Dönsek mi, Kalsak mı ??

maddi anlamda tabiki iyidirler devlet bi sürü yardımda bulunuyor felan yaşadıgin şehire görede şartlar değişiyor ama para herşeymi? bende iyi kazanıyorum işsiz kalsam devlet 6 ay bakar en fazla ama para mutluluk getirmiyor örnek ezan sesini, doya doya simit yemenin, halk pazarlarını özlüyorsun her ne kadar her avm olsada. keşke türkiye eski türkiye olsaydı bizlerde bu hasreti cekmeseydik

Selam canım

Özlemlerimiz aynı
Umutlarımız aynı
İsteklerimiz,hayallerimiz aynı..
Çünkü gurbetçiyiz..

İki ülke arasında sıkışıp kalmışız..
Türkiyemizde yabancıyız,burda yabancı..
Gurbetçi insanın kaderi işte.
Çeken bilir..
Buralar maddi açıdan kötününde iyisi olsa,manevi açıdan bize birşey katmıyor..İçimizde kalan ukdelerle yaşamayı,sabrı öğretiyor bize.

Dediklerinede aynen katılıyorum.
Dönmeyi ciddi anlamda düşünüyorduk ama burda o kadar mantıklı yorumlar yapıldı ki; hiçbirini gözardı edemem..
Çok katkı sağladı bana düşünmem açısından..

Ben 23 yaşımda geldim Avrupa'ya, gençliğim burda geçti gitti..çok şükür ki Allahıma yavrularım oldu ve onlar sayesinde ayakta durmak zorundayım,hayata bağlıyorlar insanı hamd olsun..
Artık onların geleceği söz konusu.. Onlar için gelecekleri açısından nerde yaşamak kârlı ise orda durmalıyız.. Tek dileğim onlar okusun,yararlansın bu olanaklardan.. Umarım okurlar,hayırlı ve güzel meslek sahibi olurlar. Gurbette çektiğim onca çileye değdi çok şükür derim inşallah..

Gurbette kazanılan para sahiden zor.. Kolay para kazanılmıyor Avrupa'da.. Eskisi gibi değil,burda da hayat pahalı olmuş..

Gurbette kazandığımız para ile aman evim olsun,yazlığım olsun,dükkanım olsun,arabam olsun Türkiye'den Yada burdan? Diye hiç ısrarlı isteklerim yok.. Ha olsa tabiki isterim hayırlısı ile.. Bunlar maddi kazanç..

Benim en önemli ve en çok istediğim arzum; madem gurbete gelmişiz çocuklarım yararlansın burdan iyi anlamda, OKUSUNLAR başarılı olsunlar.. İşte o zaman gurbette alın teri ile kazandığımız paralar çocuklarıma feda olsun! Derim. Burda durduğumuza değdi derim..
Son kuruşumuza kadar onların eğitimine harcarız hiç acımam..
Onlara burda durarak,sabır ederek iyi bir gelecek sağlayabilirsek eğitim ve mesleki açıdan çok mutlu olurum..

İnşallah okurlar bizide sevindirirler..
Tüm yavrular okusun iyi yerlere gelsinler anne-babalarını mutlu etsinler inşallah Allah'ın izniyle..

AMİN

Son düzenleme:
Bende bi sonraki yorumda 3 yuksek okul diplomasi olan kardesim issiz demistim belki okumussunuzdur.

Ben okula gidemedim sebep ise €7000 kayit parasini odeyemedim.
Yat kalk vergiyi bizde oduyoruz malesef..

Saglik konusunda berbat ulkeler burasi. Anlatilmazki neler yasaniyo.

Ben Turkiyede yapabilirmiyim bilmiyorum. Ama tatilde cevremde gordugum insanlara bakarsam Turkiyede yasamak daha guzel ( kolay degil sadce guzel)

Butun ulkelerin sinirsiz sorunlari var. Bazi seyleri kabullenip sahip olabilicegimiz seylere odaklanmak daha guzel.

Cok insan var avrupadan donus yapan ve daha kaliteli yasamaya baslayan.
Bazilarida var daha ilk aydan pismanlik duyan.

Kisisel guce bagli hepsi. Ben sahsen ailem burda olmasin hic dusunmeden giderim:)

Haklısınız elbette, mükemmel yaşam diye bir şey yok. Hep daha fazlasını
istiyoruz. Hayattan beklentilerimize göre, memnuniyetimiz de değişiyor.

