Donup kaldım..

tamamen haklısın bana göre.bencillik,paylaşmayı bilmemeklede alakası yok.misafir gibi gelse tamam paylaşırsın belki herşeyini ama uzun süre olunca iş değişiyor.herkesin bi özeli var.şahsen bende vermem kimseye bilgisayarımı odamı..annenler seni hizaya sokmak için yapıyorlar böyle ama çok sert çıkmışlar.annenin laflarını bana annem dese küserim konuşmam galiba.kincilik değil bu ben haksızlığa gelemem ve sana burada haksızlık yapıldığını düşünüyorum.

bence evden gitme sakın.dağdan gelip bağdakini kovmakta neymiş..sen mesafeni koy.onlarda samimi olamaz.bişeyi kullanmaya kalkarlarsada ben sevmiyorum böyle şeyleri de.çocuk değillerdir herhalde annene şikayet etsinler.

vay anasını...
forum paylaşımcı gençlik kaynıyo helal olsun :51:
düşman geliyo ya tabi kilitlesin tüm eşyalarını anahtarı donunda saklasın, boynuna asarsa görüp gece çalabilirler alimallah :43:

arkadaş durumdan şikayetçi olduğu için öyle dedim. zaten memnun olsa böyle bi konu açmazdı. sonuçta herkesin bi özeli var. bunun paylaşımcı olmakla alakası yok. teşekkürler.

ailenin yaptıklarına bir anne olarak çok şaşırdım. tabiki senin tepkin de yanlış ama bunun yanlışlığını ailen de çok yanlış anlatmış sana.
dünya malı dünyada kalır o sebeple eşyalarına bu kadar önem verme.

Ben olsam yurda çıkardım.Çok sinir bozucu bir şey.Sen onların evladısın.Belki tek çocuksun diye biraz şimarık büyümüş olabilirsin ama bu tepkileride çok kırıcı.

Evet oruçluydum iftar zamanı odama yolladım. Masamın üzerinde kek falan vardı. Beni onlar yemekte istemeyince bende kekle falan idare ettim. yemek mühim değil ama böyle davranmaları kendimi üvey çocuktan farksız hisstmeme yol açtı.
Çoğu üyemiz burda bencilce davranıyorsun, paylşaımcı değilsin demiş. görüşlerinze elbette saygılıyım ama Tam tersine. bütün arkadaşlarım paylaşımcı olduğumu söyler. hiç bir zaman malım bir arkadaşımdan yada akrabağamdan önemli olmamıştır. Canlarımı istesinler veririm ama İremin huyu şu.
Mesela bize bazen kalmaya geldiğinde tatillerde falan odama benden habersizce girer istediğini alır çıkar, bi daha da ben onu geri alamam. Tamam gelsin benden izin istesin veririm. Sonuçta tekrar alınır yani tamam da. ne o öyle odama gizlice girip istediğini seçip gitmek ? Malesef kaç kez uyarsam da İrem bu huyundan vazgçemio. herkese karşı böyle. Bir gün bir şeyimi ararım. Nerde ? İremden cevap : Ben aldım.
Benim niye haberim yok ? Sormaya gerek yok diye düşündüm.. Eğer bu kız tatillerde 1-2 hafta geldiğinde bile böyle yapıyorsa ben 3 sene naparım allah aşkına biraz da bana hak verin. Bide şöyle bir huyu var. Kendisinin bir şeyi istediğinde ölse yine vermez. O benim eşyalarımı izinsiz alır, ama ben ondan izinli olarak bir şey istesem "olmaz"..
2 toka, 3-5 tshirt yada takı ? Yine alınır. sorun değil. En büyük sorun benden izinsiz alması ve o aldığı şeyi geri teslim etmemesi. İnsan biraz saygı ister dimi kendi eşyaları için ? Siz olsanız razı olur musunuz her şeyinizin karıştırılmasına ? En kötüsü de irem bu huyundan hiç de rahatsız değil.
Hanımefendi tek başına ders çalışamıyor böyle bir huyu da var. Evdeyken kardeşiyle çalışıyor zaten. Bide bana konuşurken "Artık beraber çalışırız kuzi. senin bi tane elbisen vardı. onu da bana ayarla. gelince alıcam" dio. Pardon ?
Bana kim sordu bunu ? Ayrıca iremle ders çlışmak işkence. insan test çözerken bir kelimeye takılır da 20 dakika güler mi ? yapmayın lütfen. Okul zmanı okuldan gelince alır bilgisayarı bi yandan ders çalışır bi yandan facebook,msn .. al alabilirsen o pcyi. Gördüm, yaşadım biliyorum. Kuzenimi tanıdığım için zaten bu tepkilerim. Tek çocuk büyümemle alakası yok. Zaten ben de iremgille büyüdüm. Hep iç içeydik. bana ne alındıysa ona da alındı. yeri geldi ben param olunca gittim kendime aldığımdan ona da aldım. hatta geçen gün alışverişe çıktığımda ona da kolye aldım kendime aldım diye. Bunun paylaşımla alaksı yok. Çoğunuz bencil olduğumu düşünebilirsiniz ama haklı nedenlerim olmasa zaten sorun yaratmam. En çok da annemin tavrı kırdı beni. Ne demek öz çocuğuna oraya git buraya git demek ? İremin ailesi yurtta kalamsından yana ama annem "küçücük kız yurtta napıcak" diyo. Bana gelince "yurda git"..
Nedir peki bu ? İnsanın öz annesinin böyle olması normal midir sizce ? İnsanın babası bu duruma hiç mi ses çıkarmaz ?
Hah bide üstüne bu sbah 3-4 tane yurt katoloğu bırakmış sağolsun!
İrem izinsiz herşeyimi kullanır ama annemin tepkisi "bırak kullansın, izin almasına gerek yok." olur . Eşya benim eşyam ? Sen benim iznime neden karışırsın ki anne ? Söyleyeceği şey "alabilir miyim." Bu kadar bsit. ama hani eşyalar annemin ya. sormasına gerek yok. istediği gibi kullanabilir. anneme söylemek istediğim de buydu zaten. :95:

