- Konu Sahibi KelebekAfyon
-
öncelikle gecmis olsun canim.doktorunuzun yaptigi dogru bizim burda da eger süpheliysen domuz gribinden sen doktora gitmiyorsun oradakilerede bula$masin diye ama $u yanlisligi var doktorun eve gelmesi gerekirdi kontrol icin ve kan alip tahlile yollamaya benim i$yerimdede 3 kisi oldu ve atlatti.umarim sorunsuzca atlatirsiniz.Allaha emanet olun.:Saruboceq:
DOMUZ GRİBİ AŞISI GERÇEĞİ
> Şimdiye kadar üç firma üretim yapmış:
> GlaxoSmithKilne firmasının Pandemrix, adlı aşısı.
> Baxter International’ ın H1N1aşısı.
> Her ikisininde henüz lisansı yok. Avrupa ilaçlar kuruluşu tarafından onaylanmamış.
> Novartis tarafından üretilen Influenza A (H1N1) 2009 Monovalent .
> Amerikan’nın bazı eyaletlerinde zorunlu aşılamaya karşı tepkiler artıyor. Aşılardan ölümler meydana gelmekte. İngiltere ülkesinde kesinlikle böyle bir uygulama yapmayacağını söylüyor. Diğer ülkelerdede durum farklı değil.
> Bu aşılar yapıldıgı takdirde:
> -Guillain-Barre sendromu
> -Vaskülit
> -Felç
> -Anafilaktik şok
> -ve ölüme neden olabileceği duyuruluyor.
> Ayrıca Novartis firmasının geliştirdiği ilacın yan etkilerini Novartisin kendi laboratuvar sonuçlarından okuyabilirsiniz.
> ŞİMDİ OLAYI İSTERSENİZ TÜRKÇE KONUŞALIM
> 1-DOMUZ GRİBİ AŞISINDA DOMUZ KANI VAR..
> 2-BU AŞININ İÇİNDE KISIRLIK YARATAN YAN ETKİ VAR.
> 3-BU AŞININ İÇİNDE İNSANIN GENETİK YAPISINI BOZAN MADDELER VAR.
> 4-BU AŞININ İÇİNDE DÜNYADA BİR NUMARALI KANSOROJEN MADDE ÖZELLİĞİ TAŞIYAN FORMALDEHİT BULUNUYOR.YANİ AMERİKA YASAKLI OLAN AVRUPADA YASAKLI OLAN BİR MADDE..(AMERİKADA BU AŞIYI VURULAN VATANDAŞ DEVLETE DAVA AÇMIŞ)
> ŞİMDİ İŞİN SOSYOLOJİK BOYUTU
> 1-ALMANYADA HÜKÜMET YETKİLİLERİ BÜROKRASİ KESİMİ CİVASIZ AŞIYI KULLANIRKEN, HALKA CİVALI AŞI KULLANACAKLAR BU HABER ALMANYADA DUYULUNCA HALK AYAKLANDI- ÜLKEMİZE GELEN İLK PARTİ AŞI (500 000 AŞI) CİVALI HABERİNİZ VARMI.
> 2-KUŞ GRİBİ HASTALIĞININ İLACI OLAN TAMİFULU İLACININ FİRMA SAHİBİ Donald Rumsfeld (amerikanın 3. etkili adamı) idi VE 2 MİLYAR DOLAR KAZANDI. ŞİMDİ BU HASTALIĞIN İLACI OLAN FİRMALARIN HEPSİNİN YAHUDİ FİRMASI OLDUĞUNU BİLİYORMUSUNUZ..
> 3-TÜRKİYE DE CİDDİ OLMAMASINA RAĞMEN SÖZDE BİR KAÇ İLDE ESKİLERİN AJAN LAWRENCE LERİ GİBİ ÜLKEMİZE SOKULAN SÖZDE SANAL HASTALIK İLE HALKI KANDIRAN BU ÜLKE YÖNETİCİLERİ, HABERLERDE YAPILAN DOMUZ GRİBİ HABERLERİ İLE HALKI PSİKOLOJİK OLARAK BASKI ALTINA ALIP KENDİLERİNCE ALINACAK 43 MİLYON AŞININYANİ 1 MİLYAR DOLARLIK AŞININ BAHANESİNİ OLUŞTURDUKLARINI BİLİYORMUSUNUZ.