Benim demek istediğim, yurt dışında o sıraladığınız sorunlar yüzünden
yaşam zor diyorsunuz ya, aynısını hatta biraz daha fazlasını yaşıyoruz.

Avrupa'da birikim yapıp burada daha kaliteli yaşayan çok. Çünkü orada
size 1 olan, burada 2 olacak. Ben o yüzden konu sahibine, en azından
hayatını biraz yoluna koyacak birikimi yapmasını öneriyorum. Bir de
eğitim sistemimiz şu aralar çok muallakta. Hiç oturaklı değil. Sürekli
değişen bir sistem, bir sürü kaosa yol açtı. Ne öğrenciler ne öğretmenler
huzurlu...

Tek başına olunca elbette daha gözü kara olur insan. Biz konu sahibinin
çocuklarını, bir mesleği olmayan eşini göz önüne alarak tavsiyede bulunduk.
Tek başına olsa, en fazla yapamayınca geri döner. Ama çocuklu bir aile
o denli maceraya atılamaz.

gulenyelken;

Ve diğer yorumda bulunan arkadaşlar hepinizde sağolun varolun..
Değerli yorumlarınız beni aydınlattı.. Hepbirlikte düşündük çok da iyi oldu..

Yardımlarınız için ayrı ayrı tşk ederim
Hepinizin ANNELER GÜNÜ kutlu olsun..

Sevgiler

Neden peki? Bana biraz aciklama yaparsaniz belki bende mantiken ikna olurum :(
cok ihtiyacim var cunku..

Ülkemizin hali siyasi ve toplumsal açıdan içler acısı,bir süre daha sıkın dişinizi...Ben 5 sene önce bunu desem kendimi vatanımı sevmeyen biri olarak görür kendime kızardım ama aylar önce Avusturalyaya göçmen gitmek konusunda araştırma yaptım mesela .Sil baştan başlamak gerek bazen...Kendinizi oraya adapte edecek şeyler bulun...Önce dil sorununuz varsa bir dil kursuna yazılın.Sonra ehliyet,sonra sosyal ortamlara kolay karışırsınız .Hatta bakmışsınız part tiem iş bulursunuz.Avruğpa ülkelerinde part time iş olayı daha yaygın.Türkiyede malesef yok.Siz orada TR deki yaşamınızı yaşamaya diretiyorsunuz.Zor olsada adaptasyon saglamaya gayret edin derim.ÇOCUKLARINIZ AVRUPA DA OKUMUŞ,MESLEK SAHİBİ OLMUŞ,VATANDAŞLIK OTURMA İZİNLERİ ALMIŞ,DİL BİLEN EĞİTİMLİ BİREYLER OLACAKLAR.Bu bile kalmak icin yeterli olur.Bulundugunuz yerde belediye,vakıf,insanların sosoyalleşmek için kurdugu herhangi bir dernek varmı araştırın öncelikle.
Tutunun hayata ,hayat sizin.İnsan isterse heryerde insan bulur,eş dost edinir.Kültür farklarını gözlemleyin ve orta yolu bulmaya çalışın.

maddi anlamda tabiki iyidirler devlet bi sürü yardımda bulunuyor felan yaşadıgin şehire görede şartlar değişiyor ama para herşeymi? bende iyi kazanıyorum işsiz kalsam devlet 6 ay bakar en fazla ama para mutluluk getirmiyor örnek ezan sesini, doya doya simit yemenin, halk pazarlarını özlüyorsun her ne kadar her avm olsada. keşke türkiye eski türkiye olsaydı bizlerde bu hasreti cekmeseydik

Yok maddi olarak değil manevi olarak da mutlular orada.Şahsen ben avrupa'da yaşasam ezan sesini özleyeceğimi zannetmiyorum,türkiye'de yaşadığım halde en son ne zaman simit yediğimi hatırlamıyorum bile,pazarlar da iyi kötü ne varsa kakalıyor vallahi manavdan ya da marketten keyfime göre seçerek sebze meyve almayı tercih ediyorum.Diyeceğim o ki herkesin zevkleri öncelikleri farklı tabi ama gurbetçiler burayı gözünde fazla büyütüyor gibi geliyor bana.

