Dönsek mi, Kalsak mı ??

Bak kardes evvela TR degil Turkiye....Kisaltmadan da anlasilacagi uzerine Avrupa kelimesini hic erinmeden yazmissin ama Canim Turkiyeyi TR diye gecistirmissin.Zor donersiniz iliklerine kadar kendini buraya ait hissetmedikten sonra...

Son düzenleme:
Bende Almanyada yasiyorum
Dediginiz yalnizlik bendede var
Ama Tr donmeyi dusunmem
Egitim,haklar vs bir cok sey cok iyi ve duzenli Avrupada
Hicbiryer Turkiye gibi olmaz
Cunku memleketimiz
Havasi bile ayri evet
O yuzden cok sIk ziyaret ederim
Ama mutlaka 3 gun sonra evimi ozlerim
Bence mutlu olmaya calisin

Son düzenleme:
Turkiye'nin resmi olarak kisaltmasi TR'dir, boyle yazilmasinda hicbir mahsur yok. Bilmeyen ogrensin.
Nasil Amerika Birlesik Devletleri'ne ABD yaziliyorsa, Turkiye'ye de TR yazilir. Avrupanin boyle bilindik kisaltmasi varsa soyleyin. EU yazsak anlayacak mi insanlar mesela?

Canım aslında oradaki hayatını zehir eden sensin. Türkiye gerçekten katlanılacak bir yer değil ve gittikçe kötüye gidiyor. Eğitim dibe vurmuş durumda emin ol çocukların buraya geldiğinde çok bocalayacak ve toparlayamayacaklar. Ha durumunuz olur düzgün bir okula yollarsın büyük şehirde yaşarsın ne ala ama Türkiye mahvolmuş bir durumda. Sen İsveç gibi bir yere alıştıktan sonra Türkiye de yapamazsın. Hani davulun sesi uzaktan hoş gelir derler ya o hesap. Boşver orada yalnız ol buradaki sahte dostluklardan çok daha iyidir. Benim de eşim dostum yok tek başıma yaşıyorum ama hiç şikayetçi değilim insanlar öyle sahte ki.

Yalnızlık bahane değil Türkiye'de ne güzel geziyorlar diyorsun İsveç'te gezmek yasak mı? Al çocuklarını yanına gez dolaş. Gezmek demek sinema demek değil. Çocuklarını al parka götür bahçelere gidin yeşillik görün tarihi yterlere götür onları. Senin dermanın çocukların onlarla ilgilenmezsen kendini de aileni de çok mutsuz edeceksin. Kaç çocuğun var? Diyelim iki çocuğun var tut ellerinden bir parka götür onları, koşup oynarken izle çocuklarını. Bundan büyük mutluluk var mıdır? Burada akrabanın evine gideceksin ne olacak? Türlü türlü dertleriyşle seni boğacak sonra e hadi yemek yapmam lazım diye kalkıp eve döneceksin. Ayrıca sen insanlara yakınlaş kimse git biz grubuz demez. Bana kalırsa insanları boşver çocuklarından iyi arkadaşın olamaz.

Ha çocukların kızsa hele sakın ama sakın dönme. Mahvetme onların hayatını.

Selam canmm sanırım cogu arkadas donme demıs ama ben yerınde olsaydım kesınlıkle donerdım.. Bazen erkek arkadasım yurt dısında yasarız orada calısırım fln dıyor bazen bende sana gule gule dıyorum. Bılemıyorum ben yapamazdm ama sen ıyı dayanmıssn canmm gercekten, iyi aksamlar.. Ins hersey gonlunce olur

Dönme.. yurtdışında yaşama alışan bir insan yapamaz geri dönüp.. trafiğinden, gürültüsüne çileden çıkman 1 haftanı bulmaz..

bu arada TR'de yaşayıp yurtdışına özenen insanlara hiç sinir olmuyorum ben.. hiç görmemiş olmak, oradaki ortamı bilmemek anlamına gelmiyor.. artık 1980 lerde yaşamıyoruz arkadaşlar, hiç kimse filmlerdeki Times Square manzarasından etkilenip Amerikaya yerleşmeye falan kalkmıyor.. Çoğu insanın ailesinden birileri var illa ki zaten, kalan da internet yoluyla öğreniyor, yetmiyor gideceği yeri sokak sokak geziyor.. non-stop göçmen alan ülkelere adapte olmak, 15 yıl sonra TR'ye dönüp adapte olmaktan çok daha kolay.. size tavsiyem çocuklarınız büyüyene kadar sıkın dişinizi.. zaten 13 sene kalmışsınız, düzeninizi bozmayın..

ps: Bu arada ülkenin adını kısaltmak, o ülkeyi beğenmemek değildir.. kısaltmalar hayatı kolaylaştırmak için var.. ne kadar takılmışsınız yahu..

