• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dövme yaptırmak günah mı? Acıl

Bir dövme yaptıran ibadetsiz oluyo günah oluyo ya bende diyorum ki dövme yaptırmayanların hepsi çokmu doğru çokmu günahsız diyorum allah yolunda olan BAZI DİYORUM SADECE BAZILARI HEPSİNİ KATMADIM türbanlılar da allah yolundalar ama yüzle
rinde kaç ton makyaj var DÖVMELERİ YOK AMA ODA GÜNAH değilmi örnek verdim misal üstünemi alındın

Tepki göstermek için illa alınmam mı gerekiyor
Türbanlı bile değilim ama o yüzden yanıldın
Kimsenin dövmesi makyajı kimseyi ilgilendirmez
Günah ölçeriniz mi var da karşılaştırma yapıyorsun

Tepki göstermek için illa alınmam mı gerekiyor
Türbanlı bile değilim ama o yüzden yanıldın
Kimsenin dövmesi makyajı kimseyi ilgilendirmez
Günah ölçeriniz mi var da karşılaştırma yapıyorsun

Ben her TÜRBANLIYA DEMEDİM BAZILARINA DEDİM Üstüne alınmadıysan alıntı yapma o zaman canım ben sadece örnek verdim dövme yaptıranlar günaha giriyoda onlar günaha girmiyomu dedim ben sadece küçük bi örnek verdim herkes günaha girersin diyo da çok büyük günahı yoktur dedim İLLA DÖVME YAPTIRAN GÜNAHA GİRMİYO YANİ DÖVMESİZLERİNDE GÖZLE GÖRÜLÜR BİR ÇOK GÜNAHI VAR ben sana yazmamıştım onu alıntı yapmana da gerek yoktu o yüzden sana iyi akşamlar

Ben her TÜRBANLIYA DEMEDİM BAZILARINA DEDİM Üstüne alınmadıysan alıntı yapma o zaman canım ben sadece örnek verdim dövme yaptıranlar günaha giriyoda onlar günaha girmiyomu dedim ben sadece küçük bi örnek verdim herkes günaha girersin diyo da çok büyük günahı yoktur dedim İLLA DÖVME YAPTIRAN GÜNAHA GİRMİYO YANİ DÖVMESİZLERİNDE GÖZLE GÖRÜLÜR BİR ÇOK GÜNAHI VAR ben sana yazmamıştım onu alıntı yapmana da gerek yoktu o yüzden sana iyi akşamlar
Ben alıntı yapmadım yalnız :ssz:

Dövme yaptırmak günah değil fakat peygamberimizin onaylamadığı bişeymiş bide dövme yapılan yer 3 ay boyunca su kabul etmezmiş yani 3 ay abdestsiz dolaşırım ben diyosan yaptırabilirsin. Bende çok istiyorum aslında ama nefsimi böyle diye diye vazgeçiriyorum 😊

Günah tabiki
Boy abdesti alırken nasıl ojeyi cikartiyoruz, kulak küpe deligimize kadar şu girmeaini sagliyoruz

Canım her kafadan çıkan sesi dinlersen kafan karışır gerek yok dediğim gibi cilt kanseri yapması hariç ki oda düşük bir ihtimal günah değil abdestte geçiriyor derinin altında olduğu için. Benim sana tek tavsiyem sıkılacağın bir dövme yaptırma sildirmesi çok zor. :50:

Günah tabiki
Boy abdesti alırken nasıl ojeyi cikartiyoruz, kulak küpe deligimize kadar şu girmeaini sagliyoruz
Ya araştırmadan konuşmayın lütfen ya. Kalıcı dövme derinin altına geçiyor yani su geçiriyor bütün ilahiyatcılar bunu söylüyor. Önce bi arastırın lütfen ınsanların kafasını gereksız yere karıstırmayın

14 aylık bir bebek sahibi 2 buçuk yıllık evliyim .. 3 tane dövmem var eşimde de 1 tane .. Bende yaptırmadan çok düşünüp araştırmıştım .. Lanetini falan bilememde günahsa Can'ın yandığı için günahtır. Allah bedenine zarar veren herşeyi haram kılmış sonuçta .. Abdest geçmiyor diye birşey yok geçmese dövme yaptırdığın yerdeki derin ölür .. Abdest te geçiyor duanı da eder yeri gelir namazınıda kılarsın .. Önemli olan bir anlamı olsun devamlı göremeyeceğin bir yerinde olsun sıkılma ... Adapsızca sergileyeceğin bir yerinde olmasın oranı açmak zorunda kalma göstermek için .. Sen bil sen mutlu ol dövmenle .. Dövmeye gelene kadar arkadaşım yalan söyleme iyi kalpli ol vicdanlı inançlı merhametli ol .. Yaptır dövmeni .. Çocuğum istesin onada izin veririm veririm adam gibi adam olsunda ;)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ya araştırmadan konuşmayın lütfen ya. Kalıcı dövme derinin altına geçiyor yani su geçiriyor bütün ilahiyatcılar bunu söylüyor. Önce bi arastırın lütfen ınsanların kafasını gereksız yere karıstırmayın

Gelde anlat canım okadar günah yapanların yanında dövme yaptıranlar günaha girer olmuş

Canım şüphesiz teşekkür ederim anket gibi nişi oldu bu konu sonucunu değerlendiricem fikirleriniz çok önemli bu nedenle :31:

bence kafanda günah olup olmadigiyla ilgili soru isareti varsa yaptirma.
benim dövmem var, gayet de seviyorum, icim de rahat.
ama sen yaptirdiktan sonra günah olduguna kanaat getirirsen pisman olursun

