Donup kaldım..

"gelip bi iki hafta kalmayacaklar, herkesin bi düzeni var, üç yıl kalacaklar çok zor" diyenler falan olmuş da, bir iki haftalık ziyaretin daha düzen bozucu olacağını hepiniz takdir edersiniz sanıyorum. yani bir misafir gelip iki hafta kalsa, o süre içinde her şeyinize dikkat etmek zorundasınız, her şeyi ona göre ayarlamak durumundasınız; fakat uzun vadede bu kasıntılık ortadan kalkar, herkes kendinden biraz taviz vererek orta yolu bulur. değil üç sene, üç dört ayda düzen kurulur, yeni düzene de "yok ben sevmedim ben istemiyorum vik vik" edilmediği sürece alışılır gider.

Öncelikle buna kesinlikle katılmıyorum.Aksine bir iki gün birşeylere müsamaha gösterilir çünkü zaten ''gidecektir.''
Her ailenin yeme-içme,yatış kalkış saatleri hatta birşeyleri uygulayışı bile farklıdır.
Ya da,ben evimde rahat rahat istediğim vakit kestirebilirim ama dayımda halamda olsam bu kadar özgür olabilir miyim? Hayır.
Taviz verilse bile bu karşılıklı olmaz.Ev sahibi taviz vermez.

tek kişilik odada olursan çat kapı diğer odalardan arkadaşların gelecek. kimse de seninle yakınlık kurmak için senin keyfini beklemeyecek. terslediğin an arkasını dönüp gidecek, sen de odanda özellerinle somurtup durmaya devam edeceksin.

ailenin tepkisinin savunulacak tarafı yok, fakat üç konunu da okumuş biri olarak şahsen meseleleri onların ağızlarından da dinlemek isterim onları eleştirmeden önce.

En son çare olarak istemeye istemeye de olsa ''yurda çık'' diyenlerdenim.
Tek kişilik oda için ise en azından tek başına ve rahat.
Arkadaşını seçme hakına sahip oluyor burada kişi.İstediğiyle görüşür istemediğiyle görüşmez.Çat kapı da olsa herkesin yeri ayrı yurdu ayrı.Üstelik yedi kat elin yaptığı da bu kadar üzmez.
Ama evde böyle bir durum söz konusu bile değil.
Hem bir insanın özellerini paylaşmak istememesi neden kötü bulunuyor bunu da anlamıyorum.
Özellerini paylaşmak istemiyor diye neden bir birey somurtup durmaya,mutsuzluğa mahkum görülüyor ?

okudukça sinirlendim annenle babana. yemin ediyorum böyle annem babam olsa devlete sığınırdım ya. yok artık. ben annemi yeri geldi mi ablamdan kıskanıyorum, benim annem kuzenim için ilk onu kurtarırdım falan dicek cidden kıyameti koparırdım.:95: "anne" sıfatına muvaffak olmuş bi kişi çocuğunun aç kalmasına, kuzeni tarafından bu şekilde ezilmesine de göz yummaz o lafı da şaka yoluyla bile olsa söylemez. ben yeri gelince tavır yapıp gün boyu yemek yemiyorum, annemle deli gibi bağıra çağıra tartışmış olsak da kadıncağız bana kıyamayıp ayağıma kadar yemekler getiriyo aç kalmim diye ya. yok öyle doğurdum, emzirdim diye "anne"yim ben demek, öyle bedavaya anne olunmuyo canım. :20:
ha bide çok merak ediyorum size bu şekilde "anne"lik yapan kişi kuzeninize nasıl bakıcak? gerçekten çok merak ediyorum yani. :19:

canım kuzenin hiç eşyasız mı gelecek sizin eve ? elbet onunda bişileri olacaktır. sende onunkileri kullanırsın ne var ? hem belki bu durum hoşunada gider. kardeşlik güzeldir sıkma canını bu kadar. anlaşamıyor olsanız tamam ama sevdiğini söylemişsin kuzenini. gerçi yine de içindeki huzursuzluğu anlayabiliyorum ama insanın alışamayacağı hiç birşey yoktur. sonrada gidiyo diye ağlarsın. hoş benim annem genç bi kızın sorumluluğunu alıp böyle bir duruma asla evet demezdi. zaman kötü neticede ama hayır diyememiş olabilirlerde. emanet olacağı için onu senden üstün tutacaklar tabii ama bu seni daha az sevdikleri anlamına gelmez. belki onlarda kendi içlerinde huzursuzdurlar ne yapsınlar. evet tepkileri fazla gibi ama sen yinede git gönüllerini al. şimdiden rakabet ortamıda yaratma ki kendine bi kuzenden bi düşman yaratmış olmayasın.

