dostumun kıyası

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.610
598
Arkadaşlar, biraz uzun ama icimi kimselere dökemedim.
Yakin arkadaşimla ilgili bir sorunum var. Normalde cok sevdiğim birisi, dostum..
Bu yaz tatilinde nisanlandi, enişte bey de gayet iyi birisi. Ama hayat şartlarında bazi problemler var ona ve bize uymayan. ama arkadaşım sürekli bunu saklamak üzerini ortmek pesinde.. ben de zaten kimsenim ayıbı peşinde degilim. Sadece zaten tanıdığim biri olduğu için nasil bir hayati olduğunu biliyorum arkadasimi bu konular hakkinda hazırlıklı olmasi gerektigini söyledim bir kez. Çünkü görücü usulü onlarinki. Ve bastan uyarmak gerekiyor.

asıl sorun şu. Benim yedi yıldır görüştüğüm ve hala çok asık olduğum biri var hayatımda.. biz bazi sebeplerden dolayi ciddi bir adım atamadik. Ve arkadaşım surekli iliskimize karışıp e hadi artık ne zaman istemeye gelecekler diyor. Bak bize hemencecik oldu falan filan diyor. Oysa aynı şartlarda degerlendiremeyecegini defalarca söyledim.

Onun nisanlisi bizden 6 yaş büyük isi ve maasi gayet iyi. benim sevgilim 1 yaş büyük bizden universiteden yeni mezun oldu.. ne eline isini aldi ne düzeni oturtabildi. Ailelerimizin de maddi olarak destek verebilecekleri bir durumlari yok şu an icin.. iki tarafta biraz sıkışık. Bunu gayet rahatlikla konusabiliyoruz çünkü birbirimizon en iyi sirdasiyiz sevgilimle.. hayat görüşlerimiz yasayisimiz her seyimiz ayni. Ama arkadasim sürekli seninki sigara da iciyor falan filan diyor. Ne yapayim iciyorsa onun karari engel olamadim oldu. Tek kusuru o kalsin yani.. Ama en azindan benim de hoslanmadigim insanlarla kadinli erkekli ortamlarda oturmuyor.

Kendi nisanlisinin daha büyük problemlerini gormezden gelip kiyas yapmasina tahammul edemiyorum. ben yapı olarak kirmamak için susarım. Genelde sustururum da ama nişanlandiktan sonra böyle bir seyi icinde mi tuttu senelerce diye düşünüyorum.

Arkadaşıma sert çıkmak istemiyorum ama ısrar etmemesi gerektiğini söyledim. bu bizim iliskimiz ve şartlar olgunlaştiginda bismillah deriz dedim.

Komik bir örnek vereyim. :)
kendisi söz alisverisinde pırlantayı hep hayallerinde saklamış olmasina ragmen isteyemedi çünkü beyefendinin annesi bunu kabul etmezdi. Simdi benim daha fol yok yumurta yok pırlantanı muhakkak aldir diye söyleyip duruyor oysa benim icin böyle bir sey önemli değil huzurumuz olsun yeter diyenlerdenim. Ki sevgilim laf arasinda pırlantayı geçirmişti bir kac kez ama gercekten hic önemli degil. Bir teneke bile olsa ona bağlılığımi simgelesin yeter. Tabi ben de iliskimi anlatmiyorum konustuklarimiz kimsenin bilmesine gerek yok değil mi :)

Sürekli bir küçümseme hali ne oldu anlayamıyorum... bu benim can dostum ya gözümüzü kirpmayiz can ver deseler :( oy oy..

Neyse biz kendi kendi kendimize konuşalım :KK69:

bdvye yazmazsan boyle olur hanimefendi iste :KK9::KK5:

Biraz patavatsız bir insan sanırım ama sonuçta bunca yıldır arkadaş olduğunuza göre iyi biri olmalı. Size söylediklerine alınıyorsanız o an söylemelisiniz nazikçe, sonra kafanızda büyütüp daha da kinlenirsiniz. En iyisi söyleyin bizim şuan evlenecek durumumuz yok, bir süre bekliyez bu konuyu açmayalım üzülüyorum sonra diyebilirsiniz. Gerçekten sizi seven bir dostunuzsa anlar zaten

As
Ikiniz de birbirinizi sanki biraz kiskaniyorsunuz gibi geldi bana...
Herkesin hayati farkli. Bence takmaniza gerek yok. Madem ki dostunuz o zaman acikca hoslanmadiginizi söyleyin.
l