Yok maddi olarak değil manevi olarak da mutlular orada.Şahsen ben avrupa'da yaşasam ezan sesini özleyeceğimi zannetmiyorum,türkiye'de yaşadığım halde en son ne zaman simit yediğimi hatırlamıyorum bile,pazarlar da iyi kötü ne varsa kakalıyor vallahi manavdan ya da marketten keyfime göre seçerek sebze meyve almayı tercih ediyorum.Diyeceğim o ki herkesin zevkleri öncelikleri farklı tabi ama gurbetçiler burayı gözünde fazla büyütüyor gibi geliyor bana.

eşimin bir çok akrabası yurt dışında. almanya hariç her yerdeler desem yeri. emekli oldu bir çoğu. döndüler mi? hayır. dönecekler mi? hayır. üstelik bu insanlar yaşlı, dedim ya emekli oldular diye. senede bir kez 2-3 haftalığına geliyorlar, genelde yazın, sonra hop dönüyorlar. hasta olsak, elden ayaktan düşsek oradaki kurumlar güzel bakıyor diyorlar. hatta eşimin anne babası da dönmeyecek. torunları burada (torun en ballısıdır derler), çocukları burada ama dönmeyecekler. (mümkünse dönmesinler zaten :27: , bu dilek kendim için)

KK sayesinden önce evlilikten simdide türkiyeye dönme fikrinden iyice sogudum :9: yahu hic mi olumlu bi yani yok Türkiyede yasamanin bu kadarmi kötü hersey :27:

Elbet Türkiyede düzen böyle gitmeyecek bi daha ki secimlerde burda isyan edenler secimlerde cikarsinlar sesini herkes gidisatan sikayetci ama nedense secimlerdeki sonuclar farkli oluyor.

Seçimler bile şaibeli de ondan böyle arkadaşım,daha ne diyelim...
6 yıllık evliyim. Eşimle böyle bir ülkede çocuk sahibi olmak istemiyoruz.Konu sahibi arkadaşım;artık net olan bişey var ki o da ,13 yıl önce senin bıraktığın Türkiye değil artık burası.Arkadaşlar fazlasıyla sana yardımcı olmuşlar zaten,mutlu kal...

Gözümüzde büyütüyoruz öyle mi ??
Siz hiç gurbetlik,hasretlik çekmemiş olacaksınız ki bu kadar rahat ve umursamaz yazmışsınız..
Öyle kolay değil,gurbete düşmeye gör..

En çok da ezan sesini özlemem demenize şaşırdım tabi sizin fikriniz yargılamıyorum ama ben Türkiye'de ki ailemle telde konuşurken hususi ezan vaktinde arıyorum ki, bana dinletsinler diye..sizin umursamadıklarınıza hasret olanlar var bu kadar rahat yazmanıza üzüldüm şahsen..

Sevgiler

Seçimler bile şaibeli de ondan böyle arkadaşım,daha ne diyelim...
6 yıllık evliyim. Eşimle böyle bir ülkede çocuk sahibi olmak istemiyoruz.Konu sahibi arkadaşım;artık net olan bişey var ki o da ,13 yıl önce senin bıraktığın Türkiye değil artık burası.Arkadaşlar fazlasıyla sana yardımcı olmuşlar zaten,mutlu kal...

Teşekkür ederim ..

Evet net olan şey, Türkiye bıraktığımız gibi değil .. Zor olsada hasretlik çekmeye devam..
İnşallah herşey güzel olur hepimiz için..

Gözümüzde büyütüyoruz öyle mi ??
Siz hiç gurbetlik,hasretlik çekmemiş olacaksınız ki bu kadar rahat ve umursamaz yazmışsınız..
Öyle kolay değil,gurbete düşmeye gör..

En çok da ezan sesini özlemem demenize şaşırdım tabi sizin fikriniz yargılamıyorum ama ben Türkiye'de ki ailemle telde konuşurken hususi ezan vaktinde arıyorum ki, bana dinletsinler diye..sizin umursamadıklarınıza hasret olanlar var bu kadar rahat yazmanıza üzüldüm şahsen..

Sevgiler

Kendi ülkemde olsam da ben de gurbetteyim bir nevi.Ailemden ayrı başka bir şehirde yaşıyorum yüzlerini 3 ayda bir görebiliyorum ancak.Sizin durumunuz için de tahmin edebiliyorum kolay değil ama burada yaşadığım gelecek kaygısı yüzünden inanın "gurbete düşme"nin hayallerini kuruyorum.Ve evet ezan sesini özleyeceğimi düşünmüyorum benim için pek bir anlamı yok zira.
Bunları yazmamda şaşılacak birşey yok aslında ama rahatça yazmamın sebebi kendimi dünya vatandaşı olarak görmem aslında.Benim için avrupalı,amerikalı,hintli,çinli ayrımı yok iyi niyetli olan herkesi sevebilirim ve yaşam şartları iyi olan her yerde yaşayabilirim.