şuan kuzenim bizde kalıyor ve ben okulunu bitirmiş işi gücü olan olgun bir insan olmama rağmen katlanamıyorumm gerçekten çok zor yaşamadan anlaşılmaz ..

onlar sana blöf yapıyorsa sende yap .. al bavulunu yurda git..:63:

Öncelikle buna kesinlikle katılmıyorum.Aksine bir iki gün birşeylere müsamaha gösterilir çünkü zaten ''gidecektir.''
Her ailenin yeme-içme,yatış kalkış saatleri hatta birşeyleri uygulayışı bile farklıdır.
Ya da,ben evimde rahat rahat istediğim vakit kestirebilirim ama dayımda halamda olsam bu kadar özgür olabilir miyim? Hayır.
Taviz verilse bile bu karşılıklı olmaz.Ev sahibi taviz vermez.

işte iki üç gün kalmalarda o kestirme yapılmaz, çünkü evde misafirsinizdir, veya evde misafir vardır; ayıp olur. ama üç yıl kalan birine de artık misafir denmez, dolayısıyla hem ev sahibi, hem de misafir istediği an gidip uyur. geride kalan da misafirse artık eve tamamen alışmış olduğu için çekinmeden, sıkılmadan kendi işine bakar.
yeme içme, yatış kalkış saatlerine gelen taraf alışacak. alışacak. "ben 12'de yatıyorum, siz saat 1de tencere tava gürültüsü yapıyorsunuz, ben 7de yemek yiyorum siz 5:30'da benim karnım tokken yiyorsunuz" tarzı bir olay dünyanın hiçbir yerinde üç sene boyunca yaşanamaz.

En son çare olarak istemeye istemeye de olsa ''yurda çık'' diyenlerdenim.
Tek kişilik oda için ise en azından tek başına ve rahat.
Arkadaşını seçme hakına sahip oluyor burada kişi.İstediğiyle görüşür istemediğiyle görüşmez.Çat kapı da olsa herkesin yeri ayrı yurdu ayrı.Üstelik yedi kat elin yaptığı da bu kadar üzmez.
Ama evde böyle bir durum söz konusu bile değil.
Hem bir insanın özellerini paylaşmak istememesi neden kötü bulunuyor bunu da anlamıyorum.
Özellerini paylaşmak istemiyor diye neden bir birey somurtup durmaya,mutsuzluğa mahkum görülüyor ?

özel dediği şeyin ne olduğu belli değil. elbise? kıyafet? ayakkabı? oje? bilgisayar? ben anlattıklarından bunları anladım, "elbiseni alıcam ayarla" diyormuş filan. lütfen ama, bunlar mı özel? hani "günlüğüm var, kesin açıp okuyacak" dese, "erkek arkadaşımın fotoğrafını saklıyorum odamda, onu bulursa?" dese tamam, sorun var. ama kıyafettir, ojedir bilmem nedir maddi maddi şeylerin "özel" kapsamına alınması gerçekten abes kaçıyor, en azından kendi adıma.

yurt meselesine gelince, hiç yurtta kalmadığınızı düşünüyorum, tüm söyleyebileceğim bu. yurtlar paylaşım yeridir, yurtta her şey ama her şey istemeyerek de olsa paylaşılır, paylaşmayan dışarda kalır, somurtur. benim mahkum gördüğüm filan yok yani, yurtlar öyle. yani yurt kimseye ayak uydurmuyor, yurtta kalan yurda ayak uyduruyor ki, konu sahibi sürekli "düzenim var, özelim var" diye ailesinden birileri için bile taviz vermek istemediğini belirtiyor. cesaret edemez öyle bir şeye konu sahibi. annesiyle babası da durum ciddileşirse izin vermez diye umuyorum.

ayrıca dediğim gibi, "ailen seni istemiyorsa sen de..." ile başlayan çözüm yolları sunmadan önce konuyu bir de aileden dinlemek isterim. şu an sadece ortaya konmuş şeyler için "kendi" yorumumu yapıyorum, o kadar.

Blöf yaptıklarını düşünmeye çalışıyorum ki hiçbir ailenin öz kızına bunu yapacagına ınanamıyorum.Ama sonuna kadar haklısın.Bunu kıskançlıkla ilgisi yok.Hem doğal bir tepki hem de karakter meselesi.Ben de kabul edemem eşyalarımın kuzenim dahi olsa başkaları tarafından alınmasını.Hatta eşyam kıymetlidir.İçimden gelmedikçe kimseye veremem.Karakterim bu.Ailem de artık sınırlarımı biliyor ona göre davranmaya çalışıyorlar.Sen de sınırlarını göster.Son kez bunu yapamayacagını söyle bence.Biliyorum durumun için zor ama sen onların kızısın ya.Olur mu böyle birşey yurt broşürleri filan.
Bi de şey ailen oruç tutuyorsa iftardan sonra konuşmayı dene.Oruçluyken sinirler geriliyor malum.

