Dostluğumu bitirmeli miyim

Kötü günümde yanımda olmayanları iyi günümde de istemem ben. Ha ben yalnız kalmak istiyorum derim o ayrı ama insan en yakınını yanında ister bilmiyorum soğurdum zaten.
Soğudum. Çünkü gerçekten çok zor bir olay yaşadık ve etkisi bitmedi gelecekte de etkisini yaşayacağız. Psikolojimiz berbat durumda

Konunuzun detayını bilmiyorum ama benim bir arkadaşımın babası vefat etmişti çokta severdim duyunca ne yapacağımı ne diyeceğimi bilemediğim için sadece mesaj atabildim bir hafta sonrada yanına gitmiştim. Oda bana kırılmıştı. Belki nasıl teselli edeceğini bilememiştir sadece farklı bir açı sunmak istedim. Bu arada çok geçmiş olsun

Öncelikle geçmiş olsun hatırladım sizi. hızlı karar vermeyin. Belki cekinmistir belki yaranizi desmek istememiştir..belki gelip dedikodu arıyor diye gözükmek istememistir. arkadaşınızı en iyi siz tanıyorsunuz..kötü gününüzde yanınızda olup olmadığını bilirsiniz diye düşünüyorum. Bu arada daha çok yeni bir olay bu...durun bakalım biraz zaman gecsin..nasıl davranacak.
Düğüne gelince ertelemeyin boşuna..hukuki süreç uzun sürebilir...siz dugununuzu yapın kötü günleri birlikte atlatin
Olayı size bahsetmiştim insan böyle bir durumda dostlarından destek görmek istiyor.
Bence bahsettiğiniz kadar iyi niyetinden değil bu konuda hiç bir hissiyatı olmadığından böyle davrandı.
Bu arada çok teşekkür ederim

Daha önce bu kadar travmatik bir olay yaşamadım. İlk kez bu kadar ağır bir durum oldu. Önceden basit dertlerimde yanımdaydı. Üzerine 2 gün geçti yazmadı bile. Sürekli story attığını görüyorum.
O zaman silin gitsin ama ben olsam açıkça yapmazdım; kendi içimde bitirirdim. Ararsa keyfime göre açar ya da açmazdım.

Yanlış anlamayın bir şeyle itham etmiyorum ailenizden birilerinin hapse girme ihtimâli olduğu, ölümden dönecek kadar sizi ve ailenizi bu kadar dağıtan olay, belki de onu da etkiledi. İçinize dışınıza hâkim biriyse korktu mu acaba? Belki de ne diyeceğini nasıl davranacağını bilemediğinden böyledir? Bunca zaman hayatınızdaki zor zamanlarınızda yanınızda mıydı?

Ben çok arkadaşımı sildiğim için hiç sizin gibi tereddüt etmezdim anında silerdim

Arkadaşınızı yapı olarak en iyi siz tanırsınız ama ben yapı olarak çekingen biriyim biraz acaba rahatsız eder miyim acaba kafası bozuksa bunaltır mıyım diye düşünür 1 2 kez iletişime geçer ne zaman istersen sen yaz ben yazıp arayıp seni boğmak istemem derim. Eğer böyle biriyse belki sizi düşündüğü için geri durmuştur

Acaba arkadaşınızın sizin bilmediğiniz sorunları mı var onu iyi öğrenmek lazım nedenini iyi anlamak lazım. Çünkü aynı durumdayım. Bir arkadaşım ameliyat oldu ve ameliyattan önce kendisini hergün arardım. Ancak ben arkadaşımın yıllardır dostu değil çöp kutusuymuşum hep bana kötü hallerini evir çevir anlatırdı artık kaldıramaz olmuştum ve bir psikolojik çöküntüden dolayı hastanelik oldum. Artık üzücü şeyler duymak istemediğimden aklıma gelirse ara ara arar halde buldum kendimi böyle daha mutlu olduğumu düşündüm . Bu arada arkadaşım 30 senelik arkadaşım neredeyse hiç birlikte gülmemişiz ben hep üzüntülerini anlattığım kişi olduğumu diğer ortak arkadaşlarımla en neşeli ve en güzel zamanlarında aradığını güldüklerini anladığımda çözdüm. Sadece empati yaptım. anlamadan bitirmeyin arkadaşlığınızı derim

