• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dondurulmuş embriyo

rengarenk203

Beklenen...
Kayıtlı Üye
17 Mart 2012
1.224
95
163
Merhaba hocam,
Ben polikistik overliyim. Geçtiğimiz aylarda ilk tüp bebek tedavimizi gördük. Fazla yumurta gelişti ve transfer ertelendi. Dondurulmuş embriyo transferi yapıldı. Embriyolarımız 5.gün embriyosuydu ve söylendiğine göre 1.kaliteydi. Sonuç negatif. ilk sorum:
Dondurulmuş embriyo transferine hazırlık sürecinde rahim kalınlığının takip edilmesi şart mıdır? Takip edilmemesi sonuç açısından risk oluşturur mu? Yani sanıyorum uygulanan protokoller hekime göre değişiyor. Bu sebeple fikrinizi almak istedim.
İkincisi:
Polikistik overliyim fakat sık adet görüyorum. Tedavi sürecinde ilaçlarla yoğun müdahale olsa da vücudun doğalındaki hormonal bozukluk, tedavi sonucunu etkiler mi?
Teşekkürler...

Son düzenleme:
Merhaba hocam,
Ben polikistik overliyim. Geçtiğimiz aylarda ilk tüp bebek tedavimizi gördük. Fazla yumurta gelişti ve transfer ertelendi. Dondurulmuş embriyo transferi yapıldı. Embriyolarımız 5.gün embriyosuydu ve söylendiğine göre 1.kaliteydi. Sonuç negatif. ilk sorum:
Dondurulmuş embriyo transferine hazırlık sürecinde rahim kalınlığının takip edilmesi şart mıdır? Takip edilmemesi sonuç açısından risk oluşturur mu? Yani sanıyorum uygulanan protokoller hekime göre değişiyor. Bu sebeple fikrinizi almak istedim.
İkincisi:
Polikistik overliyim fakat sık adet görüyorum. Tedavi sürecinde ilaçlarla yoğun müdahale olsa da vücudun doğalındaki hormonal bozukluk, tedavi sonucunu etkiler mi?
Teşekkürler...
Merhabalar : Donma -çözme protokolünde rahim içini kalınlastırmak için baslanılan estradıol tedavısının 15.-18. günlerinde rahım içinin hazır hale gelip gelmedıgı usg ıle kontrol edılır.Rahım içi 7-9 mm ve uzerınde , trılamıner ( 3 cizgı ) olarak görülüyor ise transfer için hazır hale gelmıs demektır.Polıkıstık overde yumurta buyutme safhası, ohss ( asırı uyarım rıskınde önlemler) rıskıne karsı önlem alınması , embrıo dondurma ve sonrakı aylarda transfer etme gıbı metotlar deneyım gerektırmekte. Polıkıstık overde doz ayarlama , hem gebelık hem emnıyet( ohss önleme)tecrube ve bılgı gerektıren unsurlardır. Bol sans dılerım.

Back