Dostlugun ve dayanışmanın topiği

Ebdaa
Canim sakin stres yapma benim eltimde ayni seyi solemislerdi hatta onunriskui daha fazlaydi 1/40 ti amniosentez yaptirdi hicbirsey cikmadi suan bebegi cok saglikli bide hani 1/220 gibi bisi yazioya ordaki 220 hangi laboratuvara gittiysen ordaki kisi sayısıyla alakaliymis demisti doktoru ona ozamanlar bende cok arastirmistim bircok kisiye risk var diolar ama bircok kisi kendini uzduguyle kalio stres yapip bebisinide uzme tatlim dualarimiz seninle
sağol canım Allah razı olsun.
moralimi düzelttiniz,Allah gönlünüze göre versin.
Gunaydin kizlar,

Nasilsiniz bakalim, biz cok iyiyiz cok sukur.. Dun doktor kontrolumuz vardi yine 3 gunde 140 gr almisiz. Bir gorseniz Meryem Sultan yatakta donuyor, tepine tepine yorganini aciyor bile :D Allahima sukurler olsun cok sakin sessiz, saglikli bir bebek.. Mama saati gelince iki ik miklaniyor altini degistirip emzirince guluyor birde :)
Gunduzleri uyanik artik baya, gecede 12 - 1 gibi emzirip yatiyorum boylece gece bir kere kalkiyoruz birde sabah 5 - 6 arasi babamiz ise giderken emiyoruz cok sukur duzenimiz oturdu ..

Ama annecigim yazik pazar gunu bisiklete bindi oda dusmus, sag el bilegini inciltmis , oyle sargida Meryemle yatakta yatiyorlar, o yuzden alis veris yemek derken yazmaya vaktim kalmiyor :(

Sizler nasilsiniz, Belgincim senin gunun doldu cok merak ediyorum iyimisin Poyraz Pasa nasil ne dedi doktor ne zaman gelcekmis?
Ozlem hayatim seninde birkac gunun kaldi masallah cocugu birlik olduk oglum bak erken gelme dedik , dinledi teyzoslarinin sozunu aferin benim akilli damadima.
Ins saglikla hayirlisiyla kolayca kavusun kizlar meleklerinize, inannin sonra diceksiniz, dogum hamilelik hic birseymis , onun hergun degistigini izlemek buyuk heyecan :)

Bu arada ins guzel haberler vardir Meryem`in gobek kime gitti kimin kizi geliyor bakalim ?

Ebda hayatim, sanirim 3 test riskli cikmis, sakin takilma ole aminosentez flnda kesinlikle yaptirma bence.. Benim doktorum 3 test en cok yanilmanin oldugu test demisti ikili guzel cikinca istersen 4 lu yaptirirsin ama detayli ultrasona giricen nasilsa ona bile gerek yok demisti ama ben bebisi goriim diye 4 lude yaptirmistim.. O yzden hic takilma bosu bosuna uzmede kendini, Allah`tan hayirlisi ne olsa kabulumuz degilmi sonucta hic aminosentezle fln riske atma gebeligini cok sukur kocaman oldu bile bebisin.. :nazar:
canım meryem koca kız oldu desene.rüya gibi ya ...
inş hepimiz hayırlısıyla o günleri görürüz...
anneciğine de geçmiş olsun.dikkat etsin.
bisiklet sevdası nerden çıktı?benim anam hayatta binemez.

valla canım yazdıklarınız sayesinde amniyosenteze hemen atlamıycam.
bu bebeğe çok zor kavuştum.riske atamam.
4lüyü bir yaptırayım.senin doktor da demiş ya 3lü en çok yanılma riski olan,valla çok ii hissettim.
sağol canım bilgi ve moral için.
Allah bebişini sağlıkla sana bağışlasın.

