Dondurulmuş embriyoyu çözdürüp PGT/NGS testi yaptıran var mı?

Lady Starlight

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2020
2.669
3.252
83
Arkadaşlar merhaba, dördüncü tedavimin sonunda iki embriyom vardı takip edilen ancak genetik test istedim, hem yaş hem de daha önceki düşük sebebiyle. Malesef teste gidebilecek gelişimi göstermemiş ikisi de. Elde var sıfır. İki dondurulmuş embriyom vardı Mayıs ayındaki tedavimden kalan, test yaptırmamıştık, onlara şimdi test yapilabilir mi onu araştırıyorum şimdi. Çözülecek, biyopsi alınıp teste gönderilecek ve tekrar dondurulacak. Embriyo dayanabilir mi iki kez donup cozülmeye gibi kafamda deli sorular... Bu konuda tecrübesi, bilgisi olan var mı acaba?

Sanırım hiç yok dondurulmuş embriyoyu çözdürüp biyopsi aldırıp tekrar donduran. Ben de çok kritik karar aşamasındayım. Ne yapmalıyım şaşırdım.

Sanırım hiç yok dondurulmuş embriyoyu çözdürüp biyopsi aldırıp tekrar donduran. Ben de çok kritik karar aşamasındayım. Ne yapmalıyım şaşırdım.
Benim embriyolarimdan birinde amflikasyon olmustu (PGT-A icin yeterli sayida hucre alinmamis olmasi). Tekrar biyopsi yapma karari aldilar. Genetik profesoru de ikinci biyopsinin embriyoya zarar verecegini dusunmedigini soylemisti. Dolayisi ile embriyoyu cozdurduler ancak embriyo maalesef collapse oldu. (Cokme, bozulma)

Embriyolaglar embriyonun uzerinde en cok stres yaratan durumun dondurma ve cozdurme islemi oldugunu soylemislerdi. Yani yaptirabilirsiniz ancak riskleri olan bir islem oldugunu da unutmamaniz lazim.

Benim embriyolarimdan birinde amflikasyon olmustu (PGT-A icin yeterli sayida hucre alinmamis olmasi). Tekrar biyopsi yapma karari aldilar. Genetik profesoru de ikinci biyopsinin embriyoya zarar verecegini dusunmedigini soylemisti. Dolayisi ile embriyoyu cozdurduler ancak embriyo maalesef collapse oldu. (Cokme, bozulma)

Embriyolaglar embriyonun uzerinde en cok stres yaratan durumun dondurma ve cozdurme islemi oldugunu soylemislerdi. Yani yaptirabilirsiniz ancak riskleri olan bir islem oldugunu da unutmamaniz lazim.
Çok teşekkürler canım 🙏 yeni tedaviye başlayacağım, ondan sonuç alamazsam tekrar düşüneceğim bunu. Benim de içime çok sinmiyor, keşke en başından yaptirsaydim ama bilemedim işte.

Back
X