Kendi ülkemde olsam da ben de gurbetteyim bir nevi.Ailemden ayrı başka bir şehirde yaşıyorum yüzlerini 3 ayda bir görebiliyorum ancak.Sizin durumunuz için de tahmin edebiliyorum kolay değil ama burada yaşadığım gelecek kaygısı yüzünden inanın "gurbete düşme"nin hayallerini kuruyorum.Ve evet ezan sesini özleyeceğimi düşünmüyorum benim için pek bir anlamı yok zira.
Bunları yazmamda şaşılacak birşey yok aslında ama rahatça yazmamın sebebi kendimi dünya vatandaşı olarak görmem aslında.Benim için avrupalı,amerikalı,hintli,çinli ayrımı yok iyi niyetli olan herkesi sevebilirim ve yaşam şartları iyi olan her yerde yaşayabilirim.

Sizin fikrinizdir tabiki, saygı duyarım arkadaşım..

Sevgiler

Arkadasim cok haklisin, esimin ailesinden uzakta olmak benimde isime geliyor ne yalan soyleyeyim.. cunku onlarin yaninda oldugumuz zaman esimle hep tartisiyoruz.. Ayrimcilik yapiliyor ve disliyorlar bizi.. bunu biliyoruz.. uzakta olmak o nedenle iyi.. Haklisiniz..

Egitim konusunda ise, burdaki egitim iyi.. Herturlu imkanlar var ve kolay cocuklar icin.. Burda azmedip calissalar eminim iyi yerlere gelirler.. Devlet son derece iyi bu konuda.. Bende bundan dolayi kararsizim ya zaten gelip gelmeme konusunda??

Burda gelirimiz kotu degil.. idare eder.. Kimseye muhtac olmadik cok sukur..
Esim eger donersek.. issiz olur tabiki.. TR de bir meslegi yok.. gelsek de issiz gezinecek..
o da bundan korkuyor iste, ondan gelmek istemiyor...

Vallahi bu yorumu okuyunca sasirdim.. O derece yani... sizin sikayetleriniz neler peki TR ile ilgili?
merak ettim...
eşin tr de iş bulamazsa nesini soruyorsun ki ben anlamadım
tabi ki orda kalın
buraya gelip aç kalacağınıza orda ehliyet alın, dışarı açılmaya çalışın
can sıkıntınızı giderecek bi uğraş bulun
çocukalrınız da sosyalleştirin, spora vs yönlendirin

bu aralar birçok tevafuk oluyor ve karşımıza sürekli İsveç seçeneği çıkıyor. bizim de İsveçe gitme durumumuz var ama ben çok kararsızım eşim burada öğretmen ama kendisine gelen teklifi değerlendirmek istiyor ailelere uzağız zaten sık görüşmüyoruz ama yurtdışı beni hep ürkütüyor zor anlarda guzel anlarda onların yanında olamamak hissi sarıyor beni. sizin bu yazınız da karşıma çıktı şimdi ve ben iyice kararsız kaldım çok mu zor oralarda olmak ezan sesini duymamak elbette ki çok zordur ama ailelerle görüşmeniz nasıl oluyor onları davet edemiyor musunuz? yazdan yaza mı geliyorsunuz? aslında tek takıntım ailelerin gönül koyması bilemiyorum...

Selam kizlar hepinize..

