- 6 Mart 2024
- 12.062
- 10.576
- 218
- 29
- Konu Sahibi Lady Guinevere
-
Dönmesi için 6. Aya kadar normalKızlar bebeğim 4 aylık. Kontrollerinde her sey güzel ve yolunda çıkıyor. Aktif bir bebek. Uykuları aşı zamanları hariç güzel.
Ama hala dönemiyor. Instagraöda bakıyorum 3.ayda dönüyor herkesin bebeği. Bizimkinin çabası var son bir haftadır. yani dönme isteği var ama henüz desteksiz hiç dönemedi. Bu bir sorun mu?
İkinci konu da ilk doğduğu zamandan beri var bu. Uykuya dalacağı zaman tam o mayışıklık halinde kafasını sağa sola çeviriyor. Ben onu sallayınca duruyor ama eğer sallamazsam kendini uyandırana kadar devam ediyor. Kundak yapıyorum hala. Kollarını dısarı çıkarırsa da duruyor kafası. Acaba kollarını çıkarmaya çalıştığı için mi sallıyor kafasını? Bilimci açıkken öyle bir hareketi yok.
Bir de hazır kundak demişkenKundaktan çıkarmak istiyorum artık ama hala daha kollarımı kumdaktan çıkarırsa kendini uyandırıyor. Eli direkt yüzüne gözüne gidiyor. Ama havalar çookl sıcak bulunduğumuz yerde. Çıkarmak istiyorum kundaktan. Nasıl yapıcam? Tecrübesi olan var mı?
karnının üzerine yatırdığımda yerleri yalamaktan baska bir sey yapmıyor aslaDönmesi için 6. Aya kadar normal
Karnının üstüne yatır kendını azcık zorlasın beyimiz :) çabalasın ki kasları gelişsin
Benım oğlumda kollarını kundağa alınca başını sallardı açınca rahatlardı çünkü başka çaresi yoktu kafası serbestti
Kundaktan aşama aşama çıkardık önce tek kol sonra tek kol öyle tavsıye almıştık elini yüzüne vururken zarar veriyorsa çıkardığın eline terletmeyecek hava alan eldıven giydirmeye devam edebilirsin
Her kadın nasıl hamılelikte aynı değilse her çocukta doğduktan sonra diğer çocuklarla gelişimi aynı değildir korkma benım oğlum 8,5 aylıkken yürüdü kuzenımın oğlu emeklemeyi zor becermıstı aynı süreçte kız kafayı takmıştı o yürüdü o konuştu bak o tuvaletini söyledi benım çocuğu nazardan çatlatacaklardı
:) başka çabası yok mu hani eller ayaklar bi çırpınma falan :)karnının üzerine yatırdığımda yerleri yalamaktan baska bir sey yapmıyor aslaüşengeç midir nedir anlamadım
Şükredin. Şaka bir yana, ben de geçen yıl tam bu zamanlar 4 aylık oldu neden hala dönmüyor o kadar da tummy time yaptırdım diyordum. Sonra birden dönmeye başladı, 5 aylıkken emeklemeye, 7 aylıkken tutunarak kalkıp sıralamaya başladı ve ben hamilelik kilolarımı verdim.Kızlar bebeğim 4 aylık. Kontrollerinde her sey güzel ve yolunda çıkıyor. Aktif bir bebek. Uykuları aşı zamanları hariç güzel.
Ama hala dönemiyor. Instagraöda bakıyorum 3.ayda dönüyor herkesin bebeği. Bizimkinin çabası var son bir haftadır. yani dönme isteği var ama henüz desteksiz hiç dönemedi. Bu bir sorun mu?
İkinci konu da ilk doğduğu zamandan beri var bu. Uykuya dalacağı zaman tam o mayışıklık halinde kafasını sağa sola çeviriyor. Ben onu sallayınca duruyor ama eğer sallamazsam kendini uyandırana kadar devam ediyor. Kundak yapıyorum hala. Kollarını dısarı çıkarırsa da duruyor kafası. Acaba kollarını çıkarmaya çalıştığı için mi sallıyor kafasını? Bilimci açıkken öyle bir hareketi yok.
Bir de hazır kundak demişkenKundaktan çıkarmak istiyorum artık ama hala daha kollarımı kumdaktan çıkarırsa kendini uyandırıyor. Eli direkt yüzüne gözüne gidiyor. Ama havalar çookl sıcak bulunduğumuz yerde. Çıkarmak istiyorum kundaktan. Nasıl yapıcam? Tecrübesi olan var mı?
hayır kollarını ve ayaklarını havaya kaldırıyor. karnının üstünde itmeye calisiyor kendini:) başka çabası yok mu hani eller ayaklar bi çırpınma falan :)
Minnacık daha ne yapsın annesi gücü o kadarına yetiyorhayır kollarını ve ayaklarını havaya kaldırıyor. karnının üstünde itmeye calisiyor kendinibasını kaldırabiliyor işte bir tek
su an sırt üstü yatarken dönme cabası var. yani her an dönecek gibi ama basaramadı henüz. ama yay gibi geriyor bedenini yana doğru, bacaklarını havada birleştirip yana atmaya calisiyor kendini, karnını havaya kaldırıyor.. yani deniyor kuzum ama beceremediMinnacık daha ne yapsın annesi gücü o kadarına yetiyor
Evham yapma takip et dönmezse de sorun olarak görme bazı çocuklar da emeklemeden yürüyor mesela belki senınkide dönmeden emekleyecek
Kasları gelişecek merak etme erkek çocuklarının kemikli yapısı olduğu ıcın kendilerini geç atma süresi olabiliyor . Yerim onun havaya kaldırdığı göbüşünüsu an sırt üstü yatarken dönme cabası var. yani her an dönecek gibi ama basaramadı henüz. ama yay gibi geriyor bedenini yana doğru, bacaklarını havada birleştirip yana atmaya calisiyor kendini, karnını havaya kaldırıyor.. yani deniyor kuzum ama beceremedi
kafasını tutabiliyor, ellerimizi tutarak ayakta durabiliyor. ama dönme yokKafasini dik tutabiliyor mu su an onemli olan o. Benimki de 4 aylikken donmustu erkek bebekler atak oluyor biraz daha.
Benim de aynı böyleydi, gerçekten her bebek farklıdır şu ayda şunu yapacak diye bir şey yok bunu öğrenmiş oldum. Altı aylıkken tam olarak dönmeye başladı, dokuz aylık hala otururken devriliyor :)) Instagram‘a veya çevreye bakarsanız psikolojiniz bozulur doktorlar zaten sınır koymuş şu ayda şunu yapmazsa kontrol ettirin diye o aylara dikkat etseniz yeterli..kafasını tutabiliyor, ellerimizi tutarak ayakta durabiliyor. ama dönme yokne yüzüstünden dönebiliyor ne de sırt üstünden. sırtı üstündeyken dönme çabası var. yüzüstüyken çabalamıyor dönmeye. sanki skydiving yapıyor kol ve bacaklarını yanlar doğru açıp kaldırıyor. karnı ve göğsü yerde kendini itmeye çalışıyor. itme dediğim de ıkınma sadece kollarından güç alıp göğsünü de kaldırmıyor. biz kollarını göğüs hizasına getirdiğimizde ya ellerini emmeye çalışıyor ya da tekrar yanlara açıyor. yani tummy pozisyonunda asla tek bir çabası yok. sadece kafayı kaldırıyor iste
Benimki de tam gözleri kapanırken ayaklarını öyle bir beşiğe vuruyor ki beşik yerinden oynuyor :)) algıları açıldıkça tuhaf tuhaf hareketler yapıyorlar :))İkinci konu da ilk doğduğu zamandan beri var bu. Uykuya dalacağı zaman tam o mayışıklık halinde kafasını sağa sola çeviriyor. Ben onu sallayınca duruyor ama eğer sallamazsam kendini uyandırana kadar devam ediyor. Kundak yapıyorum hala. Kollarını dısarı çıkarırsa da duruyor kafası. Acaba kollarını çıkarmaya çalıştığı için mi sallıyor kafasını? Bilimci açıkken öyle bir hareketi yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?