özel dediği şeyin ne olduğu belli değil. elbise? kıyafet? ayakkabı? oje? bilgisayar? ben anlattıklarından bunları anladım, "elbiseni alıcam ayarla" diyormuş filan. lütfen ama, bunlar mı özel? hani "günlüğüm var, kesin açıp okuyacak" dese, "erkek arkadaşımın fotoğrafını saklıyorum odamda, onu bulursa?" dese tamam, sorun var. ama kıyafettir, ojedir bilmem nedir maddi maddi şeylerin "özel" kapsamına alınması gerçekten abes kaçıyor, en azından kendi adıma.

Ben de kendi adıma yorumumu yapayım evet bunlar özeldir.Kişiseldir.Yokluk mu var sıkıntı da mıyız niye benim elbisemi kıyafetimi kullansın?
Rica da etmiyor üstelik ''ayarla'' diyor,emir veriyor.
Altı kardeş olan annemlerde bile böyle birşey söz konusu değilmiş.
Bir defa anneme bir elbise alınıyor o da ''bayramda giyerim.'' diye hiç giymeden saklıyor teyzem de iznini almadan o kıyafeti giyme gafletine düşüyor üstüne üstlük lekeliyor.
Vay sen misin bunu yapan ?
Bir sonraki sahne şu;
Bir küçük kız ağlaya ağlaya kıyafetini çamurlara batırıp çıkarmaktadır.Sene 1960.
O oluyor.Üstelik tek çocuk da değil.

Kaldı ki bilgisayar olayında da kuzenler bunu bayağı suistimal edecekler gibi.Gibi değil öyle.
Saati vakti belli olmayacak bir oturdu mu bir daha kalkmayacak.
Ev sahibi anne de sesini çıkarmayacak hatta destekleyecek.

canım ya çok üzüldüm durumuna tamam keşke sende biraz paylaşımcı olsaydın ama haklısın alıştığın durumun bozulması korkutuyor seni ailenin yaptıı ise çok yanlış sonucta onların kızı sensin ve yaptıkları yanlış nyse üzme kendini bir çaresine bakarsın

Ben de kendi adıma yorumumu yapayım evet bunlar özeldir.Kişiseldir.Yokluk mu var sıkıntı da mıyız niye benim elbisemi kıyafetimi kullansın?
Rica da etmiyor üstelik ''ayarla'' diyor,emir veriyor.
Altı kardeş olan annemlerde bile böyle birşey söz konusu değilmiş.
Bir defa anneme bir elbise alınıyor o da ''bayramda giyerim.'' diye hiç giymeden saklıyor teyzem de iznini almadan o kıyafeti giyme gafletine düşüyor üstüne üstlük lekeliyor.
Vay sen misin bunu yapan ?
Bir sonraki sahne şu;
Bir küçük kız ağlaya ağlaya kıyafetini çamurlara batırıp çıkarmaktadır.Sene 1960.
O oluyor.Üstelik tek çocuk da değil.

Kaldı ki bilgisayar olayında da kuzenler bunu bayağı suistimal edecekler gibi.Gibi değil öyle.
Saati vakti belli olmayacak bir oturdu mu bir daha kalkmayacak.
Ev sahibi anne de sesini çıkarmayacak hatta destekleyecek.

ben de aynı düşünüyorum. benim için de kıyafet,kozmetik, takı gibi şeyler özeldir. ha bir arkadaşım olsaydı evde ya da kardeşim, çok beğendiği bir elbiseyi birkaç kez ödünç verirdim, ama ödünç alınan şeyi düzgün bir şekilde kullanacaksa...ödünç almanın da bir adabı vardır...ve bunun maddiyatla bir ilgisi de yoktur.

Daha önce böyle bir konu açmıştım. http://www.kadinlarkulubu.com/kendi...lar/448571-kuzenimin-okumak-icin-gelmesi.html
Kuznlerim bize gelecekti. Bu konu aile içinde bir kaç hafta kapandı. Hatta okulum için ailem taşınmayı bile düşnüyordu kiii..

Daha hanımefendilerimiz ankarada hangi okula geleceklerine karar verememişler öyle dedi annem dün. Ben de peşin pşin "Anne kusura bakma ama gelirlerse öyle her istedikleri gibi onumu bunumu kullanamazlar. Burası benim evim ve herkesin özeli var!" dedim. Annemin verdiği tepkiye bakınız :
"Kusura bakma ama eğer ankarada okumaya karar verirlerse gayet de gelirler. Çok rahatsız oluyosan yurda çıkabilirsin yada başkasında kalabilirsin. Benim hiç umrumda değil. Ben 3 kişinin sorumluğunu alacağım ve 1 kişi eksilse hiç de fena olmaz. istediğin yere gidebilirsin. Onlar geleceklerse eşyalarını da, bilgisayarını da, odanı da, kitabını da herşeyini kullanacaklar. Yok kullandırtmam diyosan kalacak yer arayabilirsin kendine sonuçta 30 gün bişey kaldı okulların açılmasına. Git kendine adam gibi bi kalacak yer bul. Süreni israf etme!" dedi.
ve babamın tepkisi. "Annen ne diyosa o."
Bu olay sabah oldu.

