Domateslerle ilk imtihanım!

ben küp küp doğrayıp yassı bir şekilde dondurcuya atıyorum birde kaynatıp kavanozlara doldurum ters çeviriyorum hepsi bu püf noktaları için yardım almalısın yanına bir uzmanla birlikte bir defa yapın derim ben annenizde olabilir.aahh diyorum anamla mutfağa girseydim biraz dyorum bekarlığımda çok pişmanım şimdi

annem hasta konuşamıyor ve farklı şehirdeyim
bu işi öğrenebileceğim bi siz varsınız. ;)
anacım zaten iyi olsa bunları bana çok güzel anlatırdı da neyse işte.....
kendi kendime yapıcam bakalım bişeyler.

Teşekkür ederim arkadaşlar her birini not aldım.
akşamüstü pazara gidicem 10 kg kadar alıp bi deniyim

yarısını buzluğa koymalık yaparım
yarısını da kavanoza denerim.

olur umarım :)
yerken de sizi anarım artık.

Ben de yaptim bu sene!

Yemek yapmayi tam beceremeyen 1 yapsa 3 beceremeyen slim yapti sen haydi haydi yaparsin.

Ben denemek icin 4 kilodan yaptim.

Yarisini kup kup dogradim, yarisini rondodan gecirdim. Kup kup dogradiklarimi 15 dk pisirip ustune rondodan gecirdiklerimi koydum. Biraz sarimsak biraz tuz biraz kirmizi biber biraz da yag.

Toplam 40 dk falan pisti. Suyu cekince aldim. Toplam 5 kavanoz oldu. Kavanozlar kucuk tabi.

Cok guzel oldu. Ama sorun biz yarisini kahvaltida yedik kisa kalmicak galiba. :KK70:

Bide biberlisini yapiyorlar menemenlik, onu bilmiyorum.

Herkes yazmis zaten sicakken ters cevir bir gun oyle beklet. Tamamen havasini almis olursun. Ben bicakla kenarini durtmeden acamiyorum kavanozlari.

Kavanoz kapagina yumrukla vurunca tık aciliyor :KK70:

Ben de yaptim bu sene!

Yemek yapmayi tam beceremeyen 1 yapsa 3 beceremeyen slim yapti sen haydi haydi yaparsin.

Ben denemek icin 4 kilodan yaptim.

Yarisini kup kup dogradim, yarisini rondodan gecirdim. Kup kup dogradiklarimi 15 dk pisirip ustune rondodan gecirdiklerimi koydum. Biraz sarimsak biraz tuz biraz kirmizi biber biraz da yag.

Toplam 40 dk falan pisti. Suyu cekince aldim. Toplam 5 kavanoz oldu. Kavanozlar kucuk tabi.

Cok guzel oldu. Ama sorun biz yarisini kahvaltida yedik kisa kalmicak galiba. :KK70:

Bide biberlisini yapiyorlar menemenlik, onu bilmiyorum.

Herkes yazmis zaten sicakken ters cevir bir gun oyle beklet. Tamamen havasini almis olursun. Ben bicakla kenarini durtmeden acamiyorum kavanozlari.

slim yemek yapma konusunda ben farklı mıyım sanıyorsunnn :D
bakalım iyi kötü yapıcam ya gözümü kararttım.

Kolay gelsin herkes herşeyi yazmış :)
Nacizane fikrim yani annemin Tarzı şu sizin için daha basit,domatesleri rondadan geçiriyor yada rende kabuk soymadan tencerede kaynatıyor soğuyunca buzdolabı poşeti hop Buzluğa:KK54:kavanozun tutmana riski var tecrübeyle sabit o_O

sıcak sıcak doldurup ağzını sıkıca kapat akıyormu akmıyormu diye kontrel et tatlım

sonrada bir sofra bezini katla güzelce dörde üzerine kavanozları ters koy yani kapaklar alta gelsin bu şekilde soğusun canım

ışık görmeyen serin bir yerde muhafaza edersin açılmadıkça bozulmaz..

ağzını açtığın kavanozu buzdolabında saklarsın tatlım

Bir kısmını kup kup doğrayıp çiğden atıyorum , bir kısmını da tüm tüm atıyorum. Konserve yapanlarda bana bir iki getiriyor , kışlık domatesim hazır oluyor :)

Çiğden koyma bence hafiften yağda sotele öyle dondurucuya at şoklanmış oluyormuş daha lezzetli oluyor. Konserve yapabilirsin. Biber katarsan menemenlik olmuş olur. Çanakkale domatesi olursa tadından yenmez...