Canim nolur uzme kendini bebek de buzuluo kalmasin :(( kizlar soylemis zaten ama 3 luyu genelde drlar istemiyo bile 2 li zaten guzel cikti 3lunun guvenilirligi az amniyosenteze bile gerek yok cok saglikli pasamiz su an cok zor biliyorum ama gecicek bu gunler bebegi uzdugunle kalicaksin canim :((
ya çok tatlısınız hepiniz.
insana nasıl iyi hissettiriyorsunuz.
bebişin de sen de hep ii olun emi güzel annecikkk...
yazılanlardan anladığım kadarıyla 2'li sonucu güzel ama 3'lü test sonucu sorunlumu çıktı anlamadım yani bunu anladım ve sende buna üzülüyosun öylemi kuzucum üzülmemek böyle bşeyi sürekli düşünmemek mümkün bişey değil biliyorum ama allah korusun öyle bişey olmuşsa rabbimdendir deyip sabredicez ama doktorlar hamilelerin nerdeyse yarısına yakınına zaten sorunlu diyolar risk var diyolar sana şuan hiç düşünmeden en az 5tane örnek sayabilirim doktorların test sonucu kötü deyipte sapasağlam zehir gibi zeki çocukları olan kişiler için bide düşünsem allah bilir kaç kişi sayarım hatta en enteresanını söyleyim arkadaşımın ablasının beebğine down sendromlu dediler hatta doğduktan sonra bile bu iddialarını devam ettirdi doktorlar neymiş tipi onlara benziyomuş çocuğu bi gör valla zeka fışkırıyo şimdi herkesi parmağında oynatıyo ee bak bana ben o testlerin hiçbirini yaptırmadım ikiz olduğu için bişey olacak olsa bile napalım allahtan deyip bekliyorum allahım inş akıl fikir sağlığı versin eli ayağı düzgğn herbiyeri yerinde evlatlar nasip etsin herkese düşünme böyle minik yavrumuzuda üzme gücendirme çocuğu
canım çoook sağolasın.
adını andığım anmadığım tüm kızlar sayesinde artık ağlamıyorum.
moralim sayenizde çok daha ii.
sabah kesin amniyosentez yaptırcam diyordum.
şimdi sizlerle fikrim değişti.
önce 4lü yaptırmak istiyorum.
inş sonucumuz güzel çıkar...

esasında bişey söyliyimmi benim o çook kötü olan mide bulantım 15 gün sürdü sadece oda nezamndııı 6. haftanın sonunda başladı işte 2hafta felan sürdü bişey yiyememe herşeyden midemin bulanması daha sonrasında ciddi oranda azaldı yada normaldede midem çok bulandığı için bana azaldı bitti gibi geldi inş seninde varsa bile hemencecik biter ama sonrasındada baş ağrısı başladı bende ebdadada aynısı oldu ondada çok baş ağrısı oldu inş sende olmaz
ya hiç sorma benim baş ağrılarım hala devam ediyor.
en ufak sıkıntıda tavan yapıyor ağrım.
okula gidince derste bunalsam,kozalağa sinirlensem heleee yandımmm.
p.tesi iki parol aldım anca geçti.
iki gündür de ilaç almamak için sabrediyorum.
nice saatler sonra geçiyor.
şimdi rahatım mesela.ama sabah korkunçtu.
bulantım olmadı benim ama inanın başağrısı da çok çok fena...
kimsenin olmaz inş.

ikizlerin iyi olmasına çok sevindim canım.
valla iyiki test mest yaptırmamışsın.insanın kafası nasıl karışıyor.
ben hala hissetmiyorum beyimizi.
senin yazdıklarını annemle okuduk.gülüştük...
öpüyoruz.

ozlem
valla cnm bende sevindim aradan cikmasina artik... cok uzamisti... su detaylida atlatsam hayirlisi ile ....
kuzum yaa sormadim ya ben ucreti :31: :30: kapattiktan sonra aklima geldi...ama arastirdigim kadari ile 250 -300 tlymis... bakalim artik...

hulum
kuzum yok 4'lu test degil... detayli ultrason diyorlar normal kadin dogumcu degil bir ust basamaktaki kadin dogumcu bakiyor ultrasonda... bebek ayrintili inceleniyormus... olcumleri yapiliyormus yine... organ gelisimine fln bakiliyor yanlis bilmiyorsam...
benim doktor her defasinda inceliyor kafa kol bacak kalp ama yinede bir git istersen dedi... bende tamm dedim..
kiz senin coktan asi olman lazimdi bu arada... dogumdan en gec 1 ay once 2. asinin vurulmus olmasi lazimmis... iki asi arasi 4 hafta... sen yarin obur gun git hemen... bugun ki bizim kozalaklarin aile hekimi kadin... dogumda yapmis.. 20. haftada olmaya bak geciktirme dedi... bu hafta hallet mutlaka dedi... ( kizim yalniz olmam ben o ciziii... sende olacan iste okaa.... :27::37:)

ya canım benim doktor bırak detaylıyı 4lüyü bile istemedi.
zaten 4lü yerine 3lü yaptırması da garibime gitmişti.
ya şu 4lü bi iyi çıksa...ne kadar iyi hissedicem.
doktordan da soğudum zaten.
perinatoloji uzmanı bulmak çok zor.
bursa da ben netten araştırdım bulamadım.
nasıl bulucaz bu uzmanları yaw?
bi de ne kadar istiyorlar?

kızlar bu arada ben 3 yıl önce 3 doz tetanoz aşısı yaptırmıştım.
sonra acısına dayanamayıp bıraktım.
kolum resmen felç olmuştu.
keşke hepsini tamamlasaydım şimdi tekrar yapmak zorunda olmazdım.
yusuf yusufum bu konuda:18:
herkeste aynı olmuyormuş ağrısı.tatlı garip bir acısı vardı.:27:
ikli zaten çok acımamıştı benim de,ama 2.doz ağrılıydı.
bakalım bu sefer ne olacak.
gerçi benim daha ona zamanım var.
şimdi tek derdim malum test...
Allah yardımcınız olsun hülünün de senin de.
ve tüm olacak kızların.ben dahil.