Son düzenleme:
Canım valla ben sana hak veriyorum.Benim kuzenlerimde(!) menfaatçi insanlar ve öyle 3 yıl falan düşünemiyorum bile.
Çok haklısın..Hiçbişey değişmese bile sen aynı evde yaşamak istemeyi kabul etmek zorunda değilsin.Herkesin bi düzeni var,alıştığı hayat var.Hele böyle yüzsüz insanlarla yıllarca aynı evi paylaşmak çok zordur.
Annenin tavrıda çok kırıcı ..Ona gelince küçücük kız,peki sen ? sen kocaman değilsin ki.Ayrıca insanın öz evladı yani.
Herneyse; Umarım herşey yoluna girer,bence sakince annenle konuş,bu duruma üzüldüğünü,iremi sevdiğini ama yıllarca aynı evi paylaşmak istemediğini,yurtta kalmasının onun için daha iyi olacağını anlat.Sonuçta o bi şekilde evinden ayrılıcak ve düzeni değişicek,pekala yurt hayatınada alışabilir.
Allah yardımcın olsun canım.

Canım valla ben sana hak veriyorum.Benim kuzenlerimde(!) menfaatçi insanlar ve öyle 3 yıl falan düşünemiyorum bile.
Çok haklısın..Hiçbişey değişmese bile sen aynı evde yaşamak istemeyi kabul etmek zorunda değilsin.Herkesin bi düzeni var,alıştığı hayat var.Hele böyle yüzsüz insanlarla yıllarca aynı evi paylaşmak çok zordur.
Annenin tavrıda çok kırıcı ..Ona gelince küçücük kız,peki sen ? sen kocaman değilsin ki.Ayrıca insanın öz evladı yani.
Herneyse; Umarım herşey yoluna girer,bence sakince annenle konuş,bu duruma üzüldüğünü,iremi sevdiğini ama yıllarca aynı evi paylaşmak istemediğini,yurtta kalmasının onun için daha iyi olacağını anlat.Sonuçta o bi şekilde evinden ayrılıcak ve düzeni değişicek,pekala yurt hayatınada alışabilir.
Allah yardımcın olsun canım.