> 4-HİÇBİR ÜLKEDE, HATTA ÖLÜMLERİN YAŞANDIĞI ÜLKELERDE BİLE ÜLKE HALİNDE BU KADAR AŞI TALEBİ OLMAZKEN NEDEN TÜRKİYE KOBAY ÜLKE OLARAK DENENİYOR..
> Domuz gribi aşısını ilk kullanacak olan ülke Türkiye yani kobay
> 5-DOMUZ GRİBİ HASTALIĞININ KENDİ KENDİNE OLUŞABİLECEK BİR EVRESİ OLMAYAN HASTALIK OLDUĞUNU BİLİYORMUSUNUZ. YANİ ÖZEL LABARATUARDA ÖZEL HAZIRLANMASI GEREKEN BİR HASTALIK OLDUĞUNU BİLİYORMUSUNUZ.
> “75
> yaşındaki virüs uzmanı Adrian Gibbs, `Yaptığım incelemede bu virüsün
> bir laboratuardan çıkmış olma olasılığını çok yüksek olarak buldum`
> dedi”
> ŞİMDİ ASIL DÜŞÜNÜLMESİ GEREKEN ŞEY
> 1-İSRAİLİN TEVRATTA ARMEGEDDON SAVAŞI YAPACAK VE SADECE 144.000 KİŞİ KALACAK DİYOR. BU SAVAŞ İLLA SİLAHLA OLACAK BİR SAVAŞ OLMADIĞINI DÜŞÜNDÜĞÜMÜZDE. BU BU SALGIN HASTALIKLARIN HEPSİ LABARATUAR DA HAZIRLANAN HASTALIK OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜMÜZDE VE İLAÇ FİRMALARININ HEPSİNİN YAHUDİ KURULUŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜMÜZDE, SİZCE SONUÇ NE ÇIKIYOR...
> 2-HACCA GİDECEKLERE BU AŞI VURULACAK MIŞ... ŞİMDİ HACI ADAYLARINA DİYANETE SORUYORUZ. HARAMLA TEDAVİ OLUNMAZ HADİSİ ŞERİFİ VARKEN, VE DOMUZ GRİBİ AŞISININ İÇİNDE DOMUZ KANI VARKEN, BU AŞIYI ALAN HACI ADAYLARININ HACCININ KABULÜNÜ VE SAĞLIĞINI NASIL HİÇE ATILABİLİR.
> BU ARAŞTIRMA YAZISINI MUTLAKA OKUYUN...
> Yakın bir zamana kadar, DNA, içine girilmez bir alandı. Ama bugün çok net biliyoruz ki, genetik sarmallar rahat açılabiliyor ve istenildiği gibi kromozom dizilişine eklemeler, çıkarmalar yapılabiliyor
> Genetik yapısıyla oynanmış gıdalar, doğrudan genetik yapıyla ilintilenen aşılar, tıpkı bilgisayarımıza şu veya bu şekilde giren virüs programları gibi, kendini sistemle entegre eden programlarla pekala insan genini değiştirebiliyor, yapısını bozabiliyor ve hatta yavaş yavaş ölümüne yol açabiliyor
> Dolayısıyla, bugün pratikte yapılmasa da, kanatlı atların, insan formunda hayvanların, domuzlaştırılmış varlıkların, yarı maymun yarı insan yaratıkların ortaya çıkması an meselesidir Çünkü bunun mümkün olabileceği artık biliniyor. Yapılmıyorsa sebebi; İsrail’deki din adamlarının gücü, Hıristiyan ruhanilerinin ahlaki istinat duvarlarıdır
> Yakında, insan beden malzemelerinin üretildiği laboratuarlardan söz edilirse şaşmayın. Bunların dini ve hukuki boyutları yıllardır tartışılıyor. Hızla o yöne doğru gidiyoruz Bunun için şeytan da elinden gelini yapıyor. Dünyadaki sürgün hayatı bir an önce bitsin diye, saklı ve gizli telkinlerle insanlığı yıkıma sürüklüyor. Siyasi tabirle insanları kışkırtarak, “tanrıyı kıyamete zorluyor”
> İşte domuzlaştırma operasyonu da bu çalışmalardaki son merhaledir Bu kadar açıklamanın hülasasına gelince
> Biliyorsunuz son olarak Domuz Gribi diye bir hastalık gündemde. Ve tabii aşısı da Dünyada haysiyet sahibi bilim adamlarından aşıya ciddi tepkiler var. ‘Bu aşı, bir hastalığı yok etmek için üretilmedi, aksine insanlığa yeni bir hastalık taşımak için üretildi.’ diyorlar.
