Dönsek mi, Kalsak mı ??

allah aşkına...eleştirmek için söylemiyorum ama eğitim aile de başlar demişsiniz. aile en fazla ne verebilir? öğretmenim ve emin olun burada ki okulların halini görünce ağladığım zamanlar oldu. özel okullarda da çalıştım ve sizin eğitim sandığınız şey aslında bir hiç ne yazık ki!

yurtdışında çocukların gelişimine o kadar önem veriliyor ki! burda herşey reklam. butun okullar rekabet içinde

BEN 1300 lirayım ama spor okulum var
BEN 1200 lirayım ama havuzum var... bu tür reklamla eğitim mi olur? ve bunu türkiyede ancak yüksek geliri olanlar karşılar, karşılayamayanlar ise çocuklarının hep eksik eğitim alacağını düşünürler malesef.

burda çocuklarla spontane etkinlik yapmak istedim, cocuklar temizliğe merak salmışlardı. kovanın içine su doldurduk, başka bir kova daha aldık içi boş... çocuklar bezi suya batırdılar ve daha sonra diğer kovanın içine bezi sıktıktan sonra çıkan suyu boşalttılar ve bir bez ne kadar su emebiliyormuş bunu gözlemlediler... ama veliler ne düsündüler? o kadar para verıyoruz cocuklarımıza temızlık yaptırıyorlar!
işte türkiyenin eğitim anlayışı malesef ama malesef bu düzeyde.

oraya gitmişsiniz yakamoz lütfen kendinizi geliştirmeye çalışın. sadece türklerin yanında olursanız tabi ki alışamassınız... orda ki imkanlarınızı düşünün...bir kadın olarak rahat rahat ormana cocuklarınız ile havuza gidebileceginizi dusunun.... burada bu ımkansız...

sizin yazdıgınız bu yazıya kesinlikle katılıyorum..sizin esasen yaptıgınız takdire şayandır..gercekten dogru dürüst ve işiniizi seven bır egitimci oldugunuza da ınanıyorum..hatta sizinle ınanın hasbihal etmek ısterdım bu meseleleri..haklısınız..ama mesela ben sizin gıbıı bır egıtımcının bu ülkeyı bırakıp baska bır yere gıtmesını ıstemezdım..sizin gıbı bır egıtımccılere ıhtıyac var.gıtmenız kolay olandır sizin icin.mesela ben sizin kadar egıtımler arası farkıda anlıyamam cunku yasamadım oralarda.
ama konuyu acan hanımefendının yınede gelmesınden yanayım ınanın..ne kadar ezberci egıtımden bahsetsenızde bu konuda haklı olsanızda hanımefendının durumu farklı.gelmemesini gerektırecek hıcbır sebep bulamıyorum.

Selam kizlar hepinize..

Biz yaklasik 13 yildir isvecte yasiyoruz esimle ve cocuklarimla..cocuklarim burda dogdular..cok zor sartlarda yasadik burda..Esimin TR deki islerinin kotu olmasi yuzunden solugu Avrupada aldik..Esim cok istedi gelmeyi buralara..Ben hic istemedigim halde,bu ulkede yasamak zorunda kaldim..Esimin aileside sagolsunlar hicbir zaman sicaklik gostermediler bana..Banada malum oldu gidelim dedim..
Ben biliyordum gurbet zordu ama esime her ne kadar diretip soylesemde lafimi geciremedim..
Kendisi cok gururludur,buralarda issiz gucsuz kalip kimseye muhtac olamam deyip, gozunu Avrupaya gitmeye dikti...
Buraya geldik,cok zor gunler gecirdik,cok emek verdik..neler cektik neler..cocuklar burda dogdu,
suan hepsi okula da gidiyorlar..ilkokul yani.. Ama gel gelelim etrafimizda hickimse yok..:( Ne bir komsum var, nede bir tanidik,nede bir dost..
Aileler bile ayni ulkede degil bizimle.. koskoca isvecte bir ben,bir esim birde cocuklarimiz..
Her gurbetcinin her zaman dusundugu gibi geri donmeyi cok dusunuyorum bu gunlerde.. inanin cok patliyorum,bunaliyorum burda..
Butun gun evin icinde hapis gibiyim..4 duvar uzerime uzerime geliyor..Facebookdan bakiyorum TR dekiler ne guzel geziyor, dolasiyor,havasi guzel..Ama birde kendimize bakiyorum, YALNIZLIK... :(( Arkadaslarim bile "sende ne sabir varmis, nasil dayaniyorsun orda kimsesiz, yapayalniz" diyorlar..
ben buranin yalnizligini cok cektim..ama cocuklarima uzuluyorum..
yapayalnizlar..cok bunaliyorlar..Anne canimiz SIKILIYOR diyorlar,bunaliyoruz kimse yok diyorlar..
sahidende oyle kimse yok yanimizda.. ben diyorum esime TR ye geri donelim..O da is bulamazsam ya? diye korkuyor..
cocuklar okula gidiyor diyor burda.. o sicak bakmiyor geri donme meselesine..
Ama ben boguluyorum..kendisi ise gidiyor geliyor.. hemde sabah gidip gece gec saatlerde geliyor..
ben? ben yapayalnizim..ne bir komsum var, ne bir arkadasim.. hepsi yabanci..
ehliyetim yok,hicbir sosyal aktivitem yok..etrafimda gidip gorecegim hicbirsey yok.. TR de bir sinema filmi cikiyor ben onu 7 ay sonra izliyorum anca dvd cikinca.. istedigim an kitapcilara gidip kitap alip okuyamiyorum mesela..Bir gazete alamiyorum.. ezan sesi duyamiyorum.. namazi bile ezansiz kiliyorum :( bunlar beni cok yaraliyor..

