dövme meselesi

meltem88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2012
1.224
3
46
Ankara
kızlar ben sırtıma dövme yaptırtmak istiyorum..ama sevgilim dövmeli biriyle evlenmek istemediğini söyledi..istersen geçici yaptır dedi..bu beden benim değil mi? saygısızlığına sinir oldum konuyu kapattım ama cidden benim dövme yaptırma hakkım yok mu...ama onunda dövmesiz biriyle evlenme hakkı var...muallakta kaldım açıkcası :26:

sevgilininle evleneceğinin garantisi yok ki :) ama dövme işi zor sıkılmaman lazım. sonra sildirmekle uğraşma geçici yap... eğer heves değilde gerçekten istiyorsan kalıcısınıda yaparsın :34:

Son düzenleme:
O dövmesiz birini istiyorsa,sende illa dövme diyorsan ayrılacaksınız....
Yok ayrılamam diyorsan o zaman ya sen dövmeden vazgeçicen ya sevgilini ikna edicen.Ya da geçici dövme...Hem sen hevesini alırsın hem o üzülmez...

kızlar ben sırtıma dövme yaptırtmak istiyorum..ama sevgilim dövmeli biriyle evlenmek istemediğini söyledi..istersen geçici yaptır dedi..bu beden benim değil mi? saygısızlığına sinir oldum konuyu kapattım ama cidden benim dövme yaptırma hakkım yok mu...ama onunda dövmesiz biriyle evlenme hakkı var...muallakta kaldım açıkcası :26:

bu başlık sarpa sarar hatta kapanır söyliyim:27::27::27:

senin sırtındaki dövmenin ona ne zararı varmış ki, tüm sırtınımı kaplatcaksın, eğer o yüzden istemiyorsa anlarım, ama küçük bi dövmeyse istediğin, ben böyle dövmeli bi kızla evlenmem diyosa şımarıklık yaptığı
onun dövmesiz bi kızla evlenme hakkı var mı, evet istiyosa var ama bu meselenin bu kadar büyümesine şaşırdım açıkcası

Son düzenleme:
bu başlık sarpa sarar hatta kapanır söyliyim:27::27::27:

senin sırtındaki dövmenin ona ne zararı varmış ki, tüm sırtınımı kaplatcaksın, eğer o yüzden istemiyorsa anlarım, ama küçük bi dövmeyse istediğin, ben böyle dövmeli bi kızla evlenmem diyosa şımarıklık yaptığı
onun dövmesiz bi kızla evlenme hakkı var mı, evet istiyosa var ama bu meselenin bu kadar büyümesine şaşırdım açıkcası

boy abdesti kabul olmuyor diye istemiyormuş birde
ama benim yaptran akrabalarım var araştırdık kabul oluyor diyorlar

eskiden öğrenciyken hızma takardım sonra hızmayı attım burnumdaki delik kapansın istedim
dövmedede böyle olacakmış ama sildirmek zormuş benide düşünüyormuş :31:

istemiyorsa yaptırmayın siz de
aşk demek evlilik demek bazen kendimizden isteklerimizden feragat etmek demektir yoksa bence hiç bir anlamı yoktur
siz hiç onun kararlarına karışmıyor musunuz?
ben nişanlımın bana danışmadan herhangi bir şeye karar vermesine çok kızarım ve verdiği kararlara müdahalede ederim
ben böyle olunca onun da bana karışmaya hakkı olduğunu düşünüyorum

istemiyorsa yaptırmayın siz de
aşk demek evlilik demek bazen kendimizden isteklerimizden feragat etmek demektir yoksa bence hiç bir anlamı yoktur
siz hiç onun kararlarına karışmıyor musunuz?
ben nişanlımın bana danışmadan herhangi bir şeye karar vermesine çok kızarım ve verdiği kararlara müdahalede ederim
ben böyle olunca onun da bana karışmaya hakkı olduğunu düşünüyorum

bende karışıyorum haklısınız
mesela gardiyanlığa başvurabileceğini söyledi nedne bilmiyorum belkide bir dizi yüzünden karşı çıktım uzatmadı o da neyse tamam dedi

bende karışıyorum haklısınız
mesela gardiyanlığa başvurabileceğini söyledi nedne bilmiyorum belkide bir dizi yüzünden karşı çıktım uzatmadı o da neyse tamam dedi

işte o zaman kızma sevgiline bak o ne güzel sözünü dinliyormuş :34:
bana karışma bu benim hayatım falan diye aksilik yapmıyormuş sende yapma bence
zaten çokta önemli değil geçici dövme yaptır bi zaman sonra gerçekten sıkılabilirsin çünkü

Evlilik değil aslında fedakarlık gerektiren sevgidir seviyorsan eğer bazı şeylere bu kadar gereksiz şeylere istemiyor diye göz yumman gerekebilir.

