Dolmuşlara panik butonu!!

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.003
Özgecan'ın dolmuş şoförü Suphi Altındöken tarafından katledilmesi milat oldu. Dolmuş, taksi ve servis araçlarına bankalardaki gibi siren sistemi geliyor
700x238100_d2_2.jpg

Başbakan Davutoğlu'nun Özgecan Aslan'ın vahşice katledilmesinin ardından açıkladığı 'kadına yönelik şiddete karşı seferberlik'in detayları ortaya çıktı: Toplu taşıma araçlarına acil müdahale butonu konulacak. Minibüslerde GPS sistemi zorunlu olacak. Dolmuş duraklarında değnekçiliğe son verilecek. Taciz cezaları artacak.Mersin'de vahşice katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan olayı kadına karşı şiddetle mücadelede milat oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Antalya'da 'bu tür şiddetin bir daha yaşanmaması için ne gerekiyorsa yapacağız. Kadına yönelik şiddete karşı seferberlik başlattık' sözlerinin ardından hükümet harekete geçti.Davutoğlu'nun şiddete karşı topyekün mücadele çağrısının ardından konuyla ilgili kısa vadede yapılacaklar masaya yatırıldı. Hükümet bir dizi önlem için çalışma başlattı ve ilk etapta alınacak önlemler de netleşti.

ÖNLEMLER BELİRLENDİ

Başbakanlık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri Davutoğlu'nun kararlı tavrının ardından kendi alanlarıyla ilgili çalışmaları masaya yatırdı ve ilk etapta alınacak önlemleri belirledi. Buna göre dolmuş, minibüs, otobüs, taksi ve servis aracı gibi toplu taşıma araçlarına siren sistemi zorunluluğu getirilecek. Tehlike anında, yolcu sirene basmak suretiyle tehlikede olduğunu ilgili birimlere haber verecek.

DEĞNEKÇİLİK YASAKLANIYOR

Dolmuş duraklarında artık değnekçiliğe de son verilecek. Her araçta GPS cihazının bulundurulması zorunlu olacak. Duraklara takip merkezi kurulacak. Buna göre, bir dolmuş, otobüs ya da öğrenci servisi hattından dışarı çıktığında GPS'ten bunu takip eden merkez, polisle koordineli bir şekilde duruma el koyacak. Araçlara acil müdahale butonunun konulması da öngörülüyor. Tehlike anında yolcu bu butona bastığı takdirde, tıpkı kuyumcularda ve banka şubelerinde olduğu gibi güvenlik güçleri harekete geçecek.

CEZALAR CAYDIRICI OLACAK

Hukuki düzenlemeler de yolda. Buna göre, taciz olaylarının cezası arttırılacak. Alıkoyma suçunun cezası da ağırlaştırılacak. Kamuoyunu infiale sürükleyici olaylara karşı daha caydırıcı cezalar da masada olacak. Öte yandan RTÜK'e vatandaşlardan gelen tepkiler de değerlendirilecek. Buna göre, “mankenlik, şarkı, yetenek yarışmaları” da gözetim altına alınacak. Bu tür yarışma programlarının, aile hayatını olumsuz yönde etkilemeyeceğine dair bilirkişi oluru alındıktan sonra yayına konulması istenecek.

İnternete yakın takip
BTK'da yönetimin değişmesi ile sıkı takip altına alınan müstehcen sitelerin yaygınlaşmasının önüne geçilecek. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri, dizilerden yola çıkarak dizi film yapımcılarıyla bir araya gelerek özellikle senaryoların Türk örf ve ananelerine uygun içerikte olması için tavsiyelerde bulunacak. (Yeni Şafak)

uygulama cok guzel,
ama RTUK ile ilgili kisim cok sacma. Insanlar izledikleri seylerden dolayi mi sapiklasiyor? Sapik olan zaten sapik

bizim türk halkı butonu etkisiz hale getirmesini bilir o durumda, cGPS bile gizli yöntemle izlenmeyi durduruyorlar bunumu yapmıyacaklar hiç umudum yok artık.