> Hayır, sizi temin ederim bu aşı sadece hastalık getirmiyor, transgenetik ‘terminatör genler’ de içeriyor. İnsan tabiatını yavaş yavaş meshedecek ve onu başka bir varlığa dönüştürecek genler
> Beni şaşırtan ve kahreden ise, Türkiye’nin, Sağlık bakanımızın eliyle bu belaya sürüklenmesidir. Bu belayı insanlığın başına biz sarmışız gibi, aşı uygulamasında pilot bölge yapıldık. Efendim bilmem kaç milyon insan risk altındaymış da aşı yapılmazsa bilmem kaç bin insan ölecekmiş de İnsaf be, insaf. Allahtan korkun. Bu işlere hangi mantık ve vicdan ile bakıyorsunuz?
> Yani bakanın dürüstlüğüne inanmasam diyeceğim ki, birilerinin zenginleştirilmesi için Türk milleti kobay yapılıyor İktidarın en başarılı bakanı olduğuna inandığım Recep Akdağ nasıl bu yalana inandırıldı anlayamıyorum. Pekala harhangi bir grip gibi savuşturulacak bir hastalığı bu kadar büyük bir panikle lanse etmesi hakikaten akıllarda soru yaratıyor
> Bu nasıl bir panik böyle? Yoksa birileri bu ülkeye girip virüsü serpti de bizim haberimiz mi yok.
> Ben açık söylüyorum, bu kadar açık ikaz ve uyarılara rağmen aşı dayatılacak olursa bu millete ihanet edilmiş olur! Florası, genetiği temiz, hala insan varlıkların yaşadığı Anadolu’ya işgalden beter bir darbe indirir. Düşünün bu toprakları, tohumları, damızlıkları. Tahıl öldü, çeltik öldü, meyve öldü hayvan öldü. Arı öldü bal öldü. Karpuz öldü kavun öldü buğday öldü
> Bir zamanlar da nüfus planlaması adı altında bu milleti kısırlaştıracak aşılar yaptılar. Ve bugün biliyoruz ki, Türkiye’de kısırlık son on yılda yüzde 27 oranında artmış durumda...
> Ben bu konuda yazacak belki de son insanım. Lütfen hamiyet sahipleri ortaya çıksınlar ve şu meseleyi millete izah etsinler. Özellikle aşılarla, genlerin nasıl tahrip edilebileceği konusunda insanları aydınlatsınlar. Çoğu Siyonist baronlara ait olan ilaç fabrikalarını zengin edeceğiz diye, milletin kanıyla geniyle oynatmayalım!
Geçtiğimiz cumartesi sabah kızım yüksek ateşle uyandı ve hemen yanıma gelerek anne ateşim var galiba dedi,ateşini ölçtüm 39.8 dereceydi,cumartesi sabahına kadar tek bir belirti dahi yoktu,pazar sabahı da eşim yüksek ateşle uyandı,onunda ateşi 39 dereceydi,kızımda eşimde ayağa kalkacak durumda değildi,hemen ateş düşürücü ilaç aldım,ateşlerini eklem yerlerine kompres yaparak ve ateş düşürücülerle belli seviyelere indirmeye çalıştım ama yeterince düşmedi((
Doktora götürdüğümde Doktor bey ülkemizdeki salgından aileminde etkilendiğini söyledi,direk domuz gribiler demedi ama gelen her grip vak'asını domuz gribiymiş gibi değerlendirdiklerini söyledi.