TR' lerin beni benden aldi. Ben karar verdim EU'da kalicam sanirim.

Ps: Ps ne oluyor ki:)

Arkadaşa tamamen katılıyorum,bence bu zamana kadar yalnız olmanızın sebebi büyük oranla size ait.Çocuklar okula gittiğinde bu şehrin neresinde ne var diye bir çıkıp turlayabilirdiniz,illa para harcamanız şart değil,bu gün bir sokak öteye yarın bir cadde ileri gidebilirdiniz.Bulunduğunuz yeri sevmediğinizden merak etmemiş olabilirsiniz ama unutmayın hala orada yaşıyorsunuz ve oranın imkanlarına,düzenine muhtaçsınız.Çat pat diliniz de varmış eminim oranın hükümetinin de sosyal sorumluluk ve kalkınma anlamında kursları vardır onlara katılıp hem dilinizi geliştirip hem de arkadaş edinebilirdiniz.Tabi bize konuşmak kolya yine de siz bilirsiniz.

Ayrıca Türkiye'ye dönmeyi düşünmeyin hele bu ara buralar oldukça karmaşıkken,kendiniz için olmasa bile çocuklarınız en azından belli bir eğitim seviyesine ve yaşa gelene kadar sabredin derim ben.

Sevgiler.

Siz gurbet gurbet diyerek oraya uyum sağlamamakta direnmişsiniz.
Mutsuzluğunuzu ve yalnızlık duygusunu çocuklarınıza yansıtmışsınız.

Çocuklar orada doğmuş ve orada okula gidiyorlar.Dil biliyorlar.
Aslında çocuklarınızın yabancılık veya yalnızlık çekmesi için bir sebep yok.
Kişi doğduğu-yetiştiği çevreyi bilir ve benimser.
Sizin söylemleriniz ve tavırlarınız,çocukları etkiliyor.

Düşünün ki burada olsaydınız,çocuklar kimlerle görüşecekti ?
Kuzenler,akrabalar bir yere kadar.Zaten herkes kuzenleriyle yakın veya aynı şehirde olmayabiliyor.
Bir de sınıf arkadaşları olacaktı.Onları okul dışında siz anneler biraraya getirecektiniz.
Siz sosyal hayattan elinizi eteğinizi çektikçe,çocuklarınız yalnız kalır.
Onları diğer çocukların katıldığı etkinliklere katmanız gerekir.Spor,doğumgünü vs....

Sizin oradaki hayatı kabullenip benimseme zamanınız çoktan gelmiş de geçmiş bile.
Şimdiden sonra,en azından çocuklarınız için çaba gösterin.

Yurtdisinda yasamis geri donmus biri olarak seni cok iyi anliyorum

Gurbet acisi yakici

Ama arkadasa katiliyorum

Burda egitim bitti akrabalik desen nostalji oldu bayramlar bile tatil modunda

Esime diyorumki eger cocuklar yurtdisinda olsaydi donmezdim

Aglar ozler katlanirdim

Emin ol brdada onlar icin uzulursun

yalnis düsüyorsun.bencede yerinden kipirdama.su zamanda Türkiyeye dönmek delilik diye düsünüyorum ben.herseyden önce esinin meslegi yok.para önemli degil diyorsun ama cocugunun yeni ayakkabiya yada pantalona ihtiyaci oldugunda ne diceksin , cocum para önemli degil diye haytalik yapiyor baban iste bulamadi zaten kücülmüs yirtilmis ayakkabinimi giy diceksin? yada aileden birinden cocugumun suna ihtiyaci var borc mu ver diceksin? esinin bir meslegi olsa isi garanti olsa neyse dicem.sen tutturmussun yalnizim diye tutup koca aileyi maceraya sokmaya calisiyorsun. yalniz olmak senin tercihin ki.bir dünya kurs vardir katilabilcegin.okul aile birligi toplantilarinda cocuklarinin arkadaslarinin aileleriyle iletisim kur mesela.hem birde kimseye ihtiyacin yok ki.ailen var senin orada.benimde kalbimde Türkiye var , her zamanda olucak.ama unutma nerde cokluk orda b...kluk derler.cevrende bir sürü insan olsaydi bu seferde ne cok dedikodu var falan filan dicektin :)))

gercek su: dogdugun yer degil, doydugun yer vatanindir bence elindeki firsatlar icin sükredip evde bogulmak yerine yasadigin yere adapte olmaya calisman gerekiyor.cocuklarini ziyan mi etmek istiyorsun geri dönüp?

