Makarnalar Domates Soslu Ravioli Makarna - Sırma Zeytinyağlı Sponsorluğunda

• Konu Sahibi Konu Sahibi Nana
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Nana

🕊🕊🕊🕊
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2015
28.222
82.840
598
Merhaba hanımlar, yine ben geldim
Nevroş izin verirsen bu yarışmada deynepnaz ile ortak olmak istiyorum, kazanasakta kaybetsekte beraber, tek olmayayım. Hep tek hep tek bıktım

Malzemeler

Hamuru;
  • 2 sb un
  • 1 yumurta
  • Su
  • Tuz
İçi için;
  • Kıyma
  • Soğan
  • Tuz
  • Karabiber
Sosu için;
  • 2 domates
  • Zeytinyağı
  • 1 tutam fesleğen
  • 1 tk biber salçası
  • Tuz
Haşlamak için;
  • Su ve biraz sıvıyağ.

Yapılışı;
Hamur malzemeleri bir kabın içerisine alarak iyice yoğuruyoruz. İçinin topak kalmaması gerekiyor. Ben 15 dakika civarı yoğurdum. Daha sonra hamuru 3 bezeye ayırıp 30 dakika gibi hamuru dinlendiriyoruz.

Bir kaba azıcık kıyma( gramını tam bilmiyorum, kurban eti kullandım ve azıcık gitti zaten), tuz, karabiber atıp küçük bir kuru soğanı rendeleyip karıştırıyoruz.

Daha sonra hamur bezlerinden birini alıp açıyoruz. Ben erimemesi adına çok ince açmadım.
Açtığımız hamurun yarısına eşit aralıklarda iç harcını koyup, hamurun diğer yarısı ile üzerini kapatıyoruz ve keseceğimizle( başka adı varsa bilmiyorum.) hamurumuzu kesiyoruz.

Bir tencerede su kaynatıp biraz zeytinyağı ve tuz atıp ravioli makarnamızı içine atıp pişiriyoruz.

Sosu için bir tavaya biraz zeytinyağı ekledikten sonra 2 domatesi rendeliyoruz içerisine. Domates biraz kavrulduktan sonra salça, fesleğen ve tuzumuzu ekliyoruz. (Kıvam çok koyu olursa içerisine makarna suyunuzdan biraz ekleyin).

Afiyet olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
Depnaz makarna mi yapacak , ben şok
Yaparım ben, sınav bitti stres bitti. Yarın spora devam edeceğim. İznim bitiyor, spor yaparken hamur yemeyeyim diye bugün yaptım
Teşekkür ederim canım

Teklifini kabul ediyorum ,seni mi kıracağım1.Ödülünü sen alırsın ,madalya da benim olur sevdim bu ortaklık işini.

Ellerine sağlık canım ,usta ellerden çıkmış gibi olmuş,çok lezetli gözüküyor.Başarılar dilerim ikimize(ortağız ya)
Sınavdan çıkar çıkmaz yarışma yemeğini mi yaptın kız?

Ben ne zaman söz verdim hatırlayamadımBenim niye haberim yok katılacağımdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…