Rondo da püre için uğraşma domates zaten pişince dağılan bir şey zaten...

Çiğden koyma bence hafiften yağda sotele öyle dondurucuya at şoklanmış oluyormuş daha lezzetli oluyor. Konserve yapabilirsin. Biber katarsan menemenlik olmuş olur. Çanakkale domatesi olursa tadından yenmez...

Rondo da püre için uğraşma domates zaten pişince dağılan bir şey zaten...
çanakkale de hemen yakınımızda ama bilmem ki hangisi çanakkale domatesi, sorarım alırken :)
ya kararsız kaldım çiğ diyenler var, hafif kavur diyenler var :P

çanakkale de hemen yakınımızda ama bilmem ki hangisi çanakkale domatesi, sorarım alırken :)
ya kararsız kaldım çiğ diyenler var, hafif kavur diyenler var :p

İkisini de dene hangisi lezzetli gelirse o şekilde yaparsın. Benim favorim konservedir, yeşil biber ve kapya biber de olacak içinde mis... :kk77:

annem hasta konuşamıyor ve farklı şehirdeyim
bu işi öğrenebileceğim bi siz varsınız. ;)
anacım zaten iyi olsa bunları bana çok güzel anlatırdı da neyse işte.....
kendi kendime yapıcam bakalım bişeyler.
çok geçmiş olsun konserve domates zor bişi değil emin ol iyiyce kaynat sadece birde kapakları sıkı kapat eşin kapatsın yada.

ben her sene yaparım kokusu müthiş olur hele kışın hiç domates özlemi çekmiyoruz,
misal bu sene elli kilo aldım önce yıkayıp büyük leğenlerde kaynar su döküp bekliyorum sonra hepsinin kabuğunu soyup yemeklik doğrayıp tencerede kaynatıp çıkan köpüklerini topluyorum içine acı sivri biber kırmızı biberde koyuyorum doğrayıp,daha sonra kaynar halde kavanozlara koyup her sene yeni alıp ocakta kaynatığım kapaklarla kapatıp ters çevirip bi gün baş aşağı kaldıktan sonra serin bi yere genelde mutfak dolaplarının üstüne dizip ışıkta almasın diye üstünü örtüyorum,kışın açıldığında mis gibi bi koku sarıyo etrafı hem yemeklere hem menemen için süper oluyo tavsiye ederim şahsi tercihim kavanozlarda daha güzel oluyo benim ablamda dondurucu aldığında domatesleri poşetleyip atmıştı ancak hiç beğenmedi bu sene gene konserve yaptı tabi tercih sizin..

ben her sene yaparım kokusu müthiş olur hele kışın hiç domates özlemi çekmiyoruz,
misal bu sene elli kilo aldım önce yıkayıp büyük leğenlerde kaynar su döküp bekliyorum sonra hepsinin kabuğunu soyup yemeklik doğrayıp tencerede kaynatıp çıkan köpüklerini topluyorum içine acı sivri biber kırmızı biberde koyuyorum doğrayıp,daha sonra kaynar halde kavanozlara koyup her sene yeni alıp ocakta kaynatığım kapaklarla kapatıp ters çevirip bi gün baş aşağı kaldıktan sonra serin bi yere genelde mutfak dolaplarının üstüne dizip ışıkta almasın diye üstünü örtüyorum,kışın açıldığında mis gibi bi koku sarıyo etrafı hem yemeklere hem menemen için süper oluyo tavsiye ederim şahsi tercihim kavanozlarda daha güzel oluyo benim ablamda dondurucu aldığında domatesleri poşetleyip atmıştı ancak hiç beğenmedi bu sene gene konserve yaptı tabi tercih sizin..
Detaylı anlatımınız için teşekkürler az bi kısmını dondurucuda deniycem hatta donduktan sonra hemen açıp kullanırım nasıl oluyor diye eğer hoşumuza gitmezse çoğunluk kavanozda yaparım
Dondurucuyu ben de ilk kez burda öğrendim aslında pratik duruyo ama tadını bi almam lazım :)

Selamlar
Dün 10 kg domates aldım
Önce yıkadım sonra da altlarına x çizdim bıçakla
Sonra üstlerine kaynar su döküp biraz bekledim
Soğuk su dolu kaba aldım
Hakikaten çabucak soyuldular :)
Kök yerlerini de temizledim

Ama pilim bitti ne zormuş :)

Kavanozları ayarlıyorum şimdi

Back
X