Az önce odamdan çıktım salona gittim. Koltuğa oturdum. Kumandayı elime aldım. babam içerden geldi. kapıdan girer girmez "Odana git." dedi. ben de "niye" dedim. O da "Odana git dedim salona falan gelme. Yemeğe de gelme." dedi. ben de sesimi çıkarmadım odama gittim. Kapıyı da kapattım. Oturdular bir güzel yemeklerini yediler. Şimdi de çay içiyolar. Ne annem ne de babam gelip bi yemek ye, bi su iç bile demediler. Belli ki artık bu evde istenmiyorum. Tavırlarına bakılırsa. Nedeni ise büyük ihtimalle yukardaki olay. Sırf eşyalarımı kullanamazlar dedim die bi evden atmadıkları kaldı. Suçlu ben olurum diye sesimi de çıkaramıyorum.
Donup kaldım öylece oturuyorum saf saf odamda. İçerde çay içip tv izliyip gülüyorlar. Sinirden ağlayamıyorum. Öyle saf saf duvara bakıyorum. Ellerim titreye titreye yazıyorum bunları. Size derdimi anlatmaktan başka yapacak bir şeyim kalmadı artık. Allaha sığınmaktan başka hiç bir şey yapamıyorum...

anneni pınar altuğ mu oynuyo bitanem?güzelim kurduğun basbaya bir sitcom mizanseni. hiçbir Türk ailesi bunu yapmaz başucuna 3-4 yurt katalogu bırakmış falan...yaşın daha küçük sanırım ama maşallah senaristlik aliyyülala. 3 yıl sizinle kalacak olan kuzenleriniz nasıl okul seçebiliyor hala,kayıt dönemi diye bir şey var okullarda.ekstradan anadolu liseleri nakille öğrenci kabul etmez(sağlık ve tayin harici) artı madem lise 3 e geçtiler,liseler ne zaman 5 sene olduki 3 sene daha kalacaklar diyosun.sadece irem gelecekti bir de kardeşimi eklendi? aaaa:18: sen ablalarını bu konularla meşgul etme güzelim,ciddi sorunun olmasın hayatta inşallah.benden sana bir öğretmen ve abla tavsiyesi üniversiteye giriş çok zorlaştı şimdiden çalışmaya başla.
(diğer konuna da benzer şeyler yazdım)

anneni pınar altuğ mu oynuyo bitanem?güzelim kurduğun basbaya bir sitcom mizanseni. hiçbir Türk ailesi bunu yapmaz başucuna 3-4 yurt katalogu bırakmış falan...yaşın daha küçük sanırım ama maşallah senaristlik aliyyülala. 3 yıl sizinle kalacak olan kuzenleriniz nasıl okul seçebiliyor hala,kayıt dönemi diye bir şey var okullarda.ekstradan anadolu liseleri nakille öğrenci kabul etmez(sağlık ve tayin harici) artı madem lise 3 e geçtiler,liseler ne zaman 5 sene olduki 3 sene daha kalacaklar diyosun.sadece irem gelecekti bir de kardeşimi eklendi? aaaa:18: sen ablalarını bu konularla meşgul etme güzelim,ciddi sorunun olmasın hayatta inşallah.benden sana bir öğretmen ve abla tavsiyesi üniversiteye giriş çok zorlaştı şimdiden çalışmaya başla.
(diğer konuna da benzer şeyler yazdım)