Aslında sordum kendime kiskaniyor muyuz diye :) ama hic bir kıskanclik yok icimde.. onlar ayri biz ayri allah hepimize mutluluk huzur versin.
sadece onum bana verdiği hic bir öneriyi kendisinin yapmamis olmamasi ilginc geliyor ve kendisinin sürekli sevgilimi kötüleme cabalari üzüyor :(

Biraz patavatsız bir insan sanırım ama sonuçta bunca yıldır arkadaş olduğunuza göre iyi biri olmalı. Size söylediklerine alınıyorsanız o an söylemelisiniz nazikçe, sonra kafanızda büyütüp daha da kinlenirsiniz. En iyisi söyleyin bizim şuan evlenecek durumumuz yok, bir süre bekliyez bu konuyu açmayalım üzülüyorum sonra diyebilirsiniz. Gerçekten sizi seven bir dostunuzsa anlar zaten

Teşekkür ederim. Aslında bunu bu sekilde söyledim ama o illa ki derin sebeplerini merak ediyor evlenememizin :) sevgilimin ailesinin maddi olanaklari da kimseyi alakadar etmediği icin kimseye söylemiyorum :)
Biraz da aşk ve mantık iki uç noktada ikimizin ilişkisi.. bu yüzden kıyaslama ihtiyaci hissediyor. Hani annler hevesi kalmasin diye kendi kızlarina istemediği seyleri mecburiyetmis gibi gösterir ya bazen o hesap diye düşünüyorum. Babasinin hatasini göstermeden ama babalarinin hatalarini damatlara yaptirmamamya çalışır ya anneler. Ama huzursuzluk olur sanki öyle gibi oluyor :/ hayırlısı..

benzer şeyleri ben de en yakınlarımdan dediğim arkadaşımdan gördüm, sebebi tamamen kıskançlık..

Ama yakıştırmıyorum :( yani aslında baktığımızda kiskanmasi gereken bir sey yok. O öylesini tercih etti ben böylesini.. ben iliskimi anlatan biri de değilim hani kiskanmasi gereken bir seyi bilmez dahi..yada ben onun iliskisini sormam çünkü özeldir. Böyle düşünüyorum. Hepimizin artısi eksisi olduğu gibi hayatimza aldığımız insanlarin da iliskilerimizin de eksileri artilari olacak. Neden görmemek tolere etmek yerine.. canını acıtmak istercesine eksileri konuşmayı tercih ediyor anlam veremiyorum.

Nişanlanınca goğe kalkmış arkadasın cenesine vurmuş.onun dedıklerini bosver sen kendı ılıskıne bak.

Benimde kıskançlığı annem dahi uyarmasına rağmen aklımın almadığı, yakıştıramadığım bir dostum vardı, kardeşten öteydi hatta benim için ve beni kıskanması için de hiçbir sebep yoktu..sonra evlendim ve evlendiğim gün kıskanç yüzü tüm çıplaklığıyla açığa çıktı inanamadım hala salak gibi yanlış anladım herhalde falan dedim evime çağırdım görüşmek istedim ama o benimle bir anda tüm bağını kopardı ve şimdi hayatımda olmadığı için çok mutluyum şu anda hiç çekemezmişim iğneliyici laflarını..yazını okumayı bitirince ilk düşüncem seni kıskandığı oldu..evet yakıştırmak ne kadar güç olsa da durum bu şekilde ve sana tavsiyem mesafe koy gerçek dost bunları yapmaz sana hep destek olur..

As

l

Aslında sordum kendime kiskaniyor muyuz diye :) ama hic bir kıskanclik yok icimde.. onlar ayri biz ayri allah hepimize mutluluk huzur versin.
sadece onum bana verdiği hic bir öneriyi kendisinin yapmamis olmamasi ilginc geliyor ve kendisinin sürekli sevgilimi kötüleme cabalari üzüyor :KK43:
benimde bi arkadaşım vardı, biz sözlenirken benim eşim maddi durumdan dolayı çok büyük gösterişli bi çiçek yaptıramamıştı mütevazi bişeydi, benden sonra nişanlanan bi arkadaşımıza kucak dolusu güller almıştı nişanlısı çok güzeldi. bende böyle kucak dolusu istiyorum sönük kalmasın kucaklarım dolsun diye laf çarpmıştı, sizin dediğiniz gibi canımdı ciğerimdi ama herşeyimi o arkadaşınkiyle kıyaslardı beni üzmek ister gibi, görüşmüyorum artık benim olan bana yeter, belki alakasız oldu ama böyle insanların samimiyetine güvenmiyorum artık.