süper bir proje, özgecanın telefonu olsa şimdi kurtulmuştu, onun yerine panik butonu olduğunu düşünün ama öyle bir sistem olacak ki o panik butonunu devre dışı bırakmaya çalışırken uyarı gidecek, yoksa onu da bozarlar,

düşünce güzel ama uygulanabilir mi bilmem, bizim millet 155 i 112 yi 110 u gereksiz arayan dalga amaçlı arayan bi millet, gereksiz basılır, çoluk çocuk basar, nasılsa yalancı ihbardır diye önemsenmez, bi süre sonra iptal edilir

uygulama cok guzel,
ama RTUK ile ilgili kisim cok sacma. Insanlar izledikleri seylerden dolayi mi sapiklasiyor? Sapik olan zaten sapik
Tabi ki de. Böyle birşeyi kabul etmemek kafayı kuma sokmak gibi birşey . Malum bazı örnekli diziler var. Onlardan sonra dahada artmadimi bu olaylar ? Bir nevi izin gibi bişi. Çok ünlü oyuncular bunu yapiyorsa bizde yaparız diyen cahil de çok ayrıca. Birde haberlerde bir marifetmis gibi gösteriliyor. Daha çok kitleye yayılıyor bu yanlışlar. Düşünün bir dizide ki kötü karakteri gerçek hayatta linç ediliyor. Diziyi gerçek saniyorlar.. daha ne olsun. Sapık yine sapiktir ama neden nasıl oldu. Bunuda göz ardı etmemek lazım. Bunun etkenleri de var elbette. Okuma oranın yerlerde olduğu hayatı bomboş sadece tv ve sosyal medya da geçen insanlar var. Aileler zaten çoğu dini ahlaki eğitim vermiyor arastirmiyorda. Birde tv etkeni görürse yapar. Tv yüzünden değili savunmak komik kısaca ... yoksa misal pikachu izleyip camdan atlayan çocuk vardı. Ozaman onun içinde varmış derdik. ..

süper bir proje, özgecanın telefonu olsa şimdi kurtulmuştu, onun yerine panik butonu olduğunu düşünün ama öyle bir sistem olacak ki o panik butonunu devre dışı bırakmaya çalışırken uyarı gidecek, yoksa onu da bozarlar,
Telefonu nasıl yokmuş ya?

degnekcilik dedikleri ne? onu ben tam anlamadik, anlamak istiyorum

Otobüslerde artık kameralarda var. Kaç tanesi çalışıyor. Bunlarmı iş görecek.. Şöförün radyosu bozulunca peşinden dolaşıp yapıyor, panık butonu sadece buton olarak kalacak..

Bu önlemlerden önce herkesi şoför yapmamaları gerekiyor bunu bir kavrayabilseler. Gereken psikolojik testler uygulanıyor mu, belirli aralıklarla bu testler tekrarlanıyor mu bunlar da çok önemli. Adam uyuşturucu kullanıyormuş bir de. Böyle insanlara nasıl toplu taşıma aracı şoförü olabilme hakkı veriliyor bu kişiler neden asla denetlenmiyor bunu gerçekten çok merak ediyorum. Canımızı emanet ediyoruz ama hale bak. Çok mu zor her sene kan testini zorunlu tutmak ve kanında uyuşturucu madde tespit edilen şoförleri o görevden uzaklaştırmak?

park yeri terörü diyebiliriz sanırım, park ettiğin yer için senden haksız para ister vermezsen arabanı çizer falan..
ay pislikler, bizim arabamizi boydan boya turkbukunde cizmislerdi bi kere. igrenc insanlar.
nasil engel olcaklar ki bunlara

Bu önlemlerden önce herkesi şoför yapmamaları gerekiyor bunu bir kavrayabilseler. Gereken psikolojik testler uygulanıyor mu, belirli aralıklarla bu testler tekrarlanıyor mu bunlar da çok önemli. Adam uyuşturucu kullanıyormuş bir de. Böyle insanlara nasıl toplu taşıma aracı şoförü olabilme hakkı veriliyor bu kişiler neden asla denetlenmiyor bunu gerçekten çok merak ediyorum. Canımızı emanet ediyoruz ama hale bak. Çok mu zor her sene kan testini zorunlu tutmak ve kanında uyuşturucu madde tespit edilen şoförleri o görevden uzaklaştırmak?
cok dogru soylemissin ya. Okudum, hakikaten dedim.
bnde hep, minibus ve taksi soforlerinin egitilmesi gerektigini dusunurdum. cogu terbiyesiz, saygisiz ve ustelik zircahil.

cok dogru soylemissin ya. Okudum, hakikaten dedim.
bnde hep, minibus ve taksi soforlerinin egitilmesi gerektigini dusunurdum. cogu terbiyesiz, saygisiz ve ustelik zircahil.
Bence öyle olmamalı ama şoförlük mesleği biraz hiçbir şey olamadım bari şoför olayım, şoförlükte çok para var hemen bir plaka alayım mantığıyla yaklaşılan bir meslek durumunda. Sadece çok güzel araç kullanabilmek kesinlikle yeterli değil bana kalırsa. Bunu yanında çok da sağlam bir psikolojiye sahip olmak gerekiyor.

eve hırsız girdikten sonra güvenlik kamerası almak gibi birşey.... keşke daha önce olsaydı buton,gps uygulamaları

X