Gurbeti sevmiyorum, sevemedim.. sevmeyecegim de...
cok sukur ekmek paramizi burdan kazaniyoruz yillardir.. bunu inkar edemem..
Ama insanin kendi vatani gibisi yok.. havasini,suyunu,kokusunu ozluyorsun ....
esim suan ise gitti yine biz yine evde yapayalniziz cocuklarimla... oysa TR de olsan boyle mi olur, al cocuklarini annene git, arkadasina git, gezmeye git, sinemaya git, bir sahil kenarina in, gezdir.. kendi ulken, kendi dilin..
off offf ne yapacagimizi bilemiyorum.. Bu bir imtihan diyorum sabir ediyorum.. Ama insaniz cok bunaliyorum.. Ayakta geziyorum ama ruh gibiyim..kendimi herseye herkese kapadim.. kabuguma cekildim resmen. Ne kimse ile gorusmek istiyorum, nede konusmak.. icime kapandim iyice.. bu durum beni uzuyor.. Mutlu olmak,gulmek benim de hakkim degil mi diyorum kendi kendime.. ama nafile..
Bu konudan dolayida esimle birbirimize giriyoruz,yuzune vuruyorum heran sen getirdin bizi diye,senin yuzunden diye... Ama cok iyi biliyorum ki, o da binbir pisman ve uzgun..

sizce geri donmek iyi olur mu ? onca emek vermisiz buralara.. ama burda kalirsak da ne bir cevre yapabiliriz nede bir dostane muhabbet bulabiliyoruz.. Avrupada yasayan Turkler gruplasmis haldeler, kendi memleketlisi olanlar kendilerince takiliyorlar, seni icine almiyorlar.. Hos kimse bile yok yanimizda.. bu yalnizlik bizi mahvetti... :(

Geri donenler var mi ? yada kalsak mi Turkiyenin sartlari ne durumda onuda bilemiyorum..cocuklar ve cocuklarin giderleri? Hayat pahali mi, bilemiyorum.. Bana bir fikir verirseniz cok mutlu olurum.. icim cok bunaliyor ...

Tsk.lerimi sunarim..
Sevgiler...

dönmeyin derim ben.burda akrabalardan hayır yokmuş arıca öyle eş dost hemen bulunmuyor.çocukları kursa felan yazdırırsınız yazları buraya tatile gelirsiniz ve idare edilir bir şekilde.buranın ordan bir farkı yok insanlara yaklaşmaya korkar olduk.

Selam.

