Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Öyle olsa zaten restorana gitmeliyiz. Evim haricinde başka bir evde zevkime yüzde yüz hitap edecek menüler beklemem. Çok akraba ziyareti yapmam. Ama bayramlarda mecbur gidiliyor. Geçen bayram yengem etli sarma ve haşhaşlı kremalı bir tatlı ikram etti. Etli sarmadan hoşlanmam yemedim ama tatlıyı severim, yedim. Orası pastane ya da restoran değil ki sipariş verebileyim. İnsanlar ikramda bulunuyor, teşekkür edip olanla yetinmek lazım.Maksat ailece beraber vakit gecirmek, dort dortluk karin doyurmak degil ki.
Siz neden domuz eti yemiyorsunuz ? Müslümansanız bunun için mi ? Eşiniz müslüman değil mi ? Ben bunları merak ettim açıkçası
Şimdi ben suçu sizde buldum konu sahibesi neden derseniz, yabancı biriyle evliyim diyorsunuuo zaman bu insanların mallll cinsinden olmasına çoktan alışmış olmanız gerekirdi. Yani yer sanırım Kuzey Avrupa, burdak' insanlar maldır, karşıdaki aç mı tok mu düşünen zaten kimse olmaz, misafire hürmet falan yoktur, öyle misafirin önüne yemek koyayım derdi zaten yoktur. Haa bana kalsa birini uzakça bir yerden evine davet ettiysen bunlar uzak yoldan geldi açtır diye düşünmek gerek ama adamların mayasında yok. Şimdi siz diyorsunuz ki, orda yaşıyorum Avrupalı biriyle evliyim eee bu insanların tıynetini zaten biliyorsunuzdur, niye kocanıza çıkıştınız? karnınız aç olunca çabuk sinirlenmeniz normal de, koca ne yapsın evet hayatım kusura bakma ailem mal mı desin, ayrıca kocanız da o kafadan biri ona göre yanlış bir durum yoktur bile. Bu insanlar böyle vefa, ince düşünme, dostluk, akrabalık falan beklemeyin.
Ayrıca o aileyi tanıdığınızı falan da hiç sanmayın belki siz gelmeden önce ben domuz eti yaparım yiyen yer yemeyen yemez fifi dediler, ya da arkanızdan yemezse yemesin bu Türkler de böyle işte dediler ya da akıllarından başka türlü türlü şey geçti... bu tipleri sakın ola ki aileniz sanmayın, aileye saymayın, akrabalık falan beklemeyin hayalkırıklığına uğrarsınız. Umarım derdimi anlatabilmişimdir, kalın sağlıcakla. Yukarda piremses yazanlara da hiç katılmıyorum, bizim toplumda eşşek olsa uzak yerden gelmiş misafirin aç olacağını hesap edip önüne yiyecek bir şeyler koyar. Konu sahibesinin hatası bunu başka bir toplumda beklemesi. Hepiniz Norveçten falan geldiyseniz bilemicem tabi, öyle yorumlar var ki sanki kısır gününde göbek atan Hasibe teyzenin yeğeni değil İsveçli Norveçli tiplersiniz![]()
Salata varmış, kv yemek getirmiş yememişsiniz, kestane yememişsiniz..Herkese merhabalar.
Biraz uzun olmuş kusura bakmayın..
Eşim yabancı ve onun ülkesinde yaşıyoruz. Biz ikimiz başkentte yaşıyoruz ama eşimin ailesi bize 1,5 saat uzaklıkta küçük bir kasabada yaşıyor. Aile dediğim de kayınvalidem, dede, iki dayısı ve onların eşleri, çocukları. Birbirine 5 dk uzaklıkta evlerde yaşıyorlar. Doğum günü, yılbaşı vb. her kutlamada ailecek bir araya gelirler. Hangi aileden birinin doğum günü varsa o ailenin bahçesinde kutlama yapılır. Kutlama yemeği de genellikle çok çeşitli olur, dana tavuk domuz salata her şey olur yani. Ve de bir çok şey olduğu için aç gidersin böyle kutlamalara. Bu bilgilerden sonra gelelim olaya.
Bu dayılardan birinin oğlunun doğum günüydü. Bir hafta öncesinden bizi çağırdılar. Doğum günü dün akşamdı, eşim işini bitirir bitirmez hazırlandık çıktık, oraya vardığımızda herkes yemeğini yemişti çoktan ve dışarıda kestane kızartıyorlardı. Neyse çocuğu tebrik ettik hediyemizi verdik herkesle selamlaştık derken kayınvalidem geldi, şöyle bir sorun var içeride sadece domuz eti var,ben sana evden bir şeyler getireyim dedi ve gitti. Biz de içeriye girdik, gerçekten koca bir domuz kızartması var ve salata sadece. Bu dayının eşi de işte kikelomo ordan salata alsın falan diyor. Acayip sinir oldum ama orda bir şey belli etmedim. Kv min getirdiğini de yemeden çıktım sinirimden. Dışarda eşimin kuzenleriyle sohbet ettim, bir saat kadar kaldık kutlamada. Bu arada partiye gidiyoruz diye doğru düzgün bir şey yememiştik. Hem açım hem dışarısı buz gibi yani. En son eşime dedim gidelim adam gibi bir şeyler yiyelim ölüyorum açlıktan. Ayrılırken dayısına da hoşçakalın falan derken neden gidiyorsunuz diye sordu adam, eşim de kikelomo domuz yemiyor o yüzden aç kaldı dedi. Adam da hiç umursamaz bir tavırla aa öyle mi e kestane yiyin falan dedi dalga geçer gibi. Neyse ayrıldık partiden, arabada bi de eşimle tartıştım. Neden bir şey söylemedin diye.