Kusura bakmayın ama benim işi gücü olan insanları buraya oturtup yorum yaptırma gibi bi niyetim yok. Ayrıca, ben buraya yorum yaptırınca bir kazanç sağlamıyorum. oturup senaryo yzacak olsam şu an burda olmazdım. kimseden de yorum beklemezdim. derdimi anlamayacaksanız ve senaryo yazıosun diyecekseniz sessiz kalabilirsiniz. fikrinize saygı duyuyorum ama bu kadar kesin kararlarınızı da kınıyorum. Herkesi aynı keseye koymasanız keşke.
Yurt katologlarını ben ilk liseye başladığım zaman almıştık dışarı gidersem diye. Onlar duruyormuş o da ortaya çıkarmış bırakmış. sabahları erken gidiyor işe ve genelde bana bir şey söyleceği zaman uyandırmak yerine not bırakır. buda ordan gelen bir alışkanlık. Herkesin annesini bir tutmayın. Kzenimi 2 sene önce göndermediler ankaraya daha küçük diye. O da şimdi üniversite dönemi yaklaştığı için ankaradaki bir liseye PUANINA GÖRE NAKİL ! yaptırıp burda okumak istiyor. Tarih onlar için öenmli değil çünkü tanıdıkları varmış burda. 3 seneden kastım, Lise 3,Lise 4.. Üniversiteye ilk geçtiği sene de biz de kalmayı düşüyor. eğer istediği yeri tutturamazsa bir sonraki snee için bizde hazırlık yapıp burda dershneye gdecekmiş. İremin kardeşi değil ayrıca. Diğer kuzenim. Ama çok şükür onun babası öyle bencil biri olmadığı için kızının buralara gelmesini uygun bulmadı. Eğitime orda devam edecek. Şu an tek sorun irem. Ayrıca emin olun üniversite sınavına sizin düşündüğünüzden daha çok çalışıyorum çünkü hedefim büyük.
Herkesin konusunu ve probleminin bir tutmazsanız sevinirim. Sizin gibi düşünen üyeler yüzünden burda bir çok kişi konu açmaya çekiniyor. Kimseyi yalancı durumuna düşürmenize ve haksız yere infaz yapmanıza gerek yok. :34:

Diğer arkadaşlara da yorumları için teşekkür ederim. Annem bir kaç gün önceki gibi çok da soğuk davranmıor ama İremle ilgili bir telfon geldiğinde ben direk odam gidip sessiz kalıyorum. Annemle daha fazla tartışmaya tahammülüm kalmadı.
Dün de misafirimiz vardı. İşte çay götür, şunu getir falan. Misafirimiz annemin teyzesinin kızı ve onun kızıydı. Kızyla ben aynı yaştayız. Beraber büyüdük. (Damla) Ona anlattım durumu o da çok kızdı anneme. Bilerek anneme gidip taşınacak mısınız dedi laf olsun diye. annem de iremin okuluna bağlı dedi. O da kızının okulu nolacak servis yokmuş ? dedi. annem de benim için öncelikli olan şimdilik iremin okulu. iremin okulunun buraya servisi varsa, kızın( kzımın da değil) okulu önemli değil dedi. damla da kızdı anneme. Teyze sen niye böyle oldun. ne demek iremin okulu kızından önemli. O senin tek çocuğun, senin öncelikli görevin kızın, irem değil dedi. Annem de sessini çıkarmadı içeri gitti. Öyle yani. Konuşmamaya çalışıyorum çünkü ne zaman sesimi çıkarsam ters ters bakıyo. Dün Damlanın annesi (annemin kuzeni yani) okul nasıldı sınavlar karne falan dedi. ben daha ağzımı açmadan annem konuyu değiştirdi. Bn de içeri gittim.

Size yardımcı olması açısından her şeyi yazıyorum buraya.

canım cidden yurda çıkma imkanın varsa çık ya..
bunlarla uğraşıp en güzel yıllarını zehir etme..bu kadarıda fazla artık yani..
abartmış annende..neymiş bu irem ya! senin kızın üzülüyo biz bile hissedebiliyoruz..o nasıl görmüyo..
hadi baban arkanda olsa neyse..

bu arada sizin tek sorununuzun irem olduğuna eminmisin?

canım cidden yurda çıkma imkanın varsa çık ya..
bunlarla uğraşıp en güzel yıllarını zehir etme..bu kadarıda fazla artık yani..
abartmış annende..neymiş bu irem ya! senin kızın üzülüyo biz bile hissedebiliyoruz..o nasıl görmüyo..
hadi baban arkanda olsa neyse..

bu arada sizin tek sorununuzun irem olduğuna eminmisin?