Ben isvecte dogdum orda okudum orda calistim. 25 yasindayim ve 2 senedir turkiyedeyim.. Hala tam alisamadim. Suan bekarim ama yarin bi gun evlenip cocuklarim olacak insallah ve ben onlarin isvecte okumasini isterim... Turkiyenin artisi evet gece skldn mi disari cik aksam gecte olsa pastanede otur pastani simidini ye keyif yap evine don.. isvec oyle deil tabi ama ordaki rahatlik baska yerde yok gercekten.. yanlis anlamayin memleketimi turkiyemiZ cok guzel ama ordaki sartlar daha guzel. egitim konusunda aciklama yapmama gerek varmi? burdaki kolejler illaki guEl egitim veriyodur ama hangi paralara? isvecte o sorun yok.. 8 yasinda ingilzceye ek olarak egitime baslaniyor 13 yasinda 3cu dilsecenegi oluyor.. birde evde turkce konuauyoraunuz.. cocuk bile 4 dili anadilini gibi konusuyor oluyo..

ben turkiyeye geldim ve burda bir sirkette calismaya basladim benim 5 dilim var unide sadece 2 sene okudum ama isarkadaslarim 4 sene okumus insanlar ve ben onlarin ustuyum.. niye? yabanci dillerim oldugu icin, yabanci okulda okudugum icin.. dogru mi deil mi onj tartismiyorum ama yurtdisinda yasamanin okumanin verdigi artilar..
bence cocuklarin icin isvec daha guzel olacak.. facede paylasim yapanlarda haftada bir cikiyodur zaten kim hergun hergun sahile gidip resim cekip face atar??

sizde isvete golkenarina gidip guzel bir mangal yapin..
kusura bakmayin telden yaziyorum yanlis yazmis olabilirim.

ayrica turkmahalleaindekiler dislamis diyorsunuz bosverin orda takilmamak daha iyi zaten onlarla hergun goruse goruse isveccenizde gelismez. sfi bitirdiyseniz niye kurslara gitmiyosunuz? umutsuzluga kapilmissiniZ belliki ama duzelir zamanla.. hangi sehirdesiniz onuda bilmiyorum ama illaki yapilacak biseler bulursunuz..

ilk yazınızı okuyunca kendimi gördüm sizde ağustosun 1 taşındım yurt dışında üç yaşında kızım var ne dil biliyorum nede ortam bana uygun okadar istiyorum kı geri turkiyeye gitmeyi.

buranın kültürü aile yapısı çok farklı komşu muhabbet o sıcaklık asla yok olsada zaten dillerini bilmediğim için yine sorun oluyor benim için.
üç hafta evden çıkmadım artık ev üzerime geliyor oldu.üç yasındaki kızım dahi sürekli sıkıldım diyor.sıkılmanın ne olduğunu burda öğrendi

bazen okadar bunalıyorum ki ben ben olmaktan çıkıyorum.

gurbetliğin ne kadar kötü olduğunu anladım.ailemi eşimin ailesini,arkadaşlarımı özledim

türkçe konusan kımse olmadığından tek kelimeye hasret kalıyorum.eşimde sabah gidip akşam geç geliyor. :14: :14: :14:

Sizin yerinizde olsam Türkiye' ye dönmezdim. Tamam vatanımı, Atatürk' ün kurmuş olduğu bu ülkeyi seviyorum ama artık öyle hale getirdiler ki ülkeyi. Bizleri ikiye bölüp kindar bir nesil yaptılar. Orada şartlarınız daha iyidir diye tahmin ediyorum. Çocuklarınız okula gitmiyor mu? Burada da çok mutlu olamayabilirsiniz.

