yok canım 1 kasımda dondurulmuş transferim yapıldı.
hee hadi bakalım hayırlısı olur inşallah..eğer enfeksiyon kaptıysan doktoruna söyle fitille değiştirsin ikisinin de işlevi aynı sonuçta..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
yok canım 1 kasımda dondurulmuş transferim yapıldı.
hee hadi bakalım hayırlısı olur inşallah..eğer enfeksiyon kaptıysan doktoruna söyle fitille değiştirsin ikisinin de işlevi aynı sonuçta..
sen ne durumdasın peki cnm?
aradım hemşireyle konuştum, bu iğne çok önemli kesinlikle kesmeyin düşük önleyiciymiş, ilk denememde vermemiştiniz dedim, donmuş embriyolar mutasyona uğrayabildiğinden veriyoruz dedi. önceki tedavimde sadece 5 gün transfer öncesi kullanmıştım cnm.
belim çok ağrıyor bugün, karnımda bir tuhaf. hemşire haber verecek antibiyotik kullanımı ile ilgili. ama ben kullanmak istemiyorum antibiyotikte.
sen ne durumdasın peki cnm?
aradım hemşireyle konuştum, bu iğne çok önemli kesinlikle kesmeyin düşük önleyiciymiş, ilk denememde vermemiştiniz dedim, donmuş embriyolar mutasyona uğrayabildiğinden veriyoruz dedi. önceki tedavimde sadece 5 gün transfer öncesi kullanmıştım cnm.
belim çok ağrıyor bugün, karnımda bir tuhaf. hemşire haber verecek antibiyotik kullanımı ile ilgili. ama ben kullanmak istemiyorum antibiyotikte.
bu arada nasıl mutasyona uğruyorlarmış anlamadım bende korktum şimdi..
herhalde hücreler bölünüyor yaa gün geçtikçe dondurulmuşta daha zor bir durum oluyor belki de. senin o zaman dondurulmuş değildi anladığım kadarıyla.
allah kızına uzun ömürler versin canım.
valla fitil kullanmayı düşünmüyor değilim bakalım.
sağol Allah en kısa zamanda sizlere de nasip etsin inşallah.. Ya dondurulmuşlarla daha zor olduğunu bilmiyordum tedirgin oldum şimdi. Bi de ben 2009 nisanda dondurttum bayağı da oldu. İnşallah bir problem olmaz. Yani önce doğal yollardan deneyeceğim olmazsa onlara başvuracağım çünkü..
yok canım dondurulmuş her anlamda daha kolay, en azında yumurtalar büyüdü mü stresin yok, bir de ben tedavimde ohss olmuştum, maalesef ağrım çok oldu nefes darlığı çok çektim yemek yiyemedim v.s. ama şimdi sadece bu iğne çok acı veriyor.
bu arada merkezden aradılar şimdi, iğneyi 1 gün yapıp 1 gün yapmasın demiş doktorum, ama crinone jeli günde ikiye çıkarttı. jeli günde 5 kere de kullanırım valla, sorun değil:) kızarıklık bölgesini de takip edecekmişim.
heh bak o jeli bende hatırlıyorum bende kullandım ondan sanırım..o da progestan değilmiydi...sen hem iğne hem de jel mi kullanıyosun ? bayağı bir garantiye almak istemiş doktorun sanırım :)
birşey soracağım dondurulmuşlarla tedavide sadece belli bir zamanda gidip transferini mi yaptırıyorsun öncesinde herhangi bir ilaç v.s kullanıyor musun?
sağol Allah en kısa zamanda sizlere de nasip etsin inşallah.. Ya dondurulmuşlarla daha zor olduğunu bilmiyordum tedirgin oldum şimdi. Bi de ben 2009 nisanda dondurttum bayağı da oldu. İnşallah bir problem olmaz. Yani önce doğal yollardan deneyeceğim olmazsa onlara başvuracağım çünkü..
evet cnm jelide kullanıyorum göbekten iğnemde var ayrıca. ama bunlar beni sarsmıyor:) valla iğne kullanmayacağım diye sevindim mi ne:)
adetimin 3. günü gittim(bu arada benim tedavimde hiç ara verilmedi, ama anormal bir durum olsaydı doktor 3 ay sonra bile yapabilirim demişti) rahim kontrolüm yapıldı, 1 hafta sonra tekrardan çağırdı, o gün gittiğimde yine kontrol bu sefer rahim kalınlaşması için bir hapa başlattı, gerçi benim rahim kalınlığımda sorun çıkmıyor, 3 gün sonra yine gittim, bu sefer progestan iğne ve jele başlayabiliriz dedi, bir de tetra ve prednol diye alerjik durumlara karşı ilaç(bunlar 5 gün kullanılıyor) 3 gün sonra yine muayaneye gittiğimde oo gün transferime karar verdi doktor, zaten embriyonun çözünmesi zor değil yeter ki güzel çözünsün.