Boş ver gitsin, sen sevgilini seviyorsun, huzurun yerinde, bu şekilde düşünürsen sen de yavaş yavaş kıyas yapmaya başlarsın. Varsın yapsın istediği gibi yorumunu, sen mutlu olduktan sonra. Bir de maalesef bazı insanlar sevgili yapınca, nişanlanınca ya da evlenince cidden değişiyorlar. Belki sizin arkadaşta da bu tarz bir durum olabilir.

Belki de kendi içinde kalan şeylerin sizin içinizde kalmasını istememiştir. Ben de bazen hata yaparım, hata olduğunu bilerek devam ederim; ama arkadaşım aynını yapsa bu hata diye uyarırım. Benzer bir durum olabilir.

Arkadaşlar, biraz uzun ama icimi kimselere dökemedim.
Yakin arkadaşimla ilgili bir sorunum var. Normalde cok sevdiğim birisi, dostum..
Bu yaz tatilinde nisanlandi, enişte bey de gayet iyi birisi. Ama hayat şartlarında bazi problemler var ona ve bize uymayan. ama arkadaşım sürekli bunu saklamak üzerini ortmek pesinde.. ben de zaten kimsenim ayıbı peşinde degilim. Sadece zaten tanıdığim biri olduğu için nasil bir hayati olduğunu biliyorum arkadasimi bu konular hakkinda hazırlıklı olmasi gerektigini söyledim bir kez. Çünkü görücü usulü onlarinki. Ve bastan uyarmak gerekiyor.

asıl sorun şu. Benim yedi yıldır görüştüğüm ve hala çok asık olduğum biri var hayatımda.. biz bazi sebeplerden dolayi ciddi bir adım atamadik. Ve arkadaşım surekli iliskimize karışıp e hadi artık ne zaman istemeye gelecekler diyor. Bak bize hemencecik oldu falan filan diyor. Oysa aynı şartlarda degerlendiremeyecegini defalarca söyledim.

Onun nisanlisi bizden 6 yaş büyük isi ve maasi gayet iyi. benim sevgilim 1 yaş büyük bizden universiteden yeni mezun oldu.. ne eline isini aldi ne düzeni oturtabildi. Ailelerimizin de maddi olarak destek verebilecekleri bir durumlari yok şu an icin.. iki tarafta biraz sıkışık. Bunu gayet rahatlikla konusabiliyoruz çünkü birbirimizon en iyi sirdasiyiz sevgilimle.. hayat görüşlerimiz yasayisimiz her seyimiz ayni. Ama arkadasim sürekli seninki sigara da iciyor falan filan diyor. Ne yapayim iciyorsa onun karari engel olamadim oldu. Tek kusuru o kalsin yani.. Ama en azindan benim de hoslanmadigim insanlarla kadinli erkekli ortamlarda oturmuyor.

Kendi nisanlisinin daha büyük problemlerini gormezden gelip kiyas yapmasina tahammul edemiyorum. ben yapı olarak kirmamak için susarım. Genelde sustururum da ama nişanlandiktan sonra böyle bir seyi icinde mi tuttu senelerce diye düşünüyorum.

Arkadaşıma sert çıkmak istemiyorum ama ısrar etmemesi gerektiğini söyledim. bu bizim iliskimiz ve şartlar olgunlaştiginda bismillah deriz dedim.

Komik bir örnek vereyim. :)
kendisi söz alisverisinde pırlantayı hep hayallerinde saklamış olmasina ragmen isteyemedi çünkü beyefendinin annesi bunu kabul etmezdi. Simdi benim daha fol yok yumurta yok pırlantanı muhakkak aldir diye söyleyip duruyor oysa benim icin böyle bir sey önemli değil huzurumuz olsun yeter diyenlerdenim. Ki sevgilim laf arasinda pırlantayı geçirmişti bir kac kez ama gercekten hic önemli degil. Bir teneke bile olsa ona bağlılığımi simgelesin yeter. Tabi ben de iliskimi anlatmiyorum konustuklarimiz kimsenin bilmesine gerek yok değil mi :)

Sürekli bir küçümseme hali ne oldu anlayamıyorum... bu benim can dostum ya gözümüzü kirpmayiz can ver deseler :KK43: oy oy..

cnm o senin gene arkadaşınmış. bunun bir de kuzen versiyonu var ki hiç çekilmiyor. senelerdir yırttı kendini evlenecem diye, en sonunda evlendi de rahata erdim. evlilik öncesinde de, evlilik hazırlığı ve sonrasında da deyim yerindeyse bana yapmadığı kalmadı. sineye çektim, kuzenimdir diye para yardımı dahi yaptım ama hala aynı. bu versiyonlar evlenince de değişmiyor, benden söylemesi.

Back
X