Merak ettim, etrafinizda hic mi türk aileleri yok?

Kendinize biraz cevre edinseniz?

Cünkü o dediklerinizi Isvec'te de yapabilirsiniz, yani sinema'ya gitmek, gezmek tozmak...
Isvec cok güzel bir ülke, hangi sehrindesiniz bilmiyorum ama bence oraya cok haksizlik ediyorsunuz.
Stockholm'de iseniz eger, daha ne ister ki insan?

Bir de cocuklarinizin neden sikildiklarini anlamadim, onlarin okuldan arkadaslari yok mu??
Olmasa bile bunun nedeni yasadiginiz ülke olacagini sanmiyorum.

TR sandigin , sandigim gibi degil. Bende donmeyi cok dusundum ama sanirim vazgectim. TR'nin olumlu taraflari varsa da olumsuz taraflari da var. Cok iyi dusunun oyle karar verin. Senin birde cocuklarin var, onlarin hayati da sarsilabilir.

Bunca sene nasıl alışamadın ki...

Sen olumlu taraflarını görmemeye diretiyorsun.Gurbet diye diye şartlandırıyorsun kendini yalnızlığa.

İyi yönlerini görmeye bak evvela çocukların için.

Artı eşinin işi de iyiymiş.

Doyduğun yer diye boşa dememişler.

Bende sizin yasadiginiz duygulari yasadim birebir.. Dili tam olarak konusamadigim icin cekindim hep, ister istemezde toplumdan uzak durdum bu hala boyle.. Ben TURKIYE sevdalisi biri olarak alisamiyorum halada buraya ne yazik ki.. insallah en kisa zamanda dil kursuna gitmek icin ugrasacagim..

Tsk.ederim.

Hapiste gibiyim bu benim hissim sonucta.. Ve en onemli konuya gelirsek; TÜRKİYE `nin ismini bu sekilde yazmamisim diye beni nasil onyargili bir sekilde elestirmissiniz, sahiden sok oldum.. Bunun benim memleketime olan sevgimle ne alakasi var..? Burdaki bircok arkadas da zaten size gereken aciklamayi yapmis, sevindim.. Bu tamamen bir kisaltma olarak kullanildigi icin bende yazdim.. Bunda kesinlikle bir art niyet gormeden yazdim.. Hem benim vatanima olan sevgimi siz bu TR ile belirleyemezsiniz ki? sahiden cok sasirdim.. Bir arkadasinda dedigi gibi Avrupanin kisaltmasi varsa onuda oyle yazalim ??

Tsk.ederim yorumlariniz icin..

bencede ehliyet al atla arabaya gez çocuklarınla sadece kocan yokki çocuklarınlada vakit geçirebilirsin hem ehliyet kursu bir müddet seni oyalar ama genede TÜRKİYE yi bişeye değişmem o başka

Ehliyet almak icin basvuruda bulundum zaten, umarim en kisa zamanda ogrenirim.. Oyalamak acisindan bende sizin gibi dusunuyorum.. Ama tabiki bu oyalama bile TÜRKİYE kadar mutlu etmez beni..

Tsk.ederim.

birde ailenizle yada arkadaşlarınızla net üzerinden görüşebilirsiniz
ille gidip evinde oturmak mı gerekli ?
yüzünü görüp sesini duymak sağlık haberini almak değil mi önemli olan ?

Annemle gorusuyorum zaten.. Ama herkez ile gorusulmuyor inanin ki.. sinirinizi bozacak, sizi uzebilecek insan sayisi cok ne yazik ki?? sozde akrabanizidir, caninizdir, kaninizdir ama uzakta bile olsalar sizi bir sozuyle, bir tavriyla sogutabiliyorlar kendinden.. o nedenle uzak duruyorum suan.. Ben zaten cok deger verdigim, samimi arkadaslarim dostlarimla gorusurdum orda olsaydim bile.. kimseye guven olmuyor bu zamanda..

