Dostluk müessesesi üzerine

beatrio

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2016
428
584
103
32
Merhaba kızlar hepinize mutlu salılar dileyerek başlıyorum..
Hepimizin hayatında aylarca görüşülmese de yan yana geldiğinde hiç mesafe girmemiş gibi gülüp eğlendiğiniz,arayı kapattığınız tatlı bir dostumuz vardır di mi şimdi o kişiyi düşünün. Çünkü beni bunun üzerine düşündüren bir arkadaşım var..Kendisinden bahsedeyim;
Lisede sıra arkadaşımdı ve 4 yıl çok sıkı fıkı geçti yaklaşık 10 yıllık arkadaşız.
Beni hep över sürekli iltifat eder,çok samimi ve sevdiğini belli eden cümleler kurar "annem benim,kurban olurum sana,meleksin sen" gibi içten de söyler yapmacık gelmez.
Buluşmalarda hep benim hayatım,bazense ilişkilerim üzerine konuşuruz,o hep yorum yapar. Ben bunu farkediyorum kötü hissediyorum ve onu sıkmamış olmak için ona da çok soru soruyorum hayatıyla ilgili.."Bende bi numara yok bildiğin gibi işte" cevabını alıyorum mecbur ben anlatıyorum hep.
Sorun şu ki ben hep görüşmek istiyorken o hep bir şeyleri bahane ediyor,müsait olunca yazıcam diyip yazmıyor ama ben yazarsam çok sıcak ve samimi konuşuyor.Birkaç kere sordum sorun mu var diye yok asla diyor en son sanırım 1 yıl önce görüştük. Mezun olduktan sonra 6 sene geçti ve biz 10 kere buluşmuşuzdur aynı şehirdeyiz.Buluşmalarda onu çok güldürürüm hatta der keşke senin gibi daha çok arkadaşım olsa,bu kadar güldürseler beni diye.
Yine de durum bu.Ben nasıl düşünmeliyim bilmiyorum.Ben onun dostu muyum ?Benimle görüşmek istemediğini düşünüyorum.
Buluşalım yazacakken elim gitmedi ve buraya yazmak istedim.Fikirleriniz önemli,uzun olduysa affola.

Sen buluşmak istiyorsun çünkü rahat rahat derdini döküp anlatabiliyorsun ama onun hayatı belki seninki kadar "cafcaflı" geçmiyor. Yani gerçekten hayatında anlatacak bir şeyi olmayabilir, sürekli karşı tarafı dinlemek de bir süre sonra sıkar. Benim hayatım monotonsa, sevgilim yoksa, hoşlandığım biri yoksa ne anlatabilirim ki? Kendi dertlerinden, hayatından bahsetmeden buluşmalarınızı gerçekleştirin madem; Güzin Abla modundan sıkılmış gibi duruyor ama seni de kıramıyor.

Bana bu anlattiklarinizdan arkadasinizin bir problemi var ve anlatmak istemiyor gibi geldi israr ederseniz daha cok uzaklasabilir kisiligi oyle olabilir bence sizle bir problemi yok.

Buluşmak için hep siz mi teklif ettiniz ?
Bazı insanlar vardır böyle çok samimi davranırlar ama aslında öyle degillerdir tam anlamıyla
Kiminin kafasında kenarda dursun belki bir gün yardımı dokunur düşüncesi var kiminin kafasında hiçbişey yoktur tamamiyle karakteri öyledir :)

Yeni arkadaşlıklar edinin karşınıza kimler çıkar neler çıkar bilemezsiniz arkadaşınız eğer ki gerçek dostunuz sa siz ondan biraz uzaklaşırsanız o fark edip yanınıza gelir
Ne yazıkki günümüzde dost diyeceğimiz çok az sayıda insan var etrafimizda eğer ki sizin için bu kişi dost sa o zaman ayni şekilde devam edin kafanızdan bulanıklığı silin atın....

Sen buluşmak istiyorsun çünkü rahat rahat derdini döküp anlatabiliyorsun ama onun hayatı belki seninki kadar "cafcaflı" geçmiyor. Yani gerçekten hayatında anlatacak bir şeyi olmayabilir, sürekli karşı tarafı dinlemek de bir süre sonra sıkar. Benim hayatım monotonsa, sevgilim yoksa, hoşlandığım biri yoksa ne anlatabilirim ki? Kendi dertlerinden, hayatından bahsetmeden buluşmalarınızı gerçekleştirin madem; Güzin Abla modundan sıkılmış gibi duruyor ama seni de kıramıyor.

Ben pek dertlenen birisi değilimdir anlatma sebebim görüşmediğimiz sürede neler oldu özet geçeyim gibi ben de onunla ilgili herşeyi öğrenmek istiyorum.Ama son buluşmada bunu göz önüne alıp özellikle hiç anlatmadım yine yazmadı.

Buluşmak için hep siz mi teklif ettiniz ?

Evet hep ben :/

Ben pek dertlenen birisi değilimdir anlatma sebebim görüşmediğimiz sürede neler oldu özet geçeyim gibi ben de onunla ilgili herşeyi öğrenmek istiyorum.Ama son buluşmada bunu göz önüne alıp özellikle hiç anlatmadım yine yazmadı.

Belki anlatmak istemediği tatsız olaylar geçiyordur başından. Basit düşünürsek, belki de sadece görüşmek istemiyordur. İnsanlar 10 yıl içinde değişebilirler, çok sevdiği, kafa dengi bulduğu arkadaşları artık ona öyle gelmeyebilir. Bunda sizin suçunuz yok, sadece onun hayata bakış açısı, beklentileri değişmiş. Bence o aramadıkça siz de arayıp sormayın. Ararsa inceden sitemli konuşursunuz olmadı.

:/
Karakter meselesi canım bir kaç arkadaş daha da demiş bazıları dertlerini anlatmaktan hoşnut olmazlar içine atarlar sen dertlerini anlattıkça rahatlayan bir karakterdesin ama o öyle değil :)
Bence artık anlatma ona dertlerini o şekilde zaman geçirmeye çalış böylece arkadaşlığından zevk alır yada almazsın ama sorunun cevabını da kesinlikle bulursun :)

Belki kendi teklif etmiyordur bence sorun yok pek buluşmak isteyin ve açıkça sorun

Hepimizin hayatında aylarca görüşülmese de yan yana geldiğinde hiç mesafe girmemiş gibi gülüp eğlendiğiniz,arayı kapattığınız tatlı bir dostumuz vardır di mi şimdi o kişiyi düşünün. Çünkü beni bunun üzerine düşündüren bir arkadaşım var..Kendisinden bahsedeyim;
Lisede sıra arkadaşımdı ve 4 yıl çok sıkı fıkı geçti yaklaşık 10 yıllık arkadaşız.
Beni hep över sürekli iltifat eder,çok samimi ve sevdiğini belli eden cümleler kurar "annem benim,kurban olurum sana,meleksin sen" gibi içten de söyler yapmacık gelmez.
Buluşmalarda hep benim hayatım,bazense ilişkilerim üzerine konuşuruz,o hep yorum yapar. Ben bunu farkediyorum kötü hissediyorum ve onu sıkmamış olmak için ona da çok soru soruyorum hayatıyla ilgili.."Bende bi numara yok bildiğin gibi işte" cevabını alıyorum mecbur ben anlatıyorum hep.
Sorun şu ki ben hep görüşmek istiyorken o hep bir şeyleri bahane ediyor,müsait olunca yazıcam diyip yazmıyor ama ben yazarsam çok sıcak ve samimi konuşuyor.Birkaç kere sordum sorun mu var diye yok asla diyor en son sanırım 1 yıl önce görüştük. Mezun olduktan sonra 6 sene geçti ve biz 10 kere buluşmuşuzdur aynı şehirdeyiz.Buluşmalarda onu çok güldürürüm hatta der keşke senin gibi daha çok arkadaşım olsa,bu kadar güldürseler beni diye.
Yine de durum bu.Ben nasıl düşünmeliyim bilmiyorum.Ben onun dostu muyum ?Benimle görüşmek istemediğini düşünüyorum.
Buluşalım yazacakken elim gitmedi ve buraya yazmak istedim.Fikirleriniz önemli,uzun olduysa affola.
sanırım onun için eğlencelik arkadaşsın...sana pek güvenmiyo ki kendinden hiç bahsetmiyor.

bir sıkıntısı mı var ki paylaşamadığı?

bir sıkıntısı mı var ki paylaşamadığı?
ailesinin sıkıntılı olduğunu dışarı çıkamadığını söylüyordu üni.ye başlamadan önce. Belalı erkek arkadaş durumu vardı bi süre tel kullandırmadılar görüşemedik. bunlardan bahsediyordu hayatında çok gelişme olduğunda buluşmalarda anlatırdı.Ben hep dinledim.Ne bileyim seneler geçti illaki vardır sorunları ama ben de öyle insanı köşeye sıkıştırıp dert anlatan biri değilim komik anlatırım anlatsam bile dertlenmem de dertlendirmem de. Gülme krizine giriyor yanımda hani canını sıkıyorum desem öyle gibi de durmuyo.

ailesinin sıkıntılı olduğunu dışarı çıkamadığını söylüyordu üni.ye başlamadan önce. Belalı erkek arkadaş durumu vardı bi süre tel kullandırmadılar görüşemedik. bunlardan bahsediyordu hayatında çok gelişme olduğunda buluşmalarda anlatırdı.Ben hep dinledim.Ne bileyim seneler geçti illaki vardır sorunları ama ben de öyle insanı köşeye sıkıştırıp dert anlatan biri değilim komik anlatırım anlatsam bile dertlenmem de dertlendirmem de. Gülme krizine giriyor yanımda hani canını sıkıyorum desem öyle gibi de durmuyo.

