Domates Rendelerini Nasıl Muhafaza Ediyorsunuz?

kuzularinannesi

A new day, A new start...
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2008
42.755
11.637
823
Kış için hazırladığınız domates rendelerinizi nasıl muhafaza ediyosunuz bayanlar? buzlukta mı ,cam kavanozlarda mı?

ben rendelediğim domatesleri küçük buzdolabı poşetlerine 1'er kepçe olcak şekilde dolduruyorum ;kışın da yemek hazırlıcağım zaman tencereye atıveriyorum.

bu sene acaba cam kavanoza mı yapsam diyorum? kavanozda yapanlar nasıl hazırlıyosunuz?

Domatesleri rendeledikten sonra bir tencereye alıp tuz ilavesi ile iyice kaynatıyorsunuz.
Kavanozlara sıcak sıcak koyup yeni kavanoz kapakları ile kapatıyorsunuz.
Kavanozları ters çevirip üzerlerini örterek bir gece bekletiyorsunuz.
Serin bir yerde muhafaza ediyorsunuz.

Domatesleri rendeledikten sonra bir tencereye alıp tuz ilavesi ile iyice kaynatıyorsunuz.

teşekkürler opuyorumnanaktan

Domatesleri önce sıcak suya atıyorum,kabuklarını daha kolay soymak için ,
sonra soyup normal boyutta doğruyorum,doğradıklarım süzgecin içinde süzülüyor(ekşi suyunu alıyorum)
Daha sonra kaynatıyorum biraz tuz ekleyerek.Sıcakken kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatyorum,ters çeviriyorum.Bir gece böyle kalıyor,serin bir yere alıyorum.Dolapta beklemesi gerekmiyor.Rondodan da geçirebilirsin,o zaman kabuklarını soymana gerek yok ama ben doğranmış tercih ediyorum.Bana göre daha lezzetl oluyor.

Domatesleri önce sıcak suya atıyorum,kabuklarını daha kolay soymak için ,
sonra soyup normal boyutta doğruyorum,doğradıklarım süzgecin içinde süzülüyor(ekşi suyunu alıyorum)
Daha sonra kaynatıyorum biraz tuz ekleyerek.Sıcakken kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatyorum,ters çeviriyorum.Bir gece böyle kalıyor,serin bir yere alıyorum.Dolapta beklemesi gerekmiyor.Rondodan da geçirebilirsin,o zaman kabuklarını soymana gerek yok ama ben doğranmış tercih ediyorum.Bana göre daha lezzetl oluyor.
ben de böyle yapıyorum melekk açtıktan sonra buzdolabında saklıyorum canım

Evet açtıktan sonra dolaba alabilirsin onun haricinde ben salonumda vitrin içine koyuyorum buzlu cam olduğundan gözükmüyor.Aynen arkadaşların dediği gibi yapıyorum.

bende böle yapıyorum hiç bozulmuyor ,uzun sürede kullanıyorum daha geçen seneden bir kavanoz kalmış hiç bişeyide yok

doğranmış domateslerin üzerini hafif tuzlayıp kavanozu ters çevirip yarım saat tencerede kaynatıyoruz serin bir yerde saklıyoruz

Direk rendeleyip buzdolabı poşetlerine koy ve dondurucuya tatlım benimkiler daha yeni bitti düne kadar hep kullandım

Tatlım salçayı açtığın gibi kavanoza boşalt ve üzerini geçicek kadar sıvı yağı koy. Buna rağmen küfleniyorsa salçayı açınca biraz tavada kavur öyle topla. Küflendi diye tüm salçayı atma üstten biraz sıyır küflü yerini at yeterli.

Back
X