Dövme.

bu nedir kimse kimsenin özeline yaşantısına yapacağı dövmeye takacağı küpeye giyimine kuşamına karışmamalı off offff lise okumuyoruz koskoca insanlarız şu patronlara bak hele

Selam,

3 tane dövmem var benimde ve kpss düşünüyorum açıkcası çalışmak istediğim kamu kuruluşunda stajda yaptım dövmesi olan memurlarda var, gözükmemesi şartı falan da aranmıyor mülakatta belki ilk etapta göstermezsin orası olur biter ancak;

çok iyi düşünerek, ömürlük taşıyacağının bilincede isen dövme yaptır derim. senin için anlamı önemli o dövmenin kelime anlamındansa.

memuriyette kesinlikle sorun olur bende memurum 657 memurlar kanunun vakarına uymayan davranışlar diye yönetmelikte bi madde geçiyo ucu açık ama buna dayanarak uyarma kınama alınabilir eğer görünen yerdeyse dövmen gerçi amir insiyatif kullansa sıkıntı olmaz ama taktımıda takıyo kimileri görünmeyen bi yere yaptır bana kalırsa sen bilirsin tabi yinede

bende tek kolu kaplayan dövmeleri cok begenıyorum

ama yaşlı bi kokona olduğumda komık durur dıye düşünüyorum..

657 kanunda var. 125. maddede.

evet müdür yada mülki idare amiri sıkıntı çıkartabilir.

bence hevesini alacak kadar geçici dövme düşün... şahsen benim canım sıkılır ya... çıkartmakta çok acı veriyormuş... canım kıymetli benim

Bi sorun olmaz sanirim ama ciddi bir ortamda calisipta dikkat cekici bi dovme abes olabilir.sende ciddiyetsiz bi gorunum verebilir yani.

evet döğmeden abdest geçiyor sadece mekruh dinen yapılması uygun değil ama günah vs bilmem. hocalar bile bunu sölüyor abdest geçmese dövme yapılan etimiz hava almadığı için çürür benimde yüzük parmağımda küçük bişey var ama memurlukta sıkıntı olur diye yüzük kapatacak şekilde yaptırdım günahsa bana günah dedikodu haram gıybette günah

bu arada sanatçılar oyuncular bazı rollerde dövmelerini kapatıcıyla kapatıyorlar sende mülakata giderken böle yaparsın 80 ler dizisindeki başroldeki kızada ayşe tolga onda var ama dizide görünmüyor kapatıyoralar

tenimize zararlı, ama dövme seviyorsanız geçici dövme yapılabilir bence ya da hint kınası falan hoş duruyor...

Allahın verdiği kusursuz koluna neden kusur ekliyosun?

İlahiyat okurken fetva vermeye başlamışsınız Allah sonumuzu hayreylesin.

Son düzenleyen: Moderatör:
http://www.fetvameclisi.com/fetva-dovme-yaptirmak-4676.html

fetva veren ben değilim alimler. konuşmalarınıza dikkat edin. daha çok araştırmalıyız toplum olarak hem dini konuları hem güncel konuları. internet başından tek bir siteyle yetinmekle olmuyor malesef açıp biraz kitap okumalıyız. kitap kurdu olmalıyız sizin deyişiniz biraz sert olmuş. direkt günah, haram diye olaya dalarsak insanlar islamiyetten soğur haliyle. biraz yapıcı olmalıyız, yıkıcı değil. ona bakılırsa günah olan birçok şey var. ilk önce dönüp kendimize bakalım diğer günahları işlemeyelim sonra günah demeye başlayalım. maksadım tartışmak falan değil bu arada yanlış anlaşılmak istemiyorum

ben de sağlık açısından sakıncası olabileceği için tavsie edilmemiştir diye billiyorum...fakat bunun konu ve soru ile ilgisi yok...

şu an büyük yaptırma sakın, çünkü dönüşü yok (lazer falan hikaye, tamamen sildirmek mümkün değil) ben öğretmenim bileğimde minicik bir deniz atı var çok göze çarpmıyor bu yüzden sorun yaşamadım ...bununla ilgili bir 657 yönetmeliği var mı bilemiyorum...geçenlerde bir öğretmen arkadaşım da yaptırdı, yine küçük ama elinin görünen bir yerinde sorun olmadı..yönetmeliğe bakayım senin için ama abla tavsiyesi büyük istiyorsan bekle....

ben evleneceğim zaman eşim "sildiremezmisin" demişti, hiç tarzı değildir...sildiremeyeceğimi söylemiştim...ama aramızda sorun olmadı alıştı...

bu forumda konu dine gelmeden tek bir sorun tartışılmıyor.
kız size İslam açısından uygun mu falan dememiş, ayrıca konu sahibesinin müslüman olduğuna nasıl da bu kadar eminsiniz bilmiyorum.

http://www.fetvameclisi.com/fetva-dovme-yaptirmak-4676.html

ne ilginç bir milletiz, bir yanda birileri "bu işin okulunu okuyorum, ilmini yapıyorum" diyor , diğer yanda internet üzerinden fetva veren bir site...keşke daha fazla araştırsak ya da araştıranı eleştirmesek, istediğimize sorgusuz sualsiz inanmadan "dur yahu birileri başka bişeyler söylüyor bi araştırayım" diyebilsek...

ama yok biz çok biliriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…