• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dondurucuya neler koyabilirim?

pinkbird

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2012
698
1
46
İstanbul
slm kızlar ben gecen yaz evlendim o zaman acemiligime geldi dolaba bisey koyamadım kısın cok zorluk cektm ne pişirsem ki die malum kış sebzeleri kısıtlı:)) simdi dolaba bişeyler koymak istiyorum ama ne koyabilirim nasıl koyabilirim pek bilmiyorum biraz taze fasulye haslayıp koydum baska neler koyabilirim?

slm kızlar ben gecen yaz evlendim o zaman acemiligime geldi dolaba bisey koyamadım kısın cok zorluk cektm ne pişirsem ki die malum kış sebzeleri kısıtlı:)) simdi dolaba bişeyler koymak istiyorum ama ne koyabilirim nasıl koyabilirim pek bilmiyorum biraz taze fasulye haslayıp koydum baska neler koyabilirim?

hayatım biber koy hafif kızart yada cig olarak, patlıcanı kızart koy,kabak koy, bi sürü şey var ya :D:D :2::4:

bezelye ayıkla koy çiğden. mis gibi
Patlıcan közleyip doğra öyle koy dolaba
semizotunu doğrayıp hafiften haşlayıp koyabilirsin.
sarma dolmada hazırlayıp pişmeye hazır şekilde dolaba koyabilirsin, dolaptan çıkartıp direk pişiriyorsun.

Bende aynen geçen sonbahar evlendim, bu evli olarak ilk baharım ve yazım. Bu konu benimde işime yarayacak :34: Biber ve kabağı ilk kez duyuyorum bu arada...

Bende bezelye koydum şimdiye kadar...

bezelye koyabilirsiniz çiğ olarak...
mısırı çiğ olarak koçanıyla koyabilirsin..haşlayacağın kadarını direk tencereye koyup haşlarsın...
taze fasulye ve bamyayı domatesle soteleyip koy..pişireceğin zaman soğanını kavur,at içine buzlu buzlu,sıcak suyunu ekle pişir...
börek,çörek vs..gibi şeylerde atabilirsin.çiğ yada pişmiş olarak...
barbunya ayıklayıp koyabilirsin...
patlıcanları karnıyarık olacak şekilde kızartıp 5-6 tanesini bir poşete koyuyorum.tek seferde bir poşeti açıp pişiriyorum.
dolma biberleri ayıklayıp çiğ olarak koyuyorum,hatta için doldurup koydum bir yaz,ama pirinçler kırılıyor pişerken...
kırmızı közlenmiş biber,közlenmiş patlıcan koyuyorum,salata yaparken,alinazik yaparken çok pratik oluyor..
çarliston biberi doğrayıp çiğ olarak poşetliyorum,istediğim zaman çıkartıp soteleyip,sarmısaklı yoğurtluyorum...
kırmızı etli biberlerden küçük küçük doğrayıp çiğden poeştliyorum,kurufasulyeye bir avuç atıyorum pişirirken...
şimdilik aklıma gelenler bunlar...ben aklına gelen herşeyi koyuyorum dolaba..kışında işten gelince yemeklerim hazır oluyor...

domates de konuyomus onu nasıl koycaz biliyo musunuz kızlar?

en önemli şeyi unutmuşum az önce yazarken...

domatesin mevsimi değil ama şu an.bir ay sonra falan konur dolaba domates..
ben domatesleri robottan geçiriyorum,istersen küçük buzdolabı poşetlerine birer kupa gelecek şekilde doldur at.dondurucun büyükse pet bardaklara doldur diz bir tepsiye.dondurucuda iyice donsunlar.sonra ağzı kilitli poşetlerle at dolaba,lazım oldukça al bir bardak azıcık çeşmenin altına tut bardağın dışını kolayca çıkıyor bardaktan domatesler zaten.at yemeğin veya çorbanın içine...

(ben domatesleri robottan geçirdikten sonra sarı suyu aksın diye azıcık bez torbada süzülmesini bekliyorum 1-2 saat kadar.)

dolmalık biberi temizleyip yıkayıp küçük poşetlere birer pişirimlik olcak şekilde çiğden koyabilirsin,

çiğ bezelye, bamya yı salçasız ve soğansız sadece biber ve domatesle pişirip poşetle,

kırmızı salçalık biber közlenmiş, patlıcan közlenmiş,

salatalığı rendeleyip cacık yapmaya hazır şekilde küçük poşetlere koyabilirsin,

aklıma gelenler bunlar

bu kış bunların hepsini kullandım ben çalışan bayan oldugum için inanılmaz pratik oluyor

benim annem bamyayıda çig olarak atıyor hiçte bozulma olmuyor hatta bezelye gibi tane tane kalıyor tabi başını filan keserek hazır hale getirerek

