allah aşkına...eleştirmek için söylemiyorum ama eğitim aile de başlar demişsiniz. aile en fazla ne verebilir? öğretmenim ve emin olun burada ki okulların halini görünce ağladığım zamanlar oldu. özel okullarda da çalıştım ve sizin eğitim sandığınız şey aslında bir hiç ne yazık ki!
yurtdışında çocukların gelişimine o kadar önem veriliyor ki! burda herşey reklam. butun okullar rekabet içinde
BEN 1300 lirayım ama spor okulum var
BEN 1200 lirayım ama havuzum var... bu tür reklamla eğitim mi olur? ve bunu türkiyede ancak yüksek geliri olanlar karşılar, karşılayamayanlar ise çocuklarının hep eksik eğitim alacağını düşünürler malesef.
burda çocuklarla spontane etkinlik yapmak istedim, cocuklar temizliğe merak salmışlardı. kovanın içine su doldurduk, başka bir kova daha aldık içi boş... çocuklar bezi suya batırdılar ve daha sonra diğer kovanın içine bezi sıktıktan sonra çıkan suyu boşalttılar ve bir bez ne kadar su emebiliyormuş bunu gözlemlediler... ama veliler ne düsündüler? o kadar para verıyoruz cocuklarımıza temızlık yaptırıyorlar!
işte türkiyenin eğitim anlayışı malesef ama malesef bu düzeyde.
oraya gitmişsiniz yakamoz lütfen kendinizi geliştirmeye çalışın. sadece türklerin yanında olursanız tabi ki alışamassınız... orda ki imkanlarınızı düşünün...bir kadın olarak rahat rahat ormana cocuklarınız ile havuza gidebileceginizi dusunun.... burada bu ımkansız...
sizin yazdıgınız bu yazıya kesinlikle katılıyorum..sizin esasen yaptıgınız takdire şayandır..gercekten dogru dürüst ve işiniizi seven bır egitimci oldugunuza da ınanıyorum..hatta sizinle ınanın hasbihal etmek ısterdım bu meseleleri..haklısınız..ama mesela ben sizin gıbıı bır egıtımcının bu ülkeyı bırakıp baska bır yere gıtmesını ıstemezdım..sizin gıbı bır egıtımccılere ıhtıyac var.gıtmenız kolay olandır sizin icin.mesela ben sizin kadar egıtımler arası farkıda anlıyamam cunku yasamadım oralarda.
ama konuyu acan hanımefendının yınede gelmesınden yanayım ınanın..ne kadar ezberci egıtımden bahsetsenızde bu konuda haklı olsanızda hanımefendının durumu farklı.gelmemesini gerektırecek hıcbır sebep bulamıyorum.