- 15 Kasım 2016
- 1.486
- 2.656
- 133
- Konu Sahibi muhtesemgatsby
-
Üstelik aile hastanede yine olay çıkarmış buna rağmen bir işlem yapılmamış çok enteresan bir durum biz de ona şaşırdıkçocuk hastalar acil servise başvurduklarında,fiziksel herhangi bir muayene bulgusu olması durumunda ( şişlik,morluk,zehirlenme vb. her türlü olayda) bu olay adli sayılır ve tutanak tutulur.
aile merdivenden ,yüksekten düştü, şöyle böyle oldu dese bile adli vaka kapsamına girer ve emniyete haber verilir. çocuk istismarına karşı alınmış bir önlemdir bu.
hiç mi araştırılmamış,gidilen hastanelerin hiç birinde mi tutanak tutulmamış? nasıl bu kadar gizlenebilmiş bu durum?
Ertesi gün annem eşiyle ve halamlarla konuştu kadın çocuklarıyla şu an halamda kalıyor. Kuzenim ise bir süredir işsizmiş zaten ona bekçilik işi ayarlanacak 1-2 haftaya kadar, orada kalacağını söyledi babam. Adam işe başladıktan sonra çocuklar evlerine geçecekler anneleriyle birlikte. En doğru karar mıydı bilmiyorum ama ailem çocukların esirgeme kurumuna gitmesinin öyle kolay olmadığını ya da kuzenimin kışkırtılırsa yapacaklarının sınırı olmadığından korkulduğu için böyle bir karar alma gereği duydu. Bekçilik işinin detaylarını bilmiyorum ama umarım uzun süreli olur zaten hiç rahat değil bu konuyla ilgili içim.muhtesemgatsby konu hakkinda bir gelisme var mi acaba?
Çok sevindim inşallah bir düzelme olur ve o kadında çocuklarda mutlu huzurlu olurlarErtesi gün annem eşiyle ve halamlarla konuştu kadın çocuklarıyla şu an halamda kalıyor. Kuzenim ise bir süredir işsizmiş zaten ona bekçilik işi ayarlanacak 1-2 haftaya kadar, orada kalacağını söyledi babam. Adam işe başladıktan sonra çocuklar evlerine geçecekler anneleriyle birlikte. En doğru karar mıydı bilmiyorum ama ailem çocukların esirgeme kurumuna gitmesinin öyle kolay olmadığını ya da kuzenimin kışkırtılırsa yapacaklarının sınırı olmadığından korkulduğu için böyle bir karar alma gereği duydu. Bekçilik işinin detaylarını bilmiyorum ama umarım uzun süreli olur zaten hiç rahat değil bu konuyla ilgili içim.
Cok sag olun allah sizden razi olsun. En azindan adam isle ugrasir da cocuklara sarmaz belki. Uzak olmalarini bile bilmek yavrularin guzel. Inanin gecen haftadan beri benim her gun aklimdaydiErtesi gün annem eşiyle ve halamlarla konuştu kadın çocuklarıyla şu an halamda kalıyor. Kuzenim ise bir süredir işsizmiş zaten ona bekçilik işi ayarlanacak 1-2 haftaya kadar, orada kalacağını söyledi babam. Adam işe başladıktan sonra çocuklar evlerine geçecekler anneleriyle birlikte. En doğru karar mıydı bilmiyorum ama ailem çocukların esirgeme kurumuna gitmesinin öyle kolay olmadığını ya da kuzenimin kışkırtılırsa yapacaklarının sınırı olmadığından korkulduğu için böyle bir karar alma gereği duydu. Bekçilik işinin detaylarını bilmiyorum ama umarım uzun süreli olur zaten hiç rahat değil bu konuyla ilgili içim.
Doktorlar darp olduğunu bilirlerse adli vaka olarak raporluyor zaten. İlgilenen doktorla anlaşıp gizlice Bilgi verseniz belki işe yarayabilir
Deklerinizi kanıtlamanız gerekir. İspat yoksa işlem yapılmaz hatta iftiracı boyutuna gelebilirsiniz. Gözünüzle görmediniz tanık da değilsiniz. Duyum ve uzaktan bilgilerle yol almanız biraz zor. Adam bildiğiniz ruh hastası. Valla çocuklara çok üzüldüm. Allah yar ve yardımcıları olsun. Anası koruyacak çocuklarını en başta gerekirse devlete sığınacak. Anne olmak bunu gerektirir ama bilemedimkadın nasıl bir psikoloji ve kafada biri acaba. Siz gözlemede kalın lütfen. Baktınız durum kötüleşiyor lütfen resmi mercilere ihbar hatlarına isim vermeden şikayette bulunun. Devletin memuru gerekli tedbirleri alır, uyarıları yapar. Gerekirse çocukları alıp kamu davası açar baba hakkında. Ama bu adam hiç korkutulmazsa sonuç aile katline kadar gidebilir. Gün aşırı duymuyormuyuz çocuklarını ve karısını öldürdü diye. İşte kuzeniniz benim gözümde bu adamlardan biri olmaya aday. Allah sizinde yardımcınız olsun. Kuzeninizi de Allaha havale ettim. Rabbim ıslah etsin. Islah olmuyorsa hakkından gelsin.