Biz yaklasik 13 yildir isvecte yasiyoruz esimle ve cocuklarimla..cocuklarim burda dogdular..cok zor sartlarda yasadik burda..Esimin TR deki islerinin kotu olmasi yuzunden solugu Avrupada aldik..Esim cok istedi gelmeyi buralara..Ben hic istemedigim halde,bu ulkede yasamak zorunda kaldim..Esimin aileside sagolsunlar hicbir zaman sicaklik gostermediler bana..Banada malum oldu gidelim dedim..
Ben biliyordum gurbet zordu ama esime her ne kadar diretip soylesemde lafimi geciremedim..
Kendisi cok gururludur,buralarda issiz gucsuz kalip kimseye muhtac olamam deyip, gozunu Avrupaya gitmeye dikti...
Buraya geldik,cok zor gunler gecirdik,cok emek verdik..neler cektik neler..cocuklar burda dogdu,
suan hepsi okula da gidiyorlar..ilkokul yani.. Ama gel gelelim etrafimizda hickimse yok..:( Ne bir komsum var, nede bir tanidik,nede bir dost..
Aileler bile ayni ulkede degil bizimle.. koskoca isvecte bir ben,bir esim birde cocuklarimiz..
Her gurbetcinin her zaman dusundugu gibi geri donmeyi cok dusunuyorum bu gunlerde.. inanin cok patliyorum,bunaliyorum burda..
Butun gun evin icinde hapis gibiyim..4 duvar uzerime uzerime geliyor..Facebookdan bakiyorum TR dekiler ne guzel geziyor, dolasiyor,havasi guzel..Ama birde kendimize bakiyorum, YALNIZLIK... :(( Arkadaslarim bile "sende ne sabir varmis, nasil dayaniyorsun orda kimsesiz, yapayalniz" diyorlar..
ben buranin yalnizligini cok cektim..ama cocuklarima uzuluyorum..
yapayalnizlar..cok bunaliyorlar..Anne canimiz SIKILIYOR diyorlar,bunaliyoruz kimse yok diyorlar..
sahidende oyle kimse yok yanimizda.. ben diyorum esime TR ye geri donelim..O da is bulamazsam ya? diye korkuyor..
cocuklar okula gidiyor diyor burda.. o sicak bakmiyor geri donme meselesine..
Ama ben boguluyorum..kendisi ise gidiyor geliyor.. hemde sabah gidip gece gec saatlerde geliyor..
ben? ben yapayalnizim..ne bir komsum var, ne bir arkadasim.. hepsi yabanci..
ehliyetim yok,hicbir sosyal aktivitem yok..etrafimda gidip gorecegim hicbirsey yok.. TR de bir sinema filmi cikiyor ben onu 7 ay sonra izliyorum anca dvd cikinca.. istedigim an kitapcilara gidip kitap alip okuyamiyorum mesela..Bir gazete alamiyorum.. ezan sesi duyamiyorum.. namazi bile ezansiz kiliyorum :( bunlar beni cok yaraliyor..

Gurbeti sevmiyorum, sevemedim.. sevmeyecegim de...
cok sukur ekmek paramizi burdan kazaniyoruz yillardir.. bunu inkar edemem..
Ama insanin kendi vatani gibisi yok.. havasini,suyunu,kokusunu ozluyorsun ....
esim suan ise gitti yine biz yine evde yapayalniziz cocuklarimla... oysa TR de olsan boyle mi olur, al cocuklarini annene git, arkadasina git, gezmeye git, sinemaya git, bir sahil kenarina in, gezdir.. kendi ulken, kendi dilin..
off offf ne yapacagimizi bilemiyorum.. Bu bir imtihan diyorum sabir ediyorum.. Ama insaniz cok bunaliyorum.. Ayakta geziyorum ama ruh gibiyim..kendimi herseye herkese kapadim.. kabuguma cekildim resmen. Ne kimse ile gorusmek istiyorum, nede konusmak.. icime kapandim iyice.. bu durum beni uzuyor.. Mutlu olmak,gulmek benim de hakkim degil mi diyorum kendi kendime.. ama nafile..
Bu konudan dolayida esimle birbirimize giriyoruz,yuzune vuruyorum heran sen getirdin bizi diye,senin yuzunden diye... Ama cok iyi biliyorum ki, o da binbir pisman ve uzgun..

sizce geri donmek iyi olur mu ? onca emek vermisiz buralara.. ama burda kalirsak da ne bir cevre yapabiliriz nede bir dostane muhabbet bulabiliyoruz.. Avrupada yasayan Turkler gruplasmis haldeler, kendi memleketlisi olanlar kendilerince takiliyorlar, seni icine almiyorlar.. Hos kimse bile yok yanimizda.. bu yalnizlik bizi mahvetti... :(

Geri donenler var mi ? yada kalsak mi Turkiyenin sartlari ne durumda onuda bilemiyorum..cocuklar ve cocuklarin giderleri? Hayat pahali mi, bilemiyorum.. Bana bir fikir verirseniz cok mutlu olurum.. icim cok bunaliyor ...