Ahh bi dinlese :59: Yorumun için teşekür ederim canım.. İşte en çok da bu üzüyor beni. O kardeşinin çocuğu olabilir ama ben de kızıyım. Hakkım yok mu bu evde söz sahibi olmaya.. Neden bana hiç bir şey sorulmuyor.
Onunla yaşayacak olan benim. :59:

Ahh bi dinlese :59: Yorumun için teşekür ederim canım.. İşte en çok da bu üzüyor beni. O kardeşinin çocuğu olabilir ama ben de kızıyım. Hakkım yok mu bu evde söz sahibi olmaya.. Neden bana hiç bir şey sorulmuyor.
Onunla yaşayacak olan benim. :59:

Çok üzüldüm ya,cidden dualarımdasın.
Ben seni çok iyi anlıyorum; kendi adıma konuşmak gerekirse,bize düşmedi öyle kardeş gibi kuzen.
Menfaatçi insanlardan tiksiniyorum.Onlarda bu gruptan . Hep bi çekememezlik. Hep kendilerine olsun herşey.
Annemi bile sahiplenmeye çalışırlardı,yalakalıklar falan.Ben ilişkimi kestim ama annem tam olarak gerçeği göremiyor.
Belkide annen sinirlendi bi an kızgınlıktan öyle dedi,nolursa olsun insanın öz evladı,kardeşinin çocuğundan kıymetli olacak değil.Bence anne sakince konuşmak istiyorum seninle diyerek güzel güzel anlat içindekileri ..
Elbette anlayacaktır inş.Bol bol dua et bu günlerde.İstemediğin bişeyi yapmak,kabul etmek zorunda değilsin,hayır demeyi bil,alttan alma.Bağıra çağıra anlatma ama kesin kesin istemediğini belli et,tavrını koy.Umarım dilediğin gibi olur canım.

Çok üzüldüm ya,cidden dualarımdasın.
Ben seni çok iyi anlıyorum; kendi adıma konuşmak gerekirse,bize düşmedi öyle kardeş gibi kuzen.
Menfaatçi insanlardan tiksiniyorum.Onlarda bu gruptan . Hep bi çekememezlik. Hep kendilerine olsun herşey.
Annemi bile sahiplenmeye çalışırlardı,yalakalıklar falan.Ben ilişkimi kestim ama annem tam olarak gerçeği göremiyor.
Belkide annen sinirlendi bi an kızgınlıktan öyle dedi,nolursa olsun insanın öz evladı,kardeşinin çocuğundan kıymetli olacak değil.Bence anne sakince konuşmak istiyorum seninle diyerek güzel güzel anlat içindekileri ..
Elbette anlayacaktır inş.Bol bol dua et bu günlerde.İstemediğin bişeyi yapmak,kabul etmek zorunda değilsin,hayır demeyi bil,alttan alma.Bağıra çağıra anlatma ama kesin kesin istemediğini belli et,tavrını koy.Umarım dilediğin gibi olur canım.

Ediyorum dua... Bol Bol.. Şu aralar Rabbimden başka sığınacak, konuşacak kimsem yok. Hak verdiğin ve iyi dileklerin için teşekür ederim. :54: Bu sabah tekrar konuşmayı denicem. Durumu yazarım. :59:

bunun paylaşımla alakası yok, ben 1 kuzenim vardır aylarca gitmesin isterim, öbür kuzenim var ireme benzer 2 hafta zor tahammul ediyorum. ailenizin tepkisi çok aşırı. üvey evlat mısınız ne :37:

Kıskanıyorsun, şımarıksın demişler :)) Tek çocuk olmak toplumumuzda özenilen bir şey. Kimin kimi kıskandığını bu yazılanlardan ayan beyan görebiliyorum. O yüzden yorumlarda hep sana yüklenmişler. Annenin tavrını normal görüyorlar demek ki? Öz evlada üvey muamelesi yapmayı.. Kendileri de öyle anne olacaklarsa çocukları için üzüldüm.