Son düzenleme:
bende yeni evlendim tatlım yatıklarımı ve yaacaklarımı yazim bende:)
yaptıklarım 5 kilo biber aldım yıkadım temizledim yorgan ipine dizdim şu an balkonda kuruyolar
5 kilo bezelye aldım içini temizledim çiğden 10 poşet çıktı şu an derin dondurucuda kışı bekliyo
ben her pazardan bir kilo çarliston biber bir kiloda kırmızı biber alıorum fazla fazla bilerek bunları haliyle tüketemioruz bende diğer pazara kadar kullanılmayan kısmını ki bu yarısından fazlası oluyo yıkıyorum suyunu iyce süzüp içini temizleyip doğrayıp koyyorum şu an ikişer poşet oldu ikisindende ve bunları kışın yemek yaparken kullancam ben soğan kullandım her yemeğe kırmızı ve yeşil biberde koyyorum sonra kullanamadım maydonozları baktım sararcak yıkıyorum suyunu süzüyorum kurutucuda poşetleyip dondurucuya koyyorum salata yaparken kullanıorum
burdan arkadaşlar salatalık dediler koydum denicem bakalım sonracıma şimdi bidaki pazar 5 kilo kabak alcam rendeleyip soteleyip suyunu çekince poşetleyip doğru dondurucuya bunu eritip tavada şöle bi çevirip üstüne yoğrtla mayonez karıştırıp döküp üstünede dereotu dökünce nefis oluyo onu yapcam ağustosta patlıcanla biber alıp közletcem fırına konuştum mahalledeki fırın yapıomuş sonra buzlukta haşlanmış nohutum kuru fasülyem var
sonracıma 2 kilo mercimek bi kiloda soğandan kopkoyu bi mercimek çorbası yaptım kastı muhallebi kıvamında bişeydi soğuyunca poşetledim bunları işten gelince suyu kaynatıyorum 3 bardak içine bi poşet çorba atıyorum hop mercimek çorbası:) bu formda okudum bunuda sonra bide bidaki pazar yufka alcak patateli rulo börek yapcam hazır börek bide çok basit yine ağustosun sonundayeşil fasülye alcam 8 kilo kadar domatesle soteleyip buzluğa gircek,
yarım kiloluk kavanozlara menemenlik yapcam sonra pazardan 5 kilo vişne aldım saplarını ayıkldım poşetledim 10 poşet dogru buzluga şeftlileri elma dilimi yapıp üstüne şeker serpip sulanmasın die buzluğa atcam sonra biz iki kişi oldumuz için bazen tabakta peynir kalıyo yada kutuda baktım tadı ekşimeye başlıyo bunları buzluga atıyorum börek yaparken kullanırum mesela sosis aldımızda küçük olanlarını üçer üçer poşetleyip donduruya altıorum ne zman yiyceksek çıkarıorum iyi oluyo aynı şekilde salamıda yapıyorum onuda dililiyorum mesela kaşar küp küp dogruyorum bi butonu yiyebilcemiz kadarını poşetleyip donrucuya atıorum yaş mayalarımı dondurucuda saklarım zaten sonra biberlerim kurusun patlıcan kurutcam soracıma hani erişte yapılırya bilirsin uzun uzun biz onu bide boyuna kesip minik minik kuz kuz gibi yaparız sonra onu kuruyunca haşlayıpkoyu bi ayran yapıp içine atarız hamuru çorba olur üstünede naneli yağ dökeriz güzel olur çorbalık hamur yapcam yaz bitmeden sonra pazardan tarhana alcam güzel yapan birini bulup sonra başkaaaa mısır mesela pazardan 10 tane mısır alıorum her pazar 5 ini yiyoruz 5 ,n, ayıklayıp poşetleyip kaldırıorum iki poşetde ondan oldu mesela sonra 1 patates 1 kabak 1 havuç bir kırmızı biber bir soğan bunları küp küp doğrayıp buzdolabı poşetine koyyorum sebze çorbasımı yapcam poşetin içindekileri kaynar suya atıorum 15 dk içinde sebze çorbası bide rondadan geçir mis gibi sonra soğan mesela birer birer doğrayıp poşetledim ama şöle bi durum var soğan sulu oldundan dolayı yapıştı birbirine hazır satılan soğanlar kıtır kıtır dağılıyoya bu öle olmadı bende bidakine dograyıp tepsiyle koycam önce donsun sonra poşetlicem kaskatı durmaz en azından dondurucuda sonra tavuk suyu haşladımda buzluk kaplarına koyup kendi bulyonumu evde kendim hazırlıyorum çorblara falan bi küp atıorum lezzet verio az önce arkadaş domatesi püre yapaıp pilastik bardaklarda dondur demiş oda aklıma yattı onuda yapcam mesela sonracıma havuçları küp küp doğa at buzluğa yemek yaparken lazım olur dogramakla ugraşma ben bamya yemedim için bamya koymam hiç sevmem ama seversen koyabilirsin onun nasıl yapıldını bilmiorum sonra patlcanları bütün şeklinde kızartıp içlerini kıyma doldurup üstüne bide biber koyup 3 erli poşetleyebilirsin hazır karnıyarık yemeği sonra biber kızartıp poşetleyip koy çıktıktan sonra erit tavada şöle bi çevir üstüne yoğut yada domates sos yada hiç bişey koyma sen bilirsin aynı şekilde patlıcanıda yapabilirsin:) sonra mantı mesela otur boş zmanında yap yapabildin kadar poşetleyip koy kurabiye margarinle yapılanların hepsi misafirinden kalanmı oldu koy donduruya kalanı istedinde at mikrodalgayayada fırına 5 dkda hazır kurabiye sonra ben pilav yptımda artanı poşetliorum yayla çorbası yaapcamda o pirinci kullanıorum hem çorbam çok kısa zamnda oluy hem pirincim değerleniyo sonra kıyma mesela hiç öle tabakla koymam kıyam köfte yaarım çorbalarda kullanmak için minik minik köfte yapıp hafifi kızartıp koyarım yada soğanla soteleyip poşetleyip hazr kullanımlık koyarım sonra ıspanak kavurcaksam yıkarım haşlayıp suyunu süzüp koyarı yok yemeklik yapcaksam yine yıkayıp süzüp doğrayıp öle koyarım ama çok yer kapladıgı için genelde o şekil koymuyorum yazdan mesela semiz otu haşlayıp ama çok hafif poşetleyip kaldırabilirsin çıkarıp bulgurla hafifi sulu yemeği yapılıo onu yapabilrsin evde fazla elm a var yiyemediniz mesela rendele koy ocağa iki karıştır içine tarçın at bide poşetleyip koy dolaba elmalı kurabiye yapcanda hazır iç:) çileğide püre yapıp kpyabilirsintatlılarda muhallebilerde falan ben mevsimini kaçırdım yapamadım bu sene babrunya çiğden yada hafif haşlayıp atabilirsin sonra kırmızı japon eriği koycam ben bu sene mesela elma dilimi yapaıp hoşafı falan çok güzel oluyo organik meyve suyu:) evde limonun fazla varsa sıkıp buzdolabı kaplarına dondurup kullancanda küp küp kullanabilirsin baya yazdım canım yapcaklarımın yaptıklarımın bunların çoğunu burdan öğrendim bu arada geniş bi özet oldu:) umarım faydalanırsın:)