Sonuçta fikrini beyan etmiş sen eğer istiyorsan ayrılmayı göze alacaksın beden senin olabilir fakat o da görmek istemıyor son derece haklı değil mi bu gibi durumlara alışmanı tavsiye ederim yoksa her isteğine evet diyen erkek bulmak zor biraz :)

Yani sen onun yerıne kendını koy düşün biraz

Vazgecme bence dunyaya bır kere gelıyoruz sonra pısman olma

Mesaj tekrarı....

Son düzenleme:

Kaç yaşındasınız acaba :)

ben 24 sevgilim 25

Sevgilin anladığım kadarıyla dinini düşünerek böyle bir talepte bulunmuş senden. Bence kendi kararlarını vermelisin. Vücut senin vücudun. O dövme de senin vücudunun bir parçası olacak. İstemeyebilir ama sonuç olarak şu anda evli değilsiniz. Evleneceğiniz de garanti değil. Gelin ata binmiş,ya nasip demiş. Bence bir daha düşün :34:

Son düzenleme:
ben 24 sevgilim 25

Y'a meltem88 ne gerek var sevgilin seni dusunuyo bak . Hem boy abdesti olmuyo diye biliyorum ben... Yazmissin tanisiklarindan yaptirmislar ve abdest kabul oluo diye..
Simdi soruyorum sana derinin icinde altinda ustunde herneyse,silinmiyorsa nasil Kabul olsun abdestin,amac temizlenmek vucutta tek bi iz birakmamak degilmi Canim?

Neden dövme yaptıracaksın ?
Hem de sırtına...Yani sen kendin görmeyeceksin bile.
Görülsün ve beğenilsin diye yaptıracaksın.
O halde asıl görüp beğenmesi gereken kişi,sevgilindir.
Sevgilin dövme sevmediğini söylediğine göre,yapman gereken belli bence.

Ben dövmeye karşıyım.Hem dini açıdan hem de sıkılma açısından.
Bugün çiçek,böcek,sembol vs yaparsın.Yarın o sembol sana birşey ifade etmez.
İnsanlar servet ödeyip mücevher alıyorlar.Onu bile her gün ve hayat boyu takmıyorlar.
Neden hayat boyu bedeninde bir şekil taşıyasın ki ?

24 yaşımda beğendiğim çoğu şeyi şu an beğenmiyorum.
24 yaşımdan kalan ne bir takım ne bir giysim var.
Saçlarım bile bambaşka.
Böyleyken,dövmem neden kalsın :)

dövme yüzünden beni terk etcek adamla ben kendim evlenmezdim zaten.ne da kadar karışıyor insanlar birbirlerine hiç anlamıyorum bunu.

boy abdesti kabul olmuyor diye istemiyormuş birde
ama benim yaptran akrabalarım var araştırdık kabul oluyor diyorlar

Senelerce boy abdesti kabul olmuyor diye bilirdik hepimiz ama öyle değilmiş. Araştırdım, abdestte aslolan derinin yüzeyinin tamamının ıslanması, dövme deri altında kaldığı için abdeste mani olmuyor ancak İslam alimleri; Peygamber Efendimiz (SAV) 'in bu konuda ' dövme vb. kalıcı şeyler yaptırana lanet olsun ' şeklinde bir hadisi olduğunu ve yaptırmanın çok günah olduğunu söylüyorlar. Dini yanıyla ilgili bilgim bu şekilde ancak benim erkek arkadaşım da senin ki gibiydi, bir kez yaptırmak istedim itiraz etti, vücutta öyle şeylerden tiksiniyorum ben dedi. Bu da görüş meselesi tabi, benim şahsi görüşüm çok hoş görünüyor, seviyorum dövmeyi =)

Back
X