Annem normalde çok iyidir. Yani her şeyimle ilgilenir. Benim için herşeyi yapar. Ama dediğim gibi.
"NORMALDE"..
Bu irem konusu yokken gayet iyiydik biz annemle. İrem konusu dışında, bir hatam olsa açıkça söylerdi. Ama ne zaman İrem konusu açıldı. Kadın bir garip oldu. Tanıyamıyorum annemi.
Zaten hep aynıydı bu görüşü. "İrem beden uslu, irem benden ağır başlı, irem benden zeki.. ben hep uçuk, ben hep akılsız, ben hep zekasız.."
İremin içini dışını ben bilirim ya. Sonuçta arkadaşlık eden bnim onunla. Her şeyini en iyi ben bilirim. annemin gözünde İrem hep aynıdır. Değişmez. Halbuki o çok sevdiği irem çok da fenadır yani. Bunu bütün kuzenler olarak biliriz. Ama annemin gözünde irem sabittir.
"Sen kızımsan, o da kardeşimin çocuğu" diyip duruyor. Bir irem konusu ailemle aramın açılmasına ne kadar kolay sebep oldu. Zaten babmla çok çok iyi değilimdir. Daha önce yazdığım gibi bir kere olsun "canım kızım" diyerekten sarıldığını hatırlamam. çünkü sarılmamıştır. 1 Kere bile vurmamıştır o da kabulüm.çalışır mı çalışır, isteklerimi yapar mı yapar. Ama bundan ibaret.
annem benimle çok ilgilenirdi bi aralar. sarılırdı ederdi. Derdimi dinlerdi. Ama ne zaman irem gelecek dendi. kadın 360 derece döndü. Ay bilmiyorum irem midir asıl neden ama. Yok yok yok. düşünüyorum yok. Dışarda bir şeyimi gördüler desem dışarı çıktığım yok, bir kusur ettim bir şey söyledim desem zaten benim aklıma takılırdı niye böyle dedim diye, onların istemediği bir davranışta bulunmuş olsam annem uyarırdı ve bu kadar da abartmazdı. Bilmiyorum. Kuzenlerim konusunda annem çok hassastır. Tek irem değil bu. Ama yaşıt olduğumuz için belki de bu kadar önem verişi.. :31:

canım annenler fazla abartmış tavırlarını ama sende haklı değilsin allah aşkına ben lisede istediğim bölüme gidememiştim dayımlarda kaldım 1 dönem mecburiyetten ,emin ol hiç istemedim kalmak elime kumanda alsam kuzenim sorun yaratırdı , hep dışlandım allah razı olsun yemek ve kalacak yer verdiler ama emin ol kimse kimseye yük olmak istemez emin ol bi süre sonra çevre edinince o kalmak istemicek zaten düşünbi ailenden ayrısın sığıntı gibisin banyo yaparken bile çekindim ben ya sen kıyafet ve eşyadan bahsediyosun allah aşkına eşya nedir ya insanların ürettiklerini allahın yarattığı bir kula tercih ediyosun yazık kendine gel bence o kız yemicek seni

canım annenler fazla abartmış tavırlarını ama sende haklı değilsin allah aşkına ben lisede istediğim bölüme gidememiştim dayımlarda kaldım 1 dönem mecburiyetten ,emin ol hiç istemedim kalmak elime kumanda alsam kuzenim sorun yaratırdı , hep dışlandım allah razı olsun yemek ve kalacak yer verdiler ama emin ol kimse kimseye yük olmak istemez emin ol bi süre sonra çevre edinince o kalmak istemicek zaten düşünbi ailenden ayrısın sığıntı gibisin banyo yaparken bile çekindim ben ya sen kıyafet ve eşyadan bahsediyosun allah aşkına eşya nedir ya insanların ürettiklerini allahın yarattığı bir kula tercih ediyosun yazık kendine gel bence o kız yemicek seni

Sanırım konu sahibinin eski konularını okumadınız.
Okuyun da rollerin nasıl değiştiğini görün.
Hiç de o kızlar sığıntı gibi değil..Arkalarında öz kızına ''birşey olsa önce kuzenini kurtarırım.'' diyen teyzeleri varken...

canım biz senle aynı yaştayız sen haklısın söz konusu sadece eşyalar değil normal bir insan ders çalışırken karşında 20 dakika gülen insanın ağzının ortasına iki tane çakmak ister annen güya akrabalarına mahcup olmamak için seni eziyo yada şımarıklığından (!) dolayı kendince böyle bi otorite sağlıyor
okulunun yurdu var mı ? ben senin yerinde olsam okuluna gider yurt kayıt evraklarını eve getirirdim blöfe böyle blöf yapardım
bunu yapmaya çekiniyorsan böyle kilitli kutular oluyor ayakkabı kutusu gibi ama kilitleri oluyor onlardan al iki üç tane içine tüm ojelerini eşyalarını tarağımı ıvır zıvırını koy o kutularıda elbise kolabının en dip köşesine koy anahtarlarını da boynuna as halıya filan koy ne bileyim öyle eşyalarını sakla

benimde senin dediğin gibi bir kuzenim vardı 3 ay kaldı ! kilitli kutular işe yarıyor canım bencillik değil bu kuzeni bencil empati kurmayı bilmiyosa tweety ne yapsın

