Dövme ve Koca Engeli

daha geçenlerde bende nişanlıma söyledim iyi bi yer bulalım ki pişman olma dedi. o kadar şaşırdım ki kendisi biraz karışır olur olmadık şeylere. hatta ona da dedim beni şaşırttın diye 1 ay sonra evlenecek de olsak senin bedenin yaptırmak istersen yaptırırız araştırıp dedi.

Ama mesela ben koluma yaptırmak istiyorum. atıyorum bi belime yaptırmak istediğimi söyleseydim işin içine kıskançlık eminim ki girerdi. acaba sizde de böyle bir durum mu var
Bu mantıklı .Benim iki kolumda da dövme var . Göğüs arama yaptırsam aslında dedim laf arasında , oraya dövme yaptırabilmen için önce benim dövme yapmayı öğrenmem gerekiyor dedi .Kıskanç çünkü .Bayan yapar dediğim zamanda fazla sexi durur dedi . Sadece fikirdi üstelemedim .

Dövme sevmeyene itici geliyor, ben mesela leke gibi görüyorum. Gençlerde kaplama dövme görünce içimde bir üzüntü duyuyorum, yazık çocuğa falan oluyorum. Eşim de sevmez ama diyelim ki yaptırmak istedi, karşı çıkarım. Yani bunun tutuculukla bir ilgisi yok, tamamen sevmemekle alakalı. Eşlerin bu kadar söz hakkı olmalı diye düşünüyorum. Sana eşin bakıyor, eşin dokunuyor, eşin öpüyor. Sevmediğini bile bile böyle kalıcı bir karar vermeyi doğru bulmuyorum.

Tum vucudunda bir suru dovmesi olan biri olarak konusuyorum, ben hic pisman olmadim. Yani aman pisman olursun, sikilirsin demenin manasi yok. Esimin, kardesimin (tum vucudunda nerdeyse) ve annemin de dovmeleri var, hic aman sikildim ben falan dediklerini duymadim. Sikilacaksaniz zaten yaptirmayin bir zahmet oyuncak degil bu. Meme ameliyati gibi, kuculteyim yok sikildim buyulteyim, burnumu kuculteyim bu sene seneye de kemikli kullanirim diyor musunuz yani. Kasindan gozunden de sikiliyor musun yani onlar da hep ayni.

Benim gobegimde dogum lekem de var mesela, esim evlenene kadar da gormedi, onu gordukten sonra aa orda leken mi var diyecekti? Hoslanmadim aldiralim deme hakki mi vardi yani? Vucut benim, adam tamam dokunuyor ediyor ama her seyiyle de kabul edecek yani bedenimi. Ben dogum lekemle de mutluyum dovmelerimle de.

Sizin bedeniniz sizin karariniz. Yaptirin gitsin. Bir dovme yaptirildi diye bosayacaksa buyursun zaten. Zamanla gozu alisir.

Sayın *Bonom bodonom bonom kororom*cular bu olayın ne bedenle nede kararla hiçbir alakası yok. Zaten özgürlük ile hiç hiç hiç alakası yok.
senin ömür boyu bedeninde taşıyacağın bir şeye dahi eşinin müdahale yetkisi yoksa git eş yerine kendine bir fino köpek al daha iyi. Hem hiçbir şeyine karışmaz, hiç sözünden çıkmaz, hemde derdi tasası az olur!
Eşin o senin yahu eşin! Bırak bu kadarınada hakkı olsun. Senin hiçbir kararına olmaz deme hakkı yoksa onun adı neden "eş"???
Gittim yaptırdım sonra söyledim, sormam bile bla bla bla diyenler var... Aferin aslan parçası iyi ettin! Eşini hiç sallama sen özgürsün! sonuçta...