Merhaba,donup donmeme konusunda birsey demek istemiyorum.ama su akraba arkadas,cevre olayini Ben ilk geldigim yillarda cekmistim.onceleri cok uzuluyordum,ama dil ogrendim ve is buldum.hem dilim ilerledi hemde calistigim icin,eve kapali degildim.birde sizin iki cocugunuz var,yarim gunluk bir isinix olsa,ev ,is,cocuklar derken kimseyi aramazsiniz.ayrica akraba demek hersey degil,Benin esimin butun ailedi burda ,ne ararlar,ne sorarlar,ne oturmaya gelirler,kiskanc dedikoducu ve iyiligini istemezler.dusun esim issizdi,bir is bulmasina Bile yardim etmediler,kendi cabalarimizla kurdugumuz Hicbirseye,bir hayirli olsun demeden,kiskancca laflar soktular.armadas desen cok var,ama kafa dengi yok.ya kiskanirlar,ya kendilerini ustun gorurler,ya da kafalar uyusmaz.yabancilara gelince ,Ben almanlari tanidikca ne cok dedikofu yaptiklarina sahit oldum.bu bizdede var,onlardada.iyi yonleri,kotu yonleri ya da benzer yonleri.tanidikca,icletine girdikce ogreniyorsun.
Ben ozellikle akrabalardan uzak duruyorum,sirf benim sinirimi ziplatmasinlar diye.ozellikle yanlis kalmayi tercih ediyorum.ohh keyfim ve psikolojim cok sumir yerinde.ilk yillar hep agladigimi bilirim.o yuzden akraba ve arkadas hersey degil.hayirlisiyla cocugum dogunca ,onunla ilgilenirim,biraz buyusun calismayi dusunuyorum.anca zaman yeter o vakit.komsuluk olayina gelince.bu durum turkiyedede aynidir diye dusunuyorum.artik ordada kadin ve erkek calisiyor,Sabah git aksam gel.uyu Sabah olunca Gene aymi.anca haftasonu.oda ev ve kendi ailesine anca zaman ayiriyor.bu durum yabancilardada ayni insanlar yasamak icin calismak zorundalar bu yuzden bazi iliskiletin zayif olmasi normaldir.

Son düzenleme:
Kesin donus benimde hayalim.
Bekar oldugum icin, sorumlulugum yok. O yonden biraz rahatim acikcasi.
Cocuklar isin icinde olunca cok daha zor bir karar olsa gerek. Bilemedim dogrusu.
Iyi bir arastirma yapmak lazim. Yasayacaginiz sehir, mahalle, cevre, okullar, is imkanlari, haklar vs...
Allah yardimcimiz olsun.

Mutlu olmadigin bir yerde milyarlarinda olsa bir onemi yok....
Bir kere bu avrupanin havasi bile bizim biyolojik yapimiza uygun degil.
Herkez sorunlu, hepimizin psikolojisi bozuk, hepimiz ikinci sinif insan muamelesi goruyoruz.

Turkiye her haliyle cennet bize gore.

Egitim kotuymus Turkiyede...
o kadar doktor avukat hakim polis avrupadan mi ithal edilmis peki???

Avrupada zehir gibi kafanda olsa ikinci sinif insansin istedigin kadar dil konus hep son secenek sensin.

Vergi cokmus Turkiyede..
Avrupa kralini aliyo halktan verginin.
40 saatten fazla calisamazsin. Hadi calistin diyelim onunda vergisi var.
Insanlar esit sekilde yasiyo cunku esek gibi calisan insanin hakkini elinden alip calismayip evde okuz gibi yatana yardim veriyo.

Hastaneler kotuymus Turkiyede...
Burda gidip kontrol olucagimiz bir hastane bile yok bize. Soyadina gore tedavi uyguluyolar. Hastaliktan gozu acilmayan adama agri kesici verip yolluyolar. Kan tahlili lab.a gidip hic bakilmadan temiz raparu veriliyo.
Ustune odedigimiz aylik para cabasi.
Turkiyede perisan oluyosun ama en azindan bi hastalik adini ogreniyosun.

Cocuklar hep gozetimde. Hepimizin sorunlu aile raporu var. Sebep ne peki??? Musluman olmamiz.

Yiyecekler sagliksizmis Turkiyede...
Burda yedigimiz hersey hormonlu ustune yedigimiz ekmegin icinde bile domuz var. Jelatin herseyin icin sinirsiz sayida...

Suc avrupaya ozenende degil tabiki. Bizim gibi basit insanlarin Turkiyede havasindan gecilmemesi. Burda amelelik yapip butun kurusumuzu biriktirip gerekirse ac kalip illaki son model arabamizla Turkiyeye gidip hava atma basarimizdir.

Cennet tabir edilicek tek yer varsa dunya uzerinde. Butun kotu sartlarina ragmen TURKIYEMIZ dir.

adam sevgilisini onu aldattığını düşündüğü için, başını kayalıklara vurarak öldürüyor.

adam kendisine boşanma davası açan eşini önce öldürdü sonra cesedini öptü.

adam babasını öldürüp başında bekledi.

lise öğrencisini öldürüp gömdüler.

anne çocuğunu ölüme terk edip tatile çıktı.

