DONDURMA MEVZUSUNDAN ÇIKAN KAVGA

yasasinozgurluk

Tatlım yalnız o evrim değil, FONDÖTEN!!
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2019
490
721
33
26
Artık gerçekten ne yazacağımı ne diyeceğimi bilemez oldum bulunduğum konu o kadar rezil bir durum ki nasıl anlatacağımı bilemiyorum.
1 Saat önce başıma gelen konuyu özet özet anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle kısa bir detay vereceğim 4 kişi yaşıyoruz erkek kardeşim dayım ben annem. Dayım ve erkek kardeşim için kınıksız diyebiliriz çünkü gerçekten benim gözümde öyleler markete gittiklerinde sadece kendilerine bir şey alırlar. Geçen büyük bir kutuda dondurma aldım ve sadece 3-4 kaşık yedikten sonra dolaba koydum gecesinde canım çekti yemek istedim baktım BİTMİŞ bende bu noktada sinirlendim dondurma dediğimiz şey çok pahalı bir şey değil tekrar alınır ama önemli olan evde ki diğer kişileride düşünmektir bence. Gelelim bugun ki konuya dayım dondurma almış ben bu dondurmayı kutu olarak aldı zannetmiştim fakat 2 tane almış ve kardeşimin elinde görünce benimde canım çekti ve almak istediğimde yoktu o sırada şakasına ''ooo sizde bize bırakmıyosunuz hep kendiniz yiyosunuz he'' dedim ki alınmayız ama annem o an ''sen kardeşine 5 liralık dondurmanın lafını mı yapıyorsun? ''kutu yoktu 1 tane vardı kardeşinin boğazına dizdin onuda'' gibi söylemler işittim. Benim amacım kavga çıkarmak değildi oysa sadece ''dolapta kutu vardı ne cabuk bitirdiniz bunları'' demek istemiştim ama yanlış anlaşıldım. BU KONUYA KADAR ÇOK SAKİNDİM FAKAT ÇOK ÜSTÜME GELİNDİĞİ İÇİN AGRESİF TAVIRLAR SERGİLEDİM VE AGLAMAMAK İÇİN DALGA GEÇER GİBİ KONUŞMAYA BAŞLADIM KENDİMİ BASTIRMAK İÇİN VE TOKAT YEDİM SAÇIMIDA ÇEKTİ DEFALARCA. AİLEMDEN YANA HEP BİR SORUNUM VARDI ZATEN ASOSYAL OLMAMA BİLE ONLAR SEBEP OLDU DİYE DÜŞÜNÜYORUM ÇOK MEDENİ BİR AİLE OLAN AMA DIŞARI ÇIKTIĞIM ZAMAN ASLA İZİN VERMEYEN KISITLAYAN BİR AİLEDEYİM. ANNE SONUÇTA KIZAR AMA ASLA BU DENLİ BİR DAYAK YEMEMİŞTİM BOĞAZIM DÜĞÜMLENDİ KONUŞAMADIM ŞUAN TEK DÜŞÜNCEM SABAH OLDUĞU ZAMAN BİR SÜRE EVDEN AYRILIP UZAKLAŞMAK

- (OLAY SADECE DONDURMA DEĞİL BAZI ŞEYLER ÇOK ÇOK FAZLA BİRİKTİ BENİM AÇIMDAN)

Dayak yiyorsunuz, kisitlaniyorsunuz, ailenizin medeni buldugunuz kisimlarini merak etmedim degil. Ayrica madem doldunuz, biriktiniz ailenizi de taniyorsunuz espri yapmayiverin gidin dondurmanizi alin tekli şekilde ve yiyin yani.

Simdi ayri eve cik vs olaylarina hic girmiyorum, yapabilecek olsaniz yapardiniz. Madem orada yasayacaksiniz biraz dikkat edin bari

Son düzenleme:
Üzülme lütfen. İnan her ailede kendine göre sorunlar var. Kaç yaşındasın?
22 yaşında mısınız?
Şiddetin bi sebebi olamaz ama bu o kadar saçma ki
Gidecek yeriniz var mı?
Daha çok gencim ve çalışmıyorum gidecek bir yerim yok 21 yaşındayım. Evi terk etmeyi düşünüyorum en azından bir tık beni anlasınlar diye arkadaşımda kalırım

Kiralar çok pahalı falan ama bu çile çekilmez işe girip ayrı eve çıkın başka türlü bu eziyetten kurtulamazsınız.
Çok değil fazla fazla pahalı kiralar ve çalışmadığım için böyle bir şeyde imkansız. Ben ailemi çok severim ama bu gece ki annemin davranışı çok zoruma gitti ve bir süre haber vermeden arkadaşımda kalmayı düşünüyorum

Bu kadar basit bi sebepten şiddet mi gördünüz gerçekten? Çok yazık. Kızmakta sinirlenmekte haklısınız ama sanırım bu hiddete hakim olamama ailede genel bir sorun. Ekonomik özgürlüğü elinize alana kadar fazla bulaşmayın derim. Yav he he diyin, kendinize alın sadece ya da