Merhaba kızlar, öğrencilik yıllarımdan beri dövme yaptırmayı çok istiyorum. Ancak her zaman kötü dövme kurbanı olmaktan korktum. O yüzden bir türlü cesaret edemedim dövme yaptırmaya. Ve sonunda çizgisi, yaratıcılığı ile tam beni yansıtabilecek bir dövme sanatçısı buldum. Bu sefer de kocam asla olmaz diye tutturdu ve bu konuda da aşırı ciddi. Daha önceden hiç bir konuda bana bu şekilde engel koymadı. Ya da bir şeyi istemiyorsa beni ikna etmeye çalıştı. Ama şimdi çok katı bu konuda. Başına gelen, daha önce buna benzer bir şey yaşayanlara soruyorum, sizce eşimi dövme yaptırmaya nasıl ikna ederim, nasıl gönlünü ederim? Bu arada çok büyük devasa bir şey istemiyorum. İş yaşantısını da düşünerek, günlük hayatta görünmeyen bir yerimde, çok minimalist ya da çok abartı olmayan orta büyüklükte, beni yansıtacak bir şey istiyorum.
Valla biraz sert gelebilir ama ben gönlünü falan etmem. Vücut benim vücudum. Benden gayri kimseyi ilgilendirmez. Kocam da bana ve dolayısıyla benim kararlarıma saygı duymak zorunda.

Merhaba kızlar, öğrencilik yıllarımdan beri dövme yaptırmayı çok istiyorum. Ancak her zaman kötü dövme kurbanı olmaktan korktum. O yüzden bir türlü cesaret edemedim dövme yaptırmaya. Ve sonunda çizgisi, yaratıcılığı ile tam beni yansıtabilecek bir dövme sanatçısı buldum. Bu sefer de kocam asla olmaz diye tutturdu ve bu konuda da aşırı ciddi. Daha önceden hiç bir konuda bana bu şekilde engel koymadı. Ya da bir şeyi istemiyorsa beni ikna etmeye çalıştı. Ama şimdi çok katı bu konuda. Başına gelen, daha önce buna benzer bir şey yaşayanlara soruyorum, sizce eşimi dövme yaptırmaya nasıl ikna ederim, nasıl gönlünü ederim? Bu arada çok büyük devasa bir şey istemiyorum. İş yaşantısını da düşünerek, günlük hayatta görünmeyen bir yerimde, çok minimalist ya da çok abartı olmayan orta büyüklükte, beni yansıtacak bir şey istiyorum.
Ha bu arada tabii ki izin almalısın, elbette kocandır karışır diyenler vardır ve olacaktır. Ama sen aldanma. O senin eşin, sahibin değil. Hayatı paylaşmak için evleniyorsun, senin yerine karar versin diye değil.

esimin ic kolunda var dövme ismim yaziyor
Bilekten dirsege kadar nerdeyse...bence cok kötü yapmişlar o ayri da ...insanin gozu oyle bir alisiyor ki gormuyor bile bi sureden sonra...ne o nede ben dikkatimizi bile cekmiyor dovme...
Hele her an gorunmeyen bi yerde yaptiracaksan esini dinleme bile...yap gitsin
Bosayacak degil ya

Dövme seven insanların tarzları genelde belli, yapıları da benzer oluyor. Benim de dövmelerim var. Bugüne dek hayatıma giren herkesin de dövmesi vardı. Dövme sevmem, iğrenirim diyen bir adamdan hoşlanabileceğimi bile düşünmüyorum açıkçası. Çünkü ortak nokta olmaz. O yüzden bu tip bir çatışmada ne yapılır bilmiyorum ama rest çekip tehdit etmek suretiyle engel olunmaya kalkışılsa bana olay dövmeden çıkar.

Ben de onu soruyorum. Bir "neden" söyle bana dedim. Ben senin üzerinde sana ait olmayan bir şey görmek istemiyorum dedi. Acayip mantıksız açıklamasından sonra dini bir sebebi var mı dedim. Alakası yok dedi. Yani, ben de anlamadım
Doğallığı seviyordur belki de. Bazılarında vardır o. Eşin evlenildiği zamankinden farklı saçının bile olmasına gelemezler. Yani genel olaral sevmiyordur. Benim bedenim olayı ise başka şey. Eşler birbirine danışmalı. Üstüne gitmeyin daha sonra tekrar açarsınız konuyu.

Önce geçici yaptırın. Bakın bakalım zamanla alışacak mı?

