maddi anlamda tabiki iyidirler devlet bi sürü yardımda bulunuyor felan yaşadıgin şehire görede şartlar değişiyor ama para herşeymi? bende iyi kazanıyorum işsiz kalsam devlet 6 ay bakar en fazla ama para mutluluk getirmiyor örnek ezan sesini, doya doya simit yemenin, halk pazarlarını özlüyorsun her ne kadar her avm olsada. keşke türkiye eski türkiye olsaydı bizlerde bu hasreti cekmeseydik
Selam canım
Özlemlerimiz aynı
Umutlarımız aynı
İsteklerimiz,hayallerimiz aynı..
Çünkü gurbetçiyiz..
İki ülke arasında sıkışıp kalmışız..
Türkiyemizde yabancıyız,burda yabancı..
Gurbetçi insanın kaderi işte.
Çeken bilir..
Buralar maddi açıdan kötününde iyisi olsa,manevi açıdan bize birşey katmıyor..İçimizde kalan ukdelerle yaşamayı,sabrı öğretiyor bize.
Dediklerinede aynen katılıyorum.
Dönmeyi ciddi anlamda düşünüyorduk ama burda o kadar mantıklı yorumlar yapıldı ki; hiçbirini gözardı edemem..
Çok katkı sağladı bana düşünmem açısından..
Ben 23 yaşımda geldim Avrupa'ya, gençliğim burda geçti gitti..çok şükür ki Allahıma yavrularım oldu ve onlar sayesinde ayakta durmak zorundayım,hayata bağlıyorlar insanı hamd olsun..
Artık onların geleceği söz konusu.. Onlar için gelecekleri açısından nerde yaşamak kârlı ise orda durmalıyız.. Tek dileğim onlar okusun,yararlansın bu olanaklardan.. Umarım okurlar,hayırlı ve güzel meslek sahibi olurlar. Gurbette çektiğim onca çileye değdi çok şükür derim inşallah..
Gurbette kazanılan para sahiden zor.. Kolay para kazanılmıyor Avrupa'da.. Eskisi gibi değil,burda da hayat pahalı olmuş..
Gurbette kazandığımız para ile aman evim olsun,yazlığım olsun,dükkanım olsun,arabam olsun Türkiye'den Yada burdan? Diye hiç ısrarlı isteklerim yok.. Ha olsa tabiki isterim hayırlısı ile.. Bunlar maddi kazanç..
Benim en önemli ve en çok istediğim arzum; madem gurbete gelmişiz çocuklarım yararlansın burdan iyi anlamda, OKUSUNLAR başarılı olsunlar.. İşte o zaman gurbette alın teri ile kazandığımız paralar çocuklarıma feda olsun! Derim. Burda durduğumuza değdi derim..
Son kuruşumuza kadar onların eğitimine harcarız hiç acımam..
Onlara burda durarak,sabır ederek iyi bir gelecek sağlayabilirsek eğitim ve mesleki açıdan çok mutlu olurum..
İnşallah okurlar bizide sevindirirler..
Tüm yavrular okusun iyi yerlere gelsinler anne-babalarını mutlu etsinler inşallah Allah'ın izniyle..
AMİN
Son düzenleme: