Dövme ve Koca Engeli

Minimalist bir dövme istediginden vurgulu bir şekilde kocana söz ettin mi?(maksimum 5cmlik olanlardan) dövmeyi yaparsan onun senin gönlünü ne denli kazanacağından söz et. Canı istemiyor diye senin bedenine ilgili kararlar vermesinin ilişkiniz için tehlikeli olduğunu bilmesi gerek. Dini sebepler öne sürüyorsa da bunun senin meselen olduğunu bilmesi gerek
Bahsettim hatta örnek gösterdim. Hatta çizdiğim taslağı gösterdim. Ben zaten yaptırabilir miyim diye de sormadım. Bu taslak nasıl olmuş sence diye sordum :) yani bunu büyüteceğini böyle tepki vereceğini hiç düşünmemiştim. Din konusunda da eşim müslüman, ben değilim. Benim dinimde de dövme konusunda bir sorun yok. Bu fikriniz için teşekkür ederim. Evet, ona bir de böyle yaklaşim. Belki bu işe yarar

Ay vallahi ben de bilemedim :) insan her gün değişiyor, 10 yıl sonra da aynı hevesle dövmeme bakar mıyım acaba! Bi de o var
Hiççç mi hiç sanmiyorum hevesle bakacagını. 5 yil falan oldu benimde vallahi sildirmeye firsat ariyorum ya. Ama hevesinin gececegine de ikna olmayacaksın muhtemelen :)) o yuzden bende arada bir sakayla karısık esine konuyu ac ki sindire sindire hazmetsin :D

Saçma sapan bir gerekçesi var. Diyor ki " sana ait olmayan bir şeyi, sende görmek istemiyorum. " ama kendini mi ifade edemedi acaba sinirden, acaba belki de sizin dediğiniz gibi iğreniyordur. Saygısızlık olmasın diye mantıklı bişey söylemeye çabalamış olabilir

“Sana ait olmayan senin vücuduna ait olmayan bir şeyi kalıcı olarak sende görmek istemiyorum” bu şekilde söylüyor. Belkide düşündüğüm gibidir dile getiremiyordur. Bu konuda onun ağzını arayabilirsin bence.

Birde Bazı yorumlarda okudum eşin böyle düşünüyorsa o zaman küpe de takma kolye de takma onlarda sana ait değil tarzında yazılmış.

Dövme ile bir küpe bir kolye veya herhangi bir vücut aksesuarı karşılaştırılamaz. Dövme çok başka bir olay. Herşeyden önce ölene kadar vücutta kalacak ve sonradan pişman olma olasılığı çok yüksek.

Bence vücudunda hiç dövme yoksa sen de bir kez daha düşün.

Bende yillar önce dedigin gibi minimalist küçük bir dövme yaptırdım. Göze guzel gelen ve yormayan bi dovme. Ama yıllar gectikce beni cok sıktı, artık görmek istemiyorum bıktım:))) Dövmeye karşı hevesimi tamamen yitirdim kısacası. Sildirteceğim. Bence iyi düşünüp karar verin. Gerçekten çok istiyorsanız eşinizi tatlı bi dille mutlaka ikna edersiniz.

Merhaba kızlar, öğrencilik yıllarımdan beri dövme yaptırmayı çok istiyorum. Ancak her zaman kötü dövme kurbanı olmaktan korktum. O yüzden bir türlü cesaret edemedim dövme yaptırmaya. Ve sonunda çizgisi, yaratıcılığı ile tam beni yansıtabilecek bir dövme sanatçısı buldum. Bu sefer de kocam asla olmaz diye tutturdu ve bu konuda da aşırı ciddi. Daha önceden hiç bir konuda bana bu şekilde engel koymadı. Ya da bir şeyi istemiyorsa beni ikna etmeye çalıştı. Ama şimdi çok katı bu konuda. Başına gelen, daha önce buna benzer bir şey yaşayanlara soruyorum, sizce eşimi dövme yaptırmaya nasıl ikna ederim, nasıl gönlünü ederim? Bu arada çok büyük devasa bir şey istemiyorum. İş yaşantısını da düşünerek, günlük hayatta görünmeyen bir yerimde, çok minimalist ya da çok abartı olmayan orta büyüklükte, beni yansıtacak bir şey istiyorum.
Pardon ama vücudunuzun sahibi sizsiniz, eşiniz değil.eşinizi ikna etmeniz gerektiğini zannetmiyorum..

Küçük minimal bir dövmeyle başla derim ve bu bir bağımlılık haberin olsun ben el bileğimde küçükle başladım ve duramıyorum :) bilekler ayak bilek omuz boyun derken şimdi sırtımı ortasına omurga dövmesi yaptırıyorum son Sean kaldı. Eşim aşırı derecede karşı benimde ilk dövmem de biraz kızmıştı dini açıdan değil canım yanıyor diye istemiyordu baktıki ben çok mutlu oluyorum yaptırdıkça şimdi sadece desen konusunda bana destek oluyo başa çıkmayacağını anladı :KK31::KK71:

Anlam veremiyorum sizin bedeninize yapacağınız bir şeyin kararını neden eşiniz veriyor?
"Bonom bodonom bonom kororom" cularda gelmiş...
Boş yapmayın lütfen. Adamın bundada söz hakkı olmayacaksa nerde olacak?
Eşi yahu o eşi! Karısının ömür boyu bedeninde taşıyacağı bir şeye bundan rahatsızlık duyuyor ise elbette müdahale etmeye hakkı var.
Bu ne özgürlük kısıtlamasıdır nede bir baskıdır. özgürlükle baskıyla vs hiçbir alakası falanda yok.