Ayy kizlar tam konu actm bilgisayar bozuldu telefondan giriyorum simdi bunda da zor oluo yazamiyorum:ssz: YKalinkaselin doktürmusun valla okurken yoruldum cok tesekkur ederim bi suru sey ogrendim sayende:1: yazan tum arkadaslara tesekkurler hepsi cok isime yaricak

valla uzun uzun uğraşacak sabrım yok malesef, barbunyayı ve bezelyeyi ayıklayıp yıkayıp, kurulayıp, atıyorum, gayette güzel oluyo kışın ama taze fasülye malesef olmuyo bu şekilde illa ki az haşlayıp, ateşten alınca soğuk suya batırıp, soğunca atmak lazım

domates de konuyomus onu nasıl koycaz biliyo musunuz kızlar?

ben domatesleri yıkayıp kurulayıp bütün olarak kullanıyorum kışın çıkarıp 1-2 dk.suya tutup kabuğunu soyuyorum rendeleyip kullanıyorum
ama biraz fazla yer kaplar diyorsan doğrayıp poşetleyip koyabilirsin

ben domatesleri yıkayıp kurulayıp bütün olarak kullanıyorum kışın çıkarıp 1-2 dk.suya tutup kabuğunu soyuyorum rendeleyip kullanıyorum
ama biraz fazla yer kaplar diyorsan doğrayıp poşetleyip koyabilirsin

tesekkur ediyorum dograyıp koymam daha iyi olur dondurucum pek buyuk degil

valla benim annem o kdar çok şey koyuyor ki bildiklerimi aklımda kalanları yazayım sana şekerim;:1:
iç bezelye çiğ olaarak
iç barbunya çiğ olarak
dolmalık biber çiğ olarak
taze fasulye hafif haşlanmış
süt mısırı çiğ olarak
yaprak sarma pişmeye hazır bir şekilde sarılmış ama çiğ olarak
asma yaprağı çiğ olarak
patlıcan ve biber kızarmış olarak
kabak çiğ olarak doğranmış
sigara böreği sarılmış çiğ olarak
daha aklıma geldikce yazarım:3:

Geçen annemle bayağı bir biber dolması doldurduk durduk, akşam yemeklik olarak bir kısmını yaptık diğerini de hadi bir deneyelim diye doldurup güzelce köpük tabağa koyup sarıp dondurucuya attık.
Gün geldi çattı ne yapsak iftara ne yapsaaaakk.. Aa dedim dolma var dur koyayım. :1:
Yaptım güzelce iftara yemeğimiz oldu üstelik normalinden daha çok sevdim diyebilirim :1:
Koca tencereyi bir günde bitirdim vesselam :1:
Annem çalışan bir bayan ben de evin hanımıyım artık böyle pratiklik hoşuma gidiyor buzluktan çıkar hop pişir :1:

Tavsiye ederim kızlaaaaarr :3:

Son düzenleme:
saolun kızlar cevaplar icin dolabın yarısını doldurdum simdiden:) artık maydonozu biberi falan da direk dograyıp atıyorum lazım olunca hemen cıkarıp kullanıyorum cok pratik oluoo:))

Back
X