Eşim ve kızımın geçirdiği bu grip domuz gribiyse eğer tek belirtisi düşürülemeyen 39 derece ve üstü yüksek ateş ve malesef öncesinde hastalığa dair en ufak bir belirti olmuyor,ne hapşırma,ne burun akıntısı ne de başka bir belirti yok,sapasağlamken birden bakıyorsun 40 derecelere varan,düşürmeye çalışmazsanız 40 dereceyi de geçen bir ateş peydah oluyor ve öyle bitkin oluyorsunuz ki başınızı bile tutamaz hale geliyorsunuz,kesinlikle ayağa kalkamıyorsunuz,kalktığınız anda baş dönmesi ve mide bulantısı oluyor,hastalığın seyrinde de yine sadece yüksek ateş ve bitkinlik var,burun akıntısı,hapşırma,boğaz ağrısı gibi belirtiler yok,doktora götürdüğünüzde de zaten ateş ve halsizlik haricinde başka hiçbir bulguya rastlanmıyor((
Bazı yerlerden okuduğum ve Doktorun tavsiyesine gelince bol bol C vitamini,sulu gıdalar,sıcak içecekler çünkü bu virüs soğukta ürüyor,sıcakta etkinliğini yitiriyor,protein ağırlıklı beslenme,süt,yumurta,yoğurt,bal,mevsim sebze ve meyveleri,nar suyu,özellikle kendiniz alıp sıkarsanız çok çok iyi olur,bağışıklık sisteminin ve akciğerlerin kuvvetli olması gerekiyor,virüs normal grip seyrindeyken birşey yok ama günlerce süren yüksek ateşten vücut bitkin hale geldiği için bağışıklık sisteminin kuvvetli olması gerekiyor ki,grip akciğerlere sıçrayıp solunum güçlüğü ve Allah korusun zatürreye çevirmesin ve mutlaka istirahat edilmeli,ateş düştükten sonra kesinlikle dinlenmeye ve gıda tüketimine özen gösterilmeli,nekahat dönemi çok önemli.
Doktorun ve netten bulduğum tüm beslenme tavsiyelerini yerine getirdim.
Kızım hastalanmadan 2 gün önce kızkardeşim 3 yaşındaki kızıyla ziyaretime gelmişti,akşam bizden dönerken kuzucuğumuz aniden ateşlenmiş,hemen hastaneye götürmüşler,teşhis grip,domuz gribi mi diye sorulduğunda onlara da bize verilen cevap yani,her grip vak'ası domuz gribi diye değerlendirilir denilmiş,onda da belirti aynı,ani ve yüksek ateş.
Hastaneye yatırmamışlar,ateş düşürücü verin ve iyi besleyin,bol bol istirahat etmesini sağlayın demişler.
3 yaşındaki kuzucuğumuz kızımdan 2 gün önce hastalandı,öğrendiğime göre bu gripte 2 ila 4 günlük bir kuluçka devresi oluyormuş.
Gözlemlediğim,araştırdığım ve anladığım kadarıyle eğer solunum yetmezliği,bilinç bulanıklığı veya kaybı olmadığı sürece hastaneye yatırmıyorlar,normal grip prosüdürü uygulanarak hastaya gerekli ilaçlar yazılıp evde dinlenmesi gerektiği söyleniyor,hastanın rahatsızlığı domuz gribi test yapılarak onaylanmadıysa eğer, paniklemesinler,illaki hastaneye yatırın demesinler diye de direk domuz gribisin denmiyor ama biliniyor ki pek çoğu zaten pandemik grip.
Hasta olan siz değilseniz,ailenizden birileri hastaysa ve sizinde onlara bakmanız gerekiyorsa kendinize de dikkat etmelisiniz,beslenme,uyku düzeni ve mutlaka hijyen.