Senin bedenin kocan ne karışır ne demek yahu. Elbette karışır. Iyi madem eşin fikrini önemsemeyelim herkes dilediğini yapsın vücuduna.Beğenmiş beğenmemiş ne fark eder. Mesela benim kocam hacı yağı ile saçını şekillendirsin, saçlarının kenarını da kazıtsın, altın kolye de taksın, bir de çizgili takım elbise. Oh mis valla. Keko gibi dolaşır ortalıkta. Ben de hiç ses çıkaramam çünkü onun tarzı, onun seçimi, onun bedeni. Yok öyle dünya. Bir Keko ile evlenmek istesem öyle yapardım. Sonradan bana sormadan fikrimi almadan tarzını tipini değiştiremez. Gayet de karışabilir eşler bu durumda. Şayet eşiniz vücutta dövmeden hoşlanmıyor ise gayet de fikrini sormak, önemsemek durumundasınız. He sizinle evlenirken dövmeniz var ise elbette sorun yok. Ancak onunla birlikteyken kalıcı bir değişiklik yapacaksanız elbette fikri sorulmalı. Belki iğreniyor dövmeden. Belki sevişmek istemiyor dövmeli bir kadınla. Nasıl bu kadar atıp tutuyorlar bu hususlarda ben anlamıyorum. Bir arkadaşım kınadan nefret ederdi dokunamazdı bile. Bunu da eşine belirtti. Kadın şimdi benim kararım diye kına ile dövme mi yaptırsın. He isterse yaptırabilir ama o arkadaş asla dokunmaz kadına. Takıntısı bu ne yapacaksın.

Eşim yapay sarışınlıktan hiç hoşlanmaz. Ben de sevmem gerçi ama "benim saçım sana ne" deyip de sarıya boyatmam. Ulan sevgiliyken kırk takla atıyorsunuz "acaba neyden hoşlanır nasıl güzel görünürüm gözüne" diye. Evlenince karışamaz istediğimi yaparım. Yahu evliliğin manası ne acaba? Elbette eşler birbirinin fikrini, beğenisini önemsemeli. Asla boyun eğmem diye diye Mahmut abi oldu bütün kadınlar. Boyun eğmek de değil bu ayrıca. Eşinin fikrini önemsemek. Neyse sakinim ben. Konu sahibi siz burada yazılanlara aldırmayın eşinizinle ortak noktada buluşmaya çalışın.
Mahmut abi... Haha cok yasayın..

Hint kinasi falan oluyorsa ondan yaptirin gecici bisi sonuçta ...esiniz bisi demesin artik onada...

Onu bu kadar rahatsız edecekse siz vazgeçseniz? Her şeye benim bedenim karışmamalı diye bakmamak gerekir. Ben mesela erkek arkadaşımın sakalından rahatsız oluyorum ve bırakmyor.

Valla dövme yaptırıpda bı taneyle kalanı hıc duymadım bı yaptıran ıkıncısını de üçüncüsünü de istiyor bağımlılık gibi bısey oluyor sanırsam bana bu konuda fikrimi sormamişsınız tabı ama ben yinede soylıyım yaptırmayın gusül abdesti şüpheye giriyor obur tarafa cenabet gidersiniz maazaallah uyarmış oluyum peygamber efendımızde dövme yaptıranların lanetlıyor onu da soylıyım kacıyım:işsiz:

Valla dövme yaptırıpda bı taneyle kalanı hıc duymadım bı yaptıran ıkıncısını de üçüncüsünü de istiyor bağımlılık gibi bısey oluyor sanırsam bana bu konuda fikrimi sormamişsınız tabı ama ben yinede soylıyım yaptırmayın gusül abdesti şüpheye giriyor obur tarafa cenabet gidersiniz maazaallah uyarmış oluyum peygamber efendımızde dövme yaptıranların lanetlıyor onu da soylıyım kacıyım:işsiz:
Tesekkurler:)

Hanımlar değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Dün bi haber aldık ve eşimle şu an çok daha ciddi bir problemimiz var. Sanırım bir süre dövme konusunu rafa kaldırmam gerek. Herkese tekrar teşekkür ederim

Tesekkurler.. Piercing için yazacagım tek şey abdest alırken su gecme lı delinin yerden... Tıpkı kulagımızdakı kupe gıbı... Evet kayınvalıdenız bır yerde haklı abdest olmuyor.. Bılmeden yaptırdı dıyelım.. Sildirmeli.. Cesareti yok dıyelım.. Tovbe edıp bır daha yaptırmamak uzere af dilemeli Allahtan....
Dovmenın vs dini boyutu budur.. Kabul eder Etmez kişiye kalmış.. Hesabını ben almayacağım sonucta...
Tesekkur ederım yorumuma cevap verdiginiz için..
Birkaç hocaya danıştım abdest oluyor kulaktan dolma bilgi sizinki

Back
X