1 hafta bile bitmeden işlenen cinayetlerden yalnızca bir kaçı.

şimdi toplum psikolojisini analiz etmeye gerek var mı? İnsanlar çıldırmış durumda. Ve bu durum maalesef cahillikten, ekonıomik nedenlerden ve bitmek bilmeyen saçma namus anlayışından kaynaklı.

Ama işinde gücünde olan, çalışıp önüne hedefler koyan o hedefler doğrultusunda yürüyen, haftasonuda dinlenmeyi veya bir partiye gidip bir bira içmeyi tercih eden ve böyle yaşayan yabancılar nedense soğuk,suratsız,sorunlu insanlar oluyorlar.
yapmayın etmeyin.

Burada insanlar artık kimseye güvenemez olmuşlar. Özellikle istanbul üzerine konuşuyorum. Almanyada kapı kilitleme gibi alışkanlığımız hiç yoktu, eşim öğretti kapının kitlenmesi gerektiğini,ciddiyim. Şaşırmştım. ama şimdi anlıyorum sebebini başıma gelen bir kaç talihsiz şeyden dolayı...
Sokakta yürürken kardeşimle veya bir arkadaşımla yabancı dil konuştuğum zaman direk abazalar gibi laf atmaya başlıyorlar o kadar itici ki... almanyada taciz edilmemiştim hiç burada elle tacize bile maruz kaldım gunlerce şoku üzerimden atamadım.

Almanyada yürürken tanımadığın insanların sana verdigi bir günaydın insanı gerçekten mutlu eden birşeymiş bunu öğrendim.
Trafik konusuna değinmiyorum bile çünkü bitmiş artık söylencek söz yok.

kısaca insan gibi bir hayat için kurallarına uyarak yaşarsan avrupa türkiyeden çok daha ileridir

anladığım kadarıyla türkiye'de ordaki şartları sağlayamayacaksınız çocuklarınıza. bence çocukların geleceği için dönmeyin derim.

çok sıkılırsanız zaman zaman burdan bazı akrabalarınızı çağırsanız olmaz mı? gelirken size istediğiniz kitapları filmleri vs de getirirler.

en ufağından bir ezan okuyan saat bile moralinizi düzeltebilir.

karamsarlığa düşmeyin, çektikçe çeker sizi çünkü. çocuklarınıza yoğunlaşın.

İsveç benim dünya da en çok görmek istediğim ülkedir. Ben olsam değerlendirirdim, bir şans verirdim. 13 yıldır ordasınız isveçce bilmiyor musunuz? Olsun geç değil öğrenebilirsiniz, bir dili kendi ülkesinde öğrenmek kadar büyük bir şans yok . Farklı bir ülke çıkıp gezin, dolaşın çocuklarınızla beraber. Hem belli mi olur zamanla çevre yaparsınız. Ama tabi tüm bunları yapamayacak durumdaysanız Türkiye ye dönmeniz daha mantıklı çünkü yalnızlık kadar zor bir şey yok...

Yorumlarinizin hepsini okudum Sevgili Arkadaslar..
Benim simdiki aklim olsaydi zaten ben buralara hic gelmezdim.. Asla..
Cok yazik ettim kendime ve cocuklarima..
Ceken bilir derler ya.. Aynen oyle cok cektim Allahim sahit..
Allahim cocuklarim ve benim hakkimda hayirlisini ve kolayini yapsin insallah..

Ayrica bu actigim konu: Tam 8851 kez goruntulenmis, rekor kirmis..

Degerli yorumlariniz icin sagolun..

Son düzenleme:
Bence dili bilmediğiniz için sıkılıyor olabilirsiniz,önce dili öğrenmeye çalışşanız:18:

bende almanyaya geri gitmek isteyen biri olarak tekrar bişeyler yazmak istiyorum. elbette bu sizin hayatınız, sizin kararınız. burada biz ne kadar ahkam kessekte yaşadıklarınızı ancak siz anlarsınız.

ben dilini konuştuğum memlekette olduğum halde yapamıyorum. çünkü düzene, disipline, dakikliğe alışmışım.