Merhaba arkadaslar.
Dövme yaptırmayı düşünüyorum bu konuda toplum iki parçaya ayrılmış durumda. Hatta din adamlarıda fikir birliğine varmış değil. Sizlerdende fikir almak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim :ssz:

tatlım nihat hatip oğlu açıkladı bende orda öğrendim insanlar kmse yaptırmasın diye hatta abdest geçmez diyin de yaptırmasınlar diyolarmış abdest geçiyormuş fakat hoş karşılanan bir durum değilmiş islamda peygamber efendimiz neden lanet okusun insnalara bi düşünsene o kadar iyi insan düşmenın ın bile kötülüğünü istemeyen biri lanet okur mu

Gelde anlat canım okadar günah yapanların yanında dövme yaptıranlar günaha girer olmuş
Aynen ya hayır bi bilgisi olmadan insanların aklını karıştırıyolar bilgisi olmayan yorum yapmasın yani kulaktan dolma şeylerle sevaptır günahtır falan. Gidin bi araştırın miilletten duydukları şeylerle insanlara günahkar şu bu derler sonra

Bir dövme yaptıran ibadetsiz oluyo günah oluyo ya bende diyorum ki dövme yaptırmayanların hepsi çokmu doğru çokmu günahsız diyorum allah yolunda olan BAZI DİYORUM SADECE BAZILARI HEPSİNİ KATMADIM türbanlılar da allah yolundalar ama yüzlerinde kaç ton makyaj var DÖVMELERİ YOK AMA ODA GÜNAH değilmi örnek verdim misal üstünemi alındın

Illa biseyi baska biseyle mi kiyaslamak lazim.. Herkesin günahi kendine. Ayrica dövme yapanlar ibadetsiz oluyor diye biseyde yok. Belki siz bunu ironi anlamda söylediniz ama bunu Allahtan baska hic bi kul gecerli veya gecersiz diyemez.

Hayatimda bi defa dövmeli bi kisi hakkinda ön yargili davrandim.. Okulda namaz kiliyorum ben, ardimdan kolu bastan sona dövmeli bi oglan geldi. Ben arkasindan baktim nereye gidiyor diye oglan mescide girdi, kalakaldim. Beklemiyordum böyle biseyi. cünkü insanlar dövmeli kisileri nedense dinsiz ve günahkar olarak görüyor. Bir zamanlar benim düsündügüm gibi. O ibadetini yaparken ben kendimden utandim.

Son düzenleme:
Ben de dinimizce uygun olmayabileceğini düşünüyorum.Dövmeye sıcak bakmıyorum.
Şu büyük ve renkli dövmeler,sanki birşeye bulanmış ve yıkanması gerekirmiş hissi veriyor.
Bedendeki yazı dövmeleri uzaktan dikiş izi gibi görüyorum.Mesela survivor da birisinin dövmesini dikiş izi sanmıştım:)
İnsanlar dikiş izlerini dert edip kapamaya çalışırken,kendine bilerek böyle birşey yapmayı anlamıyorum.

Kişinin bir hayat mottosu,bir sembolü filan varsa onu hayat boyu taşımak isteyebilir.
Ama çoğunun böyle bir durumu yok,oturup günlerce ne yapsam diye düşünüyorlar.
Bir de sıkılma durumu var.Aldığımız,taşıdığımız herşeyden sıkılıyoruz,takılarımızdan bile.
Herşeyin modası geçiyor.Dövmeden neden sıkılmayalım.

Ben yapsaydım,taşımak isteyeceğim tek şey oğlumun adı olurdu.
O da çocuk küçükken güzel oluyor.Kaynananızda eşinizin adının yazdığını düşünsenize :)))

Illa biseyi baska biseyle mi kiyaslamak lazim.. Herkesin günahi kendine. Ayrica dövme yapanlar ibadetsiz oluyor diye biseyde yok. Belki siz bunu ironi anlamda söylediniz ama bunu Allahtan baska hic bi kul gecerli veya gecersiz diyemez.

Hayatimda bi defa dövmeli bi kisi hakkinda ön yargili davrandim.. Okulda namaz kiliyorum ben, ardimdan kolu bastan sona dövmeli bi oglan geldi. Ben arkasindan baktim nereye gidiyor diye oglan mescide girdi, kalakaldim. Beklemiyordum böyle biseyi. cünkü insanlar dövmeli kisileri nedense dinsiz ve günahkar olarak görüyor. Bir zamanlar benim düsündügüm gibi. O ibadetini yaparken ben kendimden utandim.

Ben askini söylemedim zaten biri dövmeli ibadetmi olur yazmış ayrıca dövme yaptıranlarada günah haram gibi deyimlerde bulunmuşlar ben sadece örnek verdim örnek verirkende burada kimseden izin alıcak değilim bir arkadaşın dediği gibi ağzı iftira kalbi zifiri dolmuş ama dövmesiz insanlar var onun örneği gibi örnek verdim sadece :34:

Aynen ya hayır bi bilgisi olmadan insanların aklını karıştırıyolar bilgisi olmayan yorum yapmasın yani kulaktan dolma şeylerle sevaptır günahtır falan. Gidin bi araştırın miilletten duydukları şeylerle insanlara günahkar şu bu derler sonra

Ben bu duruma sinir oluyorum canım benim okadar çok dövmesiz ama saçmalık yapan insanlar varki sadece dövme olunca haram olunuyo sanki

Aynen canım aynenn herşey sevap dövme haram :9:

İşte aynen bu zihniyet canım senin dövmen olmadığı zaman iyi bakalar ama bi dövme yaptırmışsın şuna bak günaha girmiş dövme yaptırmış herkes kendi günahlarına baksa millete laf edemezler zaten :))

Back
X