Ben de geldim
Acıktım
Süper olurdu yaaahoşgeldiiin.
keşke sendeki fazla kiloları ben alabilsem
teknoloji o kadar gelişmedi daha
Ne çok verdier şu kuzeu güneyi yahuu
İyi akşamlar pinaran :)
Bana öğrenci evi çıktı
Ama aidatlar çok pahalı ayın 13üne kadar aidatı yatıramazsam kayıt yaptıramayacağım
Yani öğrenci evinde kalıp kalamayacağım kesin değil
Ama yine de sorayım ben
Son gün ayın 13ü o zaman gidip kayıt yaptırsam istediğim odayı ya da bloğu seçmem mümkün olur mu?
Yoksa daha erken mi gitmem gerekio
Yemek imkanı nasıl aylık ücrete yemek de dahil mi?
Banyo/tuvalet katta mı odada mı?
Biraz fazla sordum ama
ladyim diyet yapmaktan vazgeç açlıktan bayılcan yahu
Hayıııır bırakamam bugün tam uydum diyete olmazz
Ya aslında bu bi çeşit kendini sınama durumu
Yani fazla kilom yok ama ben arada yaparım böyle
Bikaç gün yemek yemem ya da çok sevdiğim bişeyi yapmam falan
Biraz psikopatça gelebilir ama ben böyle yaparak kendimi sınıyorum irademi kontrol altına alıp alamadığımı anlamaya çalışıyorum
Günlerce yemek yemediğim bile olmuştur zamanında
Bazen gelirler yani bana böyle
son gün belki seçebilirsin istediğin bloğu odayı, ama pek sanmıyorum, zaten herkes seçmiş beğenmiş olacak, muhtemelen sana kız erkek karış olan blok kalır j blok yani.. ben en sondaki bloktaydım.. ilk katımız erkek diğer iki kat kız bloğuydu, ama kız erkek birbirine girmişti :) herkes herkesin odasında oluyordu..
parayı yatırmadan odayı seçtirmezler, şunu bil ki hacettepede her şey paradır.. parayı veren düdüğü çalar.. zamanla ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.. hatta oradaki öğrenciler hacettepeye ticarethane derler.. her türlü en ufak kağıda belgeye dolu para isterler falan.. ama okulun da ihtiyacı var diyip geçeceksin :))
sana tavsiyem daha erkenden git ve sırf kız olan blokları seç.. ne de olsa rahat edemiyorsun, her şeyiniz ortak oluyor ve sen istemesen bile oda arkadaşın için geliyorlar düşünsene 7/24 odanda kıyafetle dolaşıyorsun.. rahat olmuyor.. kıyafetlerini koridora asıyorsun ee iç çamaşırlarının falan yanından geçiyorlar.. o yüzden ben evde kalan arkadaşlarımda yıkardım çamaşırlarımı... rahatsız oluyordum..
yemek falan yok, ne kız öğrenci yurtlarında ne erkek öğrenci yurtlarında ne de öğrenci evlerinde.. sadece yurtlarda zemin katta mutfak var.. bir de en son duyduğum kadarıyla katlara ortak bi mutfak yapmışlar.. kendin pişireceksin.. ya da kütüphanenin yanındaki yemekhaneye gideceksin belli saatlerde yemek çıkar kahvaltı da var.. yemekleri çoğu zaman çok kötü arada iyi oluyor..
öğrenci evlerinde de yemek çıkmıyor.. her katta ortak mutfak var kendin pişireceksin ya da dediğim gibi yemekhaneye artık o gün ne çıktıysa..
kahvaltıları hoş oluyo ama ben seviyordum..
banyo tuvalet tek bir oda şeklinde kendine ait, öğrenci evinde olacaksan. kendi odana girince kapıyı açıyorsun ve fazla geniş olmayan bir oda ve küçük bir oda daha (duşakabin, lavabo, alafranga tuvalet ve iki adet kirlilerini koyacağın kova, biri senin diğeri arkadaşının olacak..) sıcak su her daim, kışın gayet sıcaktır.. görevliler çok candandır. devamlı odana temizlik görevlileri girer. pırıl pırıl yaparlar odanı da banyonu da. öğrenci evi sıcak, temiz, rahattır.