Sakın demize düştüm diyerek yılana sarılma ya kalkma ..öfkene hakim ol ..inan en büyük zararı kendin görürsün onlara bişey olmaz
Ortam düzen insanlar çok ama çok kötü kimseye güvenme bu bir
Aileler bazen yanlış davranışlarda bulunabiliyorlar maalesef ailelerimizi seçemiyoruz
Yapmanız gereken şey şu iş bulup çalışmak,ekonomik özgürlüğünüzü elinize alın.ve size değer vermediğini düşündüğünüz insanları kafaya takmayın.sizde onlara değer vermeyin olsun bitsin.
Dondurma almayın mesela yada her neyse.. Kendiniz için yaşayın bişey dediklerinde tartışmaya girmeyin kısa cevaplarla geçiştirin..
Sınır çizin mesafe koyun kendinize odaklanın
Emin olun daha az üzlürsünüz

ben anlayamiyorum bu sistemi ya eskiden annelerimiz evimizde olani konumuzdan komsumuzdan bile sakinmazdi.
hergun evde misafir olur ne varsa beraber yer icilirdi.
simdi insanlar evlerinin icindeki kisilerden 3 kurusluk seyleri saklar olmus.
bu acgozluluk mu bencillik mi nereye gidiyoruz boyle.

Daha çok gencim ve çalışmıyorum gidecek bir yerim yok 21 yaşındayım. Evi terk etmeyi düşünüyorum en azından bir tık beni anlasınlar diye arkadaşımda kalırım
Annenizi alıp karşınıza içten bir şekilde konuşun bence, evi terk etmek daha da içinden çıkılmaz hale getirmesin.

Anneniz sebep her ne olursa olsun 21 yaşındaki kızını dövmeye,tartaklamaya utanmamissa siz de biran önce mesleğinizi elinize alıp gidin o evden, insan olarak saygı bile gormuyorsunuz

Konunun başını okumam yetti bişeyler yazacağım. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama oku ve mesleğini eline al. Ezbere cümleler gibi gelmesin sana.. Fiziksel şiddet gördüğüm, sömürüldüğüm ve hiç değer görmediğim evden bu sayede kurtuldum. Yemek konusunda örnek vereyim ben işten daha geç gelirdim ailemin geri kalanı dışarıdan yemek söylemiş, yemiş ve lahmacun, pide Her neyse boş paketlerini mutfak tezgahının üzerine bırakmış olurdu. Ben de eve gelip ne bulduysam onu yerdim. Ya da bu örneği vermeye utanıyorum ama tavuk yemeği varsa bana kalan kısımları ayırırdı hatta belki cahillik dersiniz ama o gün tavuğun kalan kemiklerini görünce ablam dediğim insana fotoğrafını çekmiştim ve ağlamıştım.. bunların hepsi çok üzücü biliyorum ama dayandım çalıştım, atandım sonra da tayin isteyip başka bir ile geldim. Sen de yapabilirsin eminim çok gençsin

Çok çok haklısın. Annenin yaptığı asla kabul edilemez. Kardeşinin zıkkımlandığı dondurma için 21 yaşındaki Kıza tokat atmak, saçını çekmek o kızı kaybetmenize sebep olur sadece.
Konu sahibi ünv gitme, paranızı kazanıp ayrı bir yerde yaşama imkanınız yok mu? Hiç sevmediğim bir ortamdır benim de böyle ortamlar.

En begendigim yorum.. is bul gitmek evden kacmak vs suan icin sacma.. her gun mugede neler duyuyoruz.. oku mesleginle bi yerlere gel bence.. disardakiler sandigin kadar iyi degil..evdekileri mumla ararsin sonra, demedi deme

Yaşadığın durum hiç hoş değil ama evini terk etme canım dışardaki insanlar çokta iyi niyetli olmayabilir, hele ki senin çaresizliğini anladıkları an. Öğrenci misin yada bir mesleğin var mı bilmiyorum ama eğer öğrenciysen okulunu bitir yada güzel bir meslek edinip kendi paranı kazan. Evden ayrılmayı biraz daha güçlü olduğun zaman düşünürsün( hem psikolojik hem ekonomik olarak)

Başlığı okuyunca ergen basmış kk diyecektim ki dayak olayını gördüm.
Ben böyle insanlara karşı aynı bu şekilde davranıyorum. Benim kuzenimde cipsleri hacılardı, kendi almaya kalkınca da şu en ucuz olanlar varya kaplanlı ondan alırdı
Bir gün sinirlendim ve boş cips poşetinin içine nAh yazarak koydum o günden sonra bir daha o çekmeceye konulan hiç bir şeyi tam bitirmedi. Sağ olsun yarısını bırakıyordu bu da böyle bi anımdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…