Benim de kolumda dövme var çok tepki almama rağmen seviyorum sonuçta benim bedenim benim kararım:KK49::KK49:

Eşiniz normalde sizi kırmayan isteklerinize olumlu dönüşler yapan biri imiş.
Bir bu konuya sert çıkmış.
O halde direkt kırmayın adamı.
Bir dövme için değmez.
Ayrıca o kadar eskiden beri istiyordunuz madem bir şekilde yaptırsaydınız.
Şimdi evlendikten sonra istediğiniz kadar "beden benim" deyin.
O sizin eşiniz ve sizin bedeninizde görmek istemediği birşeyi dile getirmesi son derece normal.
Empati yapın.
Siz istemeseniz o istese ve dönüşü olmayan birşey olsa...
Bu sakal bırakmak,saç kesmek uzatmak gibi birşey de değilki.
Ben olsam ben de istemem, hem sevmiyorum hem uygun bulmuyorum.
Eşim amuda da kalksa beni ikna edemez mesela.
Siz kendi eşinizi nasıl ikna edersiniz onu da siz bilebilirsiniz ancak.

Bende esim yaptirsin istemem.Guzel bulmuyorum.Garip bir sekilde ilkel buluyorum zevk meselesi. Esimle boyle kararlari ortak aliriz.Oda kisa sac sevmez mesela kisa kestirmem sacimi.Bende sakal sevmem oda sakal birakmaz .Bence bu orneklerle ayni dovme yaptirmaniz.Gecici yaptirin belki sizde sevmezsiniz

Birisi dövme yaptırmak istiyorum dediğinde, herkesin aklına sleeve tarzı şeyler geliyor herhalde.
Yoksa minimal bir dövmeye bu kadar şiddetle karşı çıkılmasına anlam veremiyorum. :63:

Eşim asker, yaptırması yasak da olabilir. Gerçi hiç sormadım o'na, sen de yaptırmak ister misin diye. Yani zaten sinirden kendi kendine söyleniyordu :)
Benim eşim de asker 3 yerinde dövmesi var.Diğer arkadaşlarında da var.Çok karşıydı ama ısındı sonradan emrivaki olunca

Dövme yaptırmaya karar verdim bende eşime söylediğimde sadece “sen bilirsin” dedi
Birde bir dövme için cehenneme gidiceğimi düşünen bi annesi var.Öyle bi aileden çıkma
Saygı duyması gerek eşinize ne ki?
Bir seyı merak ettım.. Dinen yazdınız ya hanı.. dovme yaptıran cehenneme gider dıyen birileri var diye.. Benimki sadece merak.. Peşin hukumle mı yargıladınız yoksa oyle bır sey olmadığını bildiginız için mi yorum yaptınız

Merhaba kızlar, öğrencilik yıllarımdan beri dövme yaptırmayı çok istiyorum. Ancak her zaman kötü dövme kurbanı olmaktan korktum. O yüzden bir türlü cesaret edemedim dövme yaptırmaya. Ve sonunda çizgisi, yaratıcılığı ile tam beni yansıtabilecek bir dövme sanatçısı buldum. Bu sefer de kocam asla olmaz diye tutturdu ve bu konuda da aşırı ciddi. Daha önceden hiç bir konuda bana bu şekilde engel koymadı. Ya da bir şeyi istemiyorsa beni ikna etmeye çalıştı. Ama şimdi çok katı bu konuda. Başına gelen, daha önce buna benzer bir şey yaşayanlara soruyorum, sizce eşimi dövme yaptırmaya nasıl ikna ederim, nasıl gönlünü ederim? Bu arada çok büyük devasa bir şey istemiyorum. İş yaşantısını da düşünerek, günlük hayatta görünmeyen bir yerimde, çok minimalist ya da çok abartı olmayan orta büyüklükte, beni yansıtacak bir şey istiyorum.
Neden istemiyor ki?

Ben biyik sakal hic sevmem, esimin de cok hevesi vardi. En son bir yila yakin pala biyik gezdi, ulkucu model :bicak: ben alisamadim valla, en son cocuklari doldurdum biyiklarin batiyor ayagina kurtuldum biyiklardan :KK53:

Bence benim esimin bedeni hakkinda boyle bir hakkim var, esimin de bana makul sekilde karismasini normal buluyorum.

Siz gecici dovmeler yaptirarak bi deneyebilirsiniz. Belki esinizin gozu alisinca fikri de degisir.

• Beğen
Reactions: sel
Back
X