Sizden degil kendi hayatinda problem olabilir ve bazilari anlatmak istemez.

Benimde ayni sekilde bir arkadaşım var.
Bizde işlerden vakit kaldikca buluşuyoruz Bizimkide cok sık degil de 2 hafta da 1 bazen ayda 1 falan.

Bizde ayni sizin gibiyiz. Benim hayatimda sorun bitmez. Kizin sakin bir hayati var. Ama düşününce hep o soruyor. Iste xle nasilsiniz su ne oldu falan filan...

Yinede daha az anlatmaya çalışıyorum kisisel şeyleri.
Bende olsam sıkilirdim mesela o yüzden sikilmalarina da hak veriyorum.
Ben azalttim kendisi sorunca anlatıyorum sadece. Gerci bu seferde niye anlatmiyorsun falan diyor
Ben daha kendi söküğumu dikememisim galiba
caresi yok diyormusum ajajshsj

Benimde ayni sekilde bir arkadaşım var.
Bizde işlerden vakit kaldikca buluşuyoruz Bizimkide cok sık degil de 2 hafta da 1 bazen ayda 1 falan.

Bizde ayni sizin gibiyiz. Benim hayatimda sorun bitmez. Kizin sakin bir hayati var. Ama düşününce hep o soruyor. Iste xle nasilsiniz su ne oldu falan filan...

Yinede daha az anlatmaya çalışıyorum kisisel şeyleri.
Bende olsam sıkilirdim mesela o yüzden sikilmalarina da hak veriyorum.
Ben azalttim kendisi sorunca anlatıyorum sadece. Gerci bu seferde niye anlatmiyorsun falan diyor
Ben daha kendi söküğumu dikememisim galiba
caresi yok diyormusum ajajshsj

ya aynen kendisi soruyor o noldu şu ne dedi diye. Ben direk açmıyorum. Ben de ona soruyorum aynı şekilde.Gülüyoruz eğleniyoruz yan yana geziyoruz onun bölümü ilgi alanıma giriyor mesela soru soruyorum ordan anlatsın diye konusuyoruz ben de okuduklarımı anlatıyorum sanat tarihi okuyor ben de meraklıyım. Ama aylarca geri dönüş yok çözemedim başka arkadaslarım var ama o çok değer verdiğim bi insan.

ya aynen kendisi soruyor o noldu şu ne dedi diye. Ben direk açmıyorum. Ben de ona soruyorum aynı şekilde.Gülüyoruz eğleniyoruz yan yana geziyoruz onun bölümü ilgi alanıma giriyor mesela soru soruyorum ordan anlatsın diye konusuyoruz ben de okuduklarımı anlatıyorum sanat tarihi okuyor ben de meraklıyım. Ama aylarca geri dönüş yok çözemedim başka arkadaslarım var ama o çok değer verdiğim bi insan.

Bir sorunu olabilir mi
Is bulma ,aile, sevgili benzeri
Birde arkadasima da genelde ben yazıyorum buluşalım artik görüşmedik diye genel de kabul eder ama....
Siz yazinca genelde tamam diyorsa sizinle ilgili değildir.

Benimde uzun süre görüşmediğim görüşünce kopamadığım arkadaşlarım var bence hayat telaşı insanların önceliğini değiştiriyor ama değeriniz gözünde aynıdır bence

İş güç telaşe girince araya görüşemiyorsun
Aynı şehirde arkadaşlarım var ünvden senede 1 kere görüşsek buna şükür diyoruz
Sevmediğimizden değil hayat telaşından birbirimizi çok sık da aramayız iş değiştirdiğini duyarsak mutlu üzüntülü bir haberini alırsak anca ozaman

Bahsettiginiz arkadaşınız gibiyim desem.
Çok sevdiğim ama görüşmemek için bahane ürettiğim,sitemlere maruz kaldigim arkadaşlarım var. Bir problemden dolayı değil sadece kendimle ilgili biseyler konuşmaktan hoşlanmamaya başladım ,sürekli karşı tarafı dinlemek de tuhaf oluyor,bazen basit olaylari abartili duyguarla anlatıyorlar.Bulusunca gulup egleniyoruz 1 ay sonra tekrar bulusma talebi de garip geliyor (çok konuşkan olsam böyle düşünmem tabi) Bir de gündelik hayatta baska uğraslar oluyor fırsat olmuyor vs.vs.biraz bahane,önceliği değilsiniz sadece.

Back
X