- 16 Aralık 2008
- 42.755
- 11.637
- 823
- Konu Sahibi kuzularinannesi
-
Domatesleri rendeledikten sonra bir tencereye alıp tuz ilavesi ile iyice kaynatıyorsunuz.
Kavanozlara sıcak sıcak koyup yeni kavanoz kapakları ile kapatıyorsunuz.
Kavanozları ters çevirip üzerlerini örterek bir gece bekletiyorsunuz.
Serin bir yerde muhafaza ediyorsunuz.
teşekkürler opuyorumnanaktan
teşekkürler kızlar
kavanozda benim daha hoşuma gidiyor ama sanki küfleniceklermiş gibi geliyor korkuyorum
Domatesleri rendeledikten sonra bir tencereye alıp tuz ilavesi ile iyice kaynatıyorsunuz.
ben de böyle yapıyorum melekk açtıktan sonra buzdolabında saklıyorum canımDomatesleri önce sıcak suya atıyorum,kabuklarını daha kolay soymak için ,
sonra soyup normal boyutta doğruyorum,doğradıklarım süzgecin içinde süzülüyor(ekşi suyunu alıyorum)
Daha sonra kaynatıyorum biraz tuz ekleyerek.Sıcakken kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatyorum,ters çeviriyorum.Bir gece böyle kalıyor,serin bir yere alıyorum.Dolapta beklemesi gerekmiyor.Rondodan da geçirebilirsin,o zaman kabuklarını soymana gerek yok ama ben doğranmış tercih ediyorum.Bana göre daha lezzetl oluyor.
teşekkürler kızlar
kavanozda benim daha hoşuma gidiyor ama sanki küfleniceklermiş gibi geliyor korkuyorum
doğranmış domateslerin üzerini hafif tuzlayıp kavanozu ters çevirip yarım saat tencerede kaynatıyoruz serin bir yerde saklıyoruz
Ben tuz koymadan yapıyorum.
bana büyüklerim öyle öğretti :1closedeyes::1closedeyes::1closedeyes:
bir kavanoza tuz ekle bakalım ne oluyorsempatiksalakcinni bende tuzsuz yapayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?