Yanlış anlamayın bir şeyle itham etmiyorum ailenizden birilerinin hapse girme ihtimâli olduğu, ölümden dönecek kadar sizi ve ailenizi bu kadar dağıtan olay, belki de onu da etkiledi. İçinize dışınıza hâkim biriyse korktu mu acaba? Belki de ne diyeceğini nasıl davranacağını bilemediğinden böyledir? Bunca zaman hayatınızdaki zor zamanlarınızda yanınızda mıydı?
Biz hayatımız boyunca karakolun önünden dahi geçmedik. Olay bir kaza sonucu oldu. Yanlış anlamakta haklısınız. Yani başımıza birşey gelecek belalı tipler değiliz. Kendisi tüm ailemi tanır hatta

Çok geçmiş olsun, arkadaşınızı en iyi siz tanırsınız.Cekinmis olabilir,aile ilgili durum olduğu için yalnız kalıp istişare edeceksiniz diye sizi rahatsız etmek istemeyebilir.Olayi bilmiyorum sizi haksız bulup uzaklaşmak isteyebilir.

Çok haklısınız bazı insanlar arkadaşlarını sadece negatif duygularını dökebilecekleri çöplük gibi kullanırlar. İyi günlerini de başkalarıyla geçirirler. Çok iyi yapmışsınız.
Acaba arkadaşınızın sizin bilmediğiniz sorunları mı var onu iyi öğrenmek lazım nedenini iyi anlamak lazım. Çünkü aynı durumdayım. Bir arkadaşım ameliyat oldu ve ameliyattan önce kendisini hergün arardım. Ancak ben arkadaşımın yıllardır dostu değil çöp kutusuymuşum hep bana kötü hallerini evir çevir anlatırdı artık kaldıramaz olmuştum ve bir psikolojik çöküntüden dolayı hastanelik oldum. Artık üzücü şeyler duymak istemediğimden aklıma gelirse ara ara arar halde buldum kendimi böyle daha mutlu olduğumu düşündüm . Bu arada arkadaşım 30 senelik arkadaşım neredeyse hiç birlikte gülmemişiz ben hep üzüntülerini anlattığım kişi olduğumu diğer ortak arkadaşlarımla en neşeli ve en güzel zamanlarında aradığını güldüklerini anladığımda çözdüm. Sadece empati yaptım. anlamadan bitirmeyin arkadaşlığınızı derim

Duruma göre değişir ya.
Didikliyor, laf arıyor gibi görünmemek için geri planda kalıyor olabilir mi?
Ben de böyle düşündüm. Normalde yakın biriyse belki sorduğunda sizin rencide olacağınızı, rahatsız olacağınızı düşünmüş olabilir. Mesaja cevap vermeyince bu düşüncesi pekişmiş olabilir. Hukuki Bi mesele diyince bu geldi aklıma. Konuya bağlı yani.

Ben bana zararı dokunmuyorsa silmem kimseyi..
Siz zor günler geçirmişsiniz ama belki karşıda ki de kafasını meşgul edecek sorunlarla boğuşuyordur belki de sizi sorup sorup daha fazla üzmemek için aramıyordur bilemezsiniz ki..
Dost kolay kazanılan bir şey değil size zarar vermediği müddetçe çabucak vazgeçmeyin derim ben..