Tsk.ler

Selam arkadasim aynen senin yasadiklarini yasiyorum bende.. hafta ici okul cocuklar git-gel derken aksam oluyor.. Diziler, yarismalar derken yemek derken.. uyku saatleri geliyor, sonra ben bir basima kaliyorum iste..
cocuklarimda ayni senin cocuklar gibi Turk arkadaslarimiz yok diyorlar, veryansin ediyorlar.. uzuluyorum bende..
umarim su dil olayini cozerim bir an once.. umarim daha rahat olurum..
ama yinede suandaki bildigim dil ile bile konusmaya calisiyorum, muhabbet ediyorum insanlarla.. normalde zaten sicakkanliyim, dilde ogrensem umarim iyi olur..

Tsk.ler.

Amin,tsk.ederim arkadasim hepimiz mutlu olalim insallah..

Burda Turkler az.. Kursa gitsem bile Turk arkadaslar bulacagimi sanmam.. Ama dil ogrenmem icin yavrum kucuk.. onun okula baslamasini beklemek zorundayim.. yavrum kucuk old. icin birakacak bir kres bulamadim.. umarim bulurum, arastiricam..

tsk.ederim.

Yok yok oyle hemen gaza gelme gibi huyum yoktur..
Ama senin bu dusuncelerinin aynisini esim soyluyor.. Biran esim yazmiz gibi hissettim.. sizde onun gibi dusunuyorsunuz..
O hep mantikli yanasiyor.. aynen sizin dediginiz gibi.. Haklisiniz.. Ama belli bir yastan sonra sahiden cekemiyorum bu yalnizligi..
Asla bencil biri degilim.. sirf cocuklarim iyi bir egitim alsin diye dayaniyorum buraya...
4 duvar arasinda duran biri icin bu bunalimlarim normal..
Ama napiyim yok iste karsima cikmiyor kimse.. buda benim kaderimmis
Benim meslegim de yok ne yazik ki..
Reklam sirketlerinde calismistim orda iken.. Ama bir meslegim yok..

Tsk.ederim.

Benim arkadasimin oglunada aynisini yaptilar, sen muslumansin,yabancisin deyip elestirdiler..
ama hakkini aradi kuzu gibi ozur dilediler.. o gunden sonra da cocuga daha iyi davranir oldular..
asla Irkcilik yapamadilar dahada.. cok sukur..

Sizede gecmis olsun..

Bak kardes evvela TR degil Turkiye....Kisaltmadan da anlasilacagi uzerine Avrupa kelimesini hic erinmeden yazmissin ama Canim Turkiyeyi TR diye gecistirmissin.Zor donersiniz iliklerine kadar kendini buraya ait hissetmedikten sonra...

Bu yorum baya AGIR bir yorum olmus.. TR kullanmamda ben hicbir sakinca gormuyorum.. Bu sizin art niyetiniz bence.. Ben hicbir art niyetle yazmadim.. Ayrica bu kisaltmasidir Turkiye`nin.. Ne erinecem? Ne gocunacam??? Avrupada yasiyoruz diye RUHUMUZUDA SATMADIK burda.. iliklerimize kadar da kendimizi TURKIYELi hissediyoruz.. Lutfen bu sekilde kirici yorumlar yazmayin beni tanimadan, etmeden..Ricamdir

Tsk.ler..

Hemfikiriz.. Gurbetci gurbetciyi anliyor iste..
Bende evimi ozlemistim Turkiyeye gidince.. (TR YAZMIYORUM cunku buna bile kulp takan arkadaslar olmus, cok ilginc! )
mutlu olmaya calismasaydim inan arkadasim 13 yildir burda durmazdim..
ama sabir sabirda biryere kadar iste..

tsk.ederim..

Bu dediklerinizi cok dikkate alicam arkadasim..
Cok haklisiniz yazdiklarinizda size katiliyorum..Harika bir yorum yazmissiniz, cok duygulandim okurken..
olaya cok farkli bakmami sagladiniz.. zaten bende sizin gibi dusunuyordum, sizde altini cizmis oldunuz..
Cok cok tsk.ederim

sagol ....

Amin, sagol canim,
seninde hersey gonlunce olsun...

Aynen katiliyorum size..Arkadaslar neye takilmis, pes!
Kisaltma olarak yazdim ben, amacim baska birsey degildi ki.. cok sasirdim dogrusu..
sizinde dediginiz gibi diyor esim..
"çocuklarımiz büyüyene kadar sıkıcaz dişimizi.."