Annem normalde çok iyidir. Yani her şeyimle ilgilenir. Benim için herşeyi yapar. Ama dediğim gibi.
"NORMALDE"..
Bu irem konusu yokken gayet iyiydik biz annemle. İrem konusu dışında, bir hatam olsa açıkça söylerdi. Ama ne zaman İrem konusu açıldı. Kadın bir garip oldu. Tanıyamıyorum annemi.
Zaten hep aynıydı bu görüşü. "İrem beden uslu, irem benden ağır başlı, irem benden zeki.. ben hep uçuk, ben hep akılsız, ben hep zekasız.."
İremin içini dışını ben bilirim ya. Sonuçta arkadaşlık eden bnim onunla. Her şeyini en iyi ben bilirim. annemin gözünde İrem hep aynıdır. Değişmez. Halbuki o çok sevdiği irem çok da fenadır yani. Bunu bütün kuzenler olarak biliriz. Ama annemin gözünde irem sabittir.
"Sen kızımsan, o da kardeşimin çocuğu" diyip duruyor. Bir irem konusu ailemle aramın açılmasına ne kadar kolay sebep oldu. Zaten babmla çok çok iyi değilimdir. Daha önce yazdığım gibi bir kere olsun "canım kızım" diyerekten sarıldığını hatırlamam. çünkü sarılmamıştır. 1 Kere bile vurmamıştır o da kabulüm.çalışır mı çalışır, isteklerimi yapar mı yapar. Ama bundan ibaret.
annem benimle çok ilgilenirdi bi aralar. sarılırdı ederdi. Derdimi dinlerdi. Ama ne zaman irem gelecek dendi. kadın 360 derece döndü. Ay bilmiyorum irem midir asıl neden ama. Yok yok yok. düşünüyorum yok. Dışarda bir şeyimi gördüler desem dışarı çıktığım yok, bir kusur ettim bir şey söyledim desem zaten benim aklıma takılırdı niye böyle dedim diye, onların istemediği bir davranışta bulunmuş olsam annem uyarırdı ve bu kadar da abartmazdı. Bilmiyorum. Kuzenlerim konusunda annem çok hassastır. Tek irem değil bu. Ama yaşıt olduğumuz için belki de bu kadar önem verişi.. :31:

yerinizde olsam şu saatten sonra kendimi savunmak için birşey söylemezdim. zaten herşey ortada ve anneniz de inanmak istediği şeye inanıyor. siz kendinizi karşı tarafa karşı savundukça anneniz de kuzeninizi daha fazla savunacaktır. bu yüzden hiç birşey söylemeyin. kendi eşyalarımı kullandırtmam demeyin, kuzeniniz gelirse eğer vermezsiniz eşyanızı olur biter.

yorum yapan bazı arkadaşlar kuzenleri ile herşeylerini paylaştıklarını yazmış, ben de paylaşırım ama bunun bir sınırı vardır. yeri gelir kardeşimin bile eşyalarıma dokunmasından rahatsız olurum mesela. bunlar yadırganacak şeyler değil. herkes aynı şekilde ''paylaşımcı'' -ki maalesef bu paylaşımcılık çok suistimal ediliyor- olmak zorunda da değil.

annenizin niye böyle davrandığına da kafa yormayın. yaptığı yanlış sonuçta fakat neden böyle davrandığını anlamak da sorunu çözmez sanırım. zamanla kendisi kafasında çözümler bazı şeyleri. o zamana kadar siz de kuzeniniz ve onun gelişi hakkında tek kelime etmeyin. unutmayın ki o ev sizin değil, ailenizin ve siz ne kadar hak iddia etseniz de onların yanında onlara muhtaç yaşıyorsunuz. bu yüzden evin idaresi konusuna karışmayın. kuzeniniz gelince onunla aranızda sınırlara dikkat edin olabildiğince. en baştan sınırlarınızı koyarsanız eşyalarınız konusunda sıkıntı çıkmaz sonra...