Çok geçmiş olsun, arkadaşınızı en iyi siz tanırsınız.Cekinmis olabilir,aile ilgili durum olduğu için yalnız kalıp istişare edeceksiniz diye sizi rahatsız etmek istemeyebilir.Olayi bilmiyorum sizi haksız bulup uzaklaşmak isteyebilir.
Olay benimle alakalı bir şey değil benim de psikolojik olarak etkilendiğim bir durum. Bir kaza sonucu olan bir durum. Yani beni de haksız buluyorsa bu konuda cehennemin dibine gidebilir

Çok haklısınız bazı insanlar arkadaşlarını sadece negatif duygularını dökebilecekleri çöplük gibi kullanırlar. İyi günlerini de başkalarıyla geçirirler. Çok iyi yapmışsınız.

Ben hayatıma kolay kolay kimseyi almam sayılıdır arkadaşım dostum. Ama bir geçmişe döndüm baktım 1 kişi dışında aramazsam arayan dostum varmış (iyiki de var ) ve bu saydığım arkadaşlarımın en yenisi en az 20 kusur senedir tanıdığım kişilerdir. Artık a sosyal olarak hayatıma devam ediyorum ve geçmişe nazaran inanın daha mutluyum.

Bazı insanlar yanınızda olmak için değil meraktan arar sorar iki kişiyi kıyaslamayın derim. Kendince birseyler yapmış acaba ne yapacağını bilemiyor mu?
Tamamen olay ve onun şartları ile alakalı aslında.
Bence ztn kotuyseniz kafa yormayın ona bırakın hiç umursamadan hayatınıza devam edin
Gecmis olsun diliyorum

Herkese merhaba
Sizden fikir almak istiyorum hanımlar. Detay vermek istemiyorum ama bundan 7-8 gün önce tüm ailemi etkileyen çok travmatik bir olay yaşadık resmen ölümden dönüldü ve bu durum sonrasında ailemden biri için hukuki bir süreç başlayacak. 2,5 ay sonra düğünüm vardı ve benim için şuan herşey allak bullak. İptal etsem mi yoksa etmesem mi diye kendimi yeyip bitiriyorum. Bu olay zaten psikolojimi derinden etkiledi
Bu süreçte yanımda olan geçmiş olsun dileklerinde bulunan çok kıymetli insanlar oldu. Henüz beni 5 gündür tanıyan biri bile her gün nasılsın nasıl oldun diye mesaj attı. Fakat durumu öğrenen neredeyse 15 yıllık samimi arkadaşım yalnızca 1 kez aradı 1 kez de mesaj attı. Aynı semtte olmamıza rağmen kapımı dahi çalmadı. Ve şimdiye kadar birbirimizin zor zamanlarında yanındaydık zannediyordum. Nasıl oldun dedi bir keresinde ondan 2 gün sonra da naptın diye mesaj attı, cevap vermeyince aradı fakat buz gibi konuştum. Şimdi ise 3 gündür hiç iletişime geçmedi.
Ben bu arkadaşım ile ilişkimi bitirmek istiyorum açıkçası. Çünkü yaşadığımız şey çok ama çok ağırdı ve maddi manevi dibe battığımız bir dönemdeyiz. Ve dostum dediğim insanın yaklaşımı bu oldu.
Siz olsanız bu koşullarda siler misiniz arkadaşlığınızı ? Düğünüme davet edip iyi günümde dahi yanımda olmasını istemiyorum
siz bitirmeseniz de o ilişikiyi bitirmiş ? Sizi arayıp sormamasından bunu anladım ben.

Bazı insanlar yanınızda olmak için değil meraktan arar sorar iki kişiyi kıyaslamayın derim. Kendince birseyler yapmış acaba ne yapacağını bilemiyor mu?
Tamamen olay ve onun şartları ile alakalı aslında.
Bence ztn kotuyseniz kafa yormayın ona bırakın hiç umursamadan hayatınıza devam edin
Gecmis olsun diliyorum
Çok teşekkür ederim. Dilerim herşey çok güzel olur.
Eski samimiyetim olacağını hiç zannetmiyorum. Gerçekten yol tepip sadece yanımda olmak İçin gelen dostlarım da var. O yüzden onun yaklaşımı çok kıymetsiz geliyor

Back
X