• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dövme yaptırmak günah mı? Acıl

İbadet etmenin dövmeli olup olmamakla bir ilgisi yok o zaman her dövme yaptıranı kafirden ibadetsiz insanlardan sayalım olurmu öyle şey ibaen insanın içindedir piercinglide ibadet edebilir dövmelide ibadet edebilir dövme sadece kişisel bir görüntü tercihi ibadetle alakası yoktur bence dövme yaptıranlar ibadetsiz olmuyo :))

Ben de çok araştırdım, diyanete de sordum.
Abdest geçiriyor ancak mekruh. Yani günah gibi yapılmamasının kesin bir bağlayıcılığı yok ancak yapılmaması isteniyor.
Ben dini hassasiyetten dolayı yaptırmadım.
Bir de namaz kılarken kendi vücudumda ufak da olsa bir figür bulunması fikri hoş gelmedi bana.

Bile bile yapilan bir hata ve o hataya tovbe etmeden yapilan ibadet .

Bi düşünmek lazim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

zift tutmus bır kalp, iftiracı bır agızla ıbadet oluyor da
dövmeyle neden ıbadet olmasın?:ssz:

Bilerek yapilan bi gunah ve tovbe edilmeden yapilan bi ibadet..
Bi dusunmek lazim...

Bile bile yapilan bir hata ve o hataya tovbe etmeden yapilan ibadet .

Bi düşünmek lazim

Kendi adıma konuşayım farkındaysanız bi hataya sebebiyet vermemek için açtım bu konuyu sizin deyiminizle.

Bazı üyeler dövmeyi savunmak için
Herşey kul ile allah arasında derken neden makyaj yapan türbanlıları işin içine katmış

Son düzenleme:
Hmm ozaman bu yazdığınızdan dövmesiz (!) olanların ibadetlerinin sayıldığını dövmelilerin (!) ise bir ömür boyu cünüp gezdiğini çıkarmam mı gerekiyor.

Asla öyle bisey söylemedim. Ibadetlerin kabul olup olmadigi yanliz Allah bilir.. Dövme gunahtir bunu bilerek yaptirmak ustune bide hicbisey olmamis bi hata bi gunah yapilmamis gibi davranmak bence yanlis. Fikir sordugun icin kendi fikrimi paylastim...

Canım benimde dövmem var aslında bende kararsızdım ama okulumuza bir ilahiyatcı gelmişti onun konferansından sonra kesin yaptırmaya karar verdim. Olay su gecıcı dovme su gecırmıyor ve abdest tutmuyor ama kalıcı dovme su gecırdıgı abdest tutuyor o konuda sıkıntı yok ama biliyorsun kalitesiz dövmeciler yuzunden veya baska sebepler bılmıyorum eger cılt kanserıne yol acarsa gıbı ıhtımaller yanı kendıne zarar verırsen bu gunah. abdest tutarmı tutmaz mı konusunda suphen olmasın.

Asla öyle bisey söylemedim. Ibadetlerin kabul olup olmadigi yanliz Allah bilir.. Dövme gunahtir bunu bilerek yaptirmak ustune bide hicbisey olmamis bi hata bi gunah yapilmamis gibi davranmak bence yanlis. Fikir sordugun icin kendi fikrimi paylastim...

Teşekkür ederim o halde :)

Bazi arkadaslar arastirmadan bilip görmeden haram, abdest gecmez diyip duruyor. Öncelikle dövme vücüda zarar verdigi icin dinimizde uygun görülmemistir. Bu yinede haram demek degildir. Abdest konusuna gelince, dövme tenin altinda oldugu icin, abdestte tenin üstünde alindigi icin ne abdeste nede gusle manidir. Herseye de haram diyip gecmeyin.

her defasında dedıkodu yapıp, ifitra atıp, kalp kırıp... ve bunun gıbı bır çok seyı yapıp
ardından tövbe edıp, hatta defalarca tövbe edıp yıne aynı hataya dusenler kadar yani...:ssz:

her defasında dedıkodu yapıp, ifitra atıp, kalp kırıp... ve bunun gıbı bır çok seyı yapıp
ardından tövbe edıp, hatta defalarca tövbe edıp yıne aynı hataya dusenler kadar yani...:ssz:

Günah karşılaştırması yapmak ne kadar mantıklı.. o da günah bu da günah.. Allah günahlarını affeder, bağışlanırsın, affetmez çatır çutur yanarsın... bu kadar basit aslında... "ama bence" si yok bu işin...

Günah karşılaştırması yapmak ne kadar mantıklı.. o da günah bu da günah.. Allah günahlarını affeder, bağışlanırsın, affetmez çatır çutur yanarsın... bu kadar basit aslında... "ama bence" si yok bu işin...
bende onu anlatmak ıstıyorum ya zaten :ssz: gunah gunahtır. ayrıca dövme gunah degıl

Back
X