Tsk.lerimi sunarim..
Sevgiler...

iş varsa orada biz gelelim oraya komşu oluruz :):):) şaka bir yana sakın geleyim demeyin ben keşke sizin yerinizde olsam :(

Türkiye ne zaman özgürlükler ülkesi oldu ki Allahaşkına? sayfiye yerleri ve kalburüstü semtler hariç rahat rahat şortu nerede giyebiliyordunuz?

sanki bu adamlar başa gelene kadar dünyaya parmak ısırtan bir ekonomimiz örnek bir demokrasimiz vardı da geldiler 11 yıl önce karanlığa girdik..

değişen hiç birşey yok.hatta eskisinden de açık bir toplumuz.ne muhafazakarlığı?

istatistiklere göre yok şu artmış bu artmış.hep çok mu değerliydi kadın?.birşeyin arttığı yok.eski tas eski hamam.sadece halı altına süpürülen şeyler rahat rahat yazılıp çiziliyor..hepsi bu..

not:hükümet yanlısı falan değilim.saçma çıkarımlar yapılmasın..iyiye iyi kötüye kötü denir.

Ya sosyal ortamınızı düzeltecek bu yönde çaba göstereceksiniz ki orda kalmak azap olmasın
Ya da önce eşiniz gelip iş bulabilirse buraya gelin,çok bunalmışsınız,maddi şartlar eğitimfekan ii olacak derken ruh sağlığınız tehlikede
İçimden geçen şu bence dönün,çünkü -gurbette olan birisi olarak söylüorum- gurbette ne uzuyoruz be kısalıyoruz

arkadasım kesınlıkle gerı donmeyın. oranın sartları burda asla asla asla yok! burda orta gelır dıye bısey kalmamıs ya paran olacak ya da sadece karnın doyacak.
egıtım sıstemınden sosyal haksızlıklardan bahsetmıyorum bıle.
ben almanyadan geldım 1 yıldır burdayım ınan hergun aglıyorum. oranın duzenı burda yok

bütün yazılanları okuyamadım fakat ben dönmenizden yanayım..bakın eger isvecte dogumus büyümüş bir türk olsaydınız dönmeyi arzu etmezdiniz ama şuan siz ülkenizin kokusunu suyunu topragını tarzını bilyorsunuz,,tanıdıgınız herkes burada..markette..sokakta otobüste heryerde türkçe konusuluyor..sizin ülkeniz..
13 senedir sosyalleşememiş,hiç kimseniz olmadıysa bundan sonraki yıllarınızda de öyle olabilir..,sizin psikolojınız acısından türkiye ye gelmenız daha iyi..fakat gelmeden önce ne bileyım keşke bir geliriniz olsaydı cok iyi olurdu.
bence cocukların egitimini,oranın şartlarını düşünüp buna takılma..eğitim en başta aile de başlar..çocuk okumayıp berberde olsa en iyi yerlere gelebilir..aştı da olsa..eğitimle birlikte cevre de cok önemli.

allah aşkına...eleştirmek için söylemiyorum ama eğitim aile de başlar demişsiniz. aile en fazla ne verebilir? öğretmenim ve emin olun burada ki okulların halini görünce ağladığım zamanlar oldu. özel okullarda da çalıştım ve sizin eğitim sandığınız şey aslında bir hiç ne yazık ki!

yurtdışında çocukların gelişimine o kadar önem veriliyor ki! burda herşey reklam. butun okullar rekabet içinde

BEN 1300 lirayım ama spor okulum var
BEN 1200 lirayım ama havuzum var... bu tür reklamla eğitim mi olur? ve bunu türkiyede ancak yüksek geliri olanlar karşılar, karşılayamayanlar ise çocuklarının hep eksik eğitim alacağını düşünürler malesef.

burda çocuklarla spontane etkinlik yapmak istedim, cocuklar temizliğe merak salmışlardı. kovanın içine su doldurduk, başka bir kova daha aldık içi boş... çocuklar bezi suya batırdılar ve daha sonra diğer kovanın içine bezi sıktıktan sonra çıkan suyu boşalttılar ve bir bez ne kadar su emebiliyormuş bunu gözlemlediler... ama veliler ne düsündüler? o kadar para verıyoruz cocuklarımıza temızlık yaptırıyorlar!
işte türkiyenin eğitim anlayışı malesef ama malesef bu düzeyde.

oraya gitmişsiniz yakamoz lütfen kendinizi geliştirmeye çalışın. sadece türklerin yanında olursanız tabi ki alışamassınız... orda ki imkanlarınızı düşünün...bir kadın olarak rahat rahat ormana cocuklarınız ile havuza gidebileceginizi dusunun.... burada bu ımkansız...

Back
X