• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dövme yaptırmak günah mı? Acıl

Kafanda ki soru işaretlerini diyanetten sorup öğrenebilirsin.:31:
Açıkcası eşimde ki dövmeleri gördükçe benimde canım çekiyor,şu üç buçuk durumundan kurtulsam yaptıracağım bende.:27:

hepinizi aydınlatayım
dövmenin altına su geçer geçmesine yoksa o deri çürür havasızlıktan kısa bir süre sonra da kangrenden ölür kişi ama dövmenin günah olma sebebi olayın şirke girmesi Allah ın yarattığı vücudu beğenmeyip renklendirme çabası bu estetik için de olabilir yani keyfi olarak değişiklik yapmaya kalkışmak.. öyle yok abdest geçmiyor hikaye ayrıca peygamberler döneminde kabileler birbirini tanımak için dövme yaparlarmış çocuklarından tutun kadınlarına hepsi dövmeli ayrıca dövmenin tarihi milattan önceye dayanır.. ama onlar güzelleşmek için değil kimlikleri için yapıyorlardi.. tabii bu yıllarca araştırmalarım sonucu edindiğim en makul sonuç

mantıklı. güzel cevaptı.

Kafanda ki soru işaretlerini diyanetten sorup öğrenebilirsin.:31:
Açıkcası eşimde ki dövmeleri gördükçe benimde canım çekiyor,şu üç buçuk durumundan kurtulsam yaptıracağım bende.:27:

Demi ?
Bende bizimkindeki kaplan dövmesine bayiliyorum ama yaptiramam korkarim ben :1:

ne zaman dövme konusu açılsa aklıma Kim Kardashian'nın meşhur lafı geliyor; kendisine "niye vücudunuzda dövme yok?" diye sormuşlar o da "Bentley'iniz olsa sticker yapıştırır mıydınız?" demiş :27:
Kadında ki öz güvene bak..:27::28:
Ama benzetme iyi olmuş..
Bentley tabiri caizse hayvan gibi araba..:1:

ne zaman dövme konusu açılsa aklıma Kim Kardashian'nın meşhur lafı geliyor; kendisine "niye vücudunuzda dövme yok?" diye sormuşlar o da "Bentley'iniz olsa sticker yapıştırır mıydınız?" demiş :27:

Vay anasını lafa bak. Sponsor bulsa onu da yaptırırdı kesin...

Cimri kadın düğününü bile sponsorlar sayesinde yapmış... :27:

O vücudun neresi bentley olsa olsa şahin görünümlü doğan:27: Şuursuz karı:44: Karı koca ayrı şuursuzlar, mendebur kılıklılar, bir ara illallah geldiydi iksinden ne zaman elime gazete alsam, ne zaman netten haber okusam karşıma çıkıyorlardı bir soğudum, bir nefret ettim içim kin doldu.:27:

Polemik yaratmak için söylenildiği ne kadarda net :)

mantıklı. güzel cevaptı.

olayın ucu kibire dayanıyor şeytan da kibirlendiği için lanetlendi yani vücudum çok renksiz diyip değiştirmek günah.. yani yaradılışına isyan gibiyse tabii öyle olmayanlar da var.. amaaan bıçak sırtı bu olaylar... niyetin ne ise ne niyetle yaklaşıyorsan o seni günaha da sokuyor sevaba da geçiriyor.. büyük alimler bazı dövme ve estetik olaylarını normal bile karşılayabiliyor..
bu benim kişisel görüşümden ziyade uzun yıllar araştırmalarımdan edindiğim sonuç ama bana en inandırıcı gelen de bu

Merhaba arkadaslar.
Dövme yaptırmayı düşünüyorum bu konuda toplum iki parçaya ayrılmış durumda. Hatta din adamlarıda fikir birliğine varmış değil. Sizlerdende fikir almak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim :ssz:

Ben hiç fikir birliğine varamayan din adamı görmedim... Herkes dövme ibadete engel değil ama günah ya da mekruh diyor...

Dövme yaptırmak günah evet. Abdest alirken bi sorun olmuyor cunku su geciriyor. Dövmeli dövmeli ibadet olurmu hiic yav :O

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Dövme yaptırmak günah evet. Abdest alirken bi sorun olmuyor cunku su geciriyor. Dövmeli dövmeli ibadet olurmu hiic yav :O

Neden olmasın dövme yaptıran kafirde dövme yaptırmayan herkes çok mu müslüman. Insanlari secimlerinden dolayı ayırmak kimseye düşmez dövme abdesti bozmaz sadece vücuduna zarar verdigi icin günaha girer buda allahla kendi arasındadır

Son düzenleme:
Ben hiç fikir birliğine varamayan din adamı görmedim... Herkes dövme ibadete engel değil ama günah ya da mekruh diyor...

Ozaman yanılıyorsun canım çeşitli videoları izleyip makaleleri okursan farkı göreceksin. Deri altına su geçmediği için abdestin kabul olmaması ile sadece kendine zarar verdiğin için günah olması aynı şey mi. Bu sadece örnekti detaylı araştırırsan hak vereceksin

zift tutmus bır kalp, iftiracı bır agızla ıbadet oluyor da
dövmeyle neden ıbadet olmasın?:ssz:

Bende yakın zamanda yaptırcam fakat işe girmeyi bekliyorum

Hmm ozaman bu yazdığınızdan dövmesiz (!) olanların ibadetlerinin sayıldığını dövmelilerin (!) ise bir ömür boyu cünüp gezdiğini çıkarmam mı gerekiyor.

Son düzenleme:
Ozaman yanılıyorsun canım çeşitli videoları izleyip makaleleri okursan farkı göreceksin. Deri altına su geçmediği için abdestin kabul olmaması ile sadece kendine zarar verdiğin için günah olması aynı şey mi. Bu sadece örnekti detaylı araştırırsan hak vereceksin

Ben de dövme çok seviyorum kendim için araştırmıştım bir dönem.. Her yerde abdeste ibadete engel değil yazıyor zaten, ama nedenleri farklı olsa da günah yada mekruh yazıyor. Ha nedeni kimine göre vücuda iz bırakmak, kimine göre vücuda zarar vermesi ama hiç ben günah ya da mekruh değil diyene rastlamadım.. Varsa paylaşırsan sevinirim.

Back
X