Ebda dualarımdasın kuzum, oğluşun için kalbim rahat, sende rahat ol. 4lü iyi çıkacak merak etme :16:
sağol canımsınnn.Allah razı olsun.
gerçekten için rahat mı?
lütfen her şey iyi olsun...
bu kabus sona ersin.
iş hamile kalmakla bitmiyormuş.
dün arkadaşım doğum yaptı.
bebeğinin kalbi delikmiş.
1 yaşında ameliyat olması lazımmış.daha minicik yavrucakkk.
Allah yardımcımız olsun.herkesin gönlüne göre versin.
çok güzel ama bi o kadar zor süreçler...

sağol canımsınnn.Allah razı olsun.
gerçekten için rahat mı?
lütfen her şey iyi olsun...
bu kabus sona ersin.
iş hamile kalmakla bitmiyormuş.
dün arkadaşım doğum yaptı.
bebeğinin kalbi delikmiş.
1 yaşında ameliyat olması lazımmış.daha minicik yavrucakkk.
Allah yardımcımız olsun.herkesin gönlüne göre versin.
çok güzel ama bi o kadar zor süreçler...

Rahat kuzum rahat, nasıl Özser paşada Özleme bişicik olmaz aslan gibi doğaacak o yada Hülünün ilk italya gidişinde uçağa bin bişi olmaz dediğimde rahatsa şimdide o kadar rahat. Üüzüldüğünle kalacaksın yawrum ondan fazla takma...

Rahat kuzum rahat, nasıl Özser paşada Özleme bişicik olmaz aslan gibi doğaacak o yada Hülünün ilk italya gidişinde uçağa bin bişi olmaz dediğimde rahatsa şimdide o kadar rahat. Üüzüldüğünle kalacaksın yawrum ondan fazla takma...
sağol tatlım ya.
inşşşşş dediğiniz gibi güzel çıkacak.
ben de kötü bişey hissetmiyorum.
bebeğim sağlıklı,güçlü hissediyorum.
çokkkk sağol yelizim.

Görme
""Anne karnındaki bebekte en son gelişen duyu sistemidir. Bebeklerin göz göz kapakları 26. haftaya kadar kapalıdır. Anne karnındaki 26 hafta boyunca görmeden sorumlu temel birim olan retina gelişimini tamamlar. 27.haftadan itibaren bebek gözlerini açmaya başlar ve göz kırpabilir. Doğumdan hemen sonra bebek yaklaşık 30 santimetre uzaklığa kadar net bir şekilde görebilir.

Düşünüldüğünün aksine rahim içi kapkaranlık değildir

Tıpkı sesleri geçirdiği gibi ışığı da geçirmektedir. Ancak bu geçirgenlik ses ile kıyaslandığında çok daha azdır. Buna rağmen bebek gündüz ile geceyi rahatlıkla ayırt edebilir.

Anne karnındaki ikizler için durum daha eğlencelidir

Tek yumurta ikizleri 26-27. haftadan itibaren anne karnında birbirlerini görebilirler, birbirlerine dokunabilirler ve hatta el ele tutuşabilirler.

33. haftadan itibaren bebeklerin göz bebekleri ışığa tepki vererek büyüyebilir ya da küçülebilir.""

İkizler deyince aklıma tabi ilk olarak HÜLÜ'nün kızlar geldi. Bak annesi 26. haftadan sonra el ele bile tutuşuyolarmış yaa.. :))
:16:
Bu arada isim konusunda ben NAS ismini çok beğeniyorum 2. isim olarak düşünebilirsin.
Zeyneb ismini de beğeniyorum.
Elif Nas mesela
Ceylin
Azra
ve Asya tam ikiz isimleri
bak bu siteden de bakabilirsin.
İslam?da Güzel İsim Koymanın Önemi / İslami Kız ve Erkek İsimlerinden Seçmeler

Ben kızım olaydı nas koyacaktım bencede cok güzel isim
hülyanın bebişler tek yumurta ikizi değilkikız el ele tutulamazlar bence

Günaydın kızlar ..
Bugün benim için çok büyük bir gün .. İnşallah Rabbimin izniyle bebeğine poyraZı ma kavuşucam .. Dualarınızı benden ve bebeğimden esirgemeyin hepinizi öpüyorum inş siZlere güzel haberler vermeyi Rabbim nasip eder..

