Ben şunu da ekleyeyim: bekarken adaçayına dadanmıştım bir ara. Çayı bıraktım, sonra çok saçma bir zamanda kanamalarım başladı. Apar topar doktora gittim. İlk prolaktin testim 98 çıktı, hemen MR filan çektiler. 5 mm boyutlarında hipofiz bezinde adenom çıktı. Adet gecikmesi olmadığı ve düzenli yumurtladığım için (bir de evli olmayıp hamilelik durumum olmadığı içim sanırım) doktor ilaç filan vermedi. Ben 2 senede bir MR çektirdim ve adenom kendiliğinden kayboldu. Tabii bu sırada evlendim filan. İlk 1 buçuk sene çocuk düşünmedik. Çocuk istediğimiz zaman da tahliller yaptırdım kendimi bildiğim için, prolaktin bazen normal bazen 30 çıkıyordu, doktorlar ilaca bile gerek görmedi. Çünkü azıcık yüksek çıkan değer sadece prolaktindi. Neyse zorla artık doktor eylülde dostinex verdi. Kullandım, değer 1e düştü, ilaç bitti zaman geçti değerim 17 çıktı kasım ayında. Bir daha da test yapmadı doktor.
Ben Şubat Mart aylarında hamile kalmak için kür uyguladım. Hayıt-üzüm-macun-çay. Onları kullanırken adetlerim gecikti, memelerimin ağrısından uyuyamadım çoğu zaman. Sonra Mayıs ayında dedim bir kez daha test yapayım o zaman işte prolaktin 71 çıktı, 2den yüksek olmayan tsh da 4.59 olmuştu. Sonrası yazdığım gibi makroprolaktin testi...
aman diyeyim doktor vermeden buradan duyduğunuz okuduğunuz bitkisel şeyleri denemeyin. Soğan suyu, incir kürü,dereotu, kuru üzüm... bunlar hep prolaktin yükselten şeyler. Değerlerinize baktırmadan bunları aşırı tüketmeyin.