Neyse konuya geleyim. Asi bi evlat olmadığını varsayıyorum. Annen haksız. Dolayısıyla baban da. Biz annelerimizi kusursuz varlıklar olarak görüyoruz ama onlar da normal birer insan. Hataları olabilir. Kendileri de kabullenmek istemez ama bu böyledir. Objektif olmak lazım. Sana yaklaşımı hoş değil. En azından bu kadar keskin davranmamalıydı. Senin yaşındaki bir kızı evden kovmak nedir? Tek çocuk olduğun halde, daha bir üstüne düşmeleri gerektiği halde bu şekilde yaklaşmalarını olumlu karşılamıyorum. Ve evet, bahsedildiği gibi, senin bir yere gidemeyeceğini düşündükleri için böyle diyorlar. Herkes her şeyini paylaşmak zorunda değildir. Okuduğuma göre de çok lakayıt bir kuzenin varmış. Ama onu daha üstün tutmalarını anlamadım. Yani sebep nedir? Ailenle ilişkin nasıldır? Aranızda sorunlar olur muydu?

Ayrı odalarınız olacaktır muhtemelen. Kapını kitler dersini de çalışırsın. Tepkini de direkt söyle kıza. Alttan aldıkça tepeye çıkar bazı insanlar. Sen sert oldukça o alttan almaya başlayacaktır. Denenmiştir :)

Tek başına ders çalışmaya alışmış biri için kuzeninin çıkaracağı zorluğu tahmin ediyorum.Alıştığın düzeni biliyor annen. Niye birden bu tavrı koyuyor, enteresan. Eşyalarını gerektiğinde paylaşıyorsun da zaten. Kuzeninle yaşıtmışsın ama sen ondan daha olgunsun. Baktın olmuyor, seç bir tane yurt. Özlesinler seni, kıymetini anlasınlar.

Son düzenleme:
Offf of bu anne babalar... Belli ki sana ders vermeye çalışıyorlar ama ağızlarına yüzlerine bulaştırmışlar. Eminim anne olan üyeler bana kızacak ama anne babaların iyi yapıyorum sanarak yaptıkları hatalardan dolayı nice psikolojisi bozulmuş insan kazandırılıyor topluma.

Yazıyı okuduğumda şaşırdım ama ben asıl yorumları okuyunca dondum :)) şaşkınlıktan güluyorum..
Nerde yaşıyoruz biz Amerikada falan mı ?
Oralarda ana-babalar cocuklarını evden kovuyor , yurda çık , kendini geçindir diyor ..

Benim evim de ailemde! ki aileysek , kaç kısıysek herkezin fıkrı alınır ve ona göre kararlar verilir..
Aile olmanın kavramı budur çunku .. Ve annem kuzenım gelicek diye ben istemediğim halde bana ait odayı eşyaları hatta benim yerimi onlara vermeye hazırsa durup bir düşünürüm . Bunlar gercekten benim ailemmi diye..
Ana babanın ilk görevi : kendi cocuklarıdır .. yiğeni, kardeşi, kuzeni falan değil ..

yurda çık cnm hem maddi anlamdada ailen yurt parasını vericek herhalde. bütün eşyalarını laptopunu da yanına al mutlu mesut yaşa. ne o aile ile ne da o kuzenlerle beş dk durmazdım.

canım bende tek çocuk gibi büyüdüm ablam benden 12 yaş büyük ben kendime geldigimde o üniversitedeydi sonrada evlendi zaten tatile geldiginde bile tahammül edemiyordum bazen.Şu an öyle bir problem yok Allaha şükür ikimizde kardeşi oldugunun farkında olan bireyleriz.Ailende senin bu huylarından rahatsız oldugu için seni akıllandırmak istemişler her istedidiginin olmayacagını anlatmak için yapmışlar. Kaldı ki kuzenini madem normal zamanda seviyorsun o geldigindede çok çok çok eglenceli bir hayatın olabilir.Hem arkadaş ortamı açısından hem aile açısından eğlenceli olacaktır.Kaprislerini bir yana bırakırsan mutlu olacagına inanıyorum.

ben senin yerinde olsam çıkardım yurda çok fenada tavır alırdım baştan sallamazlar ama bak nasıl peşinden koşucaklar bence başının çaresine bak ailene muhtaç olmamaya çalış

Back
X