Allahim sabir versin bizlere.. Gurbet zor...

Tsk.ederim..

Cok tsk.ederim arkadasim..
Ama insan kendini buraya ait hissedemeyince isterse 100 yil gecsin yinede ait hissedemiyor iste..
Disari bile cikmiyorum cogu zaman.. cunku herkes yabanci, etrafta Turk yok.. insan kendini yalniz, gariban hissediyor..
Bizim kulturumuzle onlarin kulturu cok farkli..
Aksam 5 oldumu herkes evine girer, 7 de uyurlar..
muhabbet yok, komsuluk yok.. buz gibiler..
Yani kolay degil oyle ...
Ama iste.. saglik olsun diyorum..
Sabir ediyorum...............

Tsk.ederim

COK HAKLISINIZ.. Durumum tamda dediginiz gibi..
Cocuklar burayi seviyor ve gelmek de istemiyor zaten..
Onlar halinden memnun aslinda.. Ama ben uzuluyorum onlar icin, tum akrabalardan uzak,yalniz buyuyorlar diye..
Ama cocuklarim icin caba gostermem lazim..
dediklerinizi dikkate alicam..

Tsk.ederim ..

Cok tsk.ederim degerli yorumun icin..
iste bu yazdiklarin beni hep arada birakiyor.. saglikli karar veremiyorum o nedenle..

Asla onlarin ziyan olmasini istemem ki..
onlar icin zaten bu kadar kafa patlatiyorum..
onlar icin en iyi yer neresi olur diye dusunuyorum.. bir cikar yol bulamiyorum iste..
Allah herseyin hayirlisini yapsin..
Arada kaldik iste canim ya.. insan sasirip kaliyor ne yapacagini..

Ama anladim ki, cogunluk GELME diyor..
bunu ozetle anladim ben.. iyice dusunmeden karar almamak en guzeli sanirim..
cok tsk.ederim sanada canim fikirlerin icin...

Kocanın iş bulabileceği daha sıcak bir avrupa ülkesine bile git ama Türkiyeye dönme, çünkü Türkiye'nin gittiği yer iyi değil... Düşün ki benim çevremde bir çok insan yavaş yavaş yurtdışına yerleşmeyi planlıyor, benim ailem de buna dahil...

Bizim oturdugumuz bolgede hic Turk yok..
Esimin isi nedeniyle uzagiz Turk ailelerinin yasadigi bolgelerden..
Cocuklarimin arkadaslarindan da Turk yok..
burdakilerde buz gibi,soguklar.. insanin yuzune bile gulmuyorlar..
Haksizlik etmiyorum..
da "sevemedim" diyelim buralari....

oncelikle boyle bir konu actigin icin tesekkur ederim arkadasim. cunku bende hollandada yasiyorum ve bizde cok yanliziz buralarda.
nerdeyse butun yorumlari okudum bazilarina hak verdim. bazilarinada degil.

bende hollandada yasiyorum burda 13 senedir yasiyoruz 9 yasinda geldik buralara.
muhasebe bolumunde okuyorum hollandacamda gayet iyi ama buralari seviyormuyum hayirrr.
4,5 iyi arkadaslarimda var ama cok cevrem yok

bizde 2 sene sonra donmeyi planiyoruz ben abim ve yengem ile tabi bir is bulabilirsek. okulu bitirip donmeyi coook istiyorum guzel Turkiyeme.
bizde burda cok yanliziz pek cevremiz yok hergun evdeyiz tatillerde. sorun bence ortam kuramamak belki ozaman o ulkeyi seversin . cevren ve arkadaslarin olsaydi belki bukadar yanlizlik cekmezdik hicbirimiz
isvecte yokmu sohbet gunleri bu sayede hemi arkadaslik edinirsin hemide guzel dini sohbetler edersin. yada bi arkadasimizin dedigi gibi ehliyetini al bu sayede cocuklarinla bi sinemeya veya gezmeye gidebilirsin. cunku bende zorluk cekiyorum ehliyetim yok ama almaya ugrasiyorum. tabi ehliyetime 2 bin euro civari gitti. Isvecte de ehliyet almak cok pahalimii?

ama yine senin yerinde olsam once is ilanlarina bakardim Turkiyede. yani demek istedigim esin once bir is bulsun ondan sonra geri donun derim.(k. bakmayin turkcem cok iyi degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…