benim tüpten tek farkı kullandığım bu iğne oldu ilaçlar açısından.
iki tane transfer edildi biri 8 biri 10 hücreli 3. gün embriyosu , ilkinde de kalite gayet iyi dediler, yine öyle dediler ama benim adet belirtileri başladı bile, bugün 26. günüm, normalde 28-29 da olurum, ilk kez tüp tedavimde test günümde 30.gün adet oldum. kan tahliline gitmeden.
cnm adet belirtileriyle hamilelik belirtileri karışabiliyor biliyorsun o yüzden öyle düşünme. Mesela ben test günümde hastanedekilere kasığımın sol tarafına bıçak saplanır gibi sancılar giriyor demiştim onlar da bu iyi birşey gerçi biz umutlandırmayalım ama falan dediler.. gerçekten de testim pozitif çıktı. Zaten göğüs ve bel ağrılarını söylemiyorum bile. O yüzden olumsuz düşünme
benim 2 gün önce kasığıma sancılar girip girip çıktı, sonra bir daha olmadı, normalde bel ağrısı çekmem karın ağrım çok olur ama bugün belim çok ağrıyor, belki diyorum iğnenin etkisi. nasılsa bu saatten sonra yapacak bir şey yok, elden bir şey gelmez, pazara kadar adet olmazsa ümitlenebilirim, hayırlısı. sen de tedaviye başlarsan cnm kolay geçer emin olabilirsin. benim şanssızlığımdan aksilikler beni buluyor işte.
benim 2 gün önce kasığıma sancılar girip girip çıktı, sonra bir daha olmadı, normalde bel ağrısı çekmem karın ağrım çok olur ama bugün belim çok ağrıyor, belki diyorum iğnenin etkisi. nasılsa bu saatten sonra yapacak bir şey yok, elden bir şey gelmez, pazara kadar adet olmazsa ümitlenebilirim, hayırlısı. sen de tedaviye başlarsan cnm kolay geçer emin olabilirsin. benim şanssızlığımdan aksilikler beni buluyor işte.
bir de ananas yiyor musun ? embriyoların tutunması için çok faydası var ben transfer tarihimden test tarihime kadar her gün yemiştim..ve faydasını da gördüm malum..
evet canım yiyorum duymuştum bende. bakalım faydasını bende görebilecek miyim:)
benim test tarihim 13 kasım salı günü ama işte pazar artık 30.günüm oluyor, zaten tutmadıysa olayım bir an önce adet diyorum.
ben yaşadığım kasık ağrısını şimdiye kadar bir kez daha yaşamıştım, yani o şekilde olanını, ve o zaman kendimi doktorda bulmuştum, o zaman 5-6 sürmüştü o nedenle gitmiştim, doktor rahmin kalın bayaa belki de hamilesin demişti, ama olmadı.
kısmet artık bu işler. senin tedavin nerde olmuştu cnm? ben istanbul tüp bebek merkezindeyim. problem demek istemiyorum çünkü hangi doktora gittiyse önemsemedi, eşimde morfoloji düşüklüğü var %3. ama sayı yüksek olduğu için hiç önemsemiyorlar. sırf bu yüzden varikosel ameliyatı da olmuştu.
ya aynı şeyleri yaşamızşız benim de eşimde morfoloji bozukluğu vardı ve o da varikosel ameliyatı olmuştu ama bana da sorun yok sen kendiliğinden de hamile kalabilirsin demişlerdi. Ben Acıbadem Kadıköy'de yaptırmıştım.
evet aynı şeyleri yaşamışız gerçekten. bize de sakın tüp aşılama v.s. yaptırmayın bekleyin daha dediler ama bekle bekle nereye kadar. 1 aşılama 1 tüp şimdi de dondurulmuş. zaten aşılama bana göre çok büyük bir şans, o nedenle 2. yi istemiyorum dedim doktoruma, direkt tüpe başlayalım dedim, doktorum şaşırmıştı ama kabul etti.
geride 4 tane daha dondurulmuşum var, ama umarım bende senin gibi kardeş için kullanmak durumunda kalırım.
benim 3 aşılama 2 tüpGerçi ilk aşılamayı saymıyorum o resmen başka bir hastanenin merdivenaltı gibi görünen bir odasında saçma sapan bir şekilde yapılmıştı tutması mucize olurdu. ikinci aşılamada testim pozitif çıktı ama kimyasal gebelikmiş. Sonrasında da 2.tüpte tuttu işte. İnşallah seninki tutunmuştur ve inşallah dediğin gibi dondurulmuşları kardeş için kullanırsın..
cnm ben tedaviye başladığım zaman başlamıştım yemeye yani herhalde adetin 2.ya da 3.günü ve transfer tarihine kadar yemiştim. Senin tedavin nasıl kısa mı uzun mu ne aşamadasın bilmiyorum ama ben bu şekilde kullanmıştım. Sende öyle yap. İşe yarayacağına inanıyorum. Güzel haberlerini bekliyorum..