Günaydın kızlar ..
Bugün benim için çok büyük bir gün .. İnşallah Rabbimin izniyle bebeğine poyraZı ma kavuşucam .. Dualarınızı benden ve bebeğimden esirgemeyin hepinizi öpüyorum inş siZlere güzel haberler vermeyi Rabbim nasip eder..

İnş. Bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın..Allahım bize de bu günleri göstersin

belginn canim doguma gidiyorsun galiba bugun,ben kacirdim gelismeleri rabbim yar ve yardimcin olsun hayitlisiyla kavustursun poyrazina

Belgin inşallah acısız ağrısız 1 çırpıda doğurmuştur belki bu saatlerde, doğurmadıysa da yakındır inşallah doğumu.:16:

Belgin cnm hadi insallah tek ikinmada gelmis yada gelir poyrazin... Hayirlisi ile al evladini kucagina ....

kizlar asimi olmus bulunmaktayim.... Hulyaa hic kacarin yok tatlim o asiya gidilecek sira sende .... :20:
bakalim acisi nasil olucak.. suan hafif bir yanma var gibi ama... aci esigim belli olcak :9:

ayy kizlar butun gece sizin dogumlarla ugrastim... hep haber bekliyoruz geldimi gelmedimi bebisler diye... hayirlisi ile gelsinler artik valla... belgin bugun devir teslim ediyor .... ilk bat kimin bakalim...

Sogan kurunu ilk ay yaptim bi ay ncsi.de 37. Gun adet olmustum. Sogni yaptim o ay 32. Gunde geldi adetim ..ikinci ay adete sn 15 gun kala yamistim. Meger hamil kalmism kurun 8. Gunuydu hamilelik testim pozitof olunca hemen biraktim..

tesekkur ederım canım

belgıncım sanada bol bol dua edıorum rabbım ıı haberlerını bıze vermenı nasıp etsın saglıkla al poyraz beyı kucagına ınsallah

suzannn cıss olmus gecmıs olsun benım ertesı gun agrımıstı ınsallah senın hıc agrımaz
hangımızı dogurtuyordun belgını mı acaba ruyanda bıde benı dogurtun be kızlar :D

tesekkur ederım canım

belgıncım sanada bol bol dua edıorum rabbım ıı haberlerını bıze vermenı nasıp etsın saglıkla al poyraz beyı kucagına ınsallah

suzannn cıss olmus gecmıs olsun benım ertesı gun agrımıstı ınsallah senın hıc agrımaz
hangımızı dogurtuyordun belgını mı acaba ruyanda bıde benı dogurtun be kızlar :D

saol tatlim... hemsire dedi zaten ertesi gun biraz agri olabilir ama 1 ay bile agridigini soyleyen var aci esigine bagli dedi... dedim ozaman normal doguma elverisli olup olmadigim belli olcak :9: agri esigim yuksekse sorun yok...

valla cnm ikinizi birden... ikinizden de haber bekliyorduk... halami gelen yok diye soyleniyorduk bide...
haid insallah belgin saglikla hayirlisiyla su dogumu bir yapsin sira sende insallah...
arkasi birikmeye basladi cnku...

esra tatlim sen hala kizin adini koymadin mi?? kocaman oldu aartik... secemediniz mi isim... valla gozumu korkutuyorsun bu kadar zormu isim isi yaa... :18::31:

saol tatlim... hemsire dedi zaten ertesi gun biraz agri olabilir ama 1 ay bile agridigini soyleyen var aci esigine bagli dedi... dedim ozaman normal doguma elverisli olup olmadigim belli olcak :9: agri esigim yuksekse sorun yok...

valla cnm ikinizi birden... ikinizden de haber bekliyorduk... halami gelen yok diye soyleniyorduk bide...
haid insallah belgin saglikla hayirlisiyla su dogumu bir yapsin sira sende insallah...
arkasi birikmeye basladi cnku...

esra tatlim sen hala kizin adini koymadin mi?? kocaman oldu aartik... secemediniz mi isim... valla gozumu korkutuyorsun bu kadar zormu isim isi yaa... :18::31:

:)) amın canım hakıkaten gecısı tıkamayalım artıkın :) yolları acmak lazım

ınsallah senın hıc acımaz sekerım

ferıde sekerım senın 9 gun ne zaman fılm ne zaman ınsallah

Back
X