Şimdi arkadaşlar bu aile benim domuz eti yemediğimi biliyor, daha önce de bu dayının iki çocuğunun ve kendisinin doğum günlerine katıldık ve hep bak bu tavuk şu dana şu domuz diye muhabbeti geçti. Zaten kvdem ve diğer dayı da çok dikkat eder böyle şeylere, ailem ziyarete geldiğinde de özellikle sıfır domuz etli yemekler hazırlamışlardı. Öyle düşüncesiz insanlar falan değiller yani.
Benim bu kadar canımı sıkan şey, tamam unutmuş olabilirler insanlık hali derim ama eşim kikelomo domuz yemiyor aç kaldı deyince ev sahibi olarak ya kusura bakmayın unutmuşuz gibi bir şey söylenmez mi nezaketen? Sonuçta biz 1,5 saat uzaklıktan onların daveti üzerine gittik. Hem dayısının hem yengesinin bu umursamaz tavrı canımı aşırı sıktı.
Şimdi ben mi bu durumu abartıyorum? Bilerek yaptıklarını düşünmüyorum ama neden bu şekilde davrandıklarına gerçekten anlam veremedim. Nasıl bir tavır koymalıyım bu olaydan sonra?
Buradaki yorumlarda hemfikir olduğum tek şey eşimle tartışmamam gerektiğiydi.
Belki farklı şekilde tepki verebilirdim ama hala fikrim değişmedi, haklı olduğumu düşünüyorum. Zorunlu bir ziyaret değildi, arandık davet edildik elbette ki yiyebileceğim bir şeyler bekledim bu durumda. Şurda yorum yazanların misafirlerine de kolaylık diliyorum. Ne yerse yesin beğenmezse zıkkım yesin kafasındaymış herkes
Ben davet ettiğim insan ne yer ne içer ne sever buna dikkat ederim. Birinin bir şey yemediğini biliyorsam önüne tek çeşit yemediği yemekten koymam. Herkesten aynı hassasiyeti beklememek gerekiyormuş demek ki.
Şimdi ben suçu sizde buldum konu sahibesi neden derseniz, yabancı biriyle evliyim diyorsunuz zaman bu insanların mallll cinsinden olmasına çoktan alışmış olmanız gerekirdi. Yani yer sanırım Kuzey Avrupa, burdak' insanlar maldır, karşıdaki aç mı tok mu düşünen zaten kimse olmaz, misafire hürmet falan yoktur, öyle misafirin önüne yemek koyayım derdi zaten yoktur. Haa bana kalsa birini uzakça bir yerden evine davet ettiysen bunlar uzak yoldan geldi açtır diye düşünmek gerek ama adamların mayasında yok. Şimdi siz diyorsunuz ki, orda yaşıyorum Avrupalı biriyle evliyim eee bu insanların tıynetini zaten biliyorsunuzdur, niye kocanıza çıkıştınız? karnınız aç olunca çabuk sinirlenmeniz normal de, koca ne yapsın evet hayatım kusura bakma ailem mal mı desin, ayrıca kocanız da o kafadan biri ona göre yanlış bir durum yoktur bile. Bu insanlar böyle vefa, ince düşünme, dostluk, akrabalık falan beklemeyin. Yapacağınz şey belli, siz giderken tavuk veya dana biftek alıp götürcektiniz al bunu ızgaraya koy diyecektiniz, o kadar.
Ayrıca o aileyi tanıdığınızı falan da hiç sanmayın belki siz gelmeden önce ben domuz eti yaparım yiyen yer yemeyen yemez fifi dediler, ya da arkanızdan yemezse yemesin bu Türkler de böyle işte dediler ya da akıllarından başka türlü türlü şey geçti... bu tipleri sakın ola ki aileniz sanmayın, aileye saymayın, akrabalık falan beklemeyin hayalkırıklığına uğrarsınız. Umarım derdimi anlatabilmişimdir, kalın sağlıcakla. Yukarda piremses yazanlara da hiç katılmıyorum, bizim toplumda eşşek olsa uzak yerden gelmiş misafirin aç olacağını hesap edip önüne yiyecek bir şeyler koyar. Konu sahibesinin hatası bunu başka bir toplumda beklemesi. Hepiniz Norveçten falan geldiyseniz bilemicem tabi, öyle yorumlar var ki sanki kısır gününde göbek atan Hasibe teyzenin yeğeni değil İsveçli Norveçli tiplersiniz![]()