Şeker Portakalı'ndaki Zeze gibi çocuklar varmış Allahım sen onları koru lütfen sosyal hizmetleri arayın kim demiş orada kötü bakılıyor diye çocukların verildiği aileler bile ne titizlikle araştırılıyor çocuğun kulağı sağır olmuş Allahım ne zor Yarabbim lütfen yalvarıyorum arayın aramıyorsanız bana özelden msj atın ben gerekli yerleri arar bildiririm.
Üstte konuyla ilgili son gelişmeleri yazdım. Teşekkür ederim hepinize ilgilendiğiniz için.Bir belgesel izledim, cocuk daha kucuk yedı falan. Arada babası dövuyor en sonunda ogretmenı şikayet ediyor ama sosyal hızmet pesıne dusmuyor. O cocuk da keske ölsem demıs. Bır aksam baba cocugu duvara fırlatıyor cocuk fena halde yaralanıyor hastanede uc gun gecırıp öluyor. Sonra davalar falan derken cocuk sureklı belkı devlet gelır benı alır dıye arada ogretmenıne soylemıs aradınız mı ogretmenım geleceklermı dıye. Kımbılır devlet alsa ne mutlu olurdu. Eskı kayınvalıdem gonullu ıdı bırıne koruyucu annelık de yaptı hatta. Ordan cıkan devlet memuru oluyor belkı laf soz ısıtır ama dayak kesınlıkle yok demıstı kadın bana.
Allah ıslah etsınMerhaba hepinize. Duyduğumdan beri kendime gelemediğim ama bir çare de bulamadığımız bir durum var. Ailem evlendikleri zaman doğup büyüdükleri şehirden ayrılmışlar ve akrabalarımızla genel olarak anlaşamadığımızdan pek iletişimimiz yok. Bunları anlatıyorum çünkü hem ülkenin bir ucundayız onlara göre hem de babam araya girse bile müdahale etmesine izin vermeyecekleri için elimiz kolumuz bağlı yaşananlar konusunda. Kuzenim çocuklarını sürekli dövüyormuş yani şiddete uğrayan kuzenimin çocukları. Hatta şöyle ki 6 yaşındaki kızının dayak yüzünden bir kulağı sağır olmuş. Hastanede merdivenden düştüğünü söyleyeceksin diye tembih etmişler ortada bariz şiddet olduğu açıkken oradaki kimse de müdahale etmemişOlayı duyan başka bir akrabamız çocuğu ziyarete gitmiş hastanede kız 'beni kimse sevmiyor, ölmek istiyorum' diyerek ağlamış. 6 yaşındaki küçük bir çocuk ölmek istiyorum cümlesini kuracak kadar çok acı çekmiş. Akrabamız babasına nasıl böyle bir şey yaparsın diye hesap sorduğunda kuzenim ona da saldırmış hastanede. Biz bunları duyduğumuzda şoka girdik nasıl yaşanabilir diye ağlamaktan kendime gelemedim sabahtan beri. Kuzenim ile şimdiye kadar hiç iletişimim olmadı ama numarası kayıtlı telefonumda arayıp ağzıma geleni saymak istedim babam durdurdu 'sana sinirlenir çocuklardan çıkarır yine öfkesini' diyerek. Orada yaşayan hiçbir akrabamız onlarla muhatap olmak istemiyor kimi aradıysak araya girmesi için bize de bela olur diye kabul etmediler. Şikayet etsek çocukları esirgeme kurumuna verseler onlar için daha iyi olabilir dedik bunu konuştuğumuz akrabalarımızdan birine bahsettik sakın yapmayın esirgeme kurumları daha kötü durumda diye bize engel olmaya çalıştılar ama bence her türlü daha iyidir. Cümleler karışık oldu kusura bakmayın belki daha önce çevresinde böyle bir şey yaşayan akıllıca tavsiye verebilecek biri vardır o yüzden anlatmak istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?