kendinizi kuzeninizin yerine koyun daha iyi bir okula gitmek isteseniz ve gitmek istediğiniz okul teyzenizin orada olsaydı aileniz size yurda vermek istemese teyzenize bırakmak istese ve kuzeniniz sadece rahatı bozulacak diye sizi istemese siz ne yapardınız aileniz size kuzeninizin yaşadıklarını yaşatmak istemiş ama siz hala aynı şımarıklıkta aynı bencilliktesiniz asıl bencil olan sizsiniz...benim kuzenimde bizde kaldı okumak için elbetteki anlaşamadığımız noktalar oldu ama ben hiçbir zaman ona sığıntı muamelesi yapmadım rahat edebilmesi kendisini evinde hissedebilmesi için elimden geleni yaptım şimdi kaç yaşında insanlarız hala konuştuğumuzda çok güzel zaman geçirttiğim için teşekkür eder bana he defasında seni seviyorum diye mesajlar yazar ilerisini düşün birgün sen ona muhtaç olursan empati kurun lütfen senin imkanın var onun imkanı ise sizsiniz ne kadar onları bencil olarak nitelendirsende ne kadar sevmezsen sevme o senin kuzenin...
burada seni haklı görüp asla kabul etme evi terk et diyenler nasıl böyle bir zihniyete sahip olabiliyorlar anlamıyorum hepiniz hayal dünyasındamı yaşıyorsunuz lak lak yapıcaz hep diyorsun yapma ders çalışcam de çekil kenara ama eşyanı kullandırtma öle yapmasın böle yapmasına izin verme ne demek yaa bu kadarmı akrabalık kardeşlik duygularımızı yitirdik sizi rahatsız eden konulardan biri özel arkadaşınızı eve çağırdığınızda yanlız görüşememek mi çağırmayın gelmesin ne işi varmış evde aileniz yokken gelmesi rahat rahat televizyon seyredememk mi yapmayın lütfen rahatınıza birisinin okumasını elinden almayın.siz ne kadar kuzeninize yardımcı olur onu kollar gözetirseniz Allahta tüm işlerinizde yardımcı olur sizi kollar gözetir unutmayın..niyetinizin kötü olmadığını tahmin ediyorum ama sizin nabzınıza göre şerbet verecek insanların yorum yapmasını beklemeyin...Allah sizi okumak isteyipte istenmediğiniz bir yere gitmek mecburiyetinde bırakmasın ne diyeyim..

kendinizi kuzeninizin yerine koyun daha iyi bir okula gitmek isteseniz ve gitmek istediğiniz okul teyzenizin orada olsaydı aileniz size yurda vermek istemese teyzenize bırakmak istese ve kuzeniniz sadece rahatı bozulacak diye sizi istemese siz ne yapardınız aileniz size kuzeninizin yaşadıklarını yaşatmak istemiş ama siz hala aynı şımarıklıkta aynı bencilliktesiniz asıl bencil olan sizsiniz...benim kuzenimde bizde kaldı okumak için elbetteki anlaşamadığımız noktalar oldu ama ben hiçbir zaman ona sığıntı muamelesi yapmadım rahat edebilmesi kendisini evinde hissedebilmesi için elimden geleni yaptım şimdi kaç yaşında insanlarız hala konuştuğumuzda çok güzel zaman geçirttiğim için teşekkür eder bana he defasında seni seviyorum diye mesajlar yazar ilerisini düşün birgün sen ona muhtaç olursan empati kurun lütfen senin imkanın var onun imkanı ise sizsiniz ne kadar onları bencil olarak nitelendirsende ne kadar sevmezsen sevme o senin kuzenin...
burada seni haklı görüp asla kabul etme evi terk et diyenler nasıl böyle bir zihniyete sahip olabiliyorlar anlamıyorum hepiniz hayal dünyasındamı yaşıyorsunuz lak lak yapıcaz hep diyorsun yapma ders çalışcam de çekil kenara ama eşyanı kullandırtma öle yapmasın böle yapmasına izin verme ne demek yaa bu kadarmı akrabalık kardeşlik duygularımızı yitirdik sizi rahatsız eden konulardan biri özel arkadaşınızı eve çağırdığınızda yanlız görüşememek mi çağırmayın gelmesin ne işi varmış evde aileniz yokken gelmesi rahat rahat televizyon seyredememk mi yapmayın lütfen rahatınıza birisinin okumasını elinden almayın.siz ne kadar kuzeninize yardımcı olur onu kollar gözetirseniz Allahta tüm işlerinizde yardımcı olur sizi kollar gözetir unutmayın..niyetinizin kötü olmadığını tahmin ediyorum ama sizin nabzınıza göre şerbet verecek insanların yorum yapmasını beklemeyin...Allah sizi okumak isteyipte istenmediğiniz bir yere gitmek mecburiyetinde bırakmasın ne diyeyim..

Sanırm sadece ilk mesajı okumuşsunuz o kadar..Sonraki yaşananları konu sahibinin önce açtığı konulardan bihabersiniz.
Bu meselede sadece ve sadece konu sahibi ''sığıntı'' muamelesi görmektedir.Başka kimse değil.Söz konusu ''ikinize birşey olsa önce kuzenini kurtarırım.'' diyen bir anne var.Siz normal mi buluyorsunuz böyle birşeyi ? Öz evladının başucuna yurt broşürleri koyuyor.Oruçlu olan öz kızlarını iftar zamanı aç acına odasında bırakıyorlar.Nerede merhamet ? Dinden imandan Allah'tan bahsetmişsiniz...Bu zulume alkış mı tutuyorsunuz ?
Kuzenleri akrabalık,kardeşlik vb. duygularını çok güzel suistimal etmişlerdir.
Kardeşlikse kardeşlik.İnsan kişiseline,özeline sahip çıkabilmeli.Birileri sınırları aşıyor mu ''dur'' diyebilmeli.Herşey bir yere kadar.

Back
X