Kardeşimin kızı,eşim ve kızım şu anda biraz daha iyiler,en azından artık ateşleri yok,bitkinler ama ayağa kalkabiliyorlar,beslenmelerine ve ilaçlarına dikkat ediyorum,bol bol dinlemelerini sağlıyorum,sanırım biz atlattık,inşallah tekrar olmaz,inanın çok zor ve stresli günler yaşadım,ölümleri,yoğun bakımda yatanları duydukça korkudan ne yapacağımı şaşırdım çünkü 3 tane canımdan can hastalıkla boğuştu,hem eşime ve kızıma iyi bakmam gerekiyordu,hemde onlara bakabilmek için hasta olmamam gerekiyordu:1no2:
Aşıya gelince bu hastalığı geçirenlerin aşı olmasına gerek yokmuş,hoş geçirmediysek bile yine de olmama kararı aldık,bu bizim kişisel kararımız,kararı alışımızdaki en önemli sebep,geliştirilen aşı hastalığın şu andaki seyrine göre üretilmiş,bu virüs mutasyona uğrarsa ki uğramasından korkuluyor,yurtdışı kaynaklı yazılarda uzmanların görüşü bu yönde,o zaman bu aşının hiçbir etkinliği kalmıyor,bu her mutasyona uğradığında yeni bir aşı demektir,aşılar gerekli ruhsatları alınmış incelenmiş olabilir ama etkinliği ve yan etkileri hala bir muamma,ülkemizdeki bilir kişiler,uzmanlar ortaya farklı farklı görüşler atıyor ve hemfikir değiller,yurtdışındaysa aşı olupta yan etkilerine maruz kalan veya ölenler olduğu yazılıp çiziliyor,ama yalan ama gerçek,bunca iddia varken yaptıramam:1no2:
Kendi tedbirimi kendim alırım,gerisi Allah'ın takdiri:Saruboceq:
Birde şunu belirtmek isterim,ben uzman değilim,doktor değilim ama aşılarda domuz kanı yok,bence bu abartı ve doğru değil,aşıların içeriğinde hangi virüse,mikroba veya bakteriye karşı üretildiyse onun canlısı veya cansızı kullanılır.Virüse aşı geliştirmek için domuzlardan kan veya başka birşey almaları zaten mantık dışı olur çünkü domuzların birbirine bulaştırdığı griple bizim korktuğumuz grip farklı,virüs domuzdan insana geçip değişikliğe uğradı.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Domuz influenza virüsleri normalde türe özgü olup yalnızca domuzlara bulaşabilmekle birlikte bazen insandaki bariyerleri aşarak bulaşabilmekte ve insanlarda da hastalık oluşturabilmektedir. Bu durum, daha çok domuz bünyesinde, insan grip virüsu ve domuz grip virüsu gibi farklı türden virüslerin aynı anda enfeksiyon yapması sonucu iki tür arasında genetik materyal alışverişi sonucunda meydana gelen yeni ve melez virüslerle olmaktadır.
Aşı:
ınsan ve hayvanlarda hastalık yapma yeteneğinde olan virüs,bakteri vb. mikropların hastalık yapma kudretlerinden arındırılarak ya da bazı mikropların salgıladığı zehirlerin etkisinin ortadan kaldırılarak sağlam kişilere verilmesi için geliştirilen biyolojik maddelere aşı denilmektedir.
Canlı Aşılar: Aşı içerisindeki mikroorganizma canlı olmakla birlikte vücut için tamamen zararsız hale getirilmiştir.Verem,kızamık,kızamıkçık ve kabakulak aşıları buna örnektir. Ölü Aşılar:Aşıda kullanılan mikroorganizmalar öldürülmüştür.Ancak vücudu uyararak antikor dediğimiz koruyucu maddelerin yapılmasını sağlayacak özellikleri korunmuştur.Boğmaca aşısı buna örnektir. Subünüt Aşılar: Aşıda kullanılan mikroorganizmalar öldürüldükten sonra parçalanarak,bu par- çalardan vücudu uyaracak koruyucu antikorların yapılmasını sağlayacak parçaları aşı yapımında kullanılmaktadır.Örnek olarak Hepatit B ve grip aşıları verilebilir. Toksoid aşıları: Bu tür aşılarda mikroorganizmaların kendileri kullanılmaz.Bazılarının ürettiği zehirler çeşitli kimyasal maddelerle işlenir ve hastalık yapıcı etkileri yok edilerek aşı yapımında kullanılır.Tetonoz ve difteri aşıları bu tip aşılardır.
Çizgiyle ayrılmış bölüm alıntıdır
arkada$lar alintidir
Subject: Domuz gribi ve aşısı hakkında bilimsel ve gerçekci bir yazı
Merhabalar,
Domuz gribi aşısı hakkında elime geçen bu yazıyı sizlerle paylaşmak istedim
--------------------------------------------------------------------------------
çok teşekkürler bilimsel yazıyı bizimle paylaştığın için.gerçekten açıklayıcı oldu bende takıldığım noktalarda.
arkadaşlar takıldığım bir nokta var. heryıl yapılan mevsimsel grip aşısının içinde bir yıl önceki en sık grip yapan suş kullanılarak aşı elde ediliyor. eee bu durumda önümüzdeki yıl zaten hepimiz domuz gribi aşısı olmayacakmıyız????
arkada$lar isvicrede de bugün itibariyle 3 ki$i öldü.simdiye kadar hic ölü olmamisti.oysaki hastalik burda agustostan beridir var.2 kadin birde 4,5 aylik bebek ölmü$.Allahim sen cümlemizi koru $u iletten.bizide.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?