öğrenci yurdu ise son derece pistir. temizlik sana aittir. katlarda tuvalet banyo vardır. o kadar kişiye dört tuvalet ve dört banyo. kıyafetlerini asacağın koyacağın yer olmadığı için bornozla havluyla çıkarsın odana kadar öyle gidersin. herkese sergilersin kendini bi güzel :)) iki kişilik odalar rahat geniş oluyor da dört kişilikler sıkış tepiş oluyor..
öyle
başka sorun varsa sor istediğin kadar.. ben vaktinde kimseye soramadıydım.. çok eksikliğini çektim..
laydim iyi olduğuna emin misin ?
iyi olmadığına ben kanaat getirdim
Ama her istediğimizi yaparsak günün birinde bunlardan zorunlu olarak mahrum kalacağımız günler gelirse çok daha zorluk çekmez miyiz?
Ne olacağımız hiç belli değil ve insan iradesine tutkularına yenik düşmemeyi bilmeli ben de bu şekilde yaparak kendimi sınayıp her türlü duruma hazırlamaya çalışıyorum
Öyle bişey işte
Of anladım canım o zaman erkenden gitmem lazım benim :26:
Saol uzun uzun anlatmışsın soracağım bişey kalmamış :)
J blok seçmeyeceğim anladım
Öğrenci yurduna da başvuru yapmıştım iyi ki çıkmamış o
Okulun içinde olması çok iyi
Ben sonuçların ne zaman açıklanacağını bilmediğim için 1 gün bile kalmadan döndüm ve bi özel yurda kaydımı yaptırdım :26:
Yani bi de bu sorunum var kaydımı sorunsuz siler mi acaba özel yurt?
Orada kalmaya mecbur etmesinler bide :26:
eğer özel yurdun senetlerini imzladıysan orada kalmasan bile parayı alırlar..
ben 4 sene öğrenci yurtlarında kaldım, alışıyorsun bir süre sonra son sene öğrenci evlerine girince Allah demiştim tabii.. öğrenci evleri mübarek şato gibi gelmişti.. şu anda senin bulabileceğin en rahat en konforlu yer beytepe öğrenci evleri. garantisini veririm. millet sabah 8.30daki ders için 6'da kalkıp beytepenin o meşhur 1950den kalma külüstür desibeli yüksek sarsan otobüslerine binip haşatları çıkmış halde geliyorlarken ben 8.00da kalkıp esneye esneye gebeş gebeş gidiyordum. geri dönüşüm de 10 dakika hemen gelip uzanıyordum.. millet iki saate dönemiyordu evlerine dışardaki yurtlarına. beytepe otobüsleri hem az kalkıyordu çünkü (beytepe-sıhhiye, tek hat var sadece, o otobüsün keyfini bekleyeceksin sadece) hem de tıka basa balıkistifi dolana kadar kalkmıyordu. bir de son zamanlarda saat 17.00'a kadar pencereleri olmayan kucak kucağa doldurdukları servisler çalışmaya başladı. ve mavi minibüsler (çok pahalı)..
sadece j blok değil mesela benim kaldığım sondaki blok da kız erkek karışıktı.. sen sor eğer öğrenci evlerinde kalacaksan sadece kızların kaldığı blokta boş yer var mı diye..
bir de erkenden gitmenin şu avantajı oluyor; odada istediğin çalışma masasını istedin dolapları istediğin yatağı seçip beğeniyorsun.. misal seçtiğin çalışma masana rafına iki üç kitap kalem şu bu koyuyorsun, yatağına da çarşaflarını seriyorsun dolabına da kilit takıyorsun diğer oda arkadaşın elleşmiyor böylece..
öğrenci evlerinin malı kıymetlidir bi de onların çarşaflarını yastığını almamaya çalış en ufak bir hasarda kat kat parasını alıyorlar.. odadaki her türlü eşyadaki hasar senden soruluyor.. mezun olurken bir görevli seninle bir dolaşıyor tek tek bakıyor halıya raflara çizik yanık hasar var mı diye yoksa kesiyor zaptı :))
Ben çıkıyorum şimdilik kızlar
İyi geceler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?