sizin şikayet ettıklerınız benım hayalım bana kalırs dönmeyın
dönme kısa ve net.
Neden peki? Bana biraz aciklama yaparsaniz belki bende mantiken ikna olurum
cok ihtiyacim var cunku..
benım için en önemli sebeb ailelerden uzak olmak bu bıle bana yeter madakgaskarda bıle yaşarım bu yuzden
ikinciside ulkemızın şartları bende oğlum için endişeliyim açıkçası eğitim sistemı konusunda
Orda geliriniz nasıl?
Buraya döndüğünüzde eşiniz ne iş yapacak?
takas oluyorsa, biz oraya sizin yerinize gidelim, siz buraya bizim yerimize. o derece yani.
isvecteki şartlar çok güzel ablalarım abim orda yasıyorlar hatta benle eşimde oraya yerlermeyi düşünüyoruz kısmetse bu yaz
yakamoz yabancı dilin var mı?
ben olsam dönmem..her açıdan orada yaşamayı tercih ederim.özellikle eğitim sistemi açısından..olumlu-olumsuz yönlerini düşünüp öyle karar ver bence.
Her acidan dusunuyoruz kadesa..
Ama ya bu yalnizlik? herseyden mahrum kaliyorsun be canim..
zaten iki yol var.. ya doneceksin yada disini SIKIP kalacaksin.. Bir umut cocuklarim icin dayanmaliyim diyorum..
Belki guzel birer meslek edinirler hayirlisi ile..
Dusunmeye devam ediyoruz bu nedenle sizlerinde fikirlerini almak istedim..
tsk.ederim yorum icin.
ben kesin dönmüş ailenin kızıyım tabi ilk başlarda uyum sorunu çektim ame yinede Türk olduğumdAN ve ülkemde yaşadığımdan çok mutluyum bir ablam almanyada kaldı oda bıkmış gavurlardan ki orada üniversiteyi bitirdi hak ettiği yükselmeyi şirketi yapmadığı gibi maaşıda düşük kaldı ,yabancıya bunu ona her zaman hissettirdiler bence dönün çocuklarınız dejenere olmasın ,buranın kültürü ile büyüsün ablamla bir konuda çok tartıştım kendi kızına türkçe öğretmedi o artık almanyanın kültürüne hakim asla türk olmayacak , herşey para değil ki ,
Bildiğim tek gerçek, yurtdışında herdaim yabancısın. Türkiyeye dönmek ya da orada kalmak sorun değil. Kararsızlık yerine tatbik önemli. Şöyle ki, ben Almanya Essen de kalıyordum. Orada olmak istemedim. Geldim Türkiye'ye. Zorluk çaba, şimdi herşey yoluna girdi. Kendi ülkemdeyim. Bu benim kararımdı. Orada kalmaya KARAR verenler de var. Mutlu şekilde yaşıyorlar. Gelip pişman olan da var. Gelmeyip pişman olan da. Karmaşık gibi görünse de, siz oradan dönemezsiniz. Ben okuduklarımdan bunu anladım.
eğer halen vatanınızı ve kültürünüze sevginiz varsa dönersiniz eğer önemli değil derseniz kalın orada ama oranın ihtiyarları çok yalnız
evlatlarınız yanınızda olmayacak ve yabancı kızlarla evlenecekler bence bunlarıda düşünerek karar verin , artık memlekette her olanak var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?