Döven koca dayak yiyince şiddetten vazgeçer mi??

Amannn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2014
319
92
123
Selam arkadaşlar..Fikrinize çok güvendiğim için arkadaşıma burdan bahsedip konu açmak istedim..
3 gün önce arkadaşımın eşi onu fena halde dövmüş ama bildiğiniz kolu bacağı şişip morarmış,arkadaşımın da 3 abisi var hepsi temiz düzgün kariyer sahibi insanlar kardeşlerini bu durumda görünce dayanamayıp gidip bunlarda onu fena halde dövmüşler..kızı da alıp babalarının evine getirmişler..Arkadaşım buradayken test yaptı gebe olduğunuda öğrendi daha 5 haftalık falan gebeliği yani..Şimdi çocuk pişmanım diyormuş daha öncede böyle bişeyi olmamış hiç sadece kontrolsüz para harcama huyu var geliride çok değil ama sürekli bişeyler alıp borçlanıyor son kavgada bundan çıkmış zaten.Buarada çocuğun çalıştığı iş yerinin sahibi de kızın Uzaktan akrabası oda böyle bişey tekrarlamayacak ben kefilim falan demiş ..
Sizce ne yapmalı affetmeli mi?? Şunu da söyleyeyim arkadaşım yaşanan kısımdan çok bir daha yaşanır mı huyları düzelir mi bu yaşananlar hayra vesile olur mu diyor..ben yaşanan kısmı affetmemesinden yanayım ama siz ne dersiniz?

O arkadaşınıza kalmış. Ben olsam affetmem muhtemelen. Kimisi dayağı da aldatmayı da affediyor. Her yerini morartacak kadar dövdüyse tekrar yapabilir. Sinirine hakim olamadı tokat attı durumu değil ki bu.

huylu huyundan vazgeçmez
bır kere aldatan tekrar aldatır
bırkere eli kalkanın tekrar kalkar
ayağını yorganına göre uzatmasında bılmelı onuda bılmıyo bunlar sonrada ogrenılecek huylar degıl

Bakın binlerce kadin affetti sonu ölüm husran ki adam abilerinden dayak yemis ve araya haddinden fazla sogukluk girmistir giderse bunu onun yüzüne surekli vuracak emin olun daha cok aşağıliyacak ....yazik olur kendisine

Bence affetsin. Adam nasıl olsa dayak yiyerek bedelini ödemiş. Tekrar döver abileri de onu döver bu evlilik böyle sürüp gider.

Saygı sevgi fasa fiso

Şiddete meyilli demek ki.
Kontrolünü kaybedip neden kendini dövmüyor acaba?

Doğacak çocuk için olumsuz bir durum bu, bir sıfır yenik başlayacak.

Ama psikopat bir baba , huzursuz bir aile yerine, huzurlu ve sağlıklı bir anne ile yetişmesi onun adına daha doğru olur.

Abilerinin ellerine sağlık helal olsun diyorum....
Çocuk var diye geri dönmek barışmak istiyor sanırım arkadaşınız...
Yanii sevdiği için değil...
Sevgi yoksa dönmesin...
Kii bana kalırsa kalmaması lazım ölebilirdi beyin kanaması gerçirebilirdi....
Üstelik 2 cana kıyardı o adam karnındaki bebekte canından olabilirdi...
Valla iyice düşünsün taşınsın... Umarım doğru kararı verir...

Son düzenleme:
Bence adam daha çok bilendi. Fiziksel olmasa da psikolojik olarak intikam alacaktır ve bunun için geri istiyor arkadaşınızı.

Bebeği 3 senedir çok istiyordu en çok bebek için affetmeye yöneldi çünkü ailesi aldıralım ayrıl dediler..Abileri evlenmesini de istememişlerdi ama yine koştular bişey olsa yine koşarlar.. Bir de kimse çok karışmıyor herkes senin fikrin diyor ben sizin fikirlerinizi iletecek ona yoksa bende direk şöyle yap böyle yap diyip sorumluluk alamıyorum ciddi bir karar

Bir musibet bin nasihattan iyidir derler.Korkudan belki daha da el kaldıramaz.Ama bunlar ihtimaller huyunu suyunu bilemezyiz ki.Bazı adam yer dayagı yine aynı, bazısı da ders alır tırsar.Eger bebegi için şans verecekse biraz daha dursun burnu sürtülsün derim ben.

Ellerine sağlık..
Ben olsam dayağı affetmem. Son derece aşağılayıcı, çözümü olmayan bir problem. Ama arkadaşın düşündüğüne göre affedecek.
Abilerinden güvence alıp geri dönsün. Eğer tekrar ederse geri dönmeyi bilsin.

Bebek var diye affetmek zorunda değil. El kaldırmak ne bileyim bambaşka bişey ya

Ya damat abilerini falanda aramış dayak yedikten sonra gelsinler oturalım konuşalım diye çok ar edecek biri değil gibi ama korkmuştur bence işte ben diyorum ki bu korkunun etkisi ömür boyu sürer mi?bana çok olası gelmiyor(

Adamın şiddete meyli varmış demek.
Karısını dövmüş.
Bir daha sinirlenince kadına dokunamadığı için evdeki eşyaları kıracak,
Çünkü para harcama alışkanlıkları değişmeyecek ve hep sıkıntı olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…