ehliyetim yok sosyal hayatım yok demişsiniz. bakın kendiniz söylüyorsunuz bunları yapmadığınızı. avrupada ehliyet sahibi olmak çok önemli çünkü toplu taşıma fazlaca yaygın değil. neden ehliyet yapmak istemiyorsunuz? diliniz de yetersiz sanırım 13 yıldan fazladır ordasınız bence bu konuda bişeyler yapmanız size faydalı olacaktır.

anne-çocuk akşamları oluyor. araştırın belediyede bir sürü çocuklar için etkinlikler oluyor. çocuklarınızın canı sıkılıyorsa onların okuldaki arkadaşlarını davet edin, parti verin evinizde böylece ailelerde tanışmış olursunuz. kendinizi izola etmişssiniz dış dünyaya.
güzellikleri keşfedin. türkiyede yapamayacaklarınız yapın mesela... yemyeşil parklarda dolaşın, hayvanat bahçelerine müzelere gidin... kapalı mısınız bilmiyorum ama avrupada bir kadının tek başına veya çocuklarıyla havuza gidebilmesi kadar hoş bişey yoktur. türkiyede bunu asla yapamazsınız.

şunu unutmamak gerekir ki ileriki eğitim hayatı için avrupadan iyisi olamaz malesef ben burada bunu gözlemledim ülkemiz bu konuda çok yetersiz...
umarım herşeyin hayırlısı olur sizin için

eğer halen vatanınızı ve kültürünüze sevginiz varsa dönersiniz eğer önemli değil derseniz kalın orada ama oranın ihtiyarları çok yalnız

evlatlarınız yanınızda olmayacak ve yabancı kızlarla evlenecekler bence bunlarıda düşünerek karar verin , artık memlekette her olanak var
arkadaşım saçmalamışsın kusura bakmada. aç kalacaksam napayım ben o ülkeyi? devlet hastanesinde doğru düzgün insan gibi muamele göremeyeceksem napayım o ülkeyi? yurtdışında insan gibi yaşamak mı suç... ne diye dejenere olsun çocuklar? türkçe tabi ki önemli ama yaşadığı, ekmeğini kazanacağı ülkenin dilini en iyi seviyede bilmek daha da önemli. bence çok aşırı Milliyetci yaklaşımınız var

arkadaşım saçmalamışsın kusura bakmada. aç kalacaksam napayım ben o ülkeyi? devlet hastanesinde doğru düzgün insan gibi muamele göremeyeceksem napayım o ülkeyi? yurtdışında insan gibi yaşamak mı suç... ne diye dejenere olsun çocuklar? türkçe tabi ki önemli ama yaşadığı, ekmeğini kazanacağı ülkenin dilini en iyi seviyede bilmek daha da önemli. bence çok aşırı Milliyetci yaklaşımınız var

herkes yurtdışına gitsin o halde buradaki gelişmeyi kimler sağlayacak asıl sen yanlışdasın türkiyede kimse açlıktan ölmez ancak tembellikten ölür veya iş beğenmemezlikten , vatansevgisi bilmeyene anlatılmaz zaten onları para satın alır sonra kültürlerini satarlar
en sonda dejenere olup biterler

Son düzenleme:
Mutlu olmadigin bir yerde milyarlarinda olsa bir onemi yok....
Bir kere bu avrupanin havasi bile bizim biyolojik yapimiza uygun degil.
Herkez sorunlu, hepimizin psikolojisi bozuk, hepimiz ikinci sinif insan muamelesi goruyoruz.

Turkiye her haliyle cennet bize gore.

Egitim kotuymus Turkiyede...
o kadar doktor avukat hakim polis avrupadan mi ithal edilmis peki???

Avrupada zehir gibi kafanda olsa ikinci sinif insansin istedigin kadar dil konus hep son secenek sensin.

Vergi cokmus Turkiyede..
Avrupa kralini aliyo halktan verginin.
40 saatten fazla calisamazsin. Hadi calistin diyelim onunda vergisi var.
Insanlar esit sekilde yasiyo cunku esek gibi calisan insanin hakkini elinden alip calismayip evde okuz gibi yatana yardim veriyo.

Hastaneler kotuymus Turkiyede...
Burda gidip kontrol olucagimiz bir hastane bile yok bize. Soyadina gore tedavi uyguluyolar. Hastaliktan gozu acilmayan adama agri kesici verip yolluyolar. Kan tahlili lab.a gidip hic bakilmadan temiz raparu veriliyo.
Ustune odedigimiz aylik para cabasi.
Turkiyede perisan oluyosun ama en azindan bi hastalik adini ogreniyosun.

Cocuklar hep gozetimde. Hepimizin sorunlu aile raporu var. Sebep ne peki??? Musluman olmamiz.

Yiyecekler sagliksizmis Turkiyede...
Burda yedigimiz hersey hormonlu ustune yedigimiz ekmegin icinde bile domuz var. Jelatin herseyin icin sinirsiz sayida...

Suc avrupaya ozenende degil tabiki. Bizim gibi basit insanlarin Turkiyede havasindan gecilmemesi. Burda amelelik yapip butun kurusumuzu biriktirip gerekirse ac kalip illaki son model arabamizla Turkiyeye gidip hava atma basarimizdir.

Cennet tabir edilicek tek yer varsa dunya uzerinde. Butun kotu sartlarina ragmen TURKIYEMIZ dir.

Sonuna kadar hak veriyorum eline, emegine, yüregine saglik :46: :16:
Hele $u Türkiye'ye gidip hava atma meselesinde yerden göge kadar haklisin! Böyle yapan türkler sayesinde Türkiyede'kiler avrupayi bisey saniyorlar!

herkes yurtdışına gitsin o halde buradaki gelişmeyi kimler sağlayacak asıl sen yanlışdasın türkiyede kimse açlıktan ölmez ancak tembellikten ölür veya iş beğenmemezlikten , vatansevgisi bilmeyene anlatılmaz zaten onları para satın alır sonra kültürlerini satarlar
en sonda dejenere olup biterler

komedi :)

Vatan sevgisi senin için nedir? anlayamadım. başka bir ülkede yaşamak vatan hainliği o halde. senin pencereden böyle görülüyorsa dünya vah arkadaşım yazık sana. ufkunu genişlet olur mu? sen burada kimsenin vatan severliğini sorgulayamazsın ki. Turkiyede o zaman sokakta olan herkes tembellikten öyle bir yaşamı tercih ediyor. komedi valla. senin gibi düşünenler az biraz daha toleranslı olsalar dünya daha çekilir bir hale gelir

yakamozum35 ben de isvecte yasiyorum 5 ay oldu geleli esimin burda kurulu bi duzeni oldugu icin bi sureligine burda yasamya karar verdik istemeye istemeye geldim halen de istemiyorum =) esimle cok mutluyuz o yuzden fazla bunalmiyorum bir de evde vakit gecirmeyi seven bi insanim senin kadar bunalmiyorum ama turkiye diorum baska da bisey demiyorum ben istanbula yakin bi yerde oturuodum belki o yuzden turkiyenin sartlarinin daha iyi oldugunu dusunuyorum bilmiorum sen nerde yasiodun turkiyedeyken? 4 aylik da hamileyim cok tedirgin oluorum bazen dilini bilmedigin insanlarin yaninda nasil dogum yapcam diorum kimsem olmucak nasil tek basima bunlarin altindan kalkicam diorum cok soru isareti var aklimda isvecte bi kere her hastaneye gittiginde özele gider gibi para veriosun ben hamile oldugum icin benden almiolar sadece gebelikle ilgili gittigim zaman turkiyede bircok seyin sorun oldugundan bahsedio herkes annemler gelmeyin orasi daha iyi dior ancak kulaktan dolma avrupa bilgisiyle herkes böyle oldugunu zannedior ama buranin koskoca ulkenin nufusu istanbulun nufusu kadartabi ki de hastaneye gittiginde burasi bombos turkiye tiklim tiklim olacak =) ben dogacak cocugumu dusunuyorum iki kultur arasinda sikisacak kalacak ben geri kafali bi insan degilim ama kesinlikle cocugumun avrupadaki gencler gibi yetismesini istemiorum kucucuk yaslarda diskolara gitmelerini istemiorum ben ne kadar anlatsam da arkadasalri gibi yasamak isteyecek hakli olarak ben herseyi zamani gelince yasasin isterim yani bunun gibi bi suru soru var kafamda benim de =) bir de isvecte dogum yapmis biri olarak seni bulduguma cok sevindim noluur bana bi anlat dogum konusunda nasil bi ulke burasi cok uzun yazdim kusura bakma ben de tedirginim senin gibi

Back
X