dibine sarmıyo ve dolmalar açılmıyo
ilk arkadaşımda gördüm öyle dolma pişmez dedim ama çok güzel oluyo tencereye yatay koyunca alt sıradaki dolmalar çok pişiyo ve güzel olmuyodu dikey olunca her tarafı aynı ölçüde pişiyo tavsiye edrim kızlar bi deneyin

bende tencerenin dibine soğanı ve havuç'u halka halka doğrayıp dizerim üzerine sarmalarımı koyarım susunu zeytinyağını suyunu koyarım biraz da yaprak la kapatırım kapak gibi birde dağılmasını önlemek amacı ile malum kapak koyup kapağını kapatırım kısık ateşte pişiririm off yeme de yanın da yat soğan ve havuç da lezzet katıyo çünkü afiyet olsun

bende sarmanın hep dibini tuttururdum,neyseki annem gelince yaptık ki yanlışımı gördüm, ben tabağı sarmaların üstüne kapadıktan sonra suyunu katıyordum,
suyunu kattıktan sonra tabak kapatınca tutmadı ve çok güzel pişti

en güzeli tencerenin dibinw porselen tabağı ters çevirip koymak ben düdüklüde pişiriyorum üzerinede tabak koyuyorum tabağın üzerinede ağırlık olarak mermer parçası az bir suyla mükemmel pişiyor

Sarmalarım da dolmalarım da yanma olmaz acaba tencerenin dibinin kalınlığıyla alakalı olabilir mi_?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…