- 29 Aralık 2021
- 10
- 0
- 1
- 27
- Konu Sahibi nuriella40
-
Benimde prolaktin hormonu yüksek 40. Bende ayın 12 de doktora gidecim.Selam kızlar ilk defa buraya konu açıyorum.. sorum şu bi yıllık evliyiz son 3 aydır bebek planlıyoruz. İlk ay kan testi hormon testi ultrason muayenesi her şeyi yaptırdım sonuç sadece prolaktin hormonum fazla çıktı ama buna bağlı ne adet düzensizliği ne yumurtlama da sıkıntı vs yoktu. Doktorum ilaç tavsiye etti ilk ay kullanmak istemedim. Haliyle gebelik olmadı. 2.ay dostinexe başladım ve prolaktinim 80 ken 0.063 e düştü . Ve o ay ilk defa regli olacağım zaman göğüs ağrısı yaşamadım normalde çok fazla göğüs hassasiyeti yaşarım. O ayda gebelik olmadı. Bu ay yumurtlama dönemini tekrar değerlendirdik. Şu an reglime 3 gün var ve göğüslerim yine acayip ağrımaya başladı. Sizce ilacım bittiği için prolaktin tekrardan bi ay gibi kısa sürede yükselmiş de o yüzden mi göğüslerim ağrıyor yoksa şu hamilelik belirtisi olan göğüs ağrısı mı bu? Çok meraktayım.. başka bir belirtim yok ama bu kadar kısa sürede tekrar yükselmesine de üstelik bu kadar düşmüşken aklım almıyor. Bu durumu yaşayan varsa cevap verebilir mi lütfen ?
Evet bi ayda o kadar düştü ben 8li olandan 3 günde 1 tam tablet olacak şekilde içtim açıkçası kontrole gitmedim ihmal ettim nasıl olsa düştü diyerek zaten 0 olması gereken bi değer yani aralığı 0-25 arası referans değeri .Bende zaten prolaktin yüksekliği belirtisi olabilecek hiçbir şey yoktu neden yüksek çıktı anlamamışTık dediğim gibi düşüncede bi daha gitmedim ama sanırım bu ayda gebelik olmazsa tekrar gidicem1 ayda mı o kadar düştğ prolaktininiz ? Bende 3 günde bir yarım tablet içmiştim. 3 hafta sonra falan 3 günde bir tam doz olarak kullandım. Sizin çok ani azalmış gibi geldi. Doktorunuz normal mi dedidoktorlar daha iyi bilir tabii
Hayır yoktu, ben regl olamıyordum. Pko da vardı bende. Benim 2.5 yada 3 ayda düştü sanırım. Bünyeyle alakalı olabilirEvet bi ayda o kadar düştü ben 8li olandan 3 günde 1 tam tablet olacak şekilde içtim açıkçası kontrole gitmedim ihmal ettim nasıl olsa düştü diyerek zaten 0 olması gereken bi değer yani aralığı 0-25 arası referans değeri .Bende zaten prolaktin yüksekliği belirtisi olabilecek hiçbir şey yoktu neden yüksek çıktı anlamamışTık dediğim gibi düşüncede bi daha gitmedim ama sanırım bu ayda gebelik olmazsa tekrar gidicemSizin göğüs hassasiyetiniz oluyor muydu acaba bahsettiğim gibi regli öncesi ? Ya da bu göğüs hassasiyetini yaşamak prolaktin yüksekliği belirtisi mi bilginiz var mı?
Anladım olabilir valla bilemedim hamile misiniz şu an ? İlaç kullandıktan ne kadar süre sonra oldu bilgi verebilir misinizHayır yoktu, ben regl olamıyordum. Pko da vardı bende. Benim 2.5 yada 3 ayda düştü sanırım. Bünyeyle alakalı olabilir
Evet 23 haftalık hamileyim şu an :)Anladım olabilir valla bilemedim hamile misiniz şu an ? İlaç kullandıktan ne kadar süre sonra oldu bilgi verebilir misiniz
Prolaktin yüksekliği gebeliğe engel olarak görülüyor tabiki istisnaları vardır. Korkmanıza gerek yok ilaçla normal değerlere düşürülebilir, doktorunuz sizi daha detaylı bilgilendirecektir.Merhaba kizlar benim adet duzensizligim var bazen hic olmaiyorum diye bilirimm regilin 2. Gunu hormon testi verdim butun degerlerim normal cikti sadece prolaktin 39.6 cikti sizce yuksekmi pazartesi transvajinal ultrasona girip sonuclarla doktora gidecem sizce korkmalimiyim 1 bucuk yillik evliyim esimde bende bebek konusunda cok istekliyiz sizce engelmi gebelige yardimci olursaniz cok sevinirim
Çok teskkur ederim bilgilendirdiginiz icin..Prolaktin yüksekliği gebeliğe engel olarak görülüyor tabiki istisnaları vardır. Korkmanıza gerek yok ilaçla normal değerlere düşürülebilir, doktorunuz sizi daha detaylı bilgilendirecektir.
Gebelik düşündüğünüz için yüksek. 25 in üzerinde olmaması gerekiyor. dostinex verecektir doktorunuz.Çok teskkur ederim bilgilendirdiginiz icin..peki sizce yuksekmi.?
Vermedi doktor bisi normal dedii napcagimi bilmiyorumm vallaGebelik düşündüğünüz için yüksek. 25 in üzerinde olmaması gerekiyor. dostinex verecektir doktorunuz.
Farklı bir doktordan görüş alabilirsinizVermedi doktor